פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 139
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
סחרחורות ואי שיווי משקליעל 18/02/2016 | 23:34אני סובלת בחודשים האחרונים מסחרחורות חוסר שיווי משקל .אני מרגישה פתאום אי יציבות למספר שניות שמשהו לא עובד .התכווצויות בראש.הבוקר הייתי במיטה והרגשתי מין התכווצות בראש למספר שניות שגרמה לי סיחרור אני מיואשת לא מתפקדת כראוי.עשיתי eng יצא תקין מבקשת עזרה למי לפנות ?מה לעשות?זה מגיע בפתאומיות.תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורת ואי שיוי משקל
דר' שלומית יוסט-כץ 19/02/2016 | 11:50יעל היקרה, למצב שאת מתארת יכולות להיות סיבות רבות. אנא פני לבדיקת נוירולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורת ואי שיוי משקל
-
המשך לשאלה קודמת - בדיקה נוירולוגיתאופיר 17/02/2016 | 15:24בהמשך להודעה קודמת- הקופאה רצתה לשלוח לemg אך כשראתה את החיוורון שלי מהרעיון- ויתרה... החשש שלי כיוון שאני חש חולשה לא מוסברת באיזור אגודל ימיןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקה נוירולוגית
דר' שלומית יוסט-כץ 18/02/2016 | 23:24אופיר שלום, הממצאים שמתוארים בבדיקה אינם מתאימים לALS. אנא בצע את הבדיקה שהומלצה והמשך מעקב נוירולוגי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקה נוירולוגית
-
כאב ראש אחוריליטל 13/02/2016 | 20:19שלום אני בת 27 לאחרונה יש לי תופעה מוזרה של כאב ראש אחורי לכיוון מעלה יותר. שמתי לב שהכאב קורה אחרי ארוחות מסויימות שכוללות מלח או לימון למשל סלטים או מאכל שהוספתי מלח לפעמים גם דברים עם סוכר אבל לא תמיד.בגלל זה אני משתדלת לא להוסיף מלח לארוחות כי הכאב הזה פשוט משבש את כל היום כי איך שאני מסיימת ארוחה מסויימת הכאב מתחיל פיתאום מאחור ואח"כ זה עובר לכל הראש, לפעמים אני פשוט מפחדת לאכול שזה לא יתחיל (למשל אתמול אכלתי בחוץ ציפס עם מיץ תפוזים ואחרי זה הכאב התחיל ופשוט משתק) למה זה קורה לי? יש לציין שאני לא שותה הרבה מים וללא פעילות גופנית ומשקל 48 קילו האם יש קשר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
לחץ דם
ליטל 15/02/2016 | 22:03עכשיו אני ניזכרת שהרופא משפחה תמיד כשהוא בודק לי לחץ דם אז הוא אומר שהלחץ דם נמוך בכל אופן הפנה לרופאהוסף תגובה
-
תודה
ליטל 15/02/2016 | 21:34תודה על התשובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש אחורי
דר' שלומית יוסט-כץ 15/02/2016 | 21:26שלום רב, קשה לי להסביר את התופעה. האם מדדת לחץ דם אחרי האוכל? מציעה שתפני לרופא המטפל ולבדיקת נוירולג על מנת להעריך בצורה מקיפה את מצבך ולנסות לאתר את הגורם לבעיה.הוסף תגובה
-
לחץ דם
-
האם ייתכן שזה מיגרנה?נתן 15/02/2016 | 11:34שלום, אני בן 21. (ברקע יש לי פסוריאזיס וPSORIATIC ARTHRITIS) בחצי שנה האחרונה סמוך להירדמות יש לי הבזקי אור, דמויות זוהרות שלפעמים מופיעות, עקצוצים בגפיים, תחושת היחנקות לכמה שניות, וחוסר תחושה בגרון ובלשון. כל התופעות לא קורות ביחד, לרוב זה הבזקי אור בשילוב עם חוסר תחושה בגרון ולשון, או הבזקי אור עם עקצוצים בגפיים. בלילות האחרונים יש לי לפני ההירדמות עוד, כאשר העיניים סגורות- הבזקי אור מהבהבים, ולקראת ההירדמות תחושה נוראית כאילו אני עומד להתעלף והרגשה כללית רעה מאוד שקשה לי לתאר. אתמול למשל היה לי סמוך להירדמות כמו מכה פתאומית כזאת בראש ובעיניים והרגשתי בשתי שניות האלה כאילו אני הולך להתעלף. הEEG שעשיתי הרגיל וחסך שינה תקינים, וMRI מוח ללא גדוליניום יצא תקין. ביום יום יש לי לעיתים עקצוצים בכל מיני מקומות בגוף כמו בשוק, בשפתיים לעיתים, ובירך, כמו כן לעיתים גם תחושה של קור ודקירות בכל הרגליים בזמן הליכה, ולעיתים אותה תחושה בדיוק של קור ברגליים גם בהירדמות. האם זה יכול להיות מיגרנה? יש סוג של מיגרנה שהיא רק על סף השינה/הירדמות? ואם לא, מה כן הכיוון? תודה על העזרה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
האם יתכן שזה מיגרנה
דר' שלומית יוסט-כץ 15/02/2016 | 21:19שלום רב. אתה מציג תלונות במהלך היום ותלונת בהרדמות וקשה לי לחבר בינהן. אני ממליצה לך לפנות לבדיקת נוירולוג ולבדיקת רופא שנה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם יתכן שזה מיגרנה
-
תופעות לוואי - טופיתריםרוית וידבסקי 13/02/2016 | 02:18האם השימוש בטופיתרים יכול לגרום לכאבים באזור הכליות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טופיתרים
ד"ר דניאל עובד 13/02/2016 | 08:23יכול.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופיתרים
-
תוצאות הדמיה מוחיתשירי 07/02/2016 | 23:19בת 50 פעילה עובדת מלאת חיוניות בשנה שעברה הכל הופסק עקב כאבי בטן קשים ירידה חדב בברזל עד ל29 והמוגלובין נמוןך חולשה ונימול צידיים ורגליים בבדיקות גסטרו נמצא מלפ]ורמציה ואסקולארית בטנית.בהתקפ מלנה אחרון מיגרנה נוראית לפני ואחרי אובדן ראיה והתמצאוןת במרחב חולשת שרירי ידיים ורגליים ואובדן תחושה בהם כרבע שעה.תוצאוןת הדמיה מוחית תקינות פרט לסימן אות וטרטאכלתי שמאלית דקה מה זה אומר ומה הסיבה לכל התופעות שהיו האם הממצא הבטני גרם או המוח גםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תוצאות ופיענוח הדמיה מוחית
שירי 09/02/2016 | 00:11התוצאות היו בטווח התץקין לא הודגמא בעיה שאותה במיוטחגד בדדקנו עקב חשש מהגן המיחשפחתי של avmמלפורמציה ואסקולרית.שבסד לא נימצאץהדבר היחיד שצוין היא אות ורטרבלית דקה מצד שמאל,מה זה אומר והאם זה יכל לגרום לכל התופעות הקשות שבכל אופן היו בשנה החולפת או שאחרי שנה קשה לדראות בבדיקה את אשר ארע והסיבות לזה,,,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות הדמיה מוחית
דר' שלומית יוסט-כץ 08/02/2016 | 21:47שירי שלום, נראה שלא העתקת נכון את ממצאי ההדמיה. אנא שלחי שוב.הוסף תגובה
-
תוצאות ופיענוח הדמיה מוחית
-
PTCדברת 06/02/2016 | 20:58שלום רב, בת 28, גילו אצלי לפני חודש PTC. יש לי נסיעת עבודה לאילת ורציתי לדעת האם יש סכנה כלשהי בטיסה עקב מצבי. תודה, דברתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיסה לאילת
דר' שלומית יוסט-כץ 06/02/2016 | 22:08אני מניחה שאת מתכוונת לפסאודו-טומור סרברי. לצערי איני מכירה מספיק את המקרה שלך ולא יכולה לענות. אנא התיעצי עם הרופא הנוירולוג המטפל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיסה לאילת
-
מיגרנה ולחץ בעינייםהילה 09/12/2011 | 13:52שלום רב, אני בת 32 סובלת ממיגרנות אבל בתקופה האחרונה הן מחמירות, מופיעות לעיתים תכופות ולאורך זמן יותר ואף מלווה בכאב בעין שמאל, ההרגשה כאילו משהו יושב על העין, מעין לחץ ואף העפעף העליון התנפח ונראה כאילו הוא יושב על העין. רופאת המשפחה שייכה את הנפיחותן ללחץ דם גבוה. אולם כשאני מודדת, לחץ הדם שלי תקין לחלוטין. הלכתי גם לרופא עיניים שבדק ואמר שהכול תקין. מה עליי לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
להילה
אבישג 04/02/2016 | 18:38אני גם סובלת מהכאב ראש הזה והלחץ בעיניים וקוראים לזה מיגרנה אופטלמית-הפיתרון הוא לעצום עיניים למשך 20 דקות ברצץ בחושך-שלא יהיה לך אור מול העיניים ואז זה עובר. בהצלחההוסף תגובה
-
הילה שלום
דורין 26/12/2011 | 23:54שמי דורין ואני סובלת מבעיה דומה של לחץ בראש שמתבטא בלחץ בעיניים כפי שתיארת... אני גם עשיתי בדיקות עיניים ויצא שהכל בסדר...אשמח לשמוע אם מצאת פיתרון לבעיה בברכה ותודה דוריןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה ולחץ בעיניים
דר' דניאל עובד 09/12/2011 | 20:05הילה שלום, אם את מתארת צניחה חלקית של העפעף (נראה כמו נפיחות), ייתכן שאת סובלת מסוג אחר של כאב ראש, "דמוי מיגרנה", כמו כאב ראש מקבצי, המיקרניה פרוקסיזמלית, או מיגרנה אופטלמית. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש לאבחנה וטיפול מתאים.הוסף תגובה
-
להילה
-
עזרה בפענוח מפחדתמיטל 02/02/2016 | 19:46נשלחתי לאמ אר איי ראש בעקבות סחרחורות וכאבי ראש בת 32. רושמת: חדרי המוח, הציסרנות הפיסורות והחריצים בגודל ,צורה ומיקים תקינים לגיל הנבדק החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. אין הגברה פתולוגית תוך מוחית-לאחר הזרקת גדליניום סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים. לאחר הזרקת גדולייניום הודגם מוקד בקוטר 1.0-2.0 מ"מ של האדרה בפונס מרכזי. המוקד אינו מזוהה ביתר השיקלולים אך קיימת ירידת סיגנל בתוכו בסיגנל בסיקוונס SWI אין עדות לבצקת. אינני מזהה נגעים פוקאלים נוספים. לציין dva קטן פריאטלי משמאל ללא עדות לקוורנומה לסיכום: 1.אין עדות לתהליך מיצר מקום מקום תוך מוחי 2. מוקד מתאדר קטן בפונס. יתכן ומיצג telangiectasia / קוורנומה קטנה 3.dva קטן פריאטלי משמאל : ווריאנט אנטומי. לפני שאני מאבדת את שפיותי מהלחץ...בבקשה מה הממצאים האלו (ומדוע לא הופיעו בסיטי ראש לפני שנתים וחצי) והאם חיים איתם כרגיל/ מצריך ניתוח? האם מולד? מדובר במשהו סרטני/גידולי?? האם יש קשר לתלונות שלי? בבקשה בבקשה תשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ממצאי הדמיה
דר' שלומית יוסט-כץ 03/02/2016 | 22:39בבקשה, אנא גשי לנוירולג שיראה את הבדיקה וינחה אם יש צורך בבדיקת מעקבהוסף תגובה
-
היי מיכל
מיטל 03/02/2016 | 22:09תודה רבה לד״ר . מיכל , ד״ר שלומית הסבירה לי ראי תשובתה ממצא מולדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה בפענוח
דר' שלומית יוסט-כץ 03/02/2016 | 21:52הי מיטל, כמובן שאני מסתמכת על הפענוח כי איני יכולה לראות את הבדיקה. מדובר בממצא קטן שלא ניתן כנראה לזהות ב-CT. אין מדובר בגידול. ככה"נ משהו מולד שקשור לכלי דם. תמשיכי את חייך כרגיל אך היות ודרך הפורום לא ניתן לראות את הבדיקה ולא ניתן לבדוק אותך אנא פני לנוירולוג שיטפל בכאב הראש ויסתכל על הבדיקה עצמה. תרגשי טוב!הוסף תגובה
-
כאב ראש
מיכל 03/02/2016 | 21:42היי מיטל. גם אני עושה אם אר אי ומפחדת מאוד. מה יצאו לך התשובות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצאי הדמיה
-
כאב ראשארי 02/02/2016 | 17:33שלום לך. אני עוד מעט בת 40 בריאה ללא תרופות מזה כשלושה חודשים יש לי תחושה של אויר היוצא מהקרקפת בשלושה שבועות האחרונים התחילו תחושת דקירות בקרקפת ותחושה של חום באוזנים מידי פעם. וכן סחרחורת ואיבוד פוקוס בראיה לשניות ודופק מואץ. היו ימים שהכאב היה יותר חד... בבדיקות דם הכל תקין. אוסיף עוד שכואב לי הצוואר ואני לא ישנה רצוף בלילה. יש לי שני תינוקות ומניקה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' שלומית יוסט-כץ 02/02/2016 | 18:27שלום לך, קשה לחוות דעה ללא בדיקה מקיפה. אנא פני לרופא המטפל וליעוץ נוירולוגיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- חומצה מתיל-היפורית בשתן
- חומצה היפורית בשתן
-
תרופות קשורות
- פירידוסטיגמין
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- אופיום
- אונה
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים