פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות

-
-
לופוס כמחלה רדומה (לת)
הבודקת 31/03/2025 | 12:37שלום, אובחנתי בלופוס. אני מבינה שכרגע המחלה די רדומה. האם יש דרך לעזור בכך שתישאר רדומה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
לופוס כמחלה רדומה (לת)
בודקת 31/03/2025 | 08:13שלום, אובחנתי בלופוס. אני מבינה שכרגע המחלה די רדומה. האם יש דרך לעזור בכך שתישאר רדומה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
Ulcirative colitis ועוד (לת)
ג יוון 29/03/2025 | 09:08אני בת 42, עם uc מאובחן כבר 5 שנים ומטופל ב רפסאל 1ג פתילים ורוב הזמן המחלה רדומה. בנוסף יש לי הרבה כאבים, נקישות ונפיחות במרפקי הידיים, באצבעות, בכף רגל (לפעמים), עכשיו התפתח בבפה מצד שמאל ומפרקים אחרים. אני כבר כמה שנים מנסה להיכנס להיריון עם טיפולים, ובניסיונות האחרונים נטלתי בפעם הראשונה פרידנזול (קורטיזון) 10גרם לתקופת הניסיון של טיפול הפוריות. ועדיין לא הצליחתי להיכנס להריון, אבל הרגשתי טוב עם התרופה ללא הרבה כאבים ויותר אנרגיה. בדרך כלל יש לי עייפות כרונית, קר לי רוב הזמן, בתקופות לפני מחזור אני מגיעה למצב שבו הגוף לא מחמם את עצמו, ויש לי גם הרבה chills, גלי קור שמגיע מבפנים. אני בטוחה שיש לי עוד מחלות חוץ מuc, אבל הבדיקות תניד נורמאליות. אני גרה בחו"ל אבל אני רוצה לדעת מה לעשות איך לקבל טיפול ואבחנה מתאימה למחלות שלי ואיך אני יכולה להתכונן לטיפולי הפוריות. אני שואלת הרבה שאלות שקשה לענות עליהם פה, אבל אני מוכנה לפגישה פרטית בטלפון או במשרד גם. אבל בהתחלה אני צריכה לדעת שהתלונות שלי הן נורמאליות ושיש אבחון לזזה מכיוון שהרופא הגסטרולטג תמיד אומר לי שבכל בסדרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
Rvvt חיובי ולופוס (לת)
טלי 28/03/2025 | 01:32שלום פרופ' אגמון , אנימצאובחנת ב sle , ולאחרונה עשיתי בדיקת rvvt ( בזמן דלקת), Rvvt sensitive to cac- 1.23 (מתוך ערכים- 0.83-0.18), . שאר הבדיקות של cac היו תקינות ,(ברובם היו בערך הכי עליון ). השאלהז- איך להתיחס לתוצאות הבדיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פריחה וגירודים מזה חודש ימים. (לת)
אופירוש 26/03/2025 | 12:36ביתי אופיר השתחררה משירות סדיר וגויסה למילואים.ניתן לה מתנת שחרור מסג׳.מאז ועד היום יותר מחודש יש לה פריחה בכל הגוף וגרד שלא מפסיק.כמו כן הכירה בחור שמעשן קנאביס. האם יתכן שזה מהקנאביס ?.הלכנו לרופאי עור ואלרגיה,ואפילו פנינו למיון, קיבלה זריקות כדורים ומשחות וכלום לא עוזר.אנו אובדי עצות.בבקשה עזרי לה היכן היא יכולה לבצע טסט למה היא אלרגית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
בדיקות עם ערכים לא תקינים (לת)
צביה 18/03/2025 | 17:11שלום,שואלת שוב עם יותר מידע. בת 51 הופנתי לבדיקות עי רופאת נשים בשל 10 הפלות חוזרות ובעבר חשד לקריש דם בריאה וברגל. ידוע על מערכת חיסונית ירודה (פעם עשו לי בדיקה בבי"ח ואמרו לי) בנוסף תמיד בספירת דם תאי דם לבנים נמוכים ואנמיה. בדיקות:lac כל התוצאות עם מספרים עד 1.41 בדיקתA.b2 כל הערכים חיוביים עד 1.1 על סמך הבדיקות והסיפור בעבר מה זה יכול להיות? ולאיזה רופא צריכה לפנות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
בדיקות עם תוצאות שנראות לא תקינות (לת)
צביה 18/03/2025 | 17:04שלום,בת 51 ביקשתי טיפול לגיל המעבר אך בגלל שבעברי הפלתי 10 הפלות וחשד לקריש דם בריאה בעבר..הופנתי לבדיקות האם זה תקין או לא? ואם לא תקין לאיזה רופא פונים? הבדיקות הם:A.b2 כל התוצאות הן עם ערך עד 1.4 הבדיקההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
IGG וחיסונים (לת)
יוסי 16/03/2025 | 12:34הי, אני מועמד להשתלת ריאות וצריך לבצע מספר חיסונים בהקדם. אני כרגע, - שנה ממבטרה אחרון, - 2.5 חודשים מציטוקסן אחרון, - 3 שבועות אחרי הפסקת סלספט - ועם פרדניזון שירד מערכים של 25 מג עד לפני 3 שבועות, וכעת עם 12 מ"ג. שאלה: בבדיקת IGG השבוע - IGG=486 [540-1822]. האם רמת ה IGG זה איינדיקציה שהחיסונים לא יהיו אפקטיביים? האם מומלץ לחכות עוד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אורטיקריה ואניגואדמה כרונית (לת)
טל 16/03/2025 | 04:33שלום פרופ, אני אובחנתי לפני כ5 שנים במחלה הארורה הזאת. כאשר אובחנתי התחלתי זריקה ביולגית אחרי המון בירןרים ובדיקות ונסיונות שלא צלחו ועם נסיונות של אנטיהיסטינים שונים. הלכתי ל4 רופאי אלרגיה שוניפ.. הזולייר החל לעזור אחרי 5 חודשים והייתה הטבה אז הפסקתי את הזריקה. כעבור3 שנים של שקט - מאז חודש ספטמבר האחרון. התפרצות קשה מאוד מאוד. ושום דבר לא עוזר. לא אנטיהיסטמינים, לא סטרואידים, אפילו אושפזתי ברמבם ששם נתנו לי ציקלוספרין, שהוא עזר בתקןפה שלקחתי כמעט 3 חודשים אבל ברגע שהפסקתי בהדרגה הכל התפרץ שוב. בנוגע לזריקות אני כבר 7 חודשים לוקחת כאשר העלתי מינון ל450 ואחרי פעמיים כאלה ראיתי שזה לא עוזר ואפילו גורם לי לחולשה וסחרחורות ירדתי חזרה ל300 בחודש. אני מיואשת. נסיתי דיקור ושינוי תזונתי ואף נטורופתית..כלום לא עוזר. הלכתי לבירןר אצל ראומטולוג וגם המוטולוג. הם שללו לופוס וapla יש לי 2 ילדים קטנים..אני לא הולכת לעבודה כבר חודשיים ולא רואה גם איך אני חוזרת. לוקחת כדורי שינה לישון..וגם הם לא ממש עוזרים לגרד מתוך השינה. המצב הנפשי שלי בעקבות זה ירוד. הולכת לפסיכולוג.. איך זה הגיוני שאני עושה הכל אבל הכל והמצב ממש גרוע ??? 😩😩 אשמח לעזרתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פטרת בשיער הפנים
-
בדיקות קשורות
-
צילום בטן
-
כדוריות דם לבנות WBC
-
תרופות קשורות
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
דפראסירוקס
-
מונחים קשורים
-
אי-ספיקת כבד
-
איברון

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב