פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 140
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראשאביב 01/02/2016 | 22:08שלום, בשל קושי בהתרוקנות בהשתנה אני מפעיל לחץ על הבטן. תוצאת לוואי היא שלאחר ביקור בשירותים ולחיצה אני סובל מכאב ראש חזק שעובר כעבור זמן מה. האם הלחץ שאני מפעיל גורם נזק שבגללו יש לי כאבי ראש או שאין קשר בין הדבריםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' שלומית יוסט-כץ 01/02/2016 | 22:15שלום רב, העובדה שאתה צריך להפעיל לחץ רב על הבטן בהשתנה מעוררת דאגה ודורשת בדיקה. כאב ראש בהחלט יכול להגרם במאמץ שכזה. ממליצה לך ללכת להבדק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
שאלה-מיגרנותשאלה-מיגרנות 31/01/2016 | 16:48היי..בגלל שחטפתי לא מעט כאלה בחיי ובזמן האחרון בפרט,ואני מדברת על מיגרנות. רציתי לדעת מה בעצם גורם להם לקרות? ומה מתרחש בראש כשיש מיגרנה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה מיגרנה
דר' שלומית יוסט-כץ 31/01/2016 | 22:12שלום רב, המקום צר מלהכיל הסבר על הפתופיזיולוגיה של מיגרנה. אני מקשרת אותך למספר ליניקים- מקווה שיעזור. http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%94_-_Migraine http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3444225/ http://www.news-medical.net/health/Migraine-Pathophysiology.aspxהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה מיגרנה
-
סובלת נוראסובלת נורא 23/01/2016 | 13:59שלום ד״ר. אני בחורה צעירה שסובלת כבר שנים מיגרנות אבל בתדירות סבירה ונסבלת ביותר-ברמה של 3 התקפים בחודש,בסמוך לווסת חודשית. המיגרנות התחילו אצלי בגיל 13/14 נכון להיום ככה כבר 6 שנים. אבל,לפני ארבעה חודשים בראש השנה,התחילו המיגרנות להופיע חמש התקפים בשבוע,ותוך שבועיים לכל היותר המצב נהיה קבוע! התחילו להיות לי כאבי ראש כל יום! כל יום אני מתעוררת עם כאב חזק בקידמת הראש,בקודקוד הראש,בעיניים מסביב להן,ולמעשה בכל הפנים( עצמות הלחיים,ארובות העין,גדר האף,על הגבות וכל מה שמסביב),הכאב הוא כאב קשה מאוד מגביל בצורה בלתי נתפסת,מאז אני מושבתת לבית וחוץ מהדברים ההכרחיים לא חיה ובטח שלא נהנית ממשהו. המצב נהיה ממש גרוע,הכאבים נורא חזקים,יש פעמים שהכאב כבר בלתי נסבל וקשה יותר ממה שהוא ברגיל אני לוקחת כדור רילרט ורק הוא עוזר לי ומעלים את הכאב לאותו יום,ויום למחרת כמובן-חוזר. התחושה היא כמו דלקת בראש , כל הראש כואב, לפעמים גם בצורה פועמת,לפעמים גם חד צדדי-בדיוק כמו שהיה לי בשנים האחרונות פשוט התקפי מיגרנה. מה שכן,לא משנה באיזה עוצמה כואב ואיפה בדיוק בראש,רק הרילרט עוזר לי. טופלתי אצל נוירולוג בארבעה חודשים האלה,שנתי לי טיפול שלא הועיל בכלל( פרדניזון,אלטרול,סלואו דרלין) ורילרט היחיד שעושה משהו במצבי כאב קשים. אני נורא חסרת אונים מהמצב,אני מתה לעבוד ולחזור לחיות,אני לא מתפקדת הכאבי ראש כלכך חזקים שקשה לשלב חיים ביניהם,יש לי תור למרפאת כאבי ראש בלניאדו בחודש הבא,האם יש סיכוי להציל את המצב ולהפסיק את כאבי הראש החזקים? קראתי על פתרונות וביניהם רפואה משלימה וזריקות בוטוקס לראש,יש מצב שמשהו מאלה יכול לעזור לי ???הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך תשובה...
דר' שלומית יוסט-כץ 31/01/2016 | 21:10על מנת להציע טיפול אוטפטימאלי צריך לראות ולהעריך את מצבך ע"י שיחה ובדיקה מקיפה. אני משוכנעת כי ניתן לעזור לך!הוסף תגובה
-
סובלת
ממתינה לתשובה 31/01/2016 | 19:55עדיין ממתינה לתשובה:(הוסף תגובה
-
סובלת נורא
סובלת נורא 26/01/2016 | 01:54מנסה לסחוב את הזמן עד התור,ובנתיים סובלת מכאבים חזקים מאוד בראש ופנים..האם בוטוקס יכול לעזור??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סובלת נורא
דר' שלומית יוסט-כץ 23/01/2016 | 18:29שלום רב, אל תתיאשי יש עדין דרכים רבות לטפל בך המרפאה בלניאדו מצוינת ומומלצת. בינתיים תמשיכי מעקב נוירולוגיהוסף תגובה
-
סובלת נורא
סובלת נורא 23/01/2016 | 14:13ואיך שכחתי כמובן: עשיתי סיטי ראש,שיצא תקין. ביקרתי אצל רופאי א.א.ג ורופא עיניים ושניהם שלחו לנוירולוג בהסבר שהכל תקין מבחינת התחום שלהם ושלדעתם מדןבר במיגרנה שמקרינה כאבים לכל הפניםהוסף תגובה
-
סובלת נורא
סובלת נורא-פרט ששכחתי 23/01/2016 | 14:05הכאבים שלי הם תמידיים עם התקפי כאב קשים קצת יותר בתדירות של 10 ימים מתוך חודש שזה כאבי בלתי נסבלים ולא אנושיים ובשאר הימים כאבים חזקים שאין ברירה אלא לשרוד מפאת ההגבלה בלקחת רילרט יותר מדי. על פי אבחנתו של הנוירולוג מדןבר במיגרנה כרונית (?)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך תשובה...
-
כאבי ראש וחוסר איזוןנעום 29/01/2016 | 21:25שלום שמי נועם ועשיתי היום מבחן ארוך בלימודים, מלבד זה זוהי תקופת מבחנים ואני יום וילילה לומד. אך היום באופן חריג בשעות הערב החל לכאוב לי הראש, ואני מתקשה מאוד להחזיק אותו למעלה,מעיין חוסר איזון שכזה, האם הסיבה לכך יכולה לנבוע מלימודים אינטנסיבים? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 30/01/2016 | 09:31עייפות בהחללט יכולה לגרום לכאבי ראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
שאלה לדוקטורלאה 29/01/2016 | 18:07ביצעתי לפני כשבועים וחצי אמ אר איי ראש עם גדלניום. מה פרוטקול בדיקה זו? אם יש ממצא יוצרים קשר עם המטופל??? או שיש מצב שיש ממצא וזה נשאר כך עד שאאסוף את הבדיקה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה
ד"ר דניאל עובד 29/01/2016 | 19:47הזרקה של גדוליניום מוסיפה אינפורמציה לגבי טיב הנגעים, באם יימצאו. לגבי החלק השני של השאלה, כדאי לשאול בפורום הדמיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
-
כאבי ראש לא מיגרנהבת שבע 29/12/2015 | 15:41ההמלצה לטיפול בגלי רדיו ניתנה על ידי רופא במרפאת שיכוך כאב בתל השומר. ולא למיגרנה אלא להיפיניק היידק האופינית רק בלילה ורק בצד אחד של הראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורות
ד"ר דניאל עובד 19/01/2016 | 17:08אם יש תיעוד רציף מהתאונה, אפשר יהיה לקשור לתאונההוסף תגובה
-
אפילו שהפגיעה היתה לפני 15 שנים?
מאיה 13/01/2016 | 12:51זה אכן התחיל אז, אבל מתרחש בהפרשי זמנים מאוד רחוקים. ובכל זאת עברו 15 שנים בערך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 13/01/2016 | 11:33אוקיי, לא שמעתי על טיפול בגלי רדיו להיפניקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
-
טריגמינל או קלסתרמאיה 13/01/2016 | 18:27אני בת 40. מזה שלוש שנים סובלת מכאבים עזים בצד שמאל. יש מעורבות של העין והאף, הכאבים הם למצח וללסת העליונה. טופלתי בטגרטול, סימבלטה, ליריקה בכולן הטבה חלקית, אך הכאבים חזרו. אלו כאבים התקפיים ללא טריגר, עם הבזקי אור קשים והתחושה היא שכאילו מסור חותך אותי מבפנים. הכאבים הם תמידיים עמומים עם התקפי כאב. הכאב הוא בלעיסה, צחצוח שיניים ומגע אקראי בפנים. כל רופא (והלכתי למלא באופן פרטי בעלי שם), אומר משהו אחר. אחד טוען שזה קלסתר, השני טוען שזה טריגמינל השלישי טען שזה בכלל ממפרק הלסת ועשו לי הזקה ל tmj ללא מסקנות בנתיים. עברתי זריקות בלוק, התמכרתי לפרקוסט ואוקסיקוד, השתמשתי בקנאביס ושום דבר לא עוזר. אני חייבת עזרה! למי עליי לפנות???הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עזרה
ד"ר דניאל עובד 19/01/2016 | 17:08אשמח לעזור, תקבעי אם תרצי תור במרפאה במרכז הרפואי רמת אביב 03-6401234הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה
-
סחרחורת (?) פתאומית ולחץמאיה 13/01/2016 | 09:40שלום, לפני כ 15 שנים עברתי חבלת ראש. מאז מופיעים לי פה ושם מעין סחרחורות בהן העולם נע ימינה ואז שמאלה וחוזר חלילה, מחר ולא סיבובי. אין תחושת נפילה או איבוד הכרה או הרגשה שהעולם נוטה לכיוון מסוים. יש רק תזוזה לצדדים,לא משנה לאן מסתכלים ולא משנה אם העיניים עצומות או פתוחות. זה מלווה בתחילה. זה קורה בעיקר כשאני לחוצה (בראיון עבודה או מבחן מאומץ שמצריך קשב רב). הסחרחורת הזו נמשכת כדקה שתיים ונעלמת כשהלחץ יורד. יש לי מספר פעמים בשנה בלבד מיגרנות מלוות באאורה (עד 4 בשנה) ופעם אחת היא היתה מלווה בכך שלא יכולתי לדבר מילים הגיוניות אלא רק מלמול (להבין הבנתי הכל והתנהגתי כרגיל ואכלתי לקרב אצבע לאף וכו') . ממה נובעות הסחורות הללו? בזמן הסחורות אני מנסה להרגיע את עצמי ולנשום עמוק אבל הן לא מפסיקות, אלא כשהסיטואציה מפסיקה. אשמח לעצה. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורת
ד"ר דניאל עובד 19/01/2016 | 17:06לא סבירהוסף תגובה
-
סחרחורות 15 שנים אחרי פגיעת ראש?
