פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 90
-
קרע חלקי בsspאורו 12/08/2019 | 21:12שלום אני ספורטאי חובבן בן 35 בריא יש לי מזה חודשיים כרגע חלקי בssp כאבים נסבלים טווח תנועה מלא לוקח ארקוקסיה ועושה טיפול חשמל כולל קומפרסים חמים וקרים. כרגע לא עושה פעילות גופנית רק ריצה. יש סיכוי לאיחוי של הקרע ללא ניתוח? אני רוצה לחזור לפעילות בחדר הכושר לא יכול לחיות בלי זה. ממליצים על טיפולים מסויימים? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע חלקי בssp
דר' ירון סלע 14/08/2019 | 10:24שלום רב אורן, ותודה על פנייתך ! אני שמח לשמוע שהתנועה מלאה בכתף והכאב נסבל בהחלט. אלו פקטורים חשובים בקבלת החלטה על המשך טיפול. עליך להיבדק על ידי מומחה כתף. הבדיקה הגופנית היא קריטית. בדיקת האולטרסאונד, במידה ומבוצעת ברצינות על ידי מכון אמין ובודק מנוסה, היא בדיקה טובה מאד. לא תמיד "רצים" ל MRI . יש לשקול בדיקות עזר ולבצען בקונוטציה הנכונה. במידה ומתכננים ניתוח בכתף, כמובן שיש הגיון לקבל את מירב האינפורמציה בטרם הניתוח, ומומלץ לבצע MRI. זו רק דומה אחת לאינדיקציה ל MRI. במידה והכאב ימשיך זמן רב למרות טיפול יעיל ומסור מצידך, גם אז, אפשר לחשוב על ההיגיון בבירור נוסף עם MRI. במידה ותבצע פיזיותרפיה לפי פרוטוקול קרעים ב RC ולא יהיה לך כאב לאורך זמן, בהחלט ניתן לנסות ולשוב בהדרגה לפעילות. יש לברר מה גודל הקרע מבחינת הרוחב שלו. אני מבין שהקרע חלקי בעובי שלו, אך לקרע יש 3 מימדים... וחשוב לוודא את גודלו. אין דינו של קרע 2 ס"מ ברוחב כדינו של קרע 3 מ"מ ברוחב. אסכם ואומר, שטיפול ראוי ומקצועי בך, יבוצע תחת ניטור מומחה כתף לאחר בדיקתו לא אתן המלצות ישירות ואישיות ללא בדיקתך ! בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי בssp
-
כתף שמאלסילביה 11/08/2019 | 08:31ד"ר סלע בוקר טוב, מאז חודש אפריל יש לי כאבים בכתף השמאלית. מתחילת יוני המצב החמיר מאוד. הכאב עוצמתי, בלתי נסבל ומזעזע.אולטרסאונד גילו דלקת וקרע בגיד.איני יכולה להרים את היד ולא לסובב אותה. בזמן שאני מתלבשת אני צורחת בלי שליטה בגלל הכאב. הייאוש גדול. הכאב ענק. יש לי תור לפיזיוטרפיה בסוף החודש.איך אפשר להעלים את הכאב החזק בעיקר בזמן שכיבה בלילה. ניסיתי את כל המשחות הקיימות. אין הקלה. אציין שלא קיבלתי מכה ולא נפלתי. זה הפתיע אותי. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כתף שמאל
דר' ירון סלע 11/08/2019 | 08:43שלום רב סילביה, ותודה על פנייתך! צר לי לקרוא על סבלך הרב. חשוב לבצע בדיקה גופנית יסודית על ידי מומחה כתף על מנת לקבל אבחנה מדויקת, ובהתאם לאבחנה, להתקדם. לא ניתן "לדלג" על שלב "קריטי" זה. לאור העובדה שאינני יכול לבצע בדיקה גופנית דרך "דפי האינטרנט", את כמובן מוזמנת לפנות אלי ישירות, ובמהרה (לאור סבלך הרב...), באפיקים המקובלים באתר זה, ובאתרים אחרים, ואני מצידי, אנסה לעזור לך ולהקל על סבלך. אינני רוצה להטעות אותך בהמלצות רפואיות ללא אבחנה. בוודאי, שאפשרויות של טיפול פומי בנוגדי דלקת ומשככי כאב ו/או זריקת קורטיזון, פעמים רבות, נותנים הקלה זמנית... אך אינני יכול לדעת האם זה הטיפול הראוי לך, ללא בדיקתך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתף שמאל
-
כאבים בשריר יד קדמי תחתוןרונן 08/08/2019 | 14:41שלום דר' סלע. בן 34, מתאמן בחדר כושר ושוחה כשנה. בחודש האחרון סובל מכאבים בשריר יד קידמי בעיקר בזמן מאמץ. תוצאות האולטרסאונד הינם: Supraspinatus בגבולות שמור בסיבים עמוקים בחיבור לראש האומרוס הודגם הפסקה של 1*10 ממ המתאים לקרע חלקי Subscapulfis בגבולות שמור בסיבים עמוקים בחיבור לראש האומרוס הודגם הפסקה של 1*8 ממ המתאים לקרע חלקי. Subdeltoid and subacromial bursa נוזל לא בכמות גדולה. Biceps tendon bursa בעובי ומרקם תקינים. מבנה גרמי תקין. סיכום: הממצאים מתאימים ל- tendinitis בגידים SS ובגיד SCCT. נוזל בSBD בכמות לא גדולה BURSITIS. ברצוני לשאול: מה חומרת הפציעה וטיפולה? האם אני יכול להמשיך לשחות כרגע? פציעה זו תשפיע על המשך האימונים לאחר שאבריא? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בשריר הבייספס
דר' ירון סלע 09/08/2019 | 09:15תודה על המידע הנוסף,רונן. בראש ובראשונה, הייתי נח ממאמץ ועוקב אחר המגמה. לגיטימי לקחת נוגדי כאב ודלקת למספר ימים, אם המנוחה עצמה לא מספקת, ואם אין לך רגישות או מחלות רקע אחרות המונעות לקיחת כדורים אלו. כמו כן, אם אין הטבה, הייתי משלים בירור עם צילום רנטגן לכתף וזרוע (תתפלא כמה דברים לומדים מצילום זה...) ונבדק על ידי מומחה כתף. המון הצלחה ובריאות!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בשריר יד קדמי תחתון
דר' ירון סלע 09/08/2019 | 09:15תודה על המידע הנוסף,רונן. בראש ובראשונה, הייתי נח ממאמץ ועוקב אחר המגמה. לגיטימי לקחת נוגדי כאב ודלקת למספר ימים, אם המנוחה עצמה לא מספקת, ואם אין לך רגישות או מחלות רקע אחרות המונעות לקיחת כדורים אלו. כמו כן, אם אין הטבה, הייתי משלים בירור עם צילום רנטגן לכתף וזרוע (תתפלא כמה דברים לומדים מצילום זה...) ונבדק על ידי מומחה כתף. המון הצלחה ובריאות!הוסף תגובה
-
כאבי בשריר יד קידמי תחתון
רונן 09/08/2019 | 08:48לא מרגיש הגבלת תנועה, במצב מנוחה הכאב מופחת אך עדיין קייםהוסף תגובה
-
כאבים בשריר יד קידמי תחתון
רונן 09/08/2019 | 08:44כן, שריר הבייספס. הכוונה לתחתון היא כ- 5 סמ מעל כיפוף המרפק בדיוק באמצע הזרוע. הכאב החל עקב אימון בחדר כושר, לא זכור לי אם תוך כדי האימון או לאחריו אך תחילה חשבתי שמדובר בתפיסת שריר ובמצב זה ביצעתי עוד אימון והרגשתי שהכאב מחמיר ומאז הפסקתי אימונים והמשכתי שחייה פעם בשבוע. אני בעל עסק לכלי בית ויוצא לי להרים קרטונים אך לא באופן יום יומי. אורתופד כללי שלח אותי לבדיקה ללא רנטגן ולא מומחה כתף. לא נטלתי כדורים בברכה ותודה על המענה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בשריר יד קדמי תחתון
דר' ירון סלע 08/08/2019 | 15:00שלום רונן, ותודה על פנייתך! ראשית, הבהרה. מה כוונתך בשריר יד קדמי תחתון ? האם מדובר על הבייספס ? (שריר התאומים). ומה כוונתך בתחתון ? מה גרם לכאב. חבלה? שינוי במאמצים? אינטנסיביות מוגברת ? וכו' וכו'. מה מקל על הכאב. האם אתה נח כעת ? האם נטלת כדורים כלשהם? מי בדק אותך עד כה? האם מומחה כתף. האם הוא שלח לבדיקת הסונר? מה ממצאי הבדיקה הגופנית ? האם יש הגבלה בטווחי תנועה ? מה מחמיר הכאב? מה עיסוקך בשגרה? האם עובד פיזית בנוסף לכושר... האם בוצע צילום רנטגן בנוסף ? בדיקת הסונר תמוהה במקצת. במקום אחד הוא מציין קרעים חלקיים בגידים SS וסב סקפולריס ובסיכום הוא מפרט יותר על דלקת ולא קרעים בגידים... נסה לחדד התמונה, וכך אבין יותר טוב המצב. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בשריר הבייספס
-
פריקת כתף קידמיתמשה 02/08/2019 | 16:46אני בן 65 לפני חודשיים היתה לי פריקת כתף שחזרו לי את הפריקה גמרתי 15 טיפולים פיזיוטרפים דרך כללית שכולל תרגילים וזרמים ביצעתי mri תוצאותשינויים ניוונים קלים במיפרק האקרומיומ-קללוויקולרי מודגמת בצקת אותות חריגים במירקם גיד הsspללא קרע שאר הגידים וגיד הביצפס שמורים מרקם ונפח של השרירים תקינים מודגם נזק על שם היל-זקס במיקומו הטיפוסי של ראש ההומרוס עם בצקת לשדית דיפוזית קלה מודגם נזק על שם בנקרט גרמי וברלי באספקט קידמי תחתוןצשל הגלנואידנוזל תוך מיפרקי בכמות קטנה אותות חריגיםצדיפוזיםצסביב הריצס האקסילרי לסיכום נזק טיפוסיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מניעת פריקות חוזרות
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 13:57שלום רב משה ותודה על המידע הנוסף. לספק לך המלצות רפואיות מבלי שבדקתי אותך - נוגד את כל עקרונות הרפואה שלי. אשמח לעזור לך ברמה האישית, ואתה מוזמן לפנות אלי בדרכים המקובלות השונות הקיימות באינטרנט. המון בריאות, משה !הוסף תגובה
-
מניעת פריקות חוזרות
משה חנן 05/08/2019 | 12:24שאלתי אליך לאור פענוח של mri האם אתה ממליץ לעשות רק פיזיוטרפיה כי כבר עברתי 15 טיפולים דרך הכללית ואני עומד לעשות דרך המושלם עוד סדרה ארוכה של פיזיוטרפיה האם הפיזיוטרפיה שאני עושה תמנע את הפריקות החוזרות ?האם אתה ממליץ על ניתוח?האם לקנות מגינים שימנעו את הפריקות הבאות ?ואם כן אלו מגינים אתה ממליץ אודה לך אם תענה ליהנני בן 65הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף קידמית
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 08:59שלום רב משה , ותודה על פנייתך ! קראתי בעיון את פנייתך, אך לא ראיתי את שאלתך. הממצאים אכן אופייניים לפריקת כתף. מה השאלה ? עליך לראות מומחה כתף ולשמור על הכתף בחודשים הקרובים מפריקות חוזרות ולבצע פיזיותרפיה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מניעת פריקות חוזרות
-
ניתוח בכתף לאחר פריקות חוזרותיונתן 04/08/2019 | 14:43שלום ד"ר, כיום אני בן 35 ולפני 14 שנים עברתי ניתוח בכתף לאחר פריקות חוזרות. שם הניתוח אם אנני טועה היה Bankart Repair. לאורך כל השנים לאחר הניתוח המשכתי לסבול מכאבים והרגשה של אי נוחות וריפוי בכתף. לפני כמה חודשים רופא מומחה שלח אותי ל- MRI ובתוצאות נכתב- סיבת ההפניה: הערכה של אי יציבות. חשד לנגע Slap. ממצאים: יש קרע בלברום העליון מקדימה לאחור. הקרע נמשך לתוך מוצע גיד הבייספס במידה מינימלית. יש קרע קטן בלברום הקדמי-אמצעי. יש שקע בראש ההומרוס האחורי עליון המתאים לנגע על שם היל - זקס. יש ציסטה קטנה בראש ההומרוס האחורי. גידי השרוול המסובב תקינים ללא קרע. גיד הראש הארוך של השרירי הביצפס תקין ללא קרע. אין אטרופיה של שרירים. המפרק האקרומיו קלביקולרי תקין. לסיכום: נגע SLAP עם רושם של מעורבות של העוגן של גיד הבייספס. נגע על שם היל - זקס. אשמח לקבל את חוות דעתך ואיך כדאי לי להמשיך עם הממצאים האלה. כיום ההרגשה לא נוחה לי עם הכתף .