פורום אף אוזן גרון ילדים - עמוד 4

-
אין מעבר בנחיר ימין לתינוק
טל 30/05/2024 | 12:02שלום הבן שלי נולד עם נחיר ימין חסום הכוונה שאין לו מעבר אויר שם. בדק אותו רופא א.א.ג עם אנדוסקופ וראה שאין מעבר בכלל בימין, בזמן שבשמאל המעבר פתוח. כמו כן אמר שאפשר להסתדר עם זה…. אבל קשה לו ממש בשינה ובאכילה וגם לנו ההורים קשה כי הוא לא מצליח לישון רצוף כי מתחיל לחרחר ולהתנשף ואני בחרדות מהחורף לגבי צינון ואיך זה ישפיע עליו.. אני גם לא מוצאת עוד הורים שיש להם תינוק עם תופעה כזו.. השאלה שלי מה אפשר לעשות עם זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אטרזיה כואנלית
ד"ר ערן אורבוך 28/06/2024 | 15:58הכל בהתאם למצבו וחומרת ההפרעה. להמשך ברור וטיפול פנו למרפאת אא'ג ילדים בבית חולים. בברכה.הוסף תגובה
-
אטרזיה כואנלית
טל 16/06/2024 | 06:27גילו חודש, האם נהוג לנתח בגיל כזה? האם יש טיפול אחר? מי מלח לאף לא עוזרהוסף תגובה
-
ארוזיה כואנלית בנחיר ימין
טל 16/06/2024 | 05:32גילו חודש, האם נהוג לנתח בגיל כזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אין מעבר בנחיר ימין לתינוק
ד"ר ערן אורבוך 30/05/2024 | 21:31שלום. לא ציינת את גילו של בנך. חסימה מולדת של נחיר אחד אינה מצב חרום המצריך טיפול מיידי, אך התלונות שאת מתארת מצריכות המשך ברור ומעקב, וטיפול בהתאם. מומלץ לפנות ליחידת אא'ג ילדים בבית חולים. בברכה.הוסף תגובה
-
-
פקק באוזן
קורל 28/06/2024 | 08:48היי, הבת שלי עם פקק באוזן. כל פעם שאני באה לרופא הוא מנסה להוציא אבל הילדה נכנסת לפאניקה וצועקת והוא מפסיק לנסות להוציא. ניסיתי טיפות ear clear אבל זה גם לא עוזר. האם ניתן להוציא בדרך אחרת? אני אובדת עצות 😞 וחשוב לי לציין שיש לילדה ירידה בשמיעה, למרות שהרופא אמר שזה מנוזלים ולא מהפקק.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פקק באוזן
ד"ר ערן אורבוך 28/06/2024 | 10:36שלום. פינוי השעווה בילדים מהווה לעתים אתגר אמיתי. אפשר לנסות עם מכשיר שאיבה. במידת הצורך (נדיר), ניתן לבצע בהרדמה. בברכההוסף תגובה
-
-
שלום דררררררר
שחר זכריהההההההההההההההההה 26/06/2024 | 23:11שלום דר יש לי בן 8 שמאז שהוא בן 3 לפעמים יש לו דימום מהאף היינו אצל אף אוזן גרון שרצה לשרוף והילד לא היה מוכן שאלתי אותו האם יש צורך בבדיקת דם ? אמר לא יש לציין שהדימום רק מנחיר אחד וממש בקטנה דימון של כמה שניות ומפסיק ובקיץ יותר שאלה שלי האם יש צורך בבדיקות והאם זה נורמלי שברגע של הדימום אני רואה גם קצת דם בסוף שך הגרון איפה שהשקדים תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימומי אף
ד"ר ערן אורבוך 28/06/2024 | 10:30דימומי אף שכיחים בילדים , בד'כ מקדמת המחיצה האפית. אם הדימומים חוזרים לאורך זמן יש מקום לבצוע ברור של מנגנון קרישת הדם. סימני דם בקיר אחורי של הלוע קורים מדימום אחורי דרך הלוע האפי, שזה בהחלט סביר והגיוני. בברכה.הוסף תגובה
-
-
דלקת אוזניים
נירה 25/06/2024 | 12:01שלום ד"ר. מדי כמה חודשים סובלת מדלקת אוזניים. לרוב מקבלת סילוקסן אך בפעם האחרונה רופא אחר רשם לי דקסאוטיק. רציתי לשאול מה השיקולים שרופא מסויים מחליט על סילוקסן ורופא אחר על דקסאוטיק. תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקת אוזניים.