מאיה 13/01/2016 | 22:58כתבתי בטעות תגובה לשאלה אחרת. מצטערת. קראתי את המאמר שכתבת. השאלה שלי היא האם הסחרחורות יכולות להופיע גם 15 שנים אחרי הפגיעה. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
ד"ר דניאל עובד 13/01/2016 | 11:27סחרחורות הן חלק מתסמונת בתר חבלתית (זעזוע מוח). ראי מאמר שכתבתי בנושא ב- ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4681402,00.htmlהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורת
-
פיענוח סי. טי מוח בגלל כאבי ראש באים וחולפים.צילה 19/01/2016 | 15:21בת 78. להלן התשובה לבדיקה ללא חומר ניגודי: בסריקת עצמות בסיס הגוחגולת נצפו המערות הספונאידליות והתאים המסטואידיים ללא סטיות.תפיחות רירית במערכת הלסת מימין. האוכף הטורקי הגרמי, הפירמידות ותעלות השמע הפנימיות הגרמיות בממדים תקינים. החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו האמצע. בחתכים העל טנטוריאליים הודגמו הגרעינים הבזאליים, הקופסית הפנימית והטאלמוס ללא סטיות.החדר השלישי וחדרי המוח הצדדיים מורחבים בציר הרוחבי יחסית לגיל. קיימת הרחבת הפיסורות הסיליביאניות. קו האמצע שמור ואין עדות לתהליך מוקדי ממוקם או אפקט מסה. בחתכים הגבוהים מבנה החומר האפור והלבן תרין. יש לציין הבלטת החריצים על חשבון קפלי המוח. בסיכום: אין עדות לממצא פוקלי תוך מוחי. תפיחות רירית במערכת הלסת מימין. אודה לכם מאוד על תשובתכם על פיענוח הסיטי הזה. בכבוד רב , צילה המודאגתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פענוח CT
דר' שלומית יוסט-כץ 19/01/2016 | 16:33צילה שלום, לצערי איני יכולה לראות את הבדיקה עצמה ולכן ביכולתי רק להסביר את שכתוב בפענוח. מבחינת המוח הממצאים מראים שינויים בהתאם לגיל ואינם מדאיגים. ישנה נפיחות בלסת מימין שדורשת המשך ברור. אנא פני עם התוצאות לרופא המטפל הראי לו את הבדיקה ובקשי הפניה לרופא אא"ג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פענוח CT
-
מיגרנהמיגרנה 22/12/2015 | 20:48רציתי לדעת האם מיגרנה חייבת להיות כאב פועם או שגם כאב ממוקד חד צדדי בראש נחשב מיגרנה? ובנוסף,לדעת מה בדיוק קורה בראש/במוח בזמן מיגרנה??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ממצאי הדמיה
דר' שלומית יוסט-כץ 18/01/2016 | 16:22לצערנו בדיקות ההדמיה אינן מדגימות את המיגרנה ולכן בדיקת CT לא תגדים מיגרנההוסף תגובה
-
המשך
המשך 18/01/2016 | 00:17אם כך,לפי מה שאתה אומר בזמן מיגרנה יש דלקתיות בעצם סביב המוח/באיזור הראש כמובן.זאת אומרת שאם בזמן התקף קשה וממושך יעשו לי סיטי ראש ימצאו בעצם דלקת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
ד"ר דניאל עובד 22/12/2015 | 21:33מיגרנה לא חייבת להתבטא בכאב ראש פועם. ייתכן לוחץ, דוקר או שורף. נוצרת דלקת בקצות העצבים המעצבבים את כלי הדם של קרומי המוח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצאי הדמיה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- בדיקת שדה ראיה
- חומצה מנדלית בשתן
-
תרופות קשורות
- ביפרידן
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- עיל"מ – עמותה ישראלית לסרטני מוח
- אמיוטרופיה
רופאים בתחום
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים