פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 88
-
שלום הייתי אצל אורטופד מומחהיוסי 12/09/2019 | 08:27שלום הייתי אצל אורטופד מומחה, בגלל בעיות בגב, והוא אמר לי לשכב על הגב, ובדק לי את המפשעה והעביר את היד איפה שאזור האשכים איפה שהרגליים ב2 הצדדים, האם זה בדיקה שגרתית של אורטופדים לגעת באזור המפשעה ולמטה ברגליים? או שזה רופא שחיפש הרפתקאות? תודה לעוניםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום הייתי אצל אורטופד מומחה
דר' ירון סלע 12/09/2019 | 09:13שלום רב יוסי, ותודה על פנייתך ! אדגיש, ברשותך, את העובדה שמדובר כאן בפורום כתף ומרפק, המתייחס (כצפוי) לבעיות בכתף ובמרפק. אאחל לך בריאות שלמה, ואפנה אותך לחפש מענה בפורום המתאים לתחום שאלתך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום הייתי אצל אורטופד מומחה
-
הסתיידות ברקמות הרכות בסמוך ל GTאמיר 10/09/2019 | 13:56שלום רב, אני בן 44 מתאמן 6 פעמיים בשבוע, בעקבות כאבים בכתף וצילום רנטגן, יש ממצא קליני של הסתיידות. שאלתי, עד שאני אפגוש אורתופד האם ניתן להמשיך לעסוק בפעילות שאינה מעוררת כאב ? בדגש על ספינינג ? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הסתיידות ברקמות הרכות בסמוך ל GT
דר' ירון סלע 11/09/2019 | 09:16שלום רב אמיר, ותודה על פנייתך ! כפי שוודאי התרשמת בפורום זה, פניות בנושא הסתיידויות מאד שכיחות. זו פשוט תופעה מאד נפוצה. כמובן, שמומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף שיתרשם מגודל ההסתיידות ואופייה, וימליץ, בהתאם, על הטיפול הראוי לך (מתוך שלל טיפולים אפשריים). אינני יכול לתת לך המלצה קונקרטית מבלי בדיקתך (על מנת לא לסכן אותך בעצה מוטעית...). אינני רואה בעיה עקרונית בביצוע פעילות גופנית עם פלג גוף תחתון. לעת עתה, הייתי נותן מנוחה לחגורת הכתפיים, עד לסיום הבירור ועד "יעבור זעם". בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתיידות ברקמות הרכות בסמוך ל GT
-
שבר בראש הרדיוס (מייסון 1)נימרוד 09/09/2019 | 20:13שלום. קראתי בעיון את כל ההתייחסויות לשבר בפורום הזה. תודה על המידע. נפלתי (בן 44) לפני 4 ימים מהקורקינט, כנראה על כף היד, מה שגרם לשבר בראש הרדיוס בדרגת מייסון 1. זו לפחות האבחנה של האורטופד במיון. הכאבים לא גדולים במיוחד, ובשעת מנוחה כמעט ואין לי כאבים, גם ללא משככים. ובכל זאת, אני לוקח משככים כדי להפעיל את היד. נורופן עובד טוב ומשחרר לי קלות את היד לפעילות. מה שמוזר לי הוא שלמרות שהאבחון הוא במפרק, ולא נראה שום נזק בפרק כף היד (ואני מזיז את האצבעות כמעט כרגיל), כף היד ממש חלשה, ויש לי קושי להחזיק דברים (לפתוח בקבוק למשל או להחזיק משהו בחוזקה). כמו כן, בשעת הקושי הזו אני מרגיש כאב בפרק כף היד. בשעתו אמרתי לאורטופד שיש לי כאבים גם בפרק כף היד אך הוא טען שאינו רואה דבר בצילום ושזה בטח רק מכה. מה אתה ממליץ לעשות בנושא? כמו כן, אני מנסה לעשות תרגילים למניעת היקבעות (Pronation and Supination) וגם יישור וכיפוף המרפק. ביישור, המרפק כמעט מתיישרת לגמרי. בכיפוף אני מצליח קצת מעבר ל 90 מעלות (אני מצליח להגיע לפה עם מזלג אך בקושי רב). Pronation and Supination אני גם מצליח, אך לא לגמרי. חסרים לי מספר מעלות, אך גם זה בכאבים. יש לך המלצות נוספות לשיפור המצב? קבעתי פיזיותרפיה לעוד מספר ימים (למרות שלא הומלץ במיון). חשוב לי לעשות כל מה שצריך בכדי להשיב את התנועה והכוח ביד לקדמותם. הנה הצילומים מהמיון: https://www.dropbox.com/s/iuaqyltrkkyf13j/1.pdf?dl=0 https://www.dropbox.com/s/o0ok9hu7q1n2mjl/2.pdf?dl=0 https://www.dropbox.com/s/fg9ozxtjevbgegl/3.pdf?dl=0 https://www.dropbox.com/s/j7zwql1qj6dppob/4.pdf?dl=0הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר בראש הרדיוס (מייסון 1)
דר' ירון סלע 10/09/2019 | 12:35שלום רב נימרוד, ותודה על פנייתך המפורטת. אצ הצילמים אינני מצליח לפתוח ולראות מסיבות טכניות, ועל כן אתייחס לגבי שבר מייסון 1 באופן כללי. אחרי 4 ימים מהשבר, אין לצפות להתנהלות "כתמול שלשום" . אנא הורד את הרגל מדוושת הגז. אנו בני אדם ולא רובוטים ולייצור ביולוגי באשר הוא, יש תהליך החלמה. לרוב, אחרי 3-7 ימים מורידים את המתלה, ובהדרגה משפרים טווחי התנועה. יש לתאם תור לפיזיותרפיה כפי שכבר עשית, ואין "להתבאס" שיקח לזה עוד כמה ימים, כי זה טוב שהגוף קצת יתאושש והרקמות "ירגעו" מה"זפטה" שחטפת. תנועתך סבירה (+) ומעל הממוצע לשלב זה בתהליך ההחלמה. הייתי מבצע עוד צילום אחד בודד אחרון בעוד כשבוע לוודא שאין החמרה בשבר. יש לברר לעומק את שורש כף היד במידה ולא יחול שיפרו בכאב בשורש כף היד בשובע -שבועיים הקרובים. אפשר לשוב ולבצע צילומים בזוויות נוספות ביד ולשלב עם US המדגים רקמות רכות. יש גם הדמיות "מתוחכמות" יותר, אך אין לדעת האם בשלב זה יש בהן צורך... אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה ללא בדיקתך. כל דברים הינם רק "בערבון מוגבל". בריאות שלמה ו... סבלנות !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר בראש הרדיוס (מייסון 1)
-
כאב במנוחה ומאמץ בכתף ימיןאיתי 08/09/2019 | 15:52היי ד"ר, הנני בן 42 183 ס"מ 95 ק"ג בריא ופעיל ספורטיבית. לפני כחודש וכחלק מאימון ביצעתי מספר רב של עליות מתח במשך מספר שעות. בסוף היום הרגשתי כאב בשתי הכתפיים, הנחתי שהמאמץ היה גדול, יש מעט רגישות והתעלמתי. במשך חודש לאחר הופעת הכאב שמתי וולטרן, קרח וכו והכאב בכתף שמאל נעלם אך בכתף ימין יש כאב גם בזמן מנוחה ובטח במאמץ (הכאב בחלק הקידמי של הכתף)...במיוחד שהיד מונפת... אינני יכול לעשות מתח וישנה תחושת מוגבלות ,תחושה כאילו אין כח בכתף ימין. ביצעתי אולטראסאונד והכל תקין,מצב סיכום הבדיקה. גיד הביצפס נראה בעובי והדיות תקינים ומיקומו התקין בתעלה. גיד הסופראספינטוס נראה בעובי ,הדיות ומהלך תקינים. גיד האינפראספינטוס נראה בעובי ,הדיות ומהלך תקינים. גיד הסובסקפולריס נראה בעובי ,הדיות ומהלך תקינים. לא נראה נוזל בכמות משמעותית סביב גיד הביצפס או בבורסה סובדלטואיד-סובאקרומיום. פרק אקרומיוקלוויקולרי ברוחב תקין. לסיכום : בדיקת כתף תקינה . שאלתי היא האם זו דלקת חריפה? האם זו פגיעה אחרת שאיננה מתגלה באולטרא סאונד, אשמח לעזרה ולהסבר על מנת לפתור את הבעיה. בבברכה, איתיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב במנוחה ומאמץ בכתף ימין
דר' ירון סלע 09/09/2019 | 10:52שלום רב איתי, ותודה על פנייתך ! המלצתי להיבדק על ידי מומחה כתף על מנת לקבל מענה אופטימלי. תקשורת אינטרנטית אינה מהווה תחליף לרפואה בסיסית, שלאע לדבר על רפואה איכותית ונכונה... יתכן ויש דלקת ו/או נזק לגיד הארוך של הבייספס. המענה יהיה בבדיקה גופנית יסודית. יתכן ויש לשלב בירור עם צילום להדגמת המשטח המפרקי. צילום רנטגן טרם ביצעת. בירור מעמיק יותר יהיה MRI לכתף (בעתיד) , במידה ולא תמצא מזור לכאביך. ניתן לשלב כדורים נוגדי דלקת באינדיקציות הנכונות במידה ואין אלרגיות ובעיות כרוניות במערכת העיכול. יש לשלב עם מנוחה לכתף ולשקול פזיותרפיה ו/או רפואה משלימה על סוגיה השונים. כפי שאתה קורא, יש דרכים שונות להגיע לרומא. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב במנוחה ומאמץ בכתף ימין
-
שבר בכתף ימיןעדי 07/09/2019 | 10:58דר בוקר טוב בת 47 שברתי את כתף ימין בעצם ההומרוס לפני כשבועיים נכתב שבר 3parts ללא תזוזה. אני עם מתלה כל הזמן. אני ימנית לא שמאלית נרשמה לי חופשת מחלה של שישה שבועות. אני מורה יועצת חינוכית במקצועי. האם אני יכולה לגרום לעצמי נזק פיזי אם אני חוזרת לעבוד קודם. והאם ניתן לנהוג ברכב עם המתלה. או להוריד בנהיגה. וכמה זמן החלמה ממוצע צפוי לי אין עבר של בריחת סידן תודה ושבת שלוםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר בכתף ימין
דר' ירון סלע 08/09/2019 | 09:29שלום רב עדי, ותודה על פנייתך ! אאחל לך בריאות שלמה. אינני יודע איזה שבר יש לך כיוון שלא ראיתי הצילום בעיניים. התייחסות שלי אינה לגופו של מקרה, אלא באופן כללי לשברים מהסוג שתיארת. יש להיות עם מתלה לכ 6 שבועות. לא ניתן לנהוג עם שבר וקיבוע ביד. זה מצב המסכן אותך ואת ציבור הנוהגים והולכי הרגל סביבך, שלא לדבר על נושאי ביטוח... זמן ההחלמה סובייקטיבי ומשתנה ממטופל למטופל. תלוי בשלל פרמטרים. בגדול, מדובר במספר חודשים. את זקוקה לחופש מחלה לכל אורך תקופת ההחלמה. אינני יודע בפירוט מה מעשיך בעבודתך. ההמלצה לתת מנוחה לכתף ממאמץ פיזי עד לאיחוי השבר. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר בכתף ימין
-
תוצאות MRIרוני 21/08/2019 | 17:33שלום ד"ר עשיתי MRI ואלו התוצאות יש קרע קטן בלברום האחורי האמצעי יש שקע קטן בראש ההומרוס האחורי העליון יש אי סדירות קלה בלברום הקדמי ללא קרע. הרצס האקסילרי תקין המרווח של השרוול המסובב תקין. גיד הראש הארוך של שריר הביצפס תקין ללא קרע אין אטרופיה של שרירים אין בצקת מח עצם המפרק האקרומיו- קלביקולרי תקין לסיכום קרע בלברום האחורי האמצעי. אי סדירות קלה בראש ההומרוס צידי השרוול המסובב תקינים. אין עדות ל ADHESIVE CAPSULTIS גיד הראש הארוך של שריר הבייספס שמור ד"ר אשמח אם תגיד לי מה פשר הבדיקה הזאת ומה עושים במצב כזה? יש לציין שאני סובלת כבר יותר משלושה חודשים ויש לי מגבלה בכתף ופיזיוטרפיה לא הועילהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך בירור
דר' ירון סלע 08/09/2019 | 09:17שלום רב רוני ותודה על העדכון. אינני חושב שכדאי לוותר ולהתייאש ממציאת הפתרון. אומר גם לך, כפי שאמרתי פעמים רבות בפורום זה - אינני מסוגל לבצע אבחנות רפואיות מדויקות ורלוונטיות לאדם מסוים ללא בדיקתו ומעבר על בדיקותיו השונות. זה מסוכן ולא מקצועי אפילו לחשוב להתנהל בצורה של "מסלול עוקף בדיקה". במידה ותחפוץ בעזרתי הישירה, אשמח לנסות ולעזור, אולם עליך לפנות אלי ישירות ולא דרך האתר. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
האם להתייאש.?????
רוני 05/09/2019 | 18:57שלום ד"ר הייתי אצל מומחה כתף וזה מה שהוא אמר לי כתף שמאל פלקציה עד 130 כאב בסוף תנועה סיבוב חיצוני 80 סיבוב פנימי עד לחוליה L2 מבחן JOBES כאב מינימלי התנגדות לאינפרה- ספינטוס תקינה ו-אובריאן תקינים העמסה אחורית כאב מינימלית קידמית ישנה רגישות ברורה בלחץ קדמי על אזור גיד ארוך של הבייספיס בקדמת הכתף MR ארתרוגרם של הכתף שמאל נרשם קרע לברלי קטן אחורי לפי דעתי מינימלי כאב קדמי של הכתף ייתכן עם מרכיב אי יציבות מסוים של ההכתף המלצות פיזיוטרפיה ד"ר מה אתה חושב שזה? ומה הטיפול? האם שווה לי להשלים עם המציאות של הכאב ושל המגבלה? מה דעתך תודה רבה + הוסף תגובההוסף תגובה
-
תודה רבההה
רוני 29/08/2019 | 10:31ד"ר ממש תודה רבה עזרתה לי מאודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השלכת בדיקת EMG
דר' ירון סלע 29/08/2019 | 10:25שלום שוב, אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה ללא בדיקה ישירה. על פניו, באופן תאורטי, לא אמורה להיות השלכה שלילית לבדיקה על מצב הכתף. אין לי יכולת להתייחס לנושא הרעד שלך ללא בדיקתך. נא לפנות לרופא המשפחה ולכוון הכוונה בנושא. בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
חבלה בכתף
רוני 29/08/2019 | 10:18שלחו אותי לבדיקה הזאת בגלל שיש לי רעד ביד כשאני מרימה אותה היא נתקעת ורועדת עשיתי את הבדיקה היא יצאה תקינה היו לי ממש כאבים בכתף יום יומיים אחרי הבדיקה השאלה שלי אם היא הבדיקה עצמה יכלה לגרום נזק או משהו כזה? ולמה בעצם היד רועדת לי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
EMG
דר' ירון סלע 29/08/2019 | 10:03בדיקת הולכה עצבית נועדה לבירור של בעיות עצביות. לא ברורה לי השאלה וההעתננינות ב EMG לאור העובדה שלא ציינת שום בעיה עצבית. בדיקת EMG לא עוזרת בבירור נזקים בכתף המערבים סחוס ורצועות ועצם. לרוב מבוצעת הבדיקה כשאר יש רדימות ביד או נימולים וזרמים ו"שריפה" או חולשה מוטורית. לסיכום - אם יש בעיה עצבית, יש צורך בבירור מקור הבעיה על ידי בדיקת EMG. במידה ואכן יש לך בעיה עצבית שלא ציינת בפניי, ואת זקוקה לביצוע בדיקת EMG, אין מניעה לבצעה במקביל לנזקים שיש לך בכתף. נזקים אלו לא מונעים בדיקה זו (אם לכך כוונתך בשאלה ). בברכה,הוסף תגובה
-
פגיעה בכתף
רוני 29/08/2019 | 09:44דבר ראשון תודה רבה על המידע ועל ההתיחסות למקרה והתשובה המהירה דבר שני האם במצב כזה מותר לי לעשות EMG?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעה בכתף בתאונת דרכים
דר' ירון סלע 29/08/2019 | 09:35שלום בשנית רוני, ותודה על המידע הנוסף שסיפקת. לאור כל הנתונים, אני מציע לך להיבדק על ידי מומחה כתף להמשך הכוונה. יש אירוע משמעותי עם אנרגיה גבוהה - נזק לכתף בתאונה. אני מבין שלא היתה בעיה בכתף לפני התאונה. עברו כבר כ 4 חודשים וזה הרבה זמן. באופן כללי הבנתי שיש הגבלה בתנועה של הכתף וכאב כרוני. כל המידע הזה לא מאפשר הזנחה של המקרה. ב MRI יש עדות לנזק למרכיבי המפרק השונים האופיינים לפריקות כתף או תת פריקות. "נזק ללברום ושקע בראש ההומרוס". יש לשקול לעומק המשך הטיפול, וזאת ניתן לבצע רק במפגש מטופל עם מטפל. אפשרות ניתוחית עומדת על הפרק אך יש לשקולה בכובד ראש. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תוצאות MRI
רוני 28/08/2019 | 22:47גילי 23 עובדת במשרד תאונת דרכים לא היתה פריקה זה קרה לפני בערך 4 חודשים הייתי בפיזיוטרפיה אך לא עזר הרבה לכן נשלחתי לMRI אני מרגישה לפעמים שאני צריכה לתפוס את היד מכאבים וזה כאבים שאם אני מוזיזה את היד הרבה אז ניהיה ממש כאבים ואם אני לא מוזיזה אז לא כואב לי לפעמים יש כמה דקות שזה כואב חוץ מזה יש לי מגבלה בכתף שאני לא יכולה להרים אותתה הרבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות MRI
דר' ירון סלע 28/08/2019 | 15:08שלום רב רוני, ותודה על פנייתך ! רוני, שלחת העתק של המידע מה MRI, אולם אין לי כל מידע עליך. מה גילך, תפקודך הכללי, עיסוקך, פעילותך, מה גרם לנזק ? האם היתה פריקה ? מתי נגרמה ? מה הטיפול שבוצע עד כה למעט פיזיותרפיה? האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? וכו' וכו'. בשלב זה, אין לי מספיק מידע קליני, לרבות פירוט של הבדיקה הגופנית, על מנת לכוונך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך בירור
-
כאבים בכתף(הסתיידות)בנימין 02/09/2019 | 19:38שלום.בן 56 במשך חודש ימים סבלתי מכאבים איומים בכתף שמאל בבדיקת אולטרסאונד נמצאה הסתיידות בגודל 1.2 ס"מ במשך 10 ימים לקחתי כדורים אנטי דלקתיים ואני עושה מעט פיזיותרפיה בכול זאת אומלץ לי לעשות הוצאה של הסתיידות עם סונר בהרדמה מקומית. . אני אמור לעבור את הטיפול בעוד שבועיים אבל עכשיו אחרי חודש ימים אני מרגיש שיפור של 90 אחוז בכאבים האם אחרי השיפור עדיין כדאי לעשות את הפרוצדורה של הוצאת היסתיידות? או להמתין שארגיש שוב כאבים. כי הבנתי שהסתיידות לא עוברת מעצמההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף(הסתיידות)
דר' ירון סלע 04/09/2019 | 13:39שלום רב בנימין, ותודה על פנייתך ! מצבך שכיח ביותר, ואין תשובת "נכון/לא נכון". יש הגיון רב ב"להמתין" ולהימנע בשלב זה מהתערבות פולשנית, במידה ומצבך הולך ומשתפר ( רק מטבע חלוף הזמן...) אולם, כפי שציינת, יש אחוזים גבוהים של "התלקחויות" ואפיזודות כאב חוזרות בעתיד. דע לך, שכל התערבות כמו שאיבה או ניתוח, אינם ערבון לכך שלא יהיו בעתיד שוב הסתיידות. זו אינה תעודת ביטוח... ובלי קשר, יש פתרונות אחרים כמו - האפשרות לבצע זריקה מקומית של קורטיזון, ו/או גלי הלם (הנותנים לעתים שיפור בסימפטומים). פעמים רבות, אנשים חיים עם הסתיידויות בכתף והם כלל לא מודעים לקיומן... כך שלא בהכרח, שנוכחות הסתיידות בעתיד תגרור כאב. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף(הסתיידות)
-
קרע מלא ראש ארוך ביצפסרועיקי 15/09/2018 | 02:21היי דוקטור סלע שמי רועי, בן 40 - ברקע תמיד הייתי ספורטאי, אקרובט, אתלט. היום אני מורה לחנ"ג,מאמן ספורט, קפוארה, אתלטיקה ומתאמן בעצמי לא מעט. ולפני 3 שבועות בסוף אימון חבלים נתלש לי הראש הארוך של הביצפס (קרע מלא של גיד). הנה תוצאות הMRI: מודגם קרע מלא עם ניתוק של גיד הביצפס הארוך מאחיזתו הפרוקסימאלית עם רטרקציית גדם הגיד כ- 11 ס"מ. אותות חריגים דיפוזים במעבר מיוטנדינוטי של ראש ארוך שריר הביצפס. מרקם ונפח של שאר השרירים תקינים. משטחי השומן והמבנים הנוירו-וסקולרים שמורים. אני חייב לציין שלא ממש לקחתי מנוחה, כי אני מאמין בחזרה הדרגתית לפעילות (מתונה כמובן) ואני חייב לציין שאני כמעט לא סובל מכאבים, עושה בקלות 10 מתח (לא עושה יותר כרגע כי אני בונה את עצמי),שכיבות סמיכה, מסובב ידיים כמעט בחופשיות, ודי מרגיש טוב. הבעיה היא כרגע אסטטית (אני יכול להתמודד עם זה), והפחד שלי הוא שאם לא אעשה ניתוח- אולי אאבד מכוחי. אני מתאמן לקראת נינג'ה ישראל ולכן זה בעוכריי. מצד שני אני חושש מהשבתה וניתוח שיוציא אותי מעבודתי לחצי שנה הקרובה. מה אתה ממליץ לי לעשות? אני מדגיש שכרגע אני מתפקד מצויין. ורמת הכאב שלי היא אולי 2 מתוך 10. תודה רבה רועיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תגובה
רועי 02/09/2019 | 10:50שוב, תודה רבה על תשובתך. אשקול את הפנייה בערוצים האחרים בברכה רועיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח מאוחר של שחזור ראש הארוך
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 12:41שלום רב רועי ותודה על פנייתך! רועי יקר, על מנת לייעץ ישירות, אני זקוק לראות המטופל ישירות ולעבור על הבדיקות ישירות. ההמלצות כאן הן בגדר "ערבון מוגבל". במידה ותחפוץ בעזרתי הישירה, אני זמין באפיקים השונים הישירים באתר זה ואתרים אחרים. לא ברמת הפורום. באופן תאורטי, ניתוח לאחר שנה פחות יעיל מניתוח תיקון קרע אקוטי, על אחת כמה וכמה במאמצים המשמעותיים עליהם אתה מדבר. יש לשקול אופי פעילותך הגופנית בטרם "החתך על העור". בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
ניתוח מאוחר של שחזור ראש הארוך
רועי 01/09/2019 | 10:39היי דר סלע. לאחר שנה מאז הקרע, אני מתפקד מצויין אך במאמצים חזקים (נינג'ה) השריר הקרוי מגביל אותי ואף כואב. האם זה אפשרי לערוך את הניתוח גם אחרי שנה? בברכה רועיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע מלא ראש ארוך ביצפס
דר' ירון סלע 19/09/2018 | 14:39שלום רב רועי, ותודה על פנייתך המפורטת ! אני מברך אותך על פנייה זו, ואני מעודד את שאר ציבור הקוראים/פונים לכתוב פניות מושקעות ומפורטות, כדי שאוכל להיות יותר מדויק ואיכותי בתגובתי... רועי, נא ראה שרשורים רבים בפורום זה המתייחסים לקרעים טראומתיים בגידי הבייספס. זה נכון, רוב הקרעים הטראומתיים, מתרחשים בגיד התחתון (דיסטלי) של הבייספס - זה המתחבר במרפק מעט מתחת לראש עצם הרדיוס. אך מפעם לפעם, יש גם קרעים טראומתיים בגיד הבייספס הארוך - LHB- LONG HEAD OF BICEPS המחובר ממש מעל המכתש (גלנואיד) במשטח המפרקי של הכתף. פעמים רבות, קרעים וניתוק מלא של הגיד הארוך ,מתרחשים "עם השנים" במבוגרים יותר, עם שחיקה רבת שנים , עד