פורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה - עמוד 23

-
קבלת וסת אחרי הוצאת התקן
שני 19/02/2018 | 20:11שלום, וסת אחרונה הייתה ב-8.1, ב-22.1 הוצאתי את התקן המירנה ועדיין לא קיבלתי מאז. זה הגיוני או שעליי לבדוק הריון? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מירנה
פרופ' ירון צלאל 04/03/2018 | 15:06הגיוני שעדיין אין מחזור אבל הייתי הולך להבדק בכל מקרההוסף תגובה
-
-
נגיף הזיקה
kay 19/02/2018 | 23:17שלום, רצית לדעת אם אני מתכננת טיול לאיזור האיים במקסיקו בקיץ הקרוב, ומתכננת הריון באותו הזמן, האם עדיין קיים הסיכון של נגיף הזיקה כמו שהיה לפני שנה? האם עדיף שלא לסוע למקסיקו אם מתכננים הריון? אין יותר מדי מידע עכשיוי לגבי הנגיף. אשמח למידע חדש תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה זיקה
פרופ' ירון צלאל 04/03/2018 | 15:05הייתי מתייעץ עם זיהומולוג בנושאהוסף תגובה
-
-
cmv , EBV
אורחת 1 04/03/2018 | 13:46היי אני בהריון שני שבוע 7 CMV-IGM POSITIVE CMV-IGG 77.60 U/ML POSITIVE EBV EBNA (IGG) 193.00 U/ML Positive הריון קודם לפני 3 שנים הייתי עם CMV פעיל אמרו שכנראה נדבקתי לפני תחילת ההריון והילד יצא תקין. מה קורה עכשיו? האם החיידק חזר? האם זה מסוכן לעובר? היה לי חום נמוך לפני כשבועיים במהלך שבוע..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CMV
פרופ' ירון צלאל 04/03/2018 | 15:04שלום לך ישנה אפשרות להדבקה חוזרת ב- CMV אבל קשה לענות על כך דרך המייל. את צריכה ללכת עם כל הבדיקות גם מהריון הקודם וגם מעכשיו ולהתייעץ עם מומחה לזיהומים לא חושב שיש מקום לדאגה אבל להתייעץ כן בהצלחההוסף תגובה
-
-
אולטרסאונד וגינאלי ממושך בשבוע 6 כולל בדיקת דופלר לזרימה ברחם - סיכונים
טלי כהן 02/02/2018 | 03:53שלום, אני בשבוע 6+2 לאחר IVF.לאחר אולטרסאונד וגינלי שהראה שק הריון ודופק הסכמתי לביצוע אולטרסאונד נוסף ארוך (של כרבע שעה שכלל בדיקת דופלר להערכת הזרימה בעורקי הרחם. לא בוצעה בדיקת דופלר לעובר עצמו ). הסכמתי לאולטרסאונד הנ"ל מכיוון שנאמר לי שיכול לסייע בניבוי סיכוני הריון הנובעים מ IVF. מסיום הבדיקה ועד עכשיו אני בחרדה עצומה מכיוון שקראתי שישנם מחקרים המציינים שאולטרסאונד יכול להשפיע על העובר (בעיקר על התפתחות המוח בתקופה הרגישה של השליש הראשון). אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך בנדוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דופלר בהריון
פרופ' ירון צלאל 04/02/2018 | 14:10M MODE עוד יותר בטוח אך כפי שכתבתי לך אנא התקשרי למרכז לטרטולוגיה בירושליים שם יש את כל התשובות בשבילך.הוסף תגובה
-
M-mode
טלי כהן 04/02/2018 | 13:53תודה רבה על המענה. מבירור עם הרופא שביצע את הפעולה אכן הדופלר לא כוון לעובר. העובר נבדק באמצעות M-mode. האם יש שינוי כלשהו לתשובה? האם M-mode בטוח לשימוש בשבוע 6+2?הוסף תגובה
-
פרופ ירון צלאל
פרופ צלאל 02/02/2018 | 07:40אל תהיי בלחץ. בוודאי אין לך מה להיות בחרדה עצומה אם בכל זאת זה לא מספק אותך תפני למרכז לטרטולוגיה בירושלים ותקבלי את כל המידע בנושא בהצלחההוסף תגובה
-
-
גלולות מליאן דחוףףףףףף
שירן 02/01/2018 | 12:26ב10/12 התחלתי גלולות בשם מליאן לקחתי את הגלולה הראשונה ביום שחשבתי שהוא היום הראשון לוסת בדיעבד הסתבר לי שזה דימום טרום ויסתי..קיבלתי שבוע וחצי לאחר מכן מחזור ומאז ועד היום אני כבר 15 יום במחזור.היום אני בהפסקה מהגלולות ביום השלישי ללא גלוחות לאחר 21 יום שאני לוקחת גלולות.לא פסחתי על גלולה אחת ולקחתי בכל יום באותה שעה זה לא נראה שזה עומד להפסק הזרימה היא אותה זרימה.האם המצב תקין ?מה עלי לעשות ממש חוששת ומודאגת תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
דמום גלולות
פרופ צלאל 03/01/2018 | 21:21קודם כל זה לא הפורום הנכון. זה פורום אולטרהסאונד. שנית אם זה דמום שלא נפ]סק עלייך לפנות לרופא המטפל / מוקד לקבלת עזרה וטיפול בהצלחההוסף תגובה
-
-
החלפת גלולות ממליאן למינס
אפי15 17/12/2017 | 21:27אני חיילת. לאחר ששיתפתי את רופא הנשים בצבא כי מאז שהתחלתי ליטול גלולות יש לי שינויים לרעה במצב הרוח, הוא שינה לי את הגלולה למינס. בעוד יומיים מסיימת את המליאן.אמורה לעשות הפסקה של 7 ימים ולקבל מחזור. על פי הבנתי, אמר לי ליטול מייד את המינס, ללא הפסקה של 7 ימים . האם הבנתי נכון? אם אכן כן- לא אקבל מחזור?? אודה להסבר ברור כיצד לבצע את ההחלפה בין סוגי הגלולותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
גלולות
פרופ צלאל 18/12/2017 | 00:23גברתי הצעירה זה לא הפורום הנכון. הפורום עוסק באולטרהסאונד. את מוזמנת לחפש פורום נערות/ מתבגרות ולקבל תשובות מהמומחיםהוסף תגובה
-
-
דרושות נשים למחקר בנושא פחד מלידה (איכילוב) (לת)
אולגה ליטבק-לזר 09/12/2017 | 18:29נשים יקרות, למחקר רפואי הנערך במרפאה לבריאות הנפש של האשה דרושות מתנדבות הרות הלוקות בפחד מלידה. המחקר בודק את יעילותה של התערבות פסיכולוגית קצרה בשיטה קוגנטיבית התנהגותית על הפחתת החרדה מלידה וחווית הלידה. המחקר כולל שתי פגישות טיפול ומעקב עד 6 שבועות לאחר הלידה. אוכלוסיית המחקר: נשים הרות בשבוע 32+0 עד שבוע 37+0, הלוקות בפחד מלידה. המעוניינים/ות להשתתף מתבקשים/ות לפנות בטלפון: 03-6973685 או במייל: olga.a.lazar@gmail.com תודה ובהצלחה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פורפיל הורמונלי (לת)
אפרת 07/12/2017 | 22:39שלום רב, אני מתחילה בקרוב הזרעות וביצעתי פרופיל הורמונלי ביום 3 למחזור. אציין כי יש לי שחלות פוליציסטיות. prolactin - 152 LH - 4.2 FSH - 7.6 Estradiol(e2) - 133 progesterone - 1.5 testosterone total - קטן מ-1.5 רציתי לדעת אם יש משהו חריג בתוצאות. אודה להתייחסותך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
CMV FALSE POSITIVE
עדי 28/11/2017 | 11:21שלום רב, אני בשבוע ה22 להריון. במהלך השבוע ה-8 להריון ביצעתי בדיקות דם ל-CMV וגיליתי כי IGg חיובי ו-IGm שלילי. על פניו נראה כי התוצאה האולטימטיבית. אולם כאשר הלכתי אחורה בבדיקות ראיתי כי כחצי שנה טרם לכן, ואף טרם ההריון, היו שניהם שליליים. ולא זכורה לי מחלת חום יוצאת דופן בתקופה שבין לבין. במהלך בירור נבדקתי בבי"ח בלינסון והופנתי לביצוע בדיקות VIDAS לא ניתן לחישוב ו-AVIDITY bord. הרופא שבדק אותי טוען כי מדובר על תשובה כוזבת, ומעולם לא נדבקתי במחלה, אולם אשמח לחוו"ד נוסף, האם יש צורך בביצוע בדיקת מי שפיר? מאז התוצאות אותו הדבר- IGg חיובי ו-IGm שלילי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CMV
פרופ' ירון צלאל 29/11/2017 | 10:16שלום לך אני לא בטוח שהתוצאה כוזבת חיובית אבל בכל מקרה לא הייתי מודאג כי ה- IGM שלילי לכל אורך ההריון. הייתי מבצע סקירה טובה מכוונת גם למח ולסימני זיהום עוברי ואם זה תקין הייתי נרגע.הוסף תגובה
-
-
דימום שבועיים בחודש - התקן מירנה
רוני 26/11/2017 | 10:59שלום רב, לפני בדיוק שנה התקנתי התקן תוך רחמי מסוג מירנה. נאמר לי שבחודשים הראשונים ייתכנו דימומים מרובים ולאחר מכן כנראה שיפסיק המחזור. בחודשים הראשונים באמת היו דימומים והכתמות כמעט כל החודש. עכשיו כבר 9 חודשים בערך שיש לי מחזור שנמשך שבועיים. בשבוע הראשון הכתמות ודימומים קלים בלבד ואח"כ עוד שבוע של מחזור ממש. חברות שלי שיש להן מירנה מדווחות שאחרי חודשיים שלושה נפסק להן המחזור לגמרי.... מה עושים?? זה נראה שאצלי לא רק שלא נפסק אלא גם מתארך . בחיים לא היו לי מחזורים של שבועיים... פשוט סיוט! אם אני אחליף להתקן רגיל ( כגון מונה ליזה או בלרין) האם הסבירות היא שהמחזור יהיה גם שבועיים בחודש? האם כך הגוף שלי מגיב לגוף זר ברחם? או שהמחזור הארוך הוא כתוצאה מההורמון שמפרישה המירנה? בברכה, רוניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מירנה
פרופ' ירון צלאל 26/11/2017 | 15:32שלום לך. זה לא הפורום הנכון כי פורום זה עוסק רק באולטרהסאונד ולא באמצעי מניעה. מנסיוני אני יכול לאמר לך שאם לאחר שנה את מדממת שבועיים תחת מירנה אזי המירנה לא יעילה אצלך וכדאי לגשת לרופאך המטפל להחליף את ההתקן / להתייעץ לגבי אמצעי מניעה אחרים. בהצלחההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
לידה שקטה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
שאיבת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
אבחון תסמונת ה-X השביר
-
תרבית וגינאלית לקנדידה
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
מונחים קשורים
-
קרן בריאה
-
ביוץ

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכותפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...