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניתוח בכתף לאחר פריקות חוזרות
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 10:51תודה על המידע הנוסף יונתן. כל מה שאתה מציין זה אמת לאמיתה. הכל אפשרי. והכל נמצא "על השולחן" לדיון. אשמח לדון איתך על האפשרויות המתאימות לך ספציפית, לאחר שאבדוק אותך, ואעבור על המידע הרפואי (רב השנים). תשובה אמינה, מקצועית, ורצינית, אינה מתבצעת על גבי "דפי האינטרנט", וטוב שכך. ביום שבו רפואה תתבצע ללא מגע היד של המטפל בעור המטופל, וללא בדיקת המטופל, ומעבר על הצילומים, ניתן "להחזיר המפתחות והציוד" ולתת "לפרופסור גוגל" גם לנתח. יונתן, אינני כאן להוות תחליף לרפואה מקצועית ורצינית. אשמח מאד לעזור לך, אך לא בדפי הפורום. הפורום הוא קולקטיבי, ולא מאפשר התייחסות לגופו של מקרה. אלא רק דן בעקרונות וכיוונים כלליים תאורטים. המון בריאות והצלחה !הוסף תגובה
-
יונתן 05/08/2019 | 10:36שלום ד"ר, תודה על תשובתך המהירה. הייתי אצל מומחה והוא המליץ לי על ניתוח יותר מורכב שנקרא Latarjet. השאלה שלי היא אם זה לא ניתוח מורכב מדי בשלב זה, ואם כדאי לחזור על הניתוח היותר פשוט (bankart repair) בשיטה אורתוסקופית שעברתי לפי 14 שנים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 09:11שלום רב יונתן, ותודה על פנייתך ! ממה שכתבת, נשמע שאכן יש התאמה בין התלונות הממושכות, והממצאים ב MRI. קרעים בלברום (טבעת הסחוס המקיפה את הגלנואיד - המשטח המפרקי) יוצרים תחושת אי יציבות וכאב בהנעת הכתף במישורים מסויימים ובמאמץ. עליך להיבדק על ידי מומחה כתף ולקבל חוות דעת, לפי הבדיקה הגופנית, האם יש מקום להתערבות ניתוחית נוספת. ללא בדיקתך, אינני יכול להמליץ לך ישירות. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
כאבים אחרי איחוי שברי כתפייםמלי 02/08/2019 | 18:45אני בת 73 שברתי את שתי הכתפיים בעקבות נפילה, כעת אחרי האיחוי מתחילה פיזיטורפיה הכאבים איומים ,נעזרת במשכחי כאבים מידי יום,האם מכשיר בי קיו לייזר יכול לעזור המון תודה מליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים אחרי איחוי שברי כתפיים
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 09:26שלום רב מלי, ותודה על פניתך ! צר לי על מצבך מלי, ואאחל לך בריאות שלמה. לשבור כתף אחת מאד כואב, אז על אחת כמה וכמה, שתי כתפיים בו זמנית. יש לברר לעומק מצבך, על ידי בדיקת מומחה כתף, ולברר לאיזה כיוון עליך לפנות בהמשך הטיפול. אינני יכול לתת המלצות קונקרטיות ללא בדיקתך ומעבר על צילומי הרנטגן. בפורום זה, אין המלצות, או פרסום, או שיווק, של מוצרים מסחריים שונים. אני מנוע מלתת דעתי (לכאן או לכאן) על מוצר שיווקי. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים אחרי איחוי שברי כתפיים
-
חבלה המרפקיעל 03/08/2019 | 13:26שלום לך, יש לי שאלה לגבי המרפק, לפני כחודש וחצי קיבלתי משיכה חזקה המרפק ע'י הכלבה שלי, העצם התנפחה לי ויש כאב בישור, אורטופד שבדק אמר לי שאין דבר ולחבוש השבוע את המקום, היום אני מרגישה גם תחושת חום וזרם,הכאב עדיין קיים וכשאני מורידה את התחבושת הכאב הוא יותר חזק בישור היד, לא נעשה צילום או אולטראסאונד לברור, מה דעתך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חבלה המרפק
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 09:23שלום רב יעל, ותודה על פנייתך ! קראתי בעיון את פנייתך. יש לבצע צילום רנטגן למרפק בשני מישורים, ובדיקת US למרפק, ולהיבק על ידי מומחה מרפק. מומחה מרפק ניתן למצוא בתחום "כתף-מרפק" או בתחום "כרורג כף היד". אאחל לך בריאות שלמה, ובמהרה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חבלה המרפק
-
כאבים בכתפייםאלי 01/08/2019 | 15:06בת 52 כאבים חזקים בכתפיים יותר בצד ימין אולטרסאונד כתף ימין Long tendon of biceps tendon-הודגם מעט נוזל במעטפת הגיד Infraspinatus tendon- תקין Supraspinarus tendon- הודגם קרע. חלקי באורך 0.42 ס״מ Subacromial bursa- הודגם בורסיטיס קל אין נוזל תוך פרקי כתף שמאל Supraspinatus tendon- הודגם גיד בלתי אחיד ברוב שיטחו ללא קרע מה מומלץ במיקרים כאלה לעשות תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עדכון מידע
דר' ירון סלע 02/08/2019 | 15:38אני מודה לך על הוספת המידע, אלי. לאור מה שתיארת, במידה והכאב נמשך, לגיטימי (לאחר בדיקת מומחה כתף), במידה ויראה זאת לנכון, לאפשר למומחה הכתף לבצע זריקה של קורטיזון לכתף במיקום המתאים למוקדי הדלקת בכתף. במקביל, יש לתאם טיפול בפיזיותרפיה. במקביל - ישנם מטופלים המוצאים מזור בטיפולים במסגרת רפואה משלימה (על סוגיהם השונים). במידה ואין הטבה, למרות הטיפוס בפירמידה הטיפולית, ניתן לבצע בירור מעמיק יותר (בדיקות עזר נוספות). בריאות שלמה אלי !הוסף תגובה
-
כאבים בכתפיים
אלי 01/08/2019 | 23:09אני בת 52 עקרת בית ללא מחלות ברקע ללא עבר ספורטיבי טופלתי עד היום בארקוקסיה זריקות אביטרן עד לפני שבוע התחלתי רוקסט + נותן מענה חלקי בוצע צילום רגיל בכתף ללא ממצאיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתפיים
דר' ירון סלע 01/08/2019 | 21:02שלום רב אלי, ותודה על פניתך ! לגבי שאלתך, בראש ובראשונה עליך להיבדק על ידי מומחה כתף. הממצאים שתוארו בUS מאד שכיחים לקבוצות גיל מסויימות, ופחות שכיחים בקבוצות גיל צעירות. חסר לי מידע רב אודותיך- עיסוקך, גורמי סיכון לכתפיים, מאמצים ושחיקה בעבר, ספורט כלשהו המהווה גורם סיכון. האם היו חבלות בעבר. האם יש מחלות רקע. מה הטיפול שבוצע עד כה .... ועוד ועוד בהתאם למענה על שאלות אלו, ניתן להתקדם ולתפור את חליפת הטיפול המתאימה לך ספציפית. אין דינו של אדם אחד כדינו של משנהו. ישנם אנשים עם ממצאים אלו בסונוגרם אשר כלל אינם כאובים בכתפייים. לכן, מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדכון מידע
-
מרפק טניס כאבים עזים במרפקיוסי 31/07/2019 | 23:15שלום לפני כיום התחיל לי כאבים נורא חזקים בתוך שני המרפקים שלי הבנתי שיכןל להיות שזה מרפק טניס רציתי לדעת מאני יכול לעשות בנידון בינתיים אני עושה מתיחות למפרקים אבל הם עוזרים רק לרגע זמני ותמיד כשאני מכופף את הזרועות לזמן קצר ומנסה לישר אותם אני לא מצליח בגלל הכאבים ישנם עוד דרכים לטפל/לשפר את הבעיה? ולקחת אופטלגין לכאבים יכול לעזור? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מרפק טניס כאבים עזים במרפק
דר' ירון סלע 01/08/2019 | 07:53שלום רב יוסי, ותודה על פנייתך ! כאבים באזור המרפק נובעים מסיבות שונות. אינני יודע מה אבחנתך. אמנם ציינת בהחלטיות שמדובר במרפק טניס, אך לא בהכרח יוסי. כמו כן, ציינת יממה של כאב. אין דינה של יממה כדינה של שנה עם כאב... המסר שלי הוא, שכל מקרה לגופו, ולעתים, כשיש כאבים ימה בלבד, ניתן פשוט להוריד עומס, לנוח, ולעקוב אחר מגמת הכאב. אינני יודע שלל דברים אודותיך- לדוגמה גילך, בריאותך הכללית, עיסוקך (משרדי או פיזי), סוג הספורט בו אתה עוסק, האם נחבלת או לא , האם מדובר בשחיקה הדרגתית או פציעה אקוטית... מידע רב חסר לי על מנת להבין יותר לעומק את בעייתך במרפקים. שלא לדבר, על כך שבדיקה גופנית אינה זמינה לי. אייעץ לך, לסיכום, תחילה לנוח, ולאחר מכן להיבדק על ידי מומחה בתחום. אזור המרפק "מנוהל" בארצנו על ידי מומחה "כתף-מרפק" או מומחה כירורג כף היד. אייעץ לך לעבור בדיקה גופנית על ידי מומחה בתחום , אשר יחליט האם יש צורך בבדיקות עזר, כדוגמת צילום רנטגן או US , ובמקביל, ייעץ לך מה סוג הטיפול הרצוי. אאחל לך בריאות שלמה , ובמהרה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפק טניס כאבים עזים במרפק
-
אי סדירות קלהרבקה 28/07/2019 | 02:24שלום ד"ר אי סדירות קלה בכתף מלווה בכאב עם מגבלה בתווך התנועה מה הטיפולים שעושים במצב כזה? אם כדורים לא עוזרים וסטרואידים קצת עזר לא לגמרי למגבלה בכלל לא עזר תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אי סדירות בעצם הבריח
דר' ירון סלע 28/07/2019 | 14:31שלום רבקה, קראתי בעיון את התכתובת החוזרת בינינו. אני חש שאת במצוקה. נשמע שאת כאובה ונמצאת בלחץ מהאי וודאות והעדר מענה עד כה לבעייתך. אשמח לעזור לך. עזרה ישירה אינה ניתנת להשגה (לצערי) מעל גבי "גלי האינטרנט" בפורום קולקטיבי. אולם, בהחלט ניתן לעזור ישירות, וזאת על ידי פנייה ישירה אלי ותיאום מפגש. הפנייה דרך האתר או באפיקים אחרים הזמינים באינטרנט. נא צרי קשר, ואנסה לעזור לך במהרה. בהצלחה !הוסף תגובה
-
אי סדירות בעצם הבריח
רבקה 28/07/2019 | 12:18קיבלתי זריקה בכתף אך עדין יש כאבים, מדי פעם כאב חזק שמו לי דבק כזה במקום ויש לי מגבלה בתנועה ממש זה אומר שאני בקושי יכולה להרים את היד יש מצב שאני ישאר ככה עם היד עם מגבלה וכאבים ורק ניתוח זה מה שיואיל? או שיש עוד דרכים לטיפול? ואם נניח מציעים ניתוח אז מה עושים בניתוח זה דלקת מה שיש שם זה, שחיקת סחוס? ואחרי ניתוח הכתף חוזרת לקדמותה אני ממש מפחדת מכל העניין הזה ואובדת עצות מפחדת להגיע לניתוח ולכן אני רוצה להתחיל להרים גם משקולות אולי ישפר לי את הטווח תנועה שיש לי מה אתה יכול להמליץ לי לעשות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אי סדירות בעצם הבריח
דר' ירון סלע 28/07/2019 | 12:05תודה על המשך העדכון, המאיר ומסביר קצת יותר את מצבך. אז אני מבין שהבעיה בעיקר במפרק ה ACJ. אי סדירות יכולה להיות מודגמת בצילום רנטגן לאחר חבלות היוצרות פגיעה רצועתית עם או בלי שבר מקומי. פעמים רבות נותר כאב מקומי למרות תנועה מלאה, ולפעמים נלוות תנועה מוגבלת. הכאב יכול נבוע מהרס הסחוס במשטח המפרקי ו/או פגיעה רצועתית. הדלקת הנוצרת סביב מתסיסה הכאב. טיפול נוגד דלקת "פומיים", בשילוב מנוחה ופיזיותרפיה, מחישים ההחלמה. פעמים רבות, אם אין הטבה, משבלים זריקה מקומית של קורטיזון למפרק, ובמקביל לכל זה, יש המשלבים רפואה משלימה להקלת הכאב. עבודה פיזית לאורך תקופת ההחלמה, אינה מומלצת. בוודאי שלא לבצע ספורט בחדר כושר עם משקולות מעל חגורת הכתפיים. אין לעבוד עבודה פיזית עם מאמצים מעל חגורת הכתפיים. כאין מנוס והכאב מחמיר למרות מספר חודשים עם טיפול "שמרני" - שוקלים ניתוח. אינני רוצה לפרט על סוגי הניתוח לאור העדר הכרות אישית עם מצבך הרפואי (על מנת לא להטעות). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
אי סדירות בעצם הבריח
רבקה 28/07/2019 | 10:35אי סדירות בעצם הבריח אני בת 25 נפלתי על הכתף הכאבים נמשכים יותר משלוש חודשים בהתחלה ירד קצט הכאב אבל חזר מוכפל יד שמאל לא דומיננטית בעיקרון בריאה קצט כאבים בתחילת הצוואר, המקום הוא בכתף זה לפי בדיקת מומחה כתף הטיפולים שבוצעו פיזרוטרפיה שזה לא עזר וקצט החמיר לטענת הפיזרוטרפיסט,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אי סדירות קלה
דר' ירון סלע 28/07/2019 | 10:26שלום רב רבקה, ותודה על פנייתך ! אשמח לנסות ולייעץ לך רבקה, אך לשם כך, אני זקוק למידע נוסף. ציינת "אי סדירות" - איכן ה"אי סדירות" בכתף. יש שלל מרכיבים אנטומיים בכתף. באיזה בדיקה דימות הודגמה האי- סדירות ( רנטגן, US או בדיקה אחרת...) מה ממצאי הבדיקה הגופנית, כמה זמן כואב, איזה טיפולים בוצעו עד כה? שלל נושאים אחרים לא ידועים קשורים אלייך כגון - גילך, עיסוקך, ספורט כן או לא, יד דומיננטית או לא ... בעיות רפואיות אחרות ברקע, האם נחבלת ? האם החמיר בהדרגה או לפתע ? האם מעיר משינה בלילה ? האם יש כאב בצוואר או מרפק ? האם מקור אחר של כאב מקרין לכתף ? שלל נושים שמומחה כתף צריך לשאול ולבדוק (אגב, האם נבדקת על ידי מומחה כתף או אורתופד "כללי). אאחל לך בריאות שלמה, ובמהרה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אי סדירות בעצם הבריח
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- סיאטיקה
- היצרות תעלת עמוד השדרה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הרפיית שרירים הדרגתית
- יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל ברך סינוביאלי
- בדיקת ויטמין D
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאוסרקומה
- פילאטיס
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם