פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 39
- תוצאה של בדיקת ,anaסופי 01/07/2022 | 17:47הבת שלי בת 22 בשל כאבי עצמות זמן רב עשתה בדיקת ANA והתוצאה הי 1:160 homogeneous pattern התוצאה נמצאת בעמודת מחוץ לטווח ורציתי לדעת מה זה אומר? בנוסף עשתה בדיקת לפרולקטין פעמיים (לפי הפרוטוקול) ויצאה תוצאה של 2115 רציתי לדעת בנוסף האם יכול להיות קשר בין הבדיקות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה ANA ופרולקטין פרופ' ננסי אגמון-לוין 03/07/2022 | 20:41שלום סופי אכן יש קשר בין בדיקת ANA (שמכוונת לתחלואה אוטואימונית) ורמות גבוהות של פרולקטין. פעמים רבות מדובר בתהליך אנדוקריני לא מסוכן שדורש מעט טיפול אך יש להשלים בירור שכולל גם בירור למחלות אוטואימוניות וגם בירור לסיבת הרמה הגבוהה של הפרולקטין (בתנאי שהיא אינה בהריון/מניקה) - כולל הדמיה של בלוטת יותר המוח - האחראית על ויסות הפרולקטין (ברוב המכריע של המקרים מדובר בבעיה שאינה מסוכנת). ממליצה להגיע למומחים בתחום האימונולוגיה והאנדוקרינולוגיה.הוסף תגובה
- תוצאה של בדיקת ,anaסופי 01/07/2022 | 17:53לא יודעת עם זה חשוב בבדיקת ana היא ivfהוסף תגובה
- תשובת מומחה ANA ופרולקטין
- בולוס פמפגואיד בגיל הרךמיקה עוז 25/06/2022 | 04:01המחלה מוכרת לי, ראיתי איך זה נראה אצל קשישים. הייתכן שהיא עלולה להופיע אצל תינוקות שעד גיל שנתיים? שנתיים וחצי? ממה נגרם? האם זה מדבק? איך לטפל? האם אפשר להפנות אותי למומחה למחלות עור אוטואימוניות לגיל הרך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה מחלה שלפוחיתית בגיל הרך פרופ' ננסי אגמון-לוין 03/07/2022 | 20:38שלום מיקה, אכן יש מחלות שלפוחיתיות המופיעות גם בגיל הרך. ממליצה לפנות לרופא עור מומחה בילדים - ישנם בשיבא, בשניידר בסורוקה ועוד.הוסף תגובה
- תשובת מומחה מחלה שלפוחיתית בגיל הרך
- לופוס..... שאלה......יעלי 23/06/2022 | 13:40שלום מאובחנת עם לופוס. עדיין לא מטופלת. שאלה- יש לי בשלושה ימים החארונים עיקצוצים ברגלים שמטריפים אותי....תחושה כמי של סיכות קטנות. ללא פריחה. מה עושים איך מרגיעים את המצב? ו אם זה קשור ללופוס ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תודה ושאלה.....יעל 24/06/2022 | 11:11עכשיו קצת נרגע ברגליים...ועבר לאחת הידיים... תחושה קצת של זרם... הטיפול זה סטרואידים זה מה שהרופא הציע. אנטיהיסמין לא עזר :(הוסף תגובה
- תשובת מומחה עקצוצים עוריים ולופוס פרופ' ננסי אגמון-לוין 24/06/2022 | 07:25שלום יעלי אחד הביטוים של לופוס (ומחלות אוטואימוניות אחרות מאותה המשפחה כמו שיוגרן ) הוא פגיעה בעצבים קטנים - פגיעה זו יכולה להתייצג כפי שתארת ואם זה המצב יש לכך טיפול תרופתי. אבל ... זה דורש אבחנה יש כמובן סיבות רבות אחרות לעקצוצים מסוג זה - מתגובות אלרגיות ועד חסר בויטמינים - בקיצור צריך הערכה , אבחנה ולכל אחת מהבעיות שציינתי יש טיפול - אם כי אחר.הוסף תגובה
- תודה ושאלה.....
- מחלות רקע אוטואימוניות וקורונהרוית 23/06/2022 | 18:09שלום יש לי לופוס, סיוגרן, RA ונטייה לקרישיות יתר (רמת נוגדנים תקינה). ללא טיפול בחודשים האחרונים למרות שה-RA פעיל. חליתי בקורונה לפני יומיים. הציעו לי לקחת תרופה לקורונה אך זה כדורים ואני מתקשה לבלוע כדורים. יש פתרון אחר? חוששת מסיבוכיםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה טיפול לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 24/06/2022 | 07:23שלום רוית לא ציינת את גילך ואת מצבך הרפואי - אבל אנחנו בהחלט נוטים לתת טיפול לקורונה לחולים עם מחלות אוטואימוניות , במידה ומחלת הקורונה משמעותית (לא מאוד קלה) למיטב ידיעתי אין טיפול לא בכדורים - אך מוקד קורונה בקופת החולים יוכל לסייע במידע נוסף . החלמה מהירההוסף תגובה
- תשובת מומחה טיפול לקורונה
- הריון וגילוי של נוגדן anti roדיקלה 19/06/2022 | 00:13לאחר הפלות חוזרות, התגלו לי בבדיקות שהתפתח אצלי בגוף נוגדן בשם anti ro' במינון נמוך יחסית אך מעבר לטווח הנורמה. הרופא במרפאה להפלות חוזרות אמר שאני צריכה לקחת 5 מ"ג פרדניזון מרגע שאני מגלה הריון וכך עושה מספר ימים. האם לא צריך להיות מעבר לכך מעקב נוסף? קראתי שזה גם עלול להשפיע על קרישיות יתר ואולי צריך לטפל באספירין\קלקסן.. אשמח לחוות דעת נוספת. תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה נוגדן מסוג ANTI-RO והריון - וגם תחלואה אוטואימוניות ופוריות /הפלות חוזורת פרופ' ננסי אגמון-לוין 22/06/2022 | 07:53שלום דיקלה אכן לנוגדנים מסוג ANTI -RO יש חשיבות גדולה בהריון (פחות בכל הקשור להפלות) , בעיקר בכל הקשור למעקב אחר העובר במהלך ההיריון - מעקב זה חייב שיבוצע במרכז המתמחה בתחום זה - ומדובר על מעקב משולב (אוטואימוני/מילדותי/ורופא ילדים מיוחד העוסק בלב העובר) . הטיפול לבעיות הקשורות בנוגדן זה במהלך ההריון אינן בפרדניזון אבל בהחלט כדאי להציע לך טיפול עוד לפני הריון ואם במקרה תהיה בעיה במהלך ההריון אנחנו נותנים סטרואידים אבל מסוג אחר (לא פרדניזון) . אבל - מאוד יתכן כי ההמלצה של רופא הפוריות מתייחסת להפלות החוזרות בכלל - במקרים האלו לעיתים אנחנו ממליצים על פרדניזון במינון נמוך כפי שהוצע לך. לגבי אספירין וקלקסן - הם בהחלט נדרשים עבור חלק מהנשים ה סובלות מהפלות חוזרות - אך בהקשר למצבים אימונים ואוטואימוניים אחרים. מקווה שזה עוזר בכל מקרה מציעה להגיע לייעוץ משולב - לפני הריוןהוסף תגובה
- תשובת מומחה נוגדן מסוג ANTI-RO והריון - וגם תחלואה אוטואימוניות ופוריות /הפלות חוזורת
- לופוס ועינייםטלי 17/06/2022 | 08:16אובחנתי עם scle עדיין לא התחלץי לקבל טיפול. השאלה - אם אני יכולה לעזור ניתוח לייזר להסרת משקפיים ? ב. שאלה נוספת לפניי שהופיעו אצלי חלק מהתופעות שהבולטת מבינהם זה פריחה רחבה מאד ... נטלתי כדורים בשם מוטיליום ע"מ לעודד יצור חלב...לתקופה של 3 חד' ..איך שהפסקתי את הכדורים דיי בסמוך החל אצלי פריחה שהיתה אז ממוקדת ובהמשך התפשטה מאד ומלווה אותי כמה שנים. השאלה אם יש קשר בין הדברים ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה פריחה - דמוית לופוס - תרופות ועוד פרופ' ננסי אגמון-לוין 22/06/2022 | 07:46שלום טלי , תפרחות דמויות לופוס - SCLE - יכולות לבטא מחלה עורית בלבד, מחלה רב-מערכתית, אבל לעיתים יופיעו גם בתגובה לתרופה (וגם לאחר הפסקת התרופה) - בשביל להעריך טוב יותר מה הגורם אצלך צריך הערכה קלינית ופתולוגית מקיפה כולל בדיקות מעבדה - אבל האפשרויות שהצעת אכן קיימות. לגבי ניתוח לייזר לעיינים - בעקרון אין מניעה לבצע ניתוח שכזה בחולי לופוס (ללא קשר לגורם התחלואה האוטואימונית) - אך בזמן מחלה מאוד פעילה ולפני טיפול כדאי לחשוב פעמיים על ניתוח אמבולטורי (לא דחוף) - אני בטוחה שהרופא/ה שמעריכים את מצבך ידעו לייעץ לך האם לך באופן אישי כדאי להמתין .הוסף תגובה
- תשובת מומחה פריחה - דמוית לופוס - תרופות ועוד
- אימונולוגיה חלבוניםאביתר מתל אביב 16/06/2022 | 13:50שלום בן 40. מזה כשנה מעת לעת כאבי בטן וירדתי 5 קג מ 66 ל61. CT בטן תקין בדיקות דם רובן תקינות. בבדיקות דם IGE מוגבר כ 500 ( נבדק גם אחרי 3 חודשים ותוצאה דומה ) זה מוגבר למרות שאין אלרגיות ידועות אין נזלת פריחות וכו'. בבדיקה שגרתית של אלבומין , טוטאל פרוטאין וגלובולין הגלובולין יצא קצת מעל הנורמה. הייתי אצל פנימאי ונתן לרופא המשפחה מכתב עם המלצה לעשות 2 בדיקות: אימונוגלובולינים + בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים. רופא המשפחה סיים אתמול את עבודתו במרפאה והספיק לתת לי את ההפניות אבל אני חושש שאולי נפלה אצלו טעות הוא הפנה אותי לאימונוגלובולינים + לבדיקת IG'S IMMUNOFIXATION האם בדיקה זאת זהה לבדיקת אלקטרופורזה של חלבונים או שזה משהו אחר ולא מספיק ואני צריך לפנות לרופא שיחליף אותו ( כשיגיע ) ולבקש שיתן לאלקטרופורזה? כמו כן מה עושים עם IGE גבוה אבל בלי הסבר של אלרגיה שרואים בעין ? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה אלקטרופרוזה ואימונופיקסציה פרופ' ננסי אגמון-לוין 17/06/2022 | 05:58אביתר שלום אימונופיקסציה - היא השלב הקריטי של אלקטרופורזה - ולכן יבצעו קודם כל אלקטרופורזה ואז אימונופיקסציההוסף תגובה
- אלקטרופורזה ואימונפיקסציהאביתר 16/06/2022 | 23:00תודה רבה על התשובה שמתי לב אבל באתר של הקופח שבדיקת אימונפיקסציה היא בדיקה שונה מאשר אלקטרופורזה של חלבונים ( שביקש הרופא פנימי - שנמצא בחופש ). האם זה לא בדיקה אחרת ואם אעשה אימונפיקסציה אפספס חלק ממה שאמור לראות באלקטרופורזה? תודה רבההוסף תגובה
- תשובת מומחה אלקטרפורזה ואימונופקיסציה של חלבוני הדם פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/06/2022 | 20:43אל חשש - הרופא לא טעה זו הבדיקה המתאימה . לגבי IGE - תפנה למרפאת אלרגיה במקום מגוריך מספר של 500 אינו סיבה לדאגה ומופיע לאנשים רבים שהיו אלרגים בילדותם - גם אם מערכת החיסון שלהם "התגברה".הוסף תגובה
- תשובת מומחה אלקטרופרוזה ואימונופיקסציה
- ירידות שמיעה אוטואימוניתאביאור 15/06/2022 | 15:45שלום פרופסור ננסי אגמון לא יודע אם את זוכרת אבל הייתי אצלך לפני קצת יותר מחצי שנה עקב ירידות שמיעה שמגיבות לסטרואידים לצערי המצב ממשיך עד היום כאבי אוזניים קשיים + CRP גבוה וירידות שמיעה בלי שום הסבר למחלה אוטואימונית ניסיתי גם להגיע אלייך דרך הבית חולים אך לא הצלחתי מה ניתן לעשות המצב כבר מייאש ולא מוציאים כלוםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה ירידת שמיעה אוטואימונית. פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/06/2022 | 20:41אני זוכרת כל אחד ואחת. ו .... מה שצריך לעשות זה לפנות במייל לאחת המרפאות לבחירתך ונדאג לך לתור.הוסף תגובה
- תשובת מומחה ירידת שמיעה אוטואימונית.
- לופוס בילדיםאוריאן 11/06/2022 | 22:22לבני בן ה 4 יש כשנה וחצי מעין פריחה שהתחילה באזור הקרקרפת מצד ימין שמעל המצח וגלשה מעט למצח. לאחר ששום טיפול שקיבל לא עזר ובדיקת הימצאות פטרייה יצאה שלילית, נלקחה דגימה לביופסה והאבחנה הייתה כי מדובר בלופוס ( כנראה עורי בלבד). אציין כי בדיקות הדם תקינות, בדיקת ana שלילית, ללא חלבון בשתן, שקיעת דם 12. וללא תלונות נוספות מלבד אותה פריחה. יש לי 2 שאלות: 1. האם על סמך ביופסה בלבד אפשר לקבוע כי מדובר בלופוס? 2. בני מטופל כבר כ 3 שבועות במשחה המכילה סטרואידים+ פנקוויל (סירופ). עד עכשיו לא הבחנתי בשיפור. הרקמה עדיין נראית מעט מצולקת ובעיגול הקטן בקרקפת לא גדל שיער. השאלה שלי מתי התרופה תתחיל להשפיע? ואיך אני יכולה לקבוע כי אכן התרופה מתחילה להשפיע? לפי מראה הרקמה? האם הרקמה חוזרת לעצמה? האם השיער יצמח בחזרה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה לופוס בילדים - לופוס עורי פרופ' ננסי אגמון-לוין 14/06/2022 | 16:07שלום אוריאן לשאלותיך - א. לופוס של העור - אכן מאובחן בביופסיה ובחלק מהחולים להם יש רק מחלה ממוקמת לעור - בדיקות הדם יכולות להיות תקינות לחלוטין (זה סימן טוב - כי ככל הנראה מדובר רק במחלה עורית) . ב. הטיפול בלופוס המערב רק את העור הוא במשחות ופלקוויניל ולעיתים צריך קצת יותר טיפול - אך בעיקר צריך סבלנות - שבועות - ומעקב מאוד צמוד לראות תגובה. לגבי צמיחה חזרה של השיער - לרוב כן (אבל צריך לראות את הנגע עצמו בכדי לתת תשובה מדויקת). מקווה שעוזר.הוסף תגובה
- תשובת מומחה לופוס בילדים - לופוס עורי
- כהמשך בירור ללופוסטלי 06/06/2022 | 13:11שלום. יש לי תופעה לאחרונה... בעיקר לאחר מנוחה ממושכת כמו בשעות הבוקר. כאב במפרק הירך...באזור המפשעות ובצד הירך. ממש מקשה עליי את ההליכה ובהמשך זה משתחרר. בנוסף יש לי מעט כאב במפרק היד בעיקר בזמן שאני צריכה להפעיל כח על המפרק ...כמו לישה או להשתמש במגרדת . . כואב לי עד כדי שזה ממש מגביל אןתי ואני לא יכולה עוד להמשיך. האם כל זה יכול להיות קשור ללופוס... עד עכשיו לא ייחסתי לזה חשיבות ...אבל זה מתחיל להגביל אותי ולהפריע יותר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה כאב מפרקים .... ו..... לופוס פרופ' ננסי אגמון-לוין 11/06/2022 | 20:16שלום טלי, אכן בלופוס יש כאבי מפרקים - אך מה שאת מתארת יכול להופיע בהרבה מאוד מצבים ואינו אופייני ללופוס. מדוע חשדת בלופוס האם יש לך תופעות נוספת, בדיקות לא תקינות וכו ? חשוב במקרה שלך להשלים בדיקות כולל הדמיה (צילום או אולטראסונד ולעיתים אך יותר מכך ) של המפרקים הרגישים וכמובן בדיקות דם שיבהירו האם מדובר בבעיה מכנית (למשל משימוש לא נכון בשורש כף היד - שכיח מאוד בשל שימוש במחשב) או מתהליך ניווני (לכל מי שמתבגר ) או תהליך דלקתי או אז צריך להשלים בירור אימוני, גם בשאלה של לופוס. לא פחות חשוב - לכל אחד מהמצבים שפרטתי טיפול אחר - אז אם את סובלת ממש חשוב להשלים בירור ולהתאים לך טיפול. רופא משפחה ו/או אורטופד יוכלו לכוון אותך בשלבים הראשונים לפחות.הוסף תגובה
- תשובת מומחה כאב מפרקים .... ו..... לופוס
נושאים מרכזיים
בדיקות קשורות
- בדיקת ויטמין B12
- אשלגן K
- ביופסיה של בלוטת (קשר) לימפה
תרופות קשורות
- זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
- דפראסירוקס
מונחים קשורים
- אאוזינופיל
- אי-ספיקת כבד
- מערכת החיסון, המערכת החיסונית
פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)