פורום קרום הלב פריקרד
פרופ' יהודה אדלר פרופ' יהודה אדלר נחשב לאחד מהמומחים הגדולים בארץ בתחום רפואת הלב (קרדיולוגיה), שיקום הלב ורפואה מונעת. בעל למעלה מ- 200 פרסומים מדעיים מובילים בעולם. יו"ר החוג לשיקום לב של האיגוד הקרדיולוגי בישראל לשעבר. חבר במועצה הלאומית למניעת מחלות לב וכלי דם, משרד הבריאות בישראל. חבר מועצת הנגידים של קרן ישראל - גרמניה למחקר ופיתוח מדעי. לאחרונה נבחר לכהן כיו"ר האיגוד האירופאי למחלות שריר וקרום הלב. בין יתר תפקידיו מכהן כסגן דיקן ומנהל המסלול ללימודי מנהל מערכות בריאות במרכז האקדמי באור יהודה. חבר המועצה הלאומית למניעת מחלות לב וכלי דם. חבר וועדת הרפואה של ההתאחדות לכדורגל בישראל. יו"ר וועדת הפרס להלכה ולרפואה במשרד הבריאות וחבר וועדת ההיגוי של מגמת- "מערכות בריאות", במשרד החינוך, המינהל למדע וטכנולוגיה. חבר וועדת ערר לשירותי בריאות במדינות חוץ בתחום מחלות לב - כלי דם/מומים מולדים. חבר במועצה האקדמית העליונה של מל"א. בעברו ניהל וייסד את בית החולים משגב לדך בירושלים על זאת זכה ב 2010 באות "ירושלים שלי" לתרומתו לפיתוח ולקידום הרפואה בירושלים. כיהן כמנהל רפואי של מחוז המרכז בקופת חולים לאומית. מזה 13 שנים מנהל פרוייקט תלפיות (טיפוח דור המנהיגות הרפואית בישראל) בשיבא, תל השומר. יו"ר וועדת ההתמחות, שיבא, תל השומר. חבר מועצת הנגידים של קרן ישראל - גרמניה למחקר ופיתוח מדעי. פרופסור אדלר בנוסף הינו מומחה לרפואה פנימית ולמנהל רפואי. יו"ר הנוקלאוס האירופאי למחלות קרום ושריר הלב ומי שכתב את ההנחיות העולמיות לטיפול במחלות אלו. תפקידי עבר: מנהל פיתוח המשאב הרפואי, "שיבא תל השומר". יו"ר ועדת ההתמחות של בית החולים "שיבא תל השומר". מנהל מקצועות הבריאות, "שיבא תל השומר". יו"ר ומזכיר החוג לשיקום הלב של האיגוד הקרדיולוגי בישראל. יו"ר המנהלת למחקר ביו-רפואי בגליל (משרד נגב גליל וחברת מיגל). מנהל ומקים המיזם למנהיגות רפואית בגליל (משרד נגב גליל). חבר מועצת מגן דוד אדום, יו"ר ועדת חו"ל של הארגון, וחבר ועדת הרפואה של הארגון. מנהל רפואי של מחוז מרכז-שפלה בקופת חולים לאומית. חבר מועצת הנגידים של קרן ישראל-גרמניה למחקר ולפיתוח ישראלי. כיהן כנשיא הכנס הבינלאומי למחלות שריר וקרום הלב שנערך לראשונה בישראל בפברואר 2015. מנהל פיתוח המשאב הרפואי, "שיבא תל השומר". יו"ר ועדת ההתמחות של בית החולים "שיבא תל השומר". מנהל מקצועות הבריאות, "שיבא תל השומר". יו"ר ומזכיר החוג לשיקום הלב של האיגוד הקרדיולוגי בישראל. יו"ר המנהלת למחקר ביו-רפואי בגליל (משרד נגב גליל וחברת מיגל). מנהל ומקים המיזם למנהיגות רפואית בגליל (משרד נגב גליל). חבר מועצת מגן דוד אדום, יו"ר ועדת חו"ל של הארגון, וחבר ועדת הרפואה של הארגון. מנהל רפואי של מחוז מרכז-שפלה בקופת חולים לאומית. חבר מועצת הנגידים של קרן ישראל-גרמניה למחקר ולפיתוח ישראלי. כיהן כנשיא הכנס הבינלאומי למחלות שריר וקרום הלב שנערך לראשונה בישראל בפברואר 2015. הסרטונים של פרופ' יהודה אדלר מהי רפואה מונעת בתחום הקרדיולוגיה? מהן מחלות של קרום ושריר הלב? שיקום לב: מה זה אומר ולמי הוא נועד? מהן הסיבות הקרדיולוגיות למוות פתאומי? מהם הגורמים ליתר לחץ דם? עובד עם כל קופות החולים וכל חברות הביטוח.
- קולסטרול HDL 38 נמוך @ו-LDL108.5 גבוה לפי טבלת הערכים (לת)בני 29/12/2024 | 10:02עשיתי בדיקות דם מבקש להבין את משמעות החריגותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- לחץ דם דיאסטולי נמוך וחולשות (לת)אוסי 14/09/2024 | 22:31שלום, בת 65. מזה כמה שנים סובלת מאוד במזג אויר חם שגורם לי לחולשה. (מאז הקרנות שעברתי והחמרה בעקבות קורונה) פעימות מוקדמות לא לעיתים קרובות, וכן טעיקרדיה פרוזדורית, לעיתים רחוקות. לחץ דם נמוך. לאחרונה חלה החמרה בהתקפי החולשה, ולחץ הדם הדיאסטולי נמוך ממש. בין 59-52 ופעם=פעמיים אף נמוך מזה. אקו לב במאמץ תקין. פעילה וצועדת הרבה. בדיקות דם תקינות מלבד כולסטרול רע גבוה למדי וכולסטרול טוב מעל 100. וכן TSH מעל לנורמה, אבל רמת ההורמון בדם תקינה. מוטרדת מאוד מלחץ הדם הנמוך מהרגיל, ומהתקפי החולשה. רופאת המשפחה הורתה לשתות הרבה ולאכול מלוח. אשמח ואודה לעצתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- דלקת כרום הלב (לת)שרון 30/07/2024 | 19:57בן 43, לפני יומיים בוצע אצלי אבלציה לפרפור פרוזדורים, לאחר מכן באושפוז נוצר כאב בחזה איזור מפתח הלב שמקרין בנשימה עמוקה בשכיבה לכאב בחזה וכאב חד לגב. בישיבה משתפר משמעותית, כאשר אני אוכל מרגיש גרפסים ואוויר תקוע בגרון. באושפוז אקו היה תקין בלי נוזל משמעותי ובדיקות דם תקינות, נתנו לי טיפול בכדורים כולל קולכיצין. עם דיאגנוזה של ככל הנראה דלקת בכרום הלב אני מבין שהמצב יכול להתדרדר במהירות עם נוזל מוגבר ולכן אני חושש ורוצה לדעת מתי אדע אם המצב לא טוב. כרגע הכאב לא נעים בכלל אבל לא התגבר מאז האשפוז ואולי אפילו הוקל ממש מעט. אבל אני עדיין מוטרד מכיוון שמחלה זו יכולה להיות מסוכנת. תודה, שרון.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- אקו לב (לת)רינה 30/07/2024 | 13:25בתשובה של אקו לב. שטח הפרוזדור השמאלי vc4. פרוזדור שמאלי מורחב. שאר הפרמטרים תקינים. לציין שאני סכרתי וגם לחץ דם גם. והדופק בשבוע האחרון לא סדיר. אלפני שבועיים עברתי צינטור של ה קארוטיס ובוצע סטנד.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- מפריקרדיטיס- הריון (לת)אני הד 29/07/2024 | 23:42שלום ד״ר.. אני ממש אשמח להתייעצות דחופה! אחותי בת 32, נשואה + 5. סובלת (מאז החיסון קורונה) מפריקרדיטיס שהולך ובא.. מטופלת בקולכיצין.. היא כרגע מאוד רוצה הריון נוסף. האם ישנה סכנה להקלט להריון?? האם זה עלול לפגוע בעובר?? אשמח לתגובתך.. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- ציסטה בפריקרד (לת)דנה 30/04/2023 | 15:38בת 47 בריאה.התגלתה לפני שנים ציסטה שגדלה והגיעה לגודל 8.5 ס"מ על 3.5 ס"מבצד ימין באקו התגלה אי ספיקה טריקוספידלית ברמה בינונית ויש דקירה בנשימה עמוקה.כל השאר בסדר האם יש צורך להוריד את הציסטה? ואיך מורידים? צריך לנסר את בית החזה? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- לחץ דם נמוך?ליזי 10/04/2023 | 08:25בת 39, פעילה ספורטיבית, רזה בכל פעם כשאני חווה מזג אוויר חם, בין אם זה ביום ובין בלילה, באוויר הפתוח או בחוץ, אני מרגישה דפיקות לב וכאילו כל הדם אוזל לי מהגוף ואני עומדת להתעלף. זה קרה לי במז"א חם מאוד גם ביום וגם בלילה, בחנויות ללא מזגן, כשמתחילות לטפס המעלות ואני ללא אויר קר. התחושות שלי מאוד קוטביות - בחורף אני קופאת מקור, רגליים קרות בלי יכולת להתחמם, בקיץ לא יכולה לנשום גם ב28 מעלות. ככל שהשנים מתקדמות ככה זה קיצוני יותר. מציינת שיש לי נטיה להתייבשות. אשמח להתייעץ אילו בדיקות לבצע? האם זה אכן יכול להיות לחד נמוך? (לא בדקתי עד עכשיו כי אני מתאוששת באויר קר או שתיה קרה בכמויות) תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשטבהאדלר 10/04/2023 | 09:19יש צורך לבדוק אותך ומצב הלב שלך. מזמין אותך לשלוח ווטסאפ לשולי 0544716658 לקביעת תור אלי ונבדוק הכל. בריאותהוסף תגובה
- תשטבה
- נוזל בקרום הלבחני 29/08/2019 | 12:24שלום רב, אחי כבן 50 הגיע למיון עקב כאבים בחזה מלווה בשיעול . אובחן בפריקרדיטיס. טופל בקולחיצין ואיבופן ללא שיפור. עבר לטיפול בסטרואידים של כשבועיים , גם ללא שינוי במצב הנוזל. מה דעתך? האם האבחנה שגויה ? או שמא דרכי הטיפול ? אודה לחוות דעתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובהפרופסור אדלר 19/07/2022 | 19:45אי אפשר לדעת ככה מה נכון לעשות מוזמן לקבוע אלי שולי 0544716658הוסף תגובה
- תשובה
- דלקת בקרום הלב בילדותחי 07/10/2019 | 09:50הייתה לי בילדות דלקת בקרום הלב, שטופלה. האם נדרשות בדיקות מסויימות גם בגיל המבוגר? אני לפני פעילות ספורט רצינית והבדיקות שעשיתי הן בסיסיות (לפי חוק הספורט) בלבד.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובהפרופסור אדלר 19/07/2022 | 19:44אי אפשר לדעת ככה מה נכון לעשות מוזמן לקבוע אלי שולי 0544716658הוסף תגובה
- תשובה
- דלקת בקרום הלביהלי 07/12/2019 | 23:03לפני כשנה וחצי בבדיקת אקו לב נמצא נוזל בכמות מינימלים בקרום הלב. בחירי הקרדיולוגים בארץ התעלמו מכך ואמרו שאין לכך משמעות. כאבים בחזה יוחסו לסיבות שונות אך לא לפריקרדיטיס. בחודש אוגוסט לאחר שהכאבים בחזה התעצמו מאד עברתי בירור מקיף -צנטור וירטואלי ו mri לב. נמצא נוסל בכמות קטנה עד בינונית בקרום הלב והאדרה מאוחרת כביטוי לדלקת בקרום הלב. ניתן לי טיפול בנירוסין 14 יום וכולכיצין פעם ביום למשך חודש. לא הרגשתי הטבה. הגדילו לי את מינון הקולכיצין לפעמיים ביום. אין שיפור. יש לי נוגדנים בדם לסקלורדמה מוגבלת ויתכן שהדלקת קשורה למחלה האוטואימונית. האם יש טיפול שונה מסטרואידים במקרה כמו שלי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובהפרופסור אדלר 19/07/2022 | 19:44אי אפשר לדעת ככה מה נכון לעשות מוזמן לקבוע אלי שולי 0544716658הוסף תגובה
- תשובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
- לחץ דם נמוך
טיפולים וניתוחים קשורים
- הורדת שומנים בדם
- השתלת מסתם אורטלי בצנתור (TAVI)
בדיקות קשורות
- רישום הפעילות החשמלית של הלב
- סימנים להתקף לב
תרופות קשורות
- דילטיאזם
- קארבדילול
מונחים קשורים
- אלקטרוקרדיוגרף
- סטנט, תומכן
רופאים בתחום
ד"ר אבשלום (אבשי) ליבוביץ' פנימית
מנהל מחלקה פנימית בתל השומר. רופא בכיר ביחידה ליתר לחץ דם
פרופ' עמירם ניר קרדיולוגיה
מנהל היחידה לקרדיולוגית ילדים ומומי לב במבוגר, המרכז הרפואי שערי צדק, ירושלים
פורומים נוספים בתחום
פורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשיםפורוםקרום הלב פריקרד
בפורום קרום הלב פריקרד ניתן להתייעץ עם פרופ' יהודה אדלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קרום הלב פריקרד