פורום גסטרו ומחלות כבד - עמוד 71

-
צרבת כרונית
יוסי 11/08/2020 | 07:55שלום אני סובל תקופה ארוכה מצרבת. בחודשים האחרונים הבעיה התגברה ואני מתעורר בבוקר עם תחושה של שריפה בגרון,ובהמשך היום תחושה של גוש בגרון. בבדיקת גסטרוסקופיה נמצאו: בקע בסרעפת באורך 3 ס"מ, לשוניות רירית ורודה לגובה 5 ס"מ, ארוזיות זעירות באנטרום. טופלתי עם כדור אומפראזול וגם קונטרולוק ולא עזרו. האם במקרה שלי מומלץ ניתוח לתיקון הבקע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה
יוסי 11/08/2020 | 16:40תודה על המענההוסף תגובה
-
תשובת מומחה המשך תשובה
ד"ר אייל הירש 11/08/2020 | 15:17שלום יוסי, תרופות ממשפחת מעכבי תעלות מימן יש ליטול בעיתוי הנכון ביחס למזון, במינון המתאים. בהמשך יש צורך לברר אם התחושות שלך באמת קשורות לצרבת על ידי ביצוע בדיקת PH (רמת חומציות) בושט, משם יש להמשיך לפי התוצאות. אם כל הממצאים יעידו על צרבת עמידה לטיפול תרופתי יש מקום לניתוח. בריאות שלמה, אייל הירשהוסף תגובה
-
מידע נוסף לרופא
יוסי 11/08/2020 | 09:11את התרופות לקחתי לפי הנחיית הרופא ובמשך מס' חודשים כל אחת. אני מקפיד שנים על תזונה שלא מגבירה את הצרבת,לא מעשן ובמשקל 70 ק"ג. איך בודקים אם יש הפרעה בתנועתיות הושט? האם הממצאים שפרטתי מקודם מצדיקים ניתוח לתיקון הבקע? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה צרבת עמידה לטיפול
ד"ר אייל הירש 11/08/2020 | 08:28שלום יוסי, צרבת היא בהחלט בעיה הפוגעת באיכות החיים. לרוב הטיפול בתרופות שהזכרת ממשפחת חוסמי תעלות המימן יעיל ומקל באופן משמעותי על התסמינים. הטיפול מפחית את הפרשת החומצה בקיבה וכך, גם כשיש ריפלוקס (עליה של תוכן הקיבה לושט), יש פחות תחושת צריבה. יכולות להיות מספר סיבות ליעילות פחותה של הטיפול התרופתי, למשל: - נטילה לא נכונה של הטיפול התרופתי - לעיתים תחושת הצריבה קשורה לריפלוקס לא חומצי (תוכן קיבה ללא חומצה שעולה לושט), או לתחושות אחרות. - לעיתים תחושת הצריבה אינה קשורה לריפלוקס כלל - הפרעה בתנועתיות הושט ניתן גם לעזור לטיפול התרופתי לטפל בריפלוקס על ידי הפחתת גורמי סיכון כמו: עישון, השמנת יתר ומאכלים מסויימים המגבירים ריפלוקס. לפני הפניה לניתוח יש לשקול את כל הסיבות לעיל. במידה ואכן יש צרבת עמידה לטיפול תרופתי והסיבות לעיל נבדקות, יש אכן יעילות לטיפול תרופתי. בריאות שלמה, אייל הירשהוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקה
אלון 02/08/2020 | 14:45בן 58 ברקע כבד שומני ו תסמונת ג'ילברט. מטופל בלוסטראל 75 מ"ג מזה שנתיים. בבדיקות ALT 144 AST 59, בילירובין טוטאל 1.81 ו ישיר 0.26. ALT הוכפל מבדיקה לפני שנה בדיוק. אוראה 46.2 וכל שאר הבדיקות בגדר הנורמה. בשבועות האחרונים תזונה מבוססת חלבון במטרה להוריד משקל עודף. מה משמעות הבדיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעה בתפקודי כבד
ד"ר אייל הירש 05/08/2020 | 11:48שלום אלון, להפרעות בתפקודי כבד יכולות להיות סיבות רבות והן תלויות במשתנים רבים, וקשה לעריך את כולם פה על דפי הפורום. נסקור כמה בקצרה. * תסמונת ג'ילברט הקיימת ברקע גורמת לעליה לפרקים בערכי הבילירובין הלא ישיר (ולכן עליה בערך הבילירובין הכולל). כל עוד אין עליה בבילורובין הישיר, אין סיבה לדאגה. מדובר במצב ללא השלכות מדאיגות. * כבד שומני הוא מצב בו רקמת הכבד אוגרת שומן. בחלק מהאנשים מצב זה ישאר כך ומוגדר "כבד שומני". בחלק אחר עלולה להתפתח דלקת ברקמת הכבד מאחר ורקמת שומן היא רקמה מעודדת דלקת, המצב הזה יקרא "דלקת כבד על רקע שאינו אלכוהול" (non alcoholic steatohepatitis) ומצב זה לאורך זמן יכול להביא להצטלקות הכבד (פיברוזיס). המצב הזה יותר שכיח בחולי סכרת שאינם מאוזנים היטב, או בקרב אנשים עם גורמי סיכון מטבוליים אחרים כמו יתר לחץ דם, עליית כולסטרול והשמנת יתר. הטיפול בכבד שומני מתמקד בתחילה באיזון גורמי הסיכון (סכרת, יתר לחץ דם, כולסטרול מוגבר) והפחתת משקל (שילוב של תזונה מתאימה ופעילות גופנית). כחלק מהבדיקות חשוב לוודא שאין הצטלקות של הכבד. * נטילת תרופות - תרופות מאוד שכיחות כגורם להפרעה בתפקודי כבד. תרופות שכיחות הן אנטיביוטיקות, תרופות להיפרליפידמיה (כולסטרול). סיפרת שאתה מטופל בלוסטרל, נוגד דכאון וחרדה. לוסטרל גורם לעיתים רחוקות להפרעה בתפקודי כבד, ובמידה וכן ההפרעה אינה משמעותית בדר"כ. תוכל יחד הרופא המטפל לבדוק אפשרות זו. *תוספי מזון - תוספי מזון, תה צמחים וכו', אפילו כאלו שנראים תמימים יכולים לגרום להפרעה מאוד משמעותית בתפקודי כבד. ישנם כמובן גורמים נוספים שיש לבדוק כמו תפקודי תריס, משק ברזל, וירוסים של הכבד או דלקת כבד אוטואימונית. בריאות שלמה, אייל הירשהוסף תגובה
-
-
תרופות להפטיטיס C
נאוה 23/07/2020 | 09:27שלום, האם תוכל להסביר על הטיפול החדשני להפטיטיס? על תופעות הלואי? אני מועמדת לטיפול. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול תרופתי בדלקת כבד נגיפית C
ד"ר אייל הירש 25/07/2020 | 13:45שלום נאווה, הטיפול בדלקת כבד ויראלית על רקע הפטיטיס C (שם הוירוס) היא אחת המחלות שבהן חלה התקדמות משמעותית בשנים האחרונות ששינתה את התמונה לחלוטין. ניתן היום, ע"י טיפול פשוט ובטוח בכדורים דרך הפה למשך שבועות ספורים, להעלים את הוירוס לחלוטין. תפקיד הרופא המטפל הוא להתאים את הטיפול למחלות רקע אם קיימות ולעקוב אחרי תוצאות הטיפול. בנוסף יש צורך לבדוק האם במהלך השנים שבהם היית חולה נגרם נזק לכבד או סיבוכים אחרים. חלק מהסיבוכים גם משתפר לאחר הטיפול בוירוס. אצל רוב המטופלים, במידה והכבד תקין, אין צורך בהמשך מעקב לאחר סיום הטיפול התרופתי. בברכת בריאות שלמההוסף תגובה
-
-
בליעת עצם עוף
יוסי 25/07/2020 | 09:51בזמן אכילה הרגשתי עצם בגרון האם העצם מתפוררת בקיבה ויוצאת בצואה כרגע אני שבוע אחרי אוכל רגיל יציאות רגיל יש לי תחושה מוזרה בבטן העליונהבאמצע מתחת לצלעות האם אני צריך להיות מודאג ואם עשתה נזק מה אני צריך להרגישהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גוף זר
ד"ר אייל הירש 25/07/2020 | 13:36שלום יוסי, גוף זר שהצליח לעבור את הושט בשלום, כמו שנשמע שקרה אצלך ימשיך הלאה ברוב המקרים ללא גרימת נזק למעי. במידה ותחוש כאבי בטן משמעותיים או עליית חום יש צורך לפנות לרופא המטפל ולבצע הדמיה (צילום בטן למשל). לעיתים קרובות במהלך המעבר נגרמות חבלות זעירות בלוע או בושט שיחלימו מעצמן במשך זמן קצר.הוסף תגובה
-
-
-
בליעת עצם עוף (לת)
יוסי 25/07/2020 | 10:00בליעה ושתיה רגילה עוברת יציאות מידי יום האם ההרגשה בכאב המום אמורה לעבור ומה יכול להקל או לפרק את העצם אם היא נמצאתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
צליאק
-
שיהוק
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שרוול אנדוסקופי ללא ניתוח
-
ניתוחי גידולי קיבה
-
בדיקות קשורות
-
אנטיגן למעטפת הפטיטיס B
-
מיפוי כליות
-
תרופות קשורות
-
אוזנימוד (זפוסיה)
-
אימטיניב
-
מונחים קשורים
-
אליזה (ELISA) - בוחן אנזימי-אימוני
-
אי-התמצאות

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב