פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 91
-
כאבים בכתףרינת 25/07/2019 | 10:55שלום רב, אני סובלת מספר שנים מכתף מסויידת. לאחרונה יש לי התקף של כאבים חזקים ומוגבלות בתנועה. מלבד טיפול פיזיותרפי וכו האם מומלץ לחמם או לקרר את הכתף?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 25/07/2019 | 11:29שלום רב רינת, ותודה על פנייתך ! הסתיידות בגידי הכתף הנה צרה צרורה הקיימת בשכיחות גבוהה באוכלוסיה. בעמודים הרבים בפורום זה, תוכלי לקבל אינפורמציה בנושא. ובאשר לסוגיה שהעלית - חימום או קירור להקלת כאב... אין תמיכה וודאית בספרות המקצועית בנושא זה. כדרך הטבע, כשאין וודאות בנושא מסוים, תוכלי לקבל שלל דעות ופילוסופיות מנוגדות זו לזו (חלקן אפילו משכנעות) בנושא. לטעמי, אין הכרח כלל. במידה ואחת האפשרויות אכן מקלה עליך -דיינו! המשיכי בה... ראיתי מטופלים שנשבעו בפני שקירור עוזר להם, וחימום דווקא מחמיר התלונות, ובאותה נשימה, ראיתי מטופלים שהתחייבו על ההפך הגמור. יש שלל טיפולים להסתיידות בכתף, על האפשרויות השונות, מידע רב בדפי פורום זה. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
-
שבר קטן בכתףPEDRO 24/07/2019 | 09:34ד"ר ירון הנכבד שלום לפני שבועיים נחבלתי כתוצאה מנפילה בכתף האורתופד קבע לי שאין שבר בפיענוח צילום הרנטגן התברר שיש שבר ב GT עם תזוזה קלה וההמלצה פיזיוטרפיה ולהניע היד והכתף ככל יכולתי. שאלתי האמנם תנוועות הכתפיים והיד לא יכולות להחמיר את נזק השבר? והאם לא צריך לקבע באיזה שהוא אופן את הכתף ? מודה לך מאוד מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר קטן בכתף
דר' ירון סלע 24/07/2019 | 10:36שלום רב פדרו, ותודה על פנייתך ! עליך להיבדק על ידי מומחה כתף. שבר בהומרוס המקורב באזור הגבשושית הגדולה (GREATER TUBEROSITY) , יכול לזוז במידה ומפעילים מוקדם מידי את שרירי השרוול המסובב (אשר חלקם, אחוזים באזור זה בעצם). עליך לקבל הנחיות ברורות ממומחה כתף, לפי הממצאים בצילום, לגבי כמה זמן להיות עם מתלה או מקבע כתף, ומתי להתחיל פיזיותרפיה ועל אלו תרגילים להתמקד. אסכם ואומר שתנועות פזיזות מידי, ומוקדמות מידי, יכולות לגרום לתזוזה משנית בשבר. בריאות שלמה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר קטן בכתף
-
כאבים בכתףחלי 20/07/2019 | 20:27במשך כשלושה ימים יש לי כאבים חזקים בחצי צוואר הימני, כתף ימני והכאבים גולשים עד למרפק הייתי בביקור רופא והוא כתב שינויים נוניים בע"ש צווארי כואב לי מאוד מה אומרת המסקנה שהרופא אומר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שחיקה בצוואר