ד"ר ערן אורבוך 28/06/2024 | 10:232 התכשירים מתאימים וטובים לטיפול בדלקות אוזניים (ויש עוד). מכילים אנטיביוטיקה (שונה ב2 התכשירים). ההבדל המשמעותי ביותר אולי, שלא מומלץ לתת דקסוטיק כשידוע על נקב בעור התוף, כי האנטיביוטיקה שבתכשיר מוגדרת כאוטוטוקסית. בברכה.הוסף תגובה
-
-
סטרפטקוק
שני 03/06/2024 | 00:31ילדה בת 6, עם חשד לסטרפטקוק, לפני 4 ימים החלו התסמינים (חום, חולשה, חוסר תאבון, כאבי גרון וכאבים באזור האף), הבוקר נלקח משטח גרון ומחכים לתשובה, אבל החל מהיום (יום מספר 4 מאז החלו התסמינים)- כבר אין חום והילדה מראה סימני החלמה מהירים - התאבון חוזר, היא שוב אנרגטית ושמחה וכבר לא מתלוננת על כאבים. מאוד הייתי רוצה להמשיך הלאה מבלי לתת אנטיביוטיקה. האם זה אפשרי? אציין שהרופא סיפר לנו סיפורים מפחידים על סיבוכים שקיימים במטרה לשכנע אותנו כן לקחת. רציתי לשמוע דיעות נוספות. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סטרפטוקוק
ד"ר ערן אורבוך 03/06/2024 | 11:54שלום. הרבה זיהומים בלוע ודרכי נשימה עליונות לא נגרמים ע'יי סטרפטוקוק. חשוב לבדוק אם יש/היה תפליט דלקתי על השקדים. תשובת משטח צפויה להתקבל בקרוב. משטח שלילי פותר את הדילמה. החלטה על טיפול אם המשטח חיובי - לפי המלצת הרופא שבדק אותה. בברכה.הוסף תגובה
-
-
פפילומה בענבל
גלור 30/05/2024 | 17:41לאחר דלקת בלוע שנמשכה כמה שבועות אובחנתי גם עם פפילומה על הענבל ע"י אא"ג. לא נאמר לי יותר מ"זאת פפילומה, תחזרי עוד חודש אם זה לא נופל לבד וננתח". בינתיים, לא ברור לי איך נדבקתי ( ללא עבר או הווה של פעילות מינית כלשהי) והאם אני יכולה להדביק אחרים (שוב, ללא הנ"ל) האם אני צריכה לעשות עוד משהו, עוד בדיקות, צוואר הרחם וכו ואיך אני אמורה להתנהל כי בינתיים התחושה מפריעה לי ביומיום כי יש חיכוך עם שורש הלשון בעמידה/ישיבה ועם הצד של הלוע בשכיבה. (כמו כן אני עדיין צרודה ועם אודם בלוע ושיעול) אודה להסברהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פפילומה בענבל
ד"ר ערן אורבוך 03/06/2024 | 11:47שלום. ישנם זנים רבים של וירוס הפפילומה. יש זנים בודדים שעשויים עם הזמן להתפתח לגידול ולכן מומלץ להסיר (פעולה קצרה ופשוטה יחסית). בברכה.הוסף תגובה
-
-
הפרשות מאוזן
מרים 25/05/2024 | 23:28שלום ...אין לי עור התוף היו לי בעבר קצת דלקות אוזניים מ 2018 אין .לפני שבועיים היו הפרושות ובמוקד נתנו לי דזו קאר ללא הטבה.ואז אאג נתן לי סטרקסל..ושלח אותי לבדיקת שמיעה כבר משתמשת בהן שבוע עדיין יש הפרשות.ממש אבדות עצות תודה על התגובה אין לי כאב אוזנייםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרשות מאוזן
ד"ר ערן אורבוך 27/05/2024 | 10:12שלום. הפרשות מאוזן עם נקב בעור התוף/ללא עור תוף עשויות להיות עקשניות ולא פשוטות לטיפול. טיפות סטרקסל הן טיפול מתאים. מומלץ לבצע ניקוי עם מי חמצן לפני שימוש בטיפות (יתכן שיגרמו לתחושת צריבה בשימוש). אם הפרשות נמשכות יש לחזור לבדיקת רופא אא'ג, לשקול המשך טיפול - לקיחת תרבית, טיפול אנטיביוטי סיסטמי (דרך הפה) ועוד אופציות טיפוליות. וכמובן להמנע מחדירת מים לאוזן. בברכה.הוסף תגובה
-
-
ילד בן 9.5 מתלונן על זמזום באוזן
יהודית 19/05/2024 | 01:17בני בן 9.5 לפני כשבועיים התלונן לילה אחד שמרגיש זבוב באוזן ובכה, הלכנו לרופאת ילדים שלו שבדקה שאין זבוב אך אמרה שאם מתלונן אז לקחת אותו לרופא אאג (קבעתי תור לתחילת יוני הכי קרוב). אתמול בלילה לפני שנרדם בכה שוב ואמר ש"מרגיש את הזבוב"... מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה זמזום באוזן
ד"ר ערן אורבוך 19/05/2024 | 09:55שלום. סיכוי נמוך שהזבוב עדיין שם ומפריע. מומלץ להגיע לבדיקת רופא אא'ג לבדיקת האוזן בשל השנות התלונה. בברכה.הוסף תגובה
-
-
בלוטת לימפה נפוחה בצוואר
נופר 08/05/2024 | 17:00שלום, לבן שלי (בן 3) יש בלוטת לימפה נפוחה בצוואר בצד ימין. רופאי ילדים אמרו לי שמדובר במצב שכיח ובכל זאת עשיתי לו אולטרסאונד שם נכתב: הודגמו קשרי לימפה מרובים מוגדלים בצוואר דו צדדי הגדול ביותר מימין 2.6×1.6 ומשמאל 2.2×1 מבנה הקשרים תקין ללא התנזלות. הבדיקה מלפני חודשיים. כעת מרגישה שהבלוטה נפוחה יותר, היה לו לפני שלושה שבועות חיידק בגרון והיינו עם אנטיביוטיקה. האם יש סיבה לדאגה? האם האולטרסאונד מספיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בלוטת לימפה נפוחה בצוואר
ד"ר ערן אורבוך 13/05/2024 | 08:52שלום. אכן, בלוטות מוגדלות בצוואר בילדים הוא דבר שכיח למדי. הus הדגים מבנה תקין. הבלוטה גדלה, קרוב לודאי, בעקבות הדלקת בלוע. ממליץ לעקוב בשלב זה. הבלוטה לא צפויה להמשיך לגדול. אם כן ממשיכה לגדול יש לפנות לבדיקת רופא אא'ג ולשקול ביצוע us נוסף. בכל מקרה, אם יש סימני שאלה ואת מוטרדת מהעניין, תמיד מומלץ לפנות לבדיקת רופא אא'ג. בברכה.הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת שמיעה
צילי 21/04/2024 | 08:01בני בין שנתיים מדבר יפה מאוד לגילו- כלומר הרבה מילים ומשפטים, אך בהיגוי לא ברור. עשינו מספר בדיקות שמיעה ויצאו תוצאות של 25-30 הדעות ששמענו חלוקות בין שזה ירידה סטנדרטית וסבירה לגילו, לבין שזו ירידה שהיא בינונית ולא קטנה. אשמח לדעתך המצקועית תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תוצאות בדיקת שמיעה
ד"ר ערן אורבוך 27/04/2024 | 20:36שלום. נראה שזה לא חד משמעי בהתייחס לבדיקות השמיעה והגיל. כדי לקבל החלטה מושכלת יותר, רצוי להבין האם ירידת השמיעה מורגשת בבית או בגן, האם נראה שמפריעה לו בתפקוד היומיומי ? רצוי גם להתרשם ממראה האוזניים בבדיקת רופא אא'ג - האם יש שקיעה של עור התוף ? כמה זמן ידוע על ירידת השמיעה ? בנוסף - האם יש סימנים של הפרעת נשימה חסימתית ? (נזלת כרונית, נחרה ליילית, אטימות אף כרונית) ואחר כך להחליט לגבי מעקב או טיפול ניתוחי. בברכה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קנדידיאזיס בוושט, דלקת בוושט
-
בדיקות קשורות
-
נוגדנים לבלוטת התריס
-
תרבית כיח
-
נוגדנים חוסמים של בלוטת התריס
-
מונחים קשורים
-
אוטורינולרינגולוגיה
-
דלקת אוזן חיצונית
-
גרון (בית הקול, לרינקס)

פורומים נוספים בתחום
פורוםגידולי בלוטת התריס וראש-צוואר
בפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צוואר ניתן להתייעץ עם ד"ר בן ציון יהושע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צווארפורוםצרידות ומיתרי הקול
בפורום צרידות ומיתרי הקול ניתן להתייעץ עם ד"ר יקי כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום צרידות ומיתרי הקולפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדלקת אוזניים ושיקום שמיעה
בפורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמית וולפוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דלקת אוזניים ושיקום שמיעהפורוםאף אוזן גרון ילדים
בפורום אף אוזן גרון ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ערן אורבוך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אף אוזן גרון ילדיםפורוםבדיקת שמיעה
בפורום בדיקת שמיעה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום בדיקת שמיעה