כדי ניתוק "ספונטאני" ולרוב לא כואב, של הגיד ויצירת "דפורמציה על שם פופאיי" של הבייספס. אני מניח שלכך התייחסת בנושא האסתטי... אכן, לא מפתיע אותי מה שכתבת. לא מפתיע אותי כלל. לרוב זו הקליניקה המוצגת. יש מינימום כאב. עם הזמן הוא דועך עוד ועוד. ויש תפקוד מלא במובן של תנועת הכתף. זה נכון, מעט חולשה תישאר. לא מאד משמעותית. יש מחקרים המדברים על כ 10-20 אחוז חולשה של כיפוף מרפק (הוא לא השריר היחיד המכופף את המרפק ויש אחרים המבצעים פיצוי על אובדנו) ו/או סופינציה (רוטציה של האמה למצב של כף יד כלפי התקרה) . יש עוד שרירים המבצעים סופיניציה של האמה, אך הבייספס הוא העיקרי והדומיננטי. לכן, חשוב לדעת, האם זו היד הדומיננטית או לא ומה רמת התפקוד שלך... במידה וזו לא היד הדומיננטית, כלל לא הייתי שוקל התערבות ניתוחית. ואכן, כפי שציינת, ניתוח ישבית אותך למספר חודשים מפעילות. וזו "לא החליפה המתאימה לך בשלב זה". הייתי ממשיך פעילות הדרגתית, מבצע פיזיותרפיה ונוטל משככי כאב ונוגדי דלקת לפי הצורך ועוקב אחר המגמה. הייתי מנטר מצבך אצל מומחה כתף בכל מקרה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תגובה
-
כתףאבי 01/09/2019 | 13:44שמי אבי בן 30 מזה תקופה ארוכה (כשנה) סובל מכאבים בכתך להלן הממצאים של הMRI שביצעתי ממצאים: שינויים ניוונים/תגובתיים מתונים במפרק האקרומיו-קלביקולרי. נוזל בכמות קטנה בבורסה הסובאקרומיאלית. הדגמה תקינה של הגידים המסובבים ושל גיד הביצפס. הלברום שמור. מרקם ונפח של השרירים תקינים. מוקדים ציסטיים תוך גרמיים קטנים בהיקף אחורי של הגבשושית הגדולה, ללא הדגמת שברים, בצקות לשדיות או אוסטאונקרוזיס. נוזל תוך מפרקי בכמות פיזיולוגית. בסיכום: נזק גרמי כרוני כמתואר, ללא הדגמת קרע בשרוול המסובב או תהליך חריג אחר מה אומר בדיוק הממצא וכיצד ניתן לטפל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאף כרוני בכתף
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 14:38לאור גילך הצעיר, והעובדה שיש מעורבות של 2 כתפיים, בהחלט חשוב, וראוי, להיבדק ולסמן "וי" אצל מומחה ראומטולוגי כדי לשלול כיוון ראומטי כמקור לבעיותיך. מומלץ לבצע גם צילום כתף דו צדדי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאף כרוני בכתף
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 14:36לאור מה שציינת, אבי, אני בהחלט מייעץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. במיוחד לאור העובדה, שבר ביצעת בדיקת MRI. שחיקה סחוסית היא מצב בלתי הפיך... ולרוב, המטרה להימנע מהחמרת השחיקה. נסה להימנע מספורט על גובה חגורת הכתפיים כדוגמת משקולות ועומסים בשגרת החיים. לעתים, בהתאם לחומרת השחיקה, מטפלים בזריקה מקומית של קורטיזון. ניתן לבצע פיזיותרפיה. אצלך צויין גם בורסיטיס תת אקרומיאלית ב MRI כעדות לדלקתיות מקומית ושינויים בראש ההומרוס באזור אחז הגידים המסובבים. הכל עדות לשחיקתיות הדרגתית. בהצלחה !הוסף תגובה
-
כאף כרוני בכתף
אבי 01/09/2019 | 13:58חשוב לציין שהכתף השנייה מתחילה לחקות את הכתף הפגועה מבחינת החריקות שיש לי בכתף והכאבים לסירוגין, חשוב לציין שנבדקתי מספר פעמים אצל ראומטולוגים על מנת לשלול דלקת מפרקים.הוסף תגובה
-
כאף כרוני בכתף
אבי 01/09/2019 | 13:56היי תודה על תשובתך המהירה, עוד לא ביקרתי אצל מומחה לכתף. מאז ומתמיד אני עובד במשרד, מתאמן אבל לא בצורה אינטנסיבית, לפני כשנה וחצי עשיתי תנועה בכתף תוך כדי פעילות ספורטיבית שגרמה לי לכאבים שיש לי עד היום, האם מדובר בשחיקת סחוס על פי הממצאים? והאם ניתן לשפר בחזרה את מצב הסחוס במידה ויש נזק כזה או אחר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתף
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 13:47שלום רב אבי, ותודה ועל פנייתך ! מה מיקום הכאב ? מה ממצאי הבדיקה הגופנית ? איזה טיפול בוצע עד כה ? מה המליץ המומחה כתף שטיפל בך עד כה ? מה אופי וסגנון חייך? האם עבודה פיזית או משרדית. לרוב, בגיל 30 לא רואים שחיקה במפרק ACJ, אלא אם כן, אתה בחדר כושר שנים רבות או פעיל פיזית עם עומס רב על הכתפיים או עבודתך בשגרה פיזית... אני חסר מידע רב אודותיך, ולכן מתקשה לעזור לך ישירות . בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאף כרוני בכתף
-
כאבים בכתףעופר 31/08/2019 | 19:21כאבים הכתף ימני לאחר תאונת קטנוע. תוצאות . MRI . בדיקה בוצעה בטכניקות fse ו fse fat sat לפני ולאחר כדי להיות. כדי הביצפס נראה קרע חלקי אינטרנטי בחלק הפרוקסימלי של התעלה הביצפיטלית וב rotator cuff interval מלווה טניסינוביטיס סביב הגיד. הגלנואיד והחברות נראה קרע פסי קטן ללא תזוזה בחלק העליון של החברות בין השעות 11 ל 1.. המשכתי עם קרע אינטרנטי הגיד הביצפס. קרע SLAP. .פניתי לאורטופד המתמחה הכתף דרך קופת החולים. נתן לי מרשם לאופן והבנייה לפיזיוטרפיה. האם זה טיפול נכון לאחר כחודש לאחר התאונה ? אודה על עזרתך. בכבוד רבהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 13:07שלום רב עופר, ותודה על פנייתך ! בכנות מלאה, הכתב לא היה קריא בחלק מהמשפטים, ועובדה זו קצת טשטשה את הפירוט על מצבך. במידה וחפוץ בעזרה רפואית ישירה ממני, אני נאלץ לבקש לבדוק אותך. עלי לראות את בדיקת MRI שביצעת , ולפי זה לייעץ. על פניו, ובאופן תאורטי, נהוג לנסות תקופה של טיפול "שמרני" בטרם ניגשים לטיפול ניתוחי. (למעט מקרים, בהם הטיפול הניתוחי דחוף...). אינני יודע שלל דברים אודותיך, לרבות גיל ומצב רפואי כללי, ואופי העבודה בשגרה (על מנת לייעץ אם להפסיקה או לשנותה...) ואופי וסגנון החיים, במובן של גורמי סיכון שמומלץ בשלב זה להפסיק... אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב שרירים
- כאבי גב תחתון
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הרפיית שרירים הדרגתית
- כריתת סינוביטיס
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל סינוביאלי
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אורתופדיה
- אוסטאוקלסטומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם