פורום פרקינסון והפרעות תנועה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
בדיקת ניורולוג (לת)
עופר 31/01/2024 | 18:57לאחר בדיקה סימנים אקסטרהפירמידלים אורטוסטטיזם עם פרימדליות בולטת וחולשה ביד שמאל,מה זה אומר? ונשלחתי לבדיקת FDG PETבשאלה של מקור ההפרעה באם מדובר בCBD לעומת תסמונת פרקיסונית אחרת מה זה אומר? מה זה CBD? תודהפתח בחלון חדש -
תנועת ראי (לת)
עופר 31/01/2024 | 13:23האם תסמונת תנועת ראי יכולה לגרום לנוקשות ואיטיות בצד אחד של הגוף תסמין שיש בפרקינסוןפתח בחלון חדש -
פרקינסון
קרן 29/01/2024 | 10:15שלום, בן 49 כבר יותר מחצי שנה סובל מרעידות ביד שמאל כאבי ראש וסחרחורות האבחנה פרקינסון התחלתי טיפול רסג'ילין . עשיתי MRI ראש התוצאה: ללא עדות לתהליך תופס מקום, הגבלה בדיפוזיה עושה תרגילים פתולוגית. לסיכום : האדרה פתולוגית, הגבלה בדיפוזיה או סוספטיביליות פתולוגית. מה זה אומר ? האם זה מראה על פרקינסון או שהאבחנה מבוססת על התסמינים שיש לי . בנוסף האם הטיפול שקיבלתי יעיל ויעביר לי את התסמינים ? תוך כמה זמן ? תודה רבה .פתח בחלון חדש-
המשך לפרקינסון-לד"ר
קרן 30/01/2024 | 10:12תודה על תשובתך . התחלתי לקבל רסג'ילין האם יעזור לתסמינים ? תודה שוב . -
MRI ופרקינסון
ד"ר סיימון 29/01/2024 | 23:57שלום ותודה על השאלה. האבחנה של פרקינסון היא אבחנה "קלינית". זאת אומרת הרופא "קובע" (לרוב חושד ולא קובע) וללא בדיקות עזר. יחד עם זאת מקובל במקרים של ספק לעשות בדיקת FDOPA-PET-CT. בדיקת MRI רק "עוזר" בזה שזה שולל מחלות אחרות. קרוב לוודאי צה שצויין בפיענוח שלך ללא משמעות קלינית ולא ספציפי אבל חשוב להתיעץ עם נוירולוג מומחה (עדיף בתחום הפרעות תנועה).
-
-
כאב ראש וסחרחורת כל יום אחרי הצהרים
ירון 10/01/2024 | 17:06בת 82 נמצאת כנראה בשלב 2,3 סובלת כל יום אחרי הצהריים מבחילה , סחרחורת , כאב ראש. בדיקות לחץ דם תקינות סביב 120/80. מקבלת בשוטף דופיקר 3 ורבע סינמנט 1 ליריקה /סימבלטה מירו מגנזיום. לא מצליחים להבין מה זו התופעה הזו ולא ראינו התיחסות באינטרנט לתופעה כזו.פתח בחלון חדש-
כאב ראש וסחרחורת אחר הצהריים עם פרקינסון
ד"ר סיימון 29/01/2024 | 23:54יש כמה אופציות .... אולי הלחץ דם נמוך? אולי זה קשור לארוחות (עדיף לאכול ארוחות קטנות יחסית)? אולי זה קשור למצב הפרקינסון שלך ויש לך סימפטומים לא מוטוריים של מצב OFF אחר הצרהיים. אני ממליץ על בדיקות ל"ד בשכיבה ועמידה גם כשאתה מרגיש טוב וגם כשאתה מרגיש לא טוב. לשתות לפחות 2 ליטר ליום (במידה ואין לך אי ספיקת כליות קשה). להתיעץ עם רופא משפחה ונוירולוג בתחום הפרעות תנועה.
-
-
תורשה גנטי
Lin 27/12/2023 | 22:39אם לאחותה של סבתא שלי (דודה של אבא שלי הכוונה) היה פרקינסון אבל להוריי אין וגם לא לסביי מה הסיכוי שזה עובר אלי ? בת דודה שלי אבא שלי היה לה פרקינסון נפטרה בגיל 80 וכן גם דודה שלו אחות של אמא שלו נפטרה מפרקינסון בגיל 80 חוץ מהם אין במשפחה מקרים נוספים ב"ה לא להוריי ולא לסבים שלי. יש סיכוי שבמרחק מהם זה יגיע גנטי לי או שזה רחוק מדי? אני בת 43. יש לי פגיעה עצבית אחרי ניתוח שעברתי בגיל 10. טינטון באוזן ורעד פנימי מגיל 10. אבל זה לא קשור נכון? אשמח לדעתך.פתח בחלון חדש-
תורשה של פרקינסון
ד"ר סיימון 29/01/2024 | 23:50שלום ותודה על השאלה החשובה. אני ממליץ להתיעץ עם מרפאת פרקינסון באיכילוב. שם הם מאוד פעילים במחקר בדיוק על השאלות האלו.
-
-
טסט אפומורפין אבחנתי או מיפוי FDOPA?
אבי 17/12/2023 | 13:35שלום רב. הבן שלי בן 25 מקבל טיפול אנטי פסיכוטי ועקב כך יש לו תופעות לוואי של הליכה לא יציבה,איטיות וכו...רופא אחד המליץ לבצע טסט אפומורפין כדי לדעת אם התופעות נובעות מפרקינסוניזם או דיסקינזיה טרדיבית ורופא אחר המליץ לבצע מיפוי FDOPA. רציתי בבקשה לדעת. 1-איזו בדיקה יותר מדויקת כדי לדעת אם תופעות הלוואי מהן הוא סובל הן מפרקינסוניזם או דיסקינזיה טרדיבית? 2-הבן שלי מאובחן עם סכיזופרניה פרנואידית ורציתי בבקשה לדעת אם החומר שאמורים להזריק לו בטסט של האפורמופין לא יכול לגרום לו לפסיכוזה כי הבנתי שמדובר בסוג של דופמין? תודה רבה ויום טוב ושקט.פתח בחלון חדש-
הפרעות תנועה עם טיפול פסיכיאטרי
ד"ר סיימון 29/01/2024 | 23:49שלום ותודה על השאלה. אכן הפרעות תנועה נפוצות בקרב אנשיםעם אבחנה פסיכיאטרית, הן בגלל המחלה והן בגלל תופעות לוואי של טיפול תרופתי. במקרים מאוד נדירים יכול להיות גם מחלה נוירולוגית בנוסף למחלה הפסיכיאטרית. פסיכיאטרים יודעים היטב מתי צריך להתיעץ עם נוירולוג והרבה פעמים יכולים להתאים את הטיפול תרופתי על מנת להפחית את הסימפטומים / סימנים האלו במידת הצורך. מאוד חשוב לא לעשות כל שינוי בטיפול התרופתי (גם לאחר המלצה של רופאים אחרים) ללא אישור / ידיעה של הפסיכיאטר המטפל.
-
-
טיקים
מיכל 11/12/2023 | 10:11שלום רב, הבן שלי בן 19 כמעט, בילדות סבל מטיקים וחרדות. מטופל בפרוזק. מגיל 13 לערך פסקו הטיקים, ועכשיו לאחרונה החלו מעט טיקים בעיניים. שאלתי היא האם בתסמונת טוראט יכולה להיות הפסקה של שנים ללא טיקים? האם טיקים יכולים לחזור אחרי שנים ללא הטיקים ולהתפרץ למשהו חמור? אשמח להבהרהפתח בחלון חדש-
תסמונת טיקים / טוראט
ד"ר סיימון 29/01/2024 | 23:45שלום ותודה על השאלה. בהחלט יש טווח רחב של ביטויים בתסמונת טיקים / טוראט. לרוב יש שיפור עם השנים אבל יש גם החמרות בתקופות מלחיצות משני לסטרס. מומלץ להתיעץ עם נוירולוג ילדים בתחום של הפרעות תנועה.
-
-
אשמח לדעתך מעט לחוצה 🙏
אלין 06/12/2023 | 17:09בימים האחרונים משהו כמו שלושה התחיל לי תזוזה מבלי שאני שולטת בה בשתי אצבעות כף יד שמאל אגודל ואצבע המורה ליד האגודל הם כזה קופצים/זזים לבד מעצמם ... אין לי תסמינים אחרים נוספים. רק זה. 1. האם כדאי לבצע בדיקת פלאק טסט ? 2. האם תזוזה לא רצונית של האצבע סימן לשבץ מוחי ? (אין סימנים מקדימים לפי מה שקראתי באינטנרט) דודה של אבא שלי נפטרה בגיל 85 מפרקינסון ...... אף אחד מהוריי או מאחיי אין פרקינסון. היה רק לה. לאחות של סבתא שלי. התחושה שלי היא כאשר היד במנוחה שתי אצבעות זזות לבד אגודל ואצבע המורה תזוזות עדינות. אין יותר תסמינים בנוסף. האם הסטטיסטיקה בישראל גבוהה בגילאי 45 לקבל פרקינסון והאם יכול להיות שהפרקינסון יהיה בדרגה קלה מאוד וישאר ככה? ששתי אצבעות זזות לבד זה סימן מובהק אך ורק לפרקינסון הבנתי מחיפושיי באתרי רפואה באינטרנט.. אני בת 44, רווקה ללא ילדים, אני ברקע סובלת מתנודות הורמונליות לאורך החודש תסמונת pmdd שקשורה לתנודות הורמונליות לחצי דם בדרך כלל 110/70 לפעמים 100/70, דופק 70-80, אין הסטוריה של שבץ מוחי, לא מעשנת ולא שותה. לדעתך זו בעיה נוירולוגית או משהו שקשור לשבץ מוחי? אשמח לדעתך אגב האם בדיקת דם ה מסויימת יכולה לאתר פוטנציאל של קיום המחלה ?פתח בחלון חדש-
שתי האצבעות זזות בעדינות אבל מצד לצד, לא במעגלי
אלין 07/12/2023 | 02:19אינן נוגעות אחת בשניה. מצד לצד לשלוש ארבע שניות. שאלה כללית בנוסף: 🙏🙏 האם כל רעד באצבעות סימן מובהק לפרקינסון? אוסיף שבמשך חודשיים שלמים רצוף נטלתי ואליום במרשם רופא כמובן ואני בגמילה בימים האחרונים.. ברקע חרדות שנתיים 😔 -
תנועות לא רצוניות באצבעות
ד"ר סיימון 06/12/2023 | 17:30שלום ותודה על השאלה. בהחלט שווה בדיקה של רופא נוירולוג ועדיף בתחום של הפרעות תנועה. יחד עם זאת הסיכוי שמדובר במחלת פרקינסון נשמע על פניו לא גבוה.
-
-
תופעה מוזרה
עופר 13/08/2023 | 15:15שלום יש לי תופעה מוזרה , שאני עושה תנועות ביד או ברגל החלשה ,לדוגמה ;מתופף עם היד על שולחן, או תנועת שלום עם היד, או מקפיץ כדור ברגל החלשה היד הימנית החזקה זזה כאילו מחקה את תנועת היד . זה לא מפריע לי אבל ניראה לי לא תקין כי שאני מזיז את היד הימנים החזקה היד החלשה לא זזה מה זה יכל להיות תודה מקווה שהבנת אותיפתח בחלון חדש-
תופעה מוזרה
עופר 07/12/2023 | 01:31למה לא עונים? -
תופעה מוזרה
עופר 03/12/2023 | 23:12תודה על התשובה יש לי גם בעיה ביד החלשה קשה לי לעשות תנועות זריזות ביד היד פשוט נעצרת גם שאני עושה תנועות זריזות בשתיי ידיים היד החלשה נעצרת בתנועות גדולות אין בעיה רק בתנועות זריזות האם זה קשור גם לתנועת ראי או משהו אחר תודה -
תשובת מומחה mirror movements / תנועות ראי
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 28/11/2023 | 08:52שלום, מדובר בתופעה תקינה לחלוטין אם כי יש גם אסוסיאציה עם הגן DCC או RAD51. במידה ויש לך קרובי משפחה עם תופעה דומה שווה לשקול בדיקה גנטית. אני מציין שלא מדובר במחלה נוירולוגית והמשמעות היא שקרוב לוודאי אתה לא נמצא בסיכון להתפתחות של בעיות נוירולוגיות בהמשך.
-
-
קפיצה ביד
רחלי 06/09/2023 | 20:26בת 52 מזה חודש יש לי קפיצה ביד כל פעם שאני עושה משהוו קופצת לי היד בלי רעד . מה זה יכוח להיות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קפיצה ביד
ד"ר סיימון ישראלי-קורן 28/11/2023 | 08:53מהתיאור שלך יש הרבה אופציות. רוב הפעמים מדובר בתופעה ללא השלחה רפואית אבל מומלץ להיבדק ע"י נוירולוג, ועדיף בתחום של הפרעות תנועה. מומלץ בינתיים בדיקות דם כלליות וגם ביצוע EEG. בהצלחה.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים