פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 59
- LAC גבוליליאורה1234 26/05/2021 | 17:49כעת הבן חייל. להלן תוצאות בדיקות המטולוגיות. על מה מעיד ה-LAC הגבולי? האם יש צורך להפנותו למעקב בצבא? בן 18. בריא, פרופיל 82, פלטפוס, אלרגיה לאבק. מילדותו אירועי אפיסטקסיס, בילדותו חוסר ברזל. בבדיקות הדם PT מוארך. הוזמן למרפאה המטולוגית לבירור. במעבדה המוגלובין 15.1; המטוקריט 45.5; RBC 5.58; לויקוציטים 6370; טסיות 284. כימיה מלאה בנורמה. APLA מלאה בנורמה. LAC בשיטת RVVT שלילי; בשיטת SCT יחס של 1.22 גבולי. VWF אנטיגן ופעילות בנורמה. פקטורי קרישה V ו- VII בנורמה. פקטור קרישה VIII בנורמה. PT בנורמה. PTT מוארך עד 36.5 שניות. אריתרופויאטין ברמה של 3.2 מעט נמוך. לסיכום בבדיקות חוזרות PT בנורמה, PTT מאורך. פקטורי קרישה בנורמה. LAC גבולי; אריתרופויאטין מעט נמוך. מומלץ המשך מעקב וטיפול.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה LAC גבולי פרופ' ננסי אגמון-לוין 28/05/2021 | 10:03שלום ליאורה אני לא בטוחה שהבנתי את שאלתך אך הבדיקות המפורטות מעלה מעלות חשד לבעיה (קלה) בתפקודי הקרישה - יתכן בשל בעיה אוטואימונית LAC חיובי (אם כי הבדיקה מאוד גבולית) יש צורך לחזור עליה (ואולי על בדיקות APLA בכלל) בעוד 12 שבועות - בהתאם אנו קובעים האם יש צורך במעקב ו/או בטיפול מניעתי.הוסף תגובה
- תשובת מומחה LAC גבולי
- טיפול ביולוגי מבטרה ופוריותסימה 21/05/2021 | 16:34שלום ד"ר, אמורה לעבור טיפול ביולוגי בשם מבטרה דרך הווריד. טיפול אחד ואחרי שבועיים טיפול נוסף. האם הטיפול הביולוגי פוגע בביציות? האם ניתן אחרי הטיפול להתחיל בתהליך של שימור פוריות? אני בלחץ שהטיפול הביולוגי יפגע לי בפוריות. אני בת 33. נאמר לי בבית חולים שלא ניתן להיכנס להיריון כחצי שנה מקבלת הטיפול.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה טיפול במבטרה ופוריות פרופ' ננסי אגמון-לוין 28/05/2021 | 10:00שלום סימה פוריות היא נושא מרכזי בחייהן של נשים בכלל וכאלה הלוקות במחלות אימונולוגיות בפרט - אנו עוסקים בנושא זה באופן מאוד נרחב. בתשובה לשאלתך א. מבטרה לא פוגעת בפוריות . ב. בהחלט ניתן לבצע שימור פוריות ו/או להכנס להריון לאחר טיפול במבטרה - עם זאת הטיפול עצמו מדכא את מערכת החיסון באופן משמעותי למשך 4-6 חודשים (אצל מרבית המטופלים) ולכן ההמלצה ה להמתין. ג. לא מקובל לתת מבטרה במהלך הריון - עם זאת במקרים חריגים אנו עושים זאת לטובת בריאותה של האם/האישה ההרה - זה תמיד בעדיפות עליונה. ד. טיפול במבטרה הוא בדרך כלל טיפול חיוני שלא ניתן לדחות אותו - עם זאת בטיפולים חוזרים אפשר לעיתים לדחות את הטיפול ב 1-2 חודשים ולאפשר שימור פוריות - חשוב מאוד לדיין עם הרופא/ה המטפל שלך ו/או אצל מומחה המתמחה בפוריות/מחלות אוטואימוניות. בהצלחה.הוסף תגובה
- תשובת מומחה טיפול במבטרה ופוריות
- בדיקת נוגדנים לאחר טיפול במבטרהזהבה רוזנבאום 18/05/2021 | 12:11שלום . הייתי אצלך לייעוץ ,קיבלתי את המלצתך לעשות חיסון ואכן עשיתי חיסון והכל עבר בשלום. רציתי לעשות בדיקה סרולוגית לנוגדנים לפני קבלת הטיפול במבטרה אך בקופת חולים לא אישרו בטענה שעשיתי בדיקה כזאת בעבר . אני אמורה לקבל את הטיפול במבטרה בעוד כשלושה שבועות . שאלתי היא, האם אני יכולה לעשות בדיקה סרולוגית גם לאחר הטיפול והאם זה יראה תוצאה נכונה? תודה זהבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה רמות נוגדנים לאחר טיפול במבטרה פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/05/2021 | 13:34לרוב רמת הנוגדנים יורדת תוך 4-8 שבועות מתחילת הטיפול במבטרה ולכן לפחות בשבועות הראשונים אפשר לבדוק רמת נוגדנים. במידה וכבר בדקת רמה פעם אחת - אין הרבה טעם בבדיקה חוזרת (הנוגדנים יורדים ברמתם אל רוב המחוסנים) .הוסף תגובה
- תשובת מומחה רמות נוגדנים לאחר טיפול במבטרה
- אלופציה אראטה........ג'ק 14/05/2021 | 19:02פרופסור נכבדת שלום רב הבת שלי בת 23 לפני כעשרה חודשים הרגישה מעין חור קטן בעורף בקו השיער התחתון... לא ייחסה חשיבות אך במעקב של עשרה חודשים אתמול כבר ראינו שיש בצמוד לחצי עיגול עוד עיגול בגודל מטבע של 10 אג ועוד חצי כזה טסנו לרופא עור והוא אבחן אלופציה אראטה קיבלנו טיפול משחתי וקורטיזון החרדה של הבת ושלנו האם עשרה חודשים אחרי יכולה פתאום להיות הקרחה כללית ואני אנסח זאת כך האם אלופציה אראטה יכולה להפוך ל אלופציה אוניברסליס או סוגים שונים ומה הסיכוי שזה ייקרה אחרי עשרה חודשים של אלפוציה אראטה? תודה רבה על התשובה ותודה על פועלךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה אלופציה - מהלך. פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/05/2021 | 13:29שלום ג'ק הרוב המכריע של החולים הלוקים באלופציה אראטה - היא נותרת כזו קרי נגעים בודדים , אשר עם טיפול מקומי יחלפו עם הזמן. וכמחצית מהחולים "יבריאו" תוך חצי שנה. עם זאת אלופציה אראטה היא מחלה אוטואימונית - אשר עלולה להופיע/להקדים מחלות אחרות (לופוס ויטיליגו ואחרות), וגם להתקדם לוריאנטים אחרים (מיעוט החולים כ - 5%) לפיכך - מומלץ לבצע בירור אימונולוגי (אני מעריכה שרופא העור שלח את ביתך לבירור) ולהיות במעקב. אך בסך הכל התחזית "טובה" לרוב החולים.הוסף תגובה
- תשובת מומחה אלופציה - מהלך.
- מחלה mpgn טייפ 3 או c3gnיפה 15/02/2021 | 21:55שלום דוקטור רציתי לשאול אם אתה מכיר את המחלה הזו ?את המהלך שלה אם תמיד היא מביאה בסופו של דבר לאי ספיקת כליות? גילו אותה במקרה עקב חלבון בשתן בלעת גיוס לפני 10 שנים כיום מתבטאת עם חלבון בשתן באיסופים בין 1-2גרם אני לוקח 10 מג טריטייס להורדת חלבון האם חיסון קורונה מסכן אותי? בגלוי המחלה היה c3 25 והיום עלה ל55 האם זה אומר משהו? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה שימוש בסמים פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/05/2021 | 13:23סמים - זו מילה גדולה להרבה מאוד תכשירים. רובם לא מומלצים בכלל ולחולים עם מחלת קולגן בפרט במידה ולך הומלץ טיפול שכזה - כדאי להתייעץ עם הרופא הממליץ.הוסף תגובה
- סמיםדני יעקב 19/05/2021 | 01:31יש לי קליקוגן טיפ 3 מחלה אם מותר לי לשתמש בסמיםהוסף תגובה
- תשובת מומחה C3GN - וחיסון פרופ' ננסי אגמון-לוין 16/02/2021 | 21:30שלום יפה , אני מניחה שאת כבת 30 - והתפקוד הכלייתי שלך תקין - והחלבון בשתן יציב (ולא עלה לאחרונה ?) - אם זה נכון זו לא סיבה להמנע מהחיסון לקורונה, ואולי דווקא סיבה להתחסן (הזיהום בקורונה לא טוב לחולים עם מחלות כליה - ולכן חשוב להתחסן) רמת C3 שאת מתארת היא נמוכה ( תקין זה לרוב מעל 80-85 - והרמה הנמוכה מבטאת מחלה פעילה) ולכן כאשר C3 עולה מ 25 ל 55 זה טוב (בכיוון הנכון) . יש היום טיפולים נוספים למחלה הזו ו/או ל MPGN - אבל לשם כך נדרשים נתונים נוספים - ואני בטוחה שהצוות שמטפל בך יוכל להוסיף מידע.הוסף תגובה
- תשובת מומחה שימוש בסמים
- לימפה נפוחות. מה זה? מותר להתחסן?משה 20/05/2021 | 10:25שלום פרופסור*, בלוטות לימפה נפוחות הופיעו מיד אחרי חיסון ראשון של פייזר. לא נעלמו מעצמן כבר 3 חודשים. באלטרסאונד נכתב שכנראה תגובתי. הן נדדו ממתחת לבית השחי אל הצוואר אל המפשעות אל הרגל. הן בגודל כ1 ס"מ. האם זה בטוח להתחסן במנה השנייה? מה זה? למה זה קורה? מתנצל שאני שואל שוב תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה בלוטות לימפה נפוחות לאחר חיסון פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/05/2021 | 13:21שלום משה אכן בלוטות לימפה נפוחות יכולות להופיע לאחר החיסון לרוב באיזורים הרלוונטים ליד בה ניתן החיסון. במידה ויש "לימפאדנופתיה" מפושטת - כפי שאתה מתאר - כדאי להגיע לרופא מטפל ולוודא שאין גורם אחר לתופעה זו. לרוב זו לא סיבה לא להתחסן.הוסף תגובה
- תשובת מומחה בלוטות לימפה נפוחות לאחר חיסון
- טיפול במבטרה לאחר חיסון שניזהבה רוזנבאום 21/05/2021 | 09:22שלום . כמה זמן יש לחכות לאחר החיסון השני עד לטיפול במבטרה. נאמר לי שכדאי לחכות 3 חודשים כדי שהחיסון יפעל טוב בגוף. את הטיפול האחרון במפטרה קיבלתי בנובמבר 2020.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה טיפול במבטרה לאחר חיסון פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/05/2021 | 13:19זמן ההמתנה המומלץ הוא 2-3 שבועות לפחות בין החיסון לטיפול הבא במבטרה.הוסף תגובה
- תשובת מומחה טיפול במבטרה לאחר חיסון
- מבטרה פעם ראשונהימית 07/05/2021 | 01:36שלום, עליי לקבל מבטרה פעם ראשונה. הבנתי שעל מנת למנוע שוק אניפלקטי עושים הכנה עם עירוי סטרואידים , 2 אקמול ולבלוע פנרג'ן. אני לוקחת בשגרה 4 אריוס עקב אורטיקריה. האם אפשר באופן תאורטי(כמובן אתייעץ שם) לוותר על הפנרג'ן? אני חוששת שזה יגרום לי לתופעות לוואי קשות עם תוספת הפנרג'ן. ומבחינת ההידרוקוט שמקבלים בעירוי, אני לא יודעת האם אני אלרגית להידרוקורט. רק יודעת שלפרדניזון לא אלרגית. האם יש אופציה לקבל עירוי של פרדניזון ואם כן, מהו לרוב המינון? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה הכנה לטיפול בריטוקסימאב - מבטרה. פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/05/2021 | 13:18שלום ימית, לא ציינת מדוע את מקבלת מבטרה התכשיר אכן עלול לגרום לתגובות אלרגיות (אפילו בשכיחות גבוהה) ולכן מומלץ טיפול הכנה . את הטיפול יש להתאים למטופל - פנרגן וסטרואידים הם פרוטוקול מקובל. במידה ויש חשש לרגישות לתכשירים אלה (גם לסטרואידים יש רגישות) - ניתן לבצע הערכה מקדימה במרפאה לאלרגיה לתרופות בכדי להתאים לך פרוטוקול אישי. בהצלחה.הוסף תגובה
- תשובת מומחה הכנה לטיפול בריטוקסימאב - מבטרה.
- לימפה נפוחות. האם ניתן להתחסן מנה שנייה? (לת)משה 11/05/2021 | 13:17שלום ד"ר, גבר בן 26 ללא מחלות רקע. לפני 3 חודשים חוסנתי במנת פייזר ראשונה ומיד לאחר מכן הופיעו לי בלוטות לימפה נפוחות באזורים שונים בגוף. הופנתי לבדיקת אולטרסאונד והטכנאית כתבה שכנראה מדובר בממצא תגובתי. בנוסף, בבדיקות דם לא נמצאו ממצאים חריגים למעט לימפוציטים קצת מתחת לטווח הנורמל. ידוע לי שלימפה נפוחות זו תופעה שכיחה אחרי חיסון, אך במקרה שלי הנפיחות לא ירדה תוך מספר שבועות והיא אינה מופיעה רק בבלוטות הנמצאות באיזור היד המתחסנת כפי שמתואר בתופעת לוואי טיפוסית (אצלי הנפיחות נדדה מבית השכי, לצוואר, למאחורי המרפק, למפשעות וכיום היא מאחורי הברך ברגל אחת בעיקר). רואי לציין שחוויתי בגיל ההתבגרות תופעה דומה שנפתרה מעצמה ושמימדי הבלוטות הנוכחיים לא היסטריים כמו אלה שראיתי בתמונות מגוגל (הנפיחות הנוכחית נראית כרגע כ1 ס"מ). האם במצבי זה בטוח להתחסן במנה השנייה? האם יש חשש שמנת חיסון נוספת עלולה לגרום להחמרה או לנזק? אין סוף תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- פרוקטיטיס.דלקת של המעי הגס.דלקת מעייםנועוש 05/05/2021 | 10:41זו מחלה כרונית או שזו דלקת? זה יעבור לי?מפחדת שזה יתפתח לי שם זו מערכת חיסונית חלשה?הגוף שלי חשוף יותר לקורונה הזו ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- דלקתנועוש 07/05/2021 | 09:55זו מחלת רקע? אני בקבוצת סיכון? עברתי קולונסקפיה ורופא אמר לי זו דלקת.של המעי הגס של פי הטבעת .דלקת במעיים וגם עברתי ביופסיה הרופא אמר לי שזה תקין זה משהו שיעבור? אני יכולה אולי לשלוח לך לוואטסאפ את התוצאה של הבדיקה שהרופא הביא לי?הוסף תגובה
- תשובת מומחה פרוקטיטיס - מה זה אומר פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/05/2021 | 19:49שלום לך, פרוקטיטיס הוא מושג המתאר תהליך דלקתי של קצה המעי הגס. בחלק מהמקרים התהליך הדלקתי הוא זיהומי, בחלק גדול יותר מדובר בתהליך אוטואימוני כלומר דלקת של הגוף נגד עצמו. אז מה עושים ? צריך לעבור בדיקה (קולונוסוסקופיה) לעיתים עם ביופסיה שתאפיין את סוג הדלקת ויש טיפולים - לרוב טיפולים מקומיים אבל גם כדורים ואפילו טיפולים ביולוגים והיום ניתן לשלוט היטב בתהליכים דלקתיים שכאלה ואפילו להחלים מהם. ברוב המקרים אין מדובר במערכת חיסונית "חלשה" אלא לקויה (לפעמים "חזקה מדי") - זה לרוב לא "חושף אותך יותר לקורונה" אם כי טיפול בדלקת אשר לרוב מדכא את מערכת החיסון עלול להיות גורם מסכן. מה כדאי לעשות א. להשלים בירור ולטפל בדלקת שלא תחמיר/תחלים. ב. להזהר מקורונה - להתחסן (אם לא התחסנת - לוודא עם הרופא המטפל שאפשר להתחסן ולהשלים חיסונים). ובעיקר לשמור על עצמך. בהצלחה.הוסף תגובה
- דלקת
נושאים מרכזיים
בדיקות קשורות
- תת קבוצות של IgG
- גזים בדם עורקי ABG
- ביופסיה
תרופות קשורות
- דפראסירוקס
- זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
מונחים קשורים
- בלוטות לימפה, קשריות לימפה
- אדניטיס
- אדמדמת
פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)