פורום כיס מרה - עמוד 3

אולטרסואנד בטן עליונה וכליות
שרה 24/11/2024 | 21:09נמצא כיס המרהמכוןץ מכיל אבנים מרובות עד קוטר 10 מ"מ עם צל אקוסטי מאחורי אינו מאפשר לדון עם הדופן. דרכי המרה אינן מורחבות. בבדיקה ממש היה לה קשה למצוא את הכיס מרה שאלה אםילו אם עשיתי ניתוח להוציאו... מה אומר התוצאות? האם מצריך ניתוח? האם לעשות בדיקה נוספת כי מרגיש לי אולי שלא נבדק טוב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה כיס מרה מכווץ
ד"ר איתי זוארץ 25/11/2024 | 19:25שרה שלום אין הגדרה לאבנים גדולות והגודל לא משנה למעשה. אם יש לך מדי פעם כאבי בטן זה נקרא תסמינים. חוזר על ההמלצה לפנות לכירורג שיקח היסטוריה רפואית מדויקת בברכת בריאות ד״ר זוארץהוסף תגובה
המשך לתגובה
שרה 25/11/2024 | 07:12נמצא כיס מרה מכווץ מכיל אבנים מרובות עד קוטר 10 מ"מ האם זה נקרא גדול? אבנים גדולות? אין לי תסמינים או כאבים מידי פעם כאבי בטן אבל שעוברים, ללא כדור אפילו מה כל כאב בטן זה קשור לכיס מרה?הוסף תגובה
תשובת מומחה כיס מרה מכווץ
ד"ר איתי זוארץ 24/11/2024 | 22:14שרה שלום כיס מרה מכווץ הוא ממצא שכיח בבדיקות, לרוב מצביע על צום לא מספק לפני הבדיקה. יש לך אבנים בכיס המרה. ההתוויה לכריתת הכיס היא סימפטומים, קרי כאבים או בעיה אחרת בתפקודי כבד אשר הביאו לביצוע הבדיקה. ממליץ לך להתייעץ עם כירורג שיקח היסטוריה רפואית ויעבור היטב על הבדיקות וישוחח עמך על ההתוויה לניתוח בברכת בריאות ד״ר זוארץהוסף תגובה
אולטרסואנד בטן עליונה וכליות
שרה 24/11/2024 | 21:11יש לציין שאין לי שום כאבים ושום סיפטומים פשוט היה בביקות דם קצת הפרעה קלה בתפקודי כבדהוסף תגובה
כיס מרה
מיכאל לוי 15/11/2024 | 21:02מאיזה אוכל יש להימנע אחרי ניתוח כיס מרה? האם אלכוהול אסור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה דיאטה לאחר כריתת כיס מרה
ד"ר איתי זוארץ 15/11/2024 | 23:36מיכאל שלום, כיס המרה משמש מאגר למיץ המרה שמשתתף בעיכול שומנים וחלבונים. לאחר כריתת כיס המרה לוקח לגוף מספר שבועות להתרגל להיעדר המאגר של מיץ המרה כיון שהמרה זורמת ישירות למערכת העיכול. חלק מהאנשים מגבים לשינוי זה, לעיתים בבחילות או שלשולים. בשבועות הראשונים לאחר הניתוח מומלץ לא לאכול ארוחות כבדות אלא לנסות יותר ארוחות קטנות יותר לאורך היום. כמו כן, מומלץ להימנע ממאכלים שומניים או מטוגנים. בהמשך לאחר שהגוף מתרגל ניתן לחזור לדיאטה מלאה ורגילה. המטופל לרוב יודע לבד מה הקצב הנכון להתקדמות לדיאטה רגילה. בברכת בריאות, ד״ר זוארץהוסף תגובה
אולטרהסאונד וסי טי
חגי 10/11/2024 | 21:48בגלל כיס מרה נפוח בוצעה בדיקת אולטרה סאונד שבה מזוהה אבן/גוש בגודל 2.3 ס"מ, בבדיקת סיטי לא מזוהה הממצא, דפנות הכיס לא מעובות. איך זה הגיוני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה אולטראסאונד וסיטי
ד"ר איתי זוארץ 11/11/2024 | 07:38חגי שלום לכל בדיקת הדמיה יש החוזקות והחולשות שלה. בדיקת הבחירה לכיס מרה היא אולטראסאונד לגילוי אבנים. נכון שפחות סביר שסיטי יפספס ממצא של מעל 2 ס״מ אך זה תלוי בסוג הממצא. ממליץ לך לפנות לכירורג שיעבור ביסודיות על שתי הבדיקות, יבדוק אותך ואז יוחלט על המשך בירור או טיפול. בברכת בריאות ד״ר זוארץהוסף תגובה
בחירה ללא ניתוח
השואלת 02/11/2024 | 11:40היי! היה לי לפני 4 שנים התקף דלקת חדה (כולכציסטיטיס) בכיס המרה עקב אבנים, קיבלתי אנטיביוטיקה וזה עבר והומלץ ניתוח בזמנו, לא עשיתי ועד היום אני מרגישה טוב ממש וירדתי במשקל ושומרת תזונה ואין עוד תסמינים... האם ניתן להמשיך לחיות ככה או חייייייב ניתוח? (בת 40). אני עושה כל כמה שנים גם אולטראסאונד ליתר ביטחון.הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה צורך בניתוח
ד"ר איתי זוארץ 02/11/2024 | 12:55בוקר טוב השואלת את לא חייבת שום דבר. ההמלצה בספרות המקצועית היא כי אבנים בכיס מרה שגורמות לסימפטומים הן התוויה לניתוח כיס מרה ע״מ למנוע סיבוכים עתידיים. את כבר סבלת מסיבוך כזה ( דלקת) שכל הנראה עבר ללא בעיות נוספות. יחד עם זאת ידוע כי סטטיסטית אחוז מסוים מהאנשים עם אבני מרה יסבלו מסיבוך כלשהו כל שנה. ככל שהאדם יותר צעיר הסיכון לכך עולה ולכן ההמלצה לניתוח. לפירוט נוסף אני ממליץ לפנות לכירורג לשיחה מעמיקה יותר. בברכת בריאות ד״ר זוארץהוסף תגובה
אבנים בכיס המרה
אתי 13/10/2024 | 13:52שלום רב, אובחנתי לאחרונה עם אבנים בכיס המרה ואף קבעתי תור לניתוח (הסרת כיס המרה) אצל כירורג. לאחרונה נודע לי כי קיימת פרוצדורה שנקראת אנדוסקופיה של כיס המרה - כנראה בדיקת ERCP אשר באמצעותה ניתן לאבחן ואף לטפל באבנים - הליך של הוצאת האבנים ללא צורך בניתוח. הבנתי, כי הליך זה מבוצע על ידי רופא גסטרו ולא רופא כירורג. מעוניינת לקבל פרטים אודות הפרוצדורה הנ"ל. השאלה.. לאיזה רופא עליי לפנות בעניין, לפנות לכירורג המבצע ERCP או רופא גסטרו? (לפני ששמעתי על ההליך הזה, הייתי אצל 2 סוגי הרופאים - רופא גסטרו לשם קבלת הפניה לבדיקה גסטרונוסקופיה וקולונוסקופיה בעקבות רקע משפחתי לסרטן במעי הגס). כרגע מעוניינת בייעוץ נוסף לפני הניתוח להסרת הכיס, רק שאין לי מושג כבר לאיזה רופא עליי לפנותהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה בדיקת ERCP
ד"ר איתי זוארץ 13/10/2024 | 14:55אתי שלום בדיקת ה-ERCP מיועדת לטיפול באבנים בדרכי המרה ולא בכיס המרה. באופן עקרוני האבנים נוצרות בכיס המרה והטיפול בהן הוא ניתוח לכריתת כיס המרה. לעיתים חלק מהאבנים יוצאות מהכיס ונתקעות בדרכי המרה ואז גורמות לסבוכים כגון צהבת, כאבים וזיהום ואז מבוצעת בדיקת ה-ERCP. בדיקה זו אכן מבוצעת על ידי גסטרואנטרולוג אך יש לקבל הפניה אליו מכירורג בהתאם לנסיבות. בברכת בריאות ד״ר זוארץהוסף תגובה
אבנים בכיס המרה
רינה 06/10/2024 | 17:55מה זה אינסרציה נמוכה ומיאלית של הצ'סטיקוס לכולדוכוס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה אנטומיה של הכיס
ד"ר איתי זוארץ 06/10/2024 | 18:14רינה שלום מדובר באנטומיה ( מבנה) שונה של צינור המרה( לא כולנו נולדנו באמת שווים). ברוב המוחלט של המקרים אין לו משמעות קלינית. בברכת בריאות ד״ר זוארץהוסף תגובה
ספורט לטחר הסרת כיס מרה
נועה 04/10/2024 | 23:47שלום, עברתי באוגוסט ניתוח להסרת כיס המרה ולאחרונה אושפזתי בעקבות דלקת בלבלב. מה המועד המוקדם ביותר בו ניתן להתחיל להתאמן, מבלי להרים משקלים כבדים, אלא. קפיצות ועבודת באמצעות התנגדות הגוף? אני ממש לט רוצה להמתין עד נובמבר-זה מזיק לי נפשית ואני עולה במשקל ואני חצי שנה לאחר לידה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה ספורט לאחר ניתוח
ד"ר איתי זוארץ 05/10/2024 | 12:09נועה שלום בהנחה שהניתוח היה לפרוסקופי אין מניעה לחזור להתאמן בעצימות מלאה בהדרגה. בניתוחי בקע לפרוסקופים אני ממליץ על 6 שבועות מנוחה בניתוח כיס מרה, לאחר החלמה של שבועיים ניתן לחזור לאימונים בהדרגה. בברכת בריאות ד״ר זוארץהוסף תגובה
ממצא של אבן בכיס המרה - מה עושים?
גל 03/10/2024 | 20:15שלום, אודה ממש לעזרתך. לפני כ-10 חודשים התחלתי לסבול מכאב בטן ולאחר ברור נמצא הסבר לכאב, עם כי הכאב הופיע באזור נוסף שלא מסביר את זה ועלה ספק אם יש משהו נוסף. מאחר והבחנתי בשינויים במערכת העיכול (שלא נפליא אותי, כי התזונה שלי בעייתית) הייתי אצל רופאת גסטרו אך היא לא התייחסה ברצינות לטענות שלי ורק הפנתה אותי לדיאטנית . קבעתי גם תור לכירורגית כללית והיא קבעה שהכל תקין. מאז מופיע לי מדי פעם כאב בטן (לא לעיתים קרובות, אבל פעם ב.. זה מורגש). כעת עשיתי ct עמוד שדרה ובממצא לוואי נמצא אבן במרה (לא רשום גודל או משהו נוסף). אני לא יודעת מה לעשות עם זה - 1. אני לא פוסלת שזו אבחנה שגוייה (כי כבר ראיתי טעות במשהו אחד שנכתב שם). 2. אני לא יודעת אם באמת יש קשר לכאב שהיה לי. 3. גם שקבעתי תור לכירורגית חיכיתי לתור הזה 8 חודשים ולא ממש התייחסו לדברים שאמרתי. יש לי טעם לחכות שוב יותר מחצי שנה לזה? אני לא יודעת מה לעשות. למי צריך לפנות עם הממצא הזה? מה צריך לעשות עכשיו? להתעלם מזה או לא, זה יכול לחכות כמעט שנה לתורים פה? אודה לעצתך. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה כאבי בטן
ד"ר איתי זוארץ 03/10/2024 | 20:50גל שלום הסבות לכאבי בטן הן רבות, לכאבים כרונים קצת פחות. אני מניח שאם עברת מספר רופאים ממספר התמחויות הרי שהממצאים אינם חד משמעיים. האבן שנמצאה בכיס המרה בהחלט יכולה להסביר כאבים כמו אלו שאת מתארת. בכל מקרה מומלץ לפנות לכירורג , שוב, על מנת שיקח היסטוריה רפואית מסודרת, עם כל הממצאים שתיארת בו ויערוך בדיקה גופנית מקיפה. לא רואה סיבה לתור של חצי שנה לרופא כירורג. מוזמנת לפנות גם אלי בברכת בריאות ד״ר זוארץהוסף תגובה
שקיעות ברזל בכבד
יוסי 27/09/2024 | 11:48שלום דוקטור מה הכוונה "סימני שקיעות ברזל בכבד" "אדנומיומטוזיס בפונדס" ללא סימני דלקתהוסף תגובה
פתח בחלון חדשתשובת מומחה אדנומיומטוזיס
ד"ר איתי זוארץ 27/09/2024 | 15:03בדרכ מדובר בממצא לא ספציפי שיכול להיות אבנים או פוליפים קטנים הצמודים לדופן הכיסהוסף תגובה
אבנים בדרכי המרה
יוסי 19/09/2024 | 17:39שלום דוקטור האם יש מצב שאבן שנדדה מכיס המרה לדרכי המרה ועשתה סתימה תתפרק או תמשיך משם בלי התערבות חיצוניתהוסף תגובה
פתח בחלון חדשאבנים בכיס המרה בהמשך לשאלתי
יוסי 19/09/2024 | 21:05ויתכן שנדידה כזו של האבן תעלה אינזמי כבד? וכבר היום בהמשך לבדיקה של אתמול יש קצת נסיגה למטה באינזמי הכבד כמו שאמרת שאמורה להיות ירידה באינזמי הכבד מרמה גבוה לכיוון הנורמלהוסף תגובה
תשובת מומחה אבן נודדת
ד"ר איתי זוארץ 19/09/2024 | 19:46אבנים קטנות יכולות לצאת מכיס מרה ולעבור למעי ללא התערבות חיצונית, לעיתים הן גורמות לכאבים. בכל מקרה אבן אחת היא בדרכ הראשונה וכנראה יש עוד אבנים בכיס מרה ולכן כדאי להתייעץ עם כירורג לגבי ניתוח בברכת בריאות ד״ר זוארץהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
ליפומה
-
נוירופיברומטוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
רצף גנטי BRCA
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
מונחים קשורים
-
אבחנה מבדלת
-
אקוגרפיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבה