פורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה - עמוד 21

-
דיקור מי שפיר
פ 23/06/2018 | 11:28שלום, אני אמורה לעשות דיקור מי שפיר בעוד כמספר שבועות. אני גרה בקומה רביעית ללא מעלית,האם אחרי הבדיקה אוכל לעלות ארבע קומות? או שכדאי שאלך לנוח במקום אחר ביומיים שאחרי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
דקור מי שפיר
פרופ צלאל 30/06/2018 | 14:52רצוי לא לעלות 4 קומות ברגל לאחר דקור. אם עש לך מקום אחר להשאר בו יום יומיים לאחר הבדיקה עדיף. אם אין ברירה אז לעלות קומה קומה ולנוח קמעה בין הקומות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
ממצאים באולטרסאונד דופלר
חגית 30/06/2018 | 12:52שלום ד"ר , אני בת 54ללא מחזור כשנה וחצי . לאחרונה בשל כאבים בבטן תחתונה ותחושה של לחץ בבטן הופניתי לס בדיקות . בניהן : אולטרסאונד דופלר אגן . והסטרוסקופיה . באולטרסאוד נצפתה רירית רחם בעובי 7.5 סמ דוגלס מעט נוזל .וכן שחלה ובתוכה נצפה מבנה ציסטי בעל הדיות מעורבת בגודל 18*18 ממ. בבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית שבוצעה לאחר האולטרסאונד, נצפו הדבקויות וילוניות שהופרדו. חלל הרחם נצפה תקין עם מעט הדבקויות וילוניות שהופרדו. חלל הרחם נראה תקין. אשמח להסבר אודות הממצאים . תודה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ממצאים בבדיקה
פרופ צלאל 30/06/2018 | 14:50אין סיבה לדאגה אם ההיסטרוסקופיה תקינה אז אין מה לדאוג מעובי הרירית ופס הנוזל נובע קרוב לוודאי מהתדבקויות ומהיצרות הצוואר. הממצא הציסטי בשחלה נראה כפונקציונלי וקטן למרות שאין מחזור. מציע לחזור על אולטרהסאונד בעוד 3 חדשיםהוסף תגובה
-
-
נוזל בחלל הרחם עוד שאלה אחת בבקשה (לת)
ליאן 22/06/2018 | 18:35תודה רבה פרופ'נכבד, אני כל כך מודה לך שהרגעת אותי מכל הלב. רק יש לי בבקשה עוד שאלה אחת. כל חיי עשיתי לא מעט u.s וגינאלי, והפעם אמנם הבדיקה לא כאבה רק חוסר נוחות, אבל כשעתיים אחרי הבדיקה ועד עכשיו כואבת לי מאד בטן התחתונה כתוצאה מהבדיקה (לא כאב לי כלום שנים לפני הבדיקה). גם באמצע הלילה התעוררתי מכאבים. הבדיקה הזאת לא אמורה לעשות כאבים אולי בגלל שהרבה שנים לא נבדקתי? יש מצב שבבדיקה כזאת יכול להיגרם איזה נזק שהרופא לחץ חזק מאד על הרחם או השחלות או שלא מיומן מספיק או סיבה אחרת? הוא אמר שהכל בסדר רק שראה נוזל וגם לא ציין בפני את הכמות. תודה מראש ושבת מבורכת, ליאןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נוזל בחלל הרחם
ליאן 21/06/2018 | 20:59שלום ותודה מראש, אני בת 66 הלכתי היום לבדיקת רופא נשים אחרי שנים רבות שלא נבדקתי בגלל פטריה עקב אנטיביוטיקה. עשה לי אולטראסאונד ואמר שהכל בסדר רק ראה נוזל בתוך הרחם והציע לי עם צינורית דקה לקחת דגימה ואני סירבתי מפחד. אמר שכנראה זה בגלל שהפתח סגור לכן יש שם נוזל. שאלתי אם זה סרטן אמר שהסיכוי נמוך אבל אפשרי. במידה ולא יצליח לקחת דגימה אצטרך ללכת לחדר ניתוח עם הרדמה של כמה דקות ולהכניס בכח או לפתוח משהו כזה. נכנסתי קצת לחרדה. השאלה שלי האם זה יכול להביא לסרטן באמת? או שזה שכיח? ממה נוצר נוזל ברחם? עברתי קיסרי אחד לפני 30 שנה. בבקשה תענה לי אולי תרגיע אותי. תודה מראש ליאןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
נוזל ברחם
פרופ צלאל 22/06/2018 | 16:33נוזל ברחם בגילך מקורו לרוב בסט וזיז (הצרות) של צוואר הרחם כתוצאה מחסר הורמונלי. צריך לראות גם את עובי רירית הרחם אך אם הרירית דקה ואינך מדממת לרוב אין צורך בדגימה של החללהוסף תגובה
-
-
שקיפות עורפית
פזית 13/06/2018 | 11:01שלום, בת 42, הריון ivf,עובר אחד, גיל הלידה 42.5. תסמונת דאון לפי גיל:67 אחרי בדיקת דם; 310 Trisomy:10000. האם התוצאות טובות בהתאם לגילי? כמובן שאעשה גם דיקור מי שפיר. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שקיפות ערפית
פרופ צלאל 20/06/2018 | 07:42אכן השקיפות תקינה בהתאם לגילך כמובן שצריכים לחכות לתוצאת הסקירה המוקדמת לשם המשך ייעוץ ובירורהוסף תגובה
-
-
איחור במחזור ודימום לא סדיר
גל 14/05/2018 | 15:00שלום רב, בד"כ המחזור שלי מאוד סדיר בין 28-29 ימים, בחודש האחרון הוסת שלי איחרה ב- 7 ימים וגם לאחר שבוע של דימום ממשיכים דימומים קלים (הכתמות) כבר כמה ימים. אני בתקופה בה אנו מנסים להיכנס להריון. מדוע זה קורה? האם צריך ללכת להיבדק? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
סרטן שחלות
פרופ צלאל 20/06/2018 | 07:40לא כל איחור במחזור זה חלילה סרטן שחלות את צריכה במקום לדאוג ללכת לרופאך המטפל לעשות בדיקת אולטרהסאונד פשוטה ובמידת הצורך גם להעזר בבדיקת דם בהצלחההוסף תגובה
-
סרטן שחלות
פרופ צלאל 20/06/2018 | 07:38לא כל איחור במחזור זה חלילה סרטן שחלות את צריכה במקום לדאוג ללכת לרופאך המטפל לעשות בדיקת אולטרהסאונד פשוטה ובמידת הצורך גם להעזר בבדיקת דם בהצלחההוסף תגובה
-
איחור במחזור.האם יכול להעיד חלילה על סרטן שחלות?
זורזט 19/06/2018 | 16:59אני נשאית של BRCA1 וחוששת מאד עקב איחור במחזור. כבר זמן רב שאני מקבלת מחזור מאד ? סדיר, ועכשיו אני דואגת שזהו סימן חלילה לבעיה . מהם התסמינים של סרטן השחלות ואיך ניתן לגלותם מה עלי לעשות עכשיו?הוסף תגובה
-
איחורים במחזור
פרופ צלאל 28/05/2018 | 22:31זה לא הפורום הנכון. זה פורום אולטרהסאונד אנא פני לרופאך המטפלהוסף תגובה
-
-
לא נצפה דופק ובטא נמוך
ע.פ 21/05/2018 | 12:49שלום אמורה להיות שבוע 7+4. לפני 4 ימים ביצעתי אולטרסאונד בו נצפה שק הריון אך ללא דופק ומעט דימום ברחם. נשלחתי לבצע בטא ביצעתי היום 21.4-בטא 12,654. ב9.5 ביצעתי בטא 3957. לאור העליה המאוד איטית של הבטא (או ירידה) האם בהכרח וודאי שההריון לא תקין? אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
BETA נמוך
פרופ צלאל 28/05/2018 | 22:33לדאבוני זו לא עלייה איטית אלא ירידה מאד חדה בערכי ה-B. זה פלוס העובדה שלא נצפה דופק "מבשר" כנראה שההריון לא תקין. אנא פני לרופא המטפל ובהצלחה בהמשךהוסף תגובה
-
-
העמסת סוכר (לת)
בר 30/04/2018 | 12:41שלום אתמול קיבלתי תוצאות העמסת סוכר של ה100 תוצאה ראשונה אחרי צום 71 תוצאה שניה אחרי שעה 185 תוצאה שלישית אחרי שעתיים 89 תוצאה רביעית אחרי שלוש שעות 106 זה תקין? הבנתי שאם יש רק אחד גבוה זה בסדרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כליות קטנות לעובר
מודאגים 28/04/2018 | 13:40שלום בסקירה ראשונה בשבוע 14 נצפו כליות הגודל 0.7. בסקירה שנייה נצפו כליות היפופלסטיות ללא דיספלזיה באורך 1.5 . נאמר לי שהן ממש קטנות. כמוץ מי השפיר תקינה והמראה שלהם תקין. כעת נשאלת השאלה האם להפסיק הריון באופן מיידי. לא רוצה להגיע חלילה ךךידה שקטנה ומפאת שבוע מתקדם אין לי הרבה זמן להפסקת הריוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כליות קטנות
מודאגים 28/04/2018 | 13:41שכחתי לציין שנצפה גם היפוספדיאס וקורדי. ממצא זה היה גם לבני הבכור ונולד בריא.הוסף תגובה
-
-
שימוש בפרוביוטיקה להחדרה וגינלית (לת)
בריאות בשפע 26/04/2018 | 22:06שלום אני משתמשת מזה כשבוע בפרוביוטיק פמינה כמוסות וגינליות של אלטמן האם מותר לקיים יחסי מין בזמן שימוש בתרופה? ובנוסף, מה לעשות אם שכחתי כמוסה ושמתי לב רק ביום שלמחרת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
וסטיבוליטיס
-
הפלות חוזרות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
שאיבת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
גונדוטרופין שלייתי אנושי בדם
-
העמסת סוכר
-
תרופות קשורות
-
נפארלין
-
בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
-
הזרעה
-
אוננות

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכותפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...