דר' ירון סלע 21/07/2019 | 10:42תודה על העדכון חלי ! אכן, המצב אופייני, משכבת גיל מסוימת מתחילות "המתנות של החיים". שחיקה יכולה להיות במפרקי גוף שונים (אצבעות הידיים, ברכיים, כתפיים וכו'), ובין השאר בין חוליות הצוואר. פעמים רבות יש מרכיב גנטי בנושא (רץ מדור לדור, לא שזה מנחם, ולא שיש משהו לעשות בנידון...) ופעמים רבות משתלב גם נושא נרכש (אופי עבודה, אופי עומסים והתנהלות בשעות הפנאי...) יש, כאמור, להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה. יש לראות את דרגת החומרה של השחיקה לפי הצילום רנטגן (כאמור, לעתים ממשיכים בבירור עם CT, אך מדובר בקרינה רבה בבדיקה, ולא תמיד צריך לבצעה...) אנא נסי לקבל אינפורמציה באתר זה ב"פורום גב ומכאוביו"... בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
המשך לשאלנ
חלי 21/07/2019 | 10:12קודם כל ברצוני להודות לך על התגובה, לא ברור מאליו שמישהו יושב מאחורי מקלדת ועונה לעניין, אז שוב תודה לך וכן ירבו כמוך אני בת 50 אין לי בעיות בכללי מלחיץ אותי המונח שינויים ניוונים בעמווד שדרה, אני הולכת לרטפא משפחה שלי אבל רק מחר יש תורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב מקרין מהצוואר לכתף וזרוע
דר' ירון סלע 21/07/2019 | 08:23שלום רב חלי, ותודה על פנייתך ! אינני יודע את גילך (והאם הוא מתאים לאבחנת הרופא...) ואת מצבך הרפואי וסיפור הרקע שקדם לכאב. ההמלצה להיבדק על ידי מומחה כתף ו/או מומחה עמוד שדרה. ביקור במוקד הוא ביקור ראשוני לגיטימי, על מנת להקל מידית על הכאב, אך הוא אינו לגיטימי ומספק לקבלת אבחון סופי. יש לבצע צילום צוואר וצילום כתף כבסיס. לעתים , לפני הבדיקה הגופנית מוסיפים בדיקת אולטרסאונד לכתף או בדיקות דימות כגון CT לצוואר (הכל מותנה בדיקה גופנית). שינויים ניווניים בצוואר ראויים להישאל בפורום גב וצוואר. יש דרגות שונות של שחיקה ובהתאם לחומרה- כך גם הטיפול. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שחיקה בצוואר
-
קרע חלקי בסופרהספינטוס וקרע קטן בלברוםלירן 21/07/2019 | 01:09אהלן ירון, שמי לירן, הייתי מטופל שלך לתקופה קצרה. בעקבות משחק כדורסל וגלישת גלים נגרם לי קרע חלקי בסופרהספינטוס וקרע קטן בלברום. אחרי טיפולי פיזיו וטיפול תרופתי שנתת לי אני מוכן לחזור לפעילות ורוצה לדעת באיזה ציוד להשתמש כמגן - האם להשתמש ברצועות קינסיו? לגבי מגן - האם כדאי לי להשתמש ב-OMOTRAIN או שאתה ממליץ על מגן כתפיים אחר? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע חלקי בסופרהספינטוס וקרע קטן בלברום
דר' ירון סלע 21/07/2019 | 08:29שלום רב לירן, ותודה על פנייתך ! אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה, מבלי להתעמק בו. העובדה שבדקתי אותך בעבר (מתוך אלפים מרובים של מטופלים בשנה...) אינה משנה את העובדה שעלי להתעמק כעת במקרה על מנת לתת ייעוץ מכוון. באופן תאורטי, במידה וחשים בטוב, תקופה ארוכה וללא כאב או הגבלה בתפקוד, אין מניעה מחזרה הדרגתית לפעילות. אין צורך באביזרים רפואיים שונים בכתף. יש צורך בהיגיון בריא והבנה מה לעשות ומה לא לעשות. לא לבצע פעילות גופנית פיזית מעל גובה חגורת הכתפיים ורחוק מהגוף יש לשמור כמה שניתן את הזרועות קרובות לבית החזה על מנת להוריד על "המנוף" והעומס על גידי הכתף. יש להיות עם הידיים נמוכות ככל ההאפשר, מאותה סיבה בדיוק. אי ציות לחוקי פיזיקה בסיסיים אלו, יגרום לנזק ושחיקה ועומס לאורך זמן (ולא משנה איזה רצועה או אביזר שיווקי/מסחרי נמצא על הכתף). לסיכום - זה לא האביזר, זו ההתנהלות/מודעות ומניעתיות ! בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי בסופרהספינטוס וקרע קטן בלברום
-
קרע ב-Tendom Supraspinatus בגודל 0.5 ס"מSegev 18/07/2019 | 18:37אני בת קצת יותר מ-67, בריאה בדרך כלל אך מאז עברתי את גיל 60 מתחילה לחוש סימני זיקנה: לחץ-דם - לא מי יודע מה אבל לוקחת כדורים וכן ערך קצת גבוה של טריגליצרידים (גם כן מטופל). אבל מה שמדאיג אותי זה חולשה עקרונית בסחוסים ובגידים שלי, כנראה מולדת. אני עומדת בפני החלפת שני מפרקי הירכיים בגלל סחוסים שחוקים, ובשתי הכתפיים יש לי בעיות עם הגיד הנ"ל. הקרע הנ"ל הוא בכתף השמאלית וגם בכתף הימנית מתחילה לי בעייה דומה. אין שום סימן לדלקת פרקים בגופי. אני פשוט מעוניינת לתקן את כל המעוות בניתוחים פולשניים וזהו. אין טעם בגילי לנסות טיפולים "רכים" שעלולים להימשך זמן רב. האם 0.5 ס"מ הוא קרע מספיק גדול כדי לנתח?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע ב-Tendom Supraspinatus בגודל 0.5 ס"מ
דר' ירון סלע 19/07/2019 | 18:00שלום רב, ותודה על פנייתך ! כמובן, ויש להיבדק על ידי מומחה כתף. בדיקה יסודית בנוסף לצילום רנטגן ואולטרסאונד, תבהיר את המצב ותאפשר תשובה המתאימה למצבך. באופן לא ספציפי אליך, אומר, שבגיל 67, לעשרות אחוזים מהאוכלוסייה יש קרעים של 5 מ"מ בגיד הסופרה ספינטוס. אלו חלק מ"מתנות החיים". אחוזים רבים מאוכלוסיה זו מסתובבים בינינו מבלי שהם יודעים שיש להם קרע בגיד. חשוב לדעת האם הקרע בעובי מלא או חלקי ולא רק רוחבו (5 מ"מ כפי שציינת). אם הכאב ללא שיפור לאחר כדורים ופיזיותרפיה וזריקה מקומית, לעתים שוקלים טיפול ניתוחי ארתרוסקופי. לפני בצוע ניתוח, מומלץ לבצע בירור הדמייתי מעמיק יותר, על ידי בדיקת MRI לכתף. לסיכום, אני ממליץ תחילה להיבדק על ידי מומחה כתף, ולהתקדם משם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע ב-Tendom Supraspinatus בגודל 0.5 ס"מ
-
שאלהמ 15/07/2019 | 01:28שלום וברכה תודה רבה על העזרה רציתי לשאול כמה דברים אני בת 21 לאחר תאונה אני בריאה בד"כ למעט מאז התאונה יש כאבים בכתף הייתי אצל רופא והוא כתב כתף שמאל רגישות ברורה על אזור ACJ משמאל עם אי סדירות קלה מקומית כאב בסוף פליקציה .CBA שגורם לכאב על אזור ACJ שאר בדיקה JOBE'S ספיד התנגדות לאינפרה- ספינטוס סוגרים תקיניות רושם באולטרסאונד כתף שמאל ללא ממצא משמעותי לפי פיענוח רושם מקור הכאב מאזור ACJ נתנו לי זריקה של דיפרוספן לידוקאין באזור ACJ יש כאבים ממש חזקים הייתי רוצה לדעת מה 1. אתה חושב על הבדיקה הזאת 2. מזה אומר אי סדירות קלה מקומית 3. האם הזריקה באמת עוזרת? 4. ומה עושים אם היא לא תעזור? כמו כן מגבלה מסויימת בידהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיקור סיני
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 09:44רפואה משלימה היא דבר מבורך. לעתים עוזרת ולעתים לא (כמו גם הרפואה ה"רגילה"). תלוי באבחנה המדוייקת. מאד אינדיבידואלי ותלוי באיכות המטפל. אין לי התייחסות למקרה שלך לכאן או לכאן כי לא בקדתי אותך.. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד שאלה קטנה
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 09:42זריקה היא לא תעודת ביטוח אין מאה אחוז ברפואה לעתים עוזרת ולעתים לא. לרוב, עוזרת לאחר יום או יומיים, ותלוי בפתולוגיה האמיתית, כדי לדעת לכמה זמן היא תעזור...הוסף תגובה
-
המשך שאלה
מ 15/07/2019 | 09:17האם דיקור סיני אמור לעזור במצב כזה?הוסף תגובה
-
עוד שאלה קטנה
מ 15/07/2019 | 09:11תודה רבה על בעזרה אם קיבלתי את הזריקה בACJ זה אומר שכאב בACJ יותר לא יהיה לי? ואחרי כמה זמן מהזריקה אני אמורה להרגיש שינויהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 09:05תודה על המידע הנוסף. הוא אכן תורם. כמובן, שאינני יכול לדבר בשם הרופאים האחרים או לדעת מה היה הלך מחשבתם. אני מניח שהרופא חשב שהבעיה אכן ממוקדת למפרק ה ACJ והגיוני ולגיטימי לקבל זריקה חד פעמית באזור. כמובן, שבמידה ויש פתולוגיות נוספות בכתף, כדוגמת דלקת סביב הגיד הארוך של הבייספס, כפי שציינת ב US . יש אכן אפשרות שזריקה רק ל ACJ ולא ממוקמת קדמית בכתף סביב הבייספס, אכן תשאיר כאב סביב הבייספס. לעתים מבצעים הזריקה בכמה מוקדים שוים בכתף, כאשר יש מספר פתולוגיות במקביל. אי סדירות ב ACJ יכולה לנבוע מחבלה היוצרת נזק רצועתי ומצב של תת פריקה או פריקה מלאה של המפרק. שוב, אינני יודע האם לכך הם התכוונו. לא בדיקתך הגופנית ומעבר על הצילומים במו עיניי, אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה. לרוב, מזהים בצילום רנטגן וב US את הבעיה במפרק ACJ, במידה ויש בעית יציבות של המפרק. הבדיקה הגופנית היא חלק קרדינלי באבחון זה. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
המשך
מ 15/07/2019 | 08:56הייתי הולכת רגל ומיניבוס פגע בי אף פעם לא הרמתי משקולות על הכתף והמגבלה המסוימת ביד זה בגלל הכתף שקשה לי להרים תיד גבוהה רק עד הכתף אפילו קצת פחות קיבלתי את הזריקה בדיוק איפה שהכי כאב שזה היה ACJ רציתי לדעת אם הזריקה באמת אמורה לעזור לכאב שלי או שלא בטוח? אי סדירות ACJ זה לפי הבדיקה הגופנית שהרופא עשה לי אני הייתי אצל רופא אורטופד מהקופה והוא אמר לי לפי בדיקה אולטרסאנד BICEPS תקין עם מעט נוזל סביבו המומחה כתף אמר לי שהוא חושב שמקור הבעיה בACJ ולכן נתן לי תזריקה לשם. שהלכתי שבוע אחרי התאונה למומחה כתף הוא לא ראה משהו מסויים הוא ראה קצת רגישות באזור כנראה שזה הלך והחמיר הייתי שמחה לדעת מה אתה חושב על זה ומזה האי סדירות שכנאה פתאום ראו אותו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' ירון סלע 15/07/2019 | 07:40שלום רב מ', ותודה על פנייתך ! אשמח לדעת מה מהות התאונה. איזו תאונה- תאונת דרכים (ברכב, הולכת רגל, אופניים...), תאונת עבודה, תאונת ספורט... מה בדיוק קרה בתאונה? האם היתה באנרגיה גבוהה או נמוכה? האם היו חבלות נוספות? מתי בדיוק התרחשה התאונה ? אי סדירות ב ACJ- לפי צילום רנטגן ? האם את פעילה גופנית ומבצעת שנים רבות עומס משקולות על הכתף ? יש סיבות שונות לאי סדירות במפרק. יתכן על רקע שחיקתי, יתכן על רקע טראומתי, רקע זיהומי, רקע גידולי או רקע דלקתי אחר. ללא בדיקתך הגופנית אינני יכול להתרשם מהממצאים ואינני יכול לחוות דעתי המקצועית. אינני יודע איכן בדיוק ניתנה הזריקה ומדוע לא עזרה. ציינת בסוף הפסקה שיש "מגלבה מסויימת ביד" - גם משפט זה אינו ברור לי . "יד" - הכוונה לכתף , הכוונה לכף היד או מרפק ? מה מקור המגבלה ? כאב או חסימה מכאנית. לסיכום- אשמח לעזור ישירות. עלייך להיבדק על ידי מומחה כתף (במידה והבדיקות עד כה לא היו על ידי מומחה כתף). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור סיני
-
כאבים בכתף לאחר מאמץניבר 13/07/2019 | 20:57שלום, עברתי תאונת אופנוע נזקקתי מהאופנוע נחתתי על הכתף. נזקים: 1. קריעת רצועות בכתף - עברתי ניתוח שחזור רצועות בכתף. 2. קרע חלקי בגיד סופרהספינטוס 4 מ"מ- אובחן רק שנה אחרי התאונה. לא טופל עד היום. תלונות: כיום אני סובל מ: 1. כאבים כתף. 2. שרפה בכתף. 3. כתף קפואה. כל אלו מופיעים: 1. לאחר מאמץ של הכתף. 2. לאחר הרמת הזרוע מעל גובה הכתף. הכאבים והשרפה נשארים במשך מספר ימים. ממה זה נובע? כיצד מומלץ לטפל? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף לאחר מאמץ
דר' ירון סלע 14/07/2019 | 10:23שלום רב ניבר, ותודה על פנייתך ! מצבך מורכב מידי להמלצות טיפול מעל "גלי האינטרנט". מסוכן לתת המלצה קונקרטית ללא בדיקה גופנית. אשמח, כמובן, לייעץ ישירות מחוץ לפורום, ויש דרכים להשיגני ישירות. עליך להיבדק על ידי מומחה כתף ולקבל חוות דעת ברורה לפי הבדיקות שבוצעו עד כה. מעבר לזה, אינני יכול לתת מידע נוסף ללא בדיקתך. לטעמי, חשוב להיות במעקב אצל המנתח שלך אשר מכיר המקרה לעומק. בברכה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף לאחר מאמץ
-
-
תשובת מומחה
כואב לי בכתף מה עושים ?
דר' ירון סלע 10/07/2019 | 21:44שלום רב, מעטים התרחישים בחיים, המשאירים אותי ללא מילים... זהו אחד מהם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כואב לי בכתף מה עושים ?
-
כאבים בכתף לאחר תאונהמ 09/07/2019 | 01:33שלום וברכה אני אחרי תאונת דרכים קיבלתי מכה בכתף יש לי כאבים בכתף עשיתי אולטרסאנד ואילו התוצאות כתף שמאל: הדגמת גיד ה-BICEPS תקין עם מעט נוזל סביבו. ה-SUBSCAPULARIS תקין. -SUPRASPINATUS ללא עדות לקרע. לסיכום: לא הודגם קרע ב-CUFF ROTATOR . ה-ACG נראה תקין. מעט נוזל סביב הביספס. הרופא נתן לי כדורים בשם XEFO 8 פעמים ביום ואני לא מרגישה שזה עוזר לי הכאבים הולכים ובאים ושאני נוגעת במקום אני מרגישה תכאבים תמיד כמו כן יש לי גם כאבים קצט בתחילת הצוואר וגם שאני הולכת קצת מהר אני מרגישה ממש כאבים בכתף הרבה פעמים אני מרגישה שאני לא מצליחה כמעט להרים את היד הכי גבוהה רק עד גובה הכתף ושזה לא הכי כואב אני עדין לא מצליחה להגיע לגובה של הכתף השניה עשיתי גם צילום ואין שבר האם יש מה לעשות במצב כזה? או פשוט להמשיך לסבול?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך פרטים
דר' ירון סלע 10/07/2019 | 21:42תודה על העדכון. יש לבצע את המלצותיי. אני ממליץ להיבדק ולשלול מצב של כתף קפואה. אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף ולהתקדם באבחון וטיפול על מנת לא לסבול. לטעמי, קיימות דרכים לעזור לך. אל תאמרי נואש. ברמת הפורום אני לא יכול לעזור לך ישירות. במידה ותחפצי בעזרתי. נא פני ישירות בדרכים המקובלות באתר. בהצלחה !הוסף תגובה
-
המשך פרטים על המקרה
מ 10/07/2019 | 16:25שלום תודה רבה על העזרה אני בת 21 בריאה בדרך כלל , אף פעם לא היו לי כאבים בצוואר ובכתף התאונה היתה לפני חודשיים הייתי כהולכת רגל ומיניבוס פגע בי הייתי בפיזרוטרפיה כמה פעמים אך היא אמרה שאני ילך לפיזירוטרפיה במים כי לא רואה שיפור וקצת החמרה לקחתי גם אטופן ולא הרגשתי שזה עוזר וגם הרבה אופטלגין וזה גם לא עוזרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף לאחר תאונה
דר' ירון סלע 10/07/2019 | 11:14שלום רב מ', ותודה על פנייתך ! אתחיל מהסוף - אין סיבה "פשוט להמשיך לסבול"... עליך לעבור בירור ובדיקה על ידי מומחה כתף על מנת לקבל אבחון מלא. אינני יודע מי בדק אותך עד כה. אין לי גם מידע רב אודותייך (מידע היכול מעט לעזור לי לעזור לך...) מידע כמו - גילך, בריאותך הכללית, מתי התרחשה התאונה, האם לפני התאונה היו בעיות בכתף, האם יש רקע של בעיות בצוואר, האם עברת טיפול כלשהו בעבר או מאז התאונה, למעט כדורי XEFO. ועוד מידע רב הצריך להישאל. יש לעבור על צילום הרנטגן ביסודיות, כולל של הצוואר. יש לבדוק בבדיקה הגופנית האם את סובלת מהדבקות של הקפסולה ודלקת שלה (מצב המוגדר ככתף קפואה ). מצב הנוצר פעמים רבות ללא סיבה ברורה, או לאחר חבלות. תנועה פאסיבית ואקטיבית מוגבלות עד גובה חגורת הכתפיים יכולות להיות עקב שחיקה מתקדמת בסחוסים או קפסולת מפרק מעובה ודלקתית. יש לקבל החלטה על המשך הטיפול לפי אבחנה . פעמים רבות, המומחה לא מסתפק בבדיקה רנטגן וUS ופונה דם ל MRI כתף (אינני אומר שזה המקרה אצלך, אך יתכן ובעתיד תזדקקי להמשך בירור, במידה ולא תהיה הטבה בכאב והגבלה תפקודית.) בריאות שלמה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך פרטים
-
קרע supraspinatusדפנה 04/07/2019 | 01:56שלום רב, אני בת 35 סובלת מעל לעשור מכאבי כתפיים חזקים, בעיקר בכתף ימין עם כאב בצד ימין של הצוואר וכאב במרפק ימין עם קליקים ונעילות מרפק וכף יד ימין נרדמת אחריי כמה דקות ללא תזוזה. עבדתי כקופאית בסופר וסבלתי מדלקות כתפיים ומרפקים חוזרות. בשנת 2014 לאחר הפסקת עבודה ותלונות רבות על כאבים חזקים בכתפיים נתגלה בבדיקת u.s. כתפיים. בכתף ימין קרע 11מ"מ בsupraspinatus ללא איבוד נפח. ולאחר פיזוטרפיה ובדיקת וu.s. לאחר חצי שנה הממצאים: בכתף ימין ב supraspinatus קרע 6.6מ"מ ובכתף שמאל ב supraspinatus קרע 3.6מ"מ. בבדיקת u.s. מלפניי כמה שבועות הממצאים: long tendon of biceps muscle - הדגמה תקינה. tendon subscapularis - הדגמה תקינה. tendon supraspinatus - הדגמה תקינה. subdeltoid-subacromian bursa - הדגמה תקינה. נוזל בפרק של הכתף- לא הודגם. פרק אקרומיו קלויקולרי- הדגמה תקינה. מבנה גרמי- תקין. ב2 הכתפיים. ושאלותיי הן: 1. האם כאבי הצוואר / כתף / מרפק מושפעים 1 מין ה2. 2. כשנתגלה הקרע בכתפיים האורטופד הסביר לי שקרע בגיד לא מתאחה. האם תוצאות הבדיקה האחרונה הגיוניות? האם יכול להיות שאחרי 5שנים מהבדיקה שבא התגלו הקרעים בגידים בכתפיים שהגידים התאחו? יש לציין שאני סובלת מכאבים בכתף (אם בטעות ישנה על כתף ימין יותר מ5-10דקות מתעוררת מכאבים חזקים). 3.האם עליי לבקש מהרופא בדיקת u.s. חוזרת? או בדיקות נוספות? אודה לתשובתך המהירה, דפנההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע supraspinatus
דר' ירון סלע 07/07/2019 | 09:52שלום רב דפנה ותודה על פנייתך ! לגבי שאלותייך- 1. בהחלט כן ! נהוג לומר שכאבים ממקור צווארי ועם בעיה עצבית צווארית יכולים להקרין מטה לכיוון השכמה וכתף ומשם לזרוע ואמה ואצבעות. לרוב מלווה בנימולים וזרמים או שריפה מקומית או בעיות תחושתיות. את רשמת - "וכף יד ימין נרדמת אחריי כמה דקות ללא תזוזה..." ולכן יתכן שיש לברר הצוואר. 2. בהחלט כן ! מאד תלוי עם הקרע חלקי בעובי שלו או בעובי מלא. כמו כן תלוי בגודל הקרע מבחינת הרוחב במישור קדמי-אחורי. ככל שהקרע קטן יותר ועוביו חלקי בלבד. הגוף מצליח לייצר רקמת איחוי מקומית (נקרא לזה צלקת מקומית) אשר בבדיקת הסונר (US) ניתן לראותה ולפרשה כתקינה. לעתים בדיקת ה MRI מדגימה ממצאים פתולוגים שלא מודגמים ב US .... לאחר מספר שנים, תתכן דינמיקה בין בדיקות סונוגרפיה שונות (US). 3. יש לברר את מצבך בכמה גזרות שונות - בדיקת מומחה עמוד שדרה ולשקול צילום צוואר לפחות (יתכן בהמשך CT או MRI צווארי)ובדיקת EMG צווארי ולאורך היד. בדיקת ראומטולוג לשלול בעיה דלקתית מפרקית... המשפט שלך - ..."בת 35 סובלת מעל לעשור מכאבי כתפיים חזקים, בעיקר בכתף ימין עם כאב בצד ימין של הצוואר וכאב במרפק ימין עם קליקים ונעילות מרפק וכף יד ימין נרדמת אחריי כמה דקות ללא תזוזה. עבדתי כקופאית בסופר וסבלתי מדלקות כתפיים ומרפקים חוזרות"... מעלה בי חשד שיש לשול משהו ראומטי. בדיקת MRI כתף לבירור מעמיק יותר של מצב הגידים . בדיקת ה MRI איכותית יותר מבדיקות אולטרסאונד. כמו כן יש לבדוק את המרפק בבדיקה גופנית יסודית ולברר האם הכאב שם מוקרן מהצוואר או כתף או שזה כאב ממקור בעייתי במרפק עצמו. לעתים מבצעים צילום מרפק ו/ או US למרפק לפי הממצאים בבדיקה הגופנית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע supraspinatus
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- פלטפוס
- מרפק טניס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- יישור שיניים שקוף
- פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל ברך סינוביאלי
- אנדוסקופיה
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אגן
- דלקת גיד (טנדיניטיס)
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם