פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 162
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב באמצע הגולגלת בלחיצהמם 19/01/2015 | 17:44לפני שבוע קמתי בבקר עם כאב בצד ימין של הראש שנמשך 3 ימים הכאב פסק נשאר רגישות ולאחריה כמה ימים כאב בלחיצה במרכז הראש כאילו יש לי פצע ואין פצע יש הרגשה של שריפה מה לעשות לגשת למיון תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבים בלחיצה
מם 20/01/2015 | 08:54תודההוסף תגובה
-
כאבים בלחיצה
מם 20/01/2015 | 08:53תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב באמצע הגולגולת בלחיצה
ד"ר דניאל עובד 20/01/2015 | 08:18התיאור לא נשמע מדאיג, ולדעתי כדאי לחכות עוד מס' ימים. באם לא חולף, לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
כאבים בלחיצה
-
כאב ראש וראייה נחלשתישראל 18/01/2015 | 17:44שלום מזה שנה שהכול התחיל בהתחלה יותר מדאי תפקידים ולא הכל הלך כמו שצריך,עד שהחלתתי להתפתר מתפקידים כי זה הביא למריבות שלא היה לי מנוח, הייתי בבית חולים לפני שנה על כאבים בחזה ונימול בפנים,הייתי עשרים וארבע שעות ,ושיחררו אותי ,אחרי שבוע לחץ הדם שלי עלה והייתי עוד שבוע ,עשיתי צילומים צוואר ראש, ועוד לא היה לי כאבי ראש עשיתי בדיקת מאמץ ולמחרת היה לי כאבי ראש לא בדיוק כאב אלה כמעין לחץ על הראש ,הייתי אצל הנאורולוג,ולא מצה דבר,דרך אגב היית במשך התקופה ארבעה פעמים אצל הנאורולוגים,והם בודקים את אותם התרגים תרים ידיים תלך מצד לצד עם ידיים לפנים ,טוב אין לך כלום מקסיום משהוא נפשי, התופעות שנשארו להיום בפעילות גופנית יש זרמים בראש ,בזמן הליכה לאחר 200 מטר מסביב לעניים יש מתח והראייה נחלשת ,ובמשך התקופה הראייה נחלשה,כאשר אני אוכל ובמיוחד בצהריים אני מרגיש חולשה ומרגיש שהלב פועם ונושם יותר חזק וכצת דקירות בראש,ובנוסף לא ישן טוב גם עם כדורים ישן וקם בלי לחץ ,הדופק תקין, בדיקת המאמץ הייתה לפני שנה,זכרון נחלש, הייתי בבדיקות לפחות פעמיים בחודש,רופאת המשפחה לא יודעת מה לעשות איתי, אני חושב שכאבי ראש לא יצאו רק בדיבורים עם פסיכולוג, הייתי בביופדבק,בדיקור סיני זה לא עזר, כשאני במנוחה במיטה הלחץ בראש יורד ואין כאב או צמרמורות, כשאני החוץ בקור או מים על הראש יש רגישות וכאב ,יתכן שזה אישהו דלקת ?לא יודעה, שהלב פעם אחרי האוכל ועייפות יתכן שזה בעייות בלב?גם את זה אני לא יודע, מה האפשרויות לפתרון אני מחפש,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וחולשה
ד"ר דניאל עובד 20/01/2015 | 08:20תוכל אם תרצה לפנות למרפאת כאבי ראש לחוות דעת נוספת לגבי התלונות שתיארת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וחולשה
-
כאב ראש וראייה נחלשתישראל 18/01/2015 | 17:44שלום מזה שנה שהכול התחיל בהתחלה יותר מדאי תפקידים ולא הכל הלך כמו שצריך,עד שהחלתתי להתפתר מתפקידים כי זה הביא למריבות שלא היה לי מנוח, הייתי בבית חולים לפני שנה על כאבים בחזה ונימול בפנים,הייתי עשרים וארבע שעות ,ושיחררו אותי ,אחרי שבוע לחץ הדם שלי עלה והייתי עוד שבוע ,עשיתי צילומים צוואר ראש, ועוד לא היה לי כאבי ראש עשיתי בדיקת מאמץ ולמחרת היה לי כאבי ראש לא בדיוק כאב אלה כמעין לחץ על הראש ,הייתי אצל הנאורולוג,ולא מצה דבר,דרך אגב היית במשך התקופה ארבעה פעמים אצל הנאורולוגים,והם בודקים את אותם התרגים תרים ידיים תלך מצד לצד עם ידיים לפנים ,טוב אין לך כלום מקסיום משהוא נפשי, התופעות שנשארו להיום בפעילות גופנית יש זרמים בראש ,בזמן הליכה לאחר 200 מטר מסביב לעניים יש מתח והראייה נחלשת ,ובמשך התקופה הראייה נחלשה,כאשר אני אוכל ובמיוחד בצהריים אני מרגיש חולשה ומרגיש שהלב פועם ונושם יותר חזק וכצת דקירות בראש,ובנוסף לא ישן טוב גם עם כדורים ישן וקם בלי לחץ ,הדופק תקין, בדיקת המאמץ הייתה לפני שנה,זכרון נחלש, הייתי בבדיקות לפחות פעמיים בחודש,רופאת המשפחה לא יודעת מה לעשות איתי, אני חושב שכאבי ראש לא יצאו רק בדיבורים עם פסיכולוג, הייתי בביופדבק,בדיקור סיני זה לא עזר, כשאני במנוחה במיטה הלחץ בראש יורד ואין כאב או צמרמורות, כשאני החוץ בקור או מים על הראש יש רגישות וכאב ,יתכן שזה אישהו דלקת ?לא יודעה, שהלב פעם אחרי האוכל ועייפות יתכן שזה בעייות בלב?גם את זה אני לא יודע, מה האפשרויות לפתרון אני מחפש,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 20/01/2015 | 08:19תוכל אם תרצה לפנות למרפאת כאבי ראש לחוות דעת נוספת לגבי התלונות שתיארת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
בדיקת MRI (לת)סילבי 15/01/2015 | 20:17שלום, אניבת 44 ביצעתי בדיקת MRI עקב כאבי ראש לעיתים תכופות, המלווים בבחילות, סחרורות ולעיתים תחושת חוסר יציבות. בבדיקה נרשם כי כל הממצאים תקינים מלבד: "הודגמו שני מוקדי אות חריג T2/FLAIR בחומר הלבן העמוק מימין, בלתי ספיציפיים, עדיין ממצא נפוץ מבחינת מספר ותצורה לגיל הנבדקת". האם תוכלו להסביר לי בבקשה במה מדובר, והאם עליי לזרז את התור לניורולוג שנקבע רק לעוד כחודש? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ראשתום 30/12/2014 | 20:32שלום. אני פונה שוב כי אני ממש מוטרדת לפני חודשיים עשיתי לייזר להסרת משקפיים כשבוע לאחר מכן התחילו לי כאבי ראש לא חזקים, אבל תמיד הם שם. בהתחלה הם די טיילו בראש ולאחר מכן הם עברו לחלק האחורי של הראש ולפעמים במצח. גם התחיל לי בימים האחרונות כמין צמרמורות בראש וכן הרגשה שהראש תפוס. הלכתי מספר פעמים למנתח ועשו לי בדיקה של לחץ תוך עיני שהיה תקין. אני סובלת מיובש בעיניים ומספר 1+ בשבוע וחצי האחרון היו לי מס׳ פעמים גם בחילות ואני ממש מוטרדת מהעניין ודי בפניקה ולחץ. יש לי תור לנוירולוג רק בעוד מס ימים. תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 07/01/2015 | 20:51אאה תשובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 07/01/2015 | 20:50הייתי כמובן פונה לבדיקה במרפאת כאבי ראש כדי להעריך את כל הנ״ל. קשה לומר אם מדובר בכאבי ראש מסוג tension בפורוםהוסף תגובה
-
כאבי ראש
תום 04/01/2015 | 15:09עשיתי בדיקה נוירולוגית והיא יצאה תקינה. האבחנה היתה שיש לי כאבי ראש מסוג tension יש מקום לבקש ct או mri? והאם זה הגיוני שבעבר לא סבלתי מכאבי ראש או מיגרנות ופתאום יש לי את זה? ובנוסף יש לי בחילות וחולשה כללית וגם בידים וברגלים. זה קשור לכאבי אאש? והאם היית ממליץ לפנות למרפאת כאב ראש?הוסף תגובה
-
כאבי ראש
תום 04/01/2015 | 15:09עשיתי בדיקה נוירולוגית והיא יצאה תקינה. האבחנה היתה שיש לי כאבי ראש מסוג tension יש מקום לבקש ct או mri? והאם זה הגיוני שבעבר לא סבלתי מכאבי ראש או מיגרנות ופתאום יש לי את זה? ובנוסף יש לי בחילות וחולשה כללית וגם בידים וברגלים. זה קשור לכאבי אאש? והאם היית ממליץ לפנות למרפאת כאב ראש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 04/01/2015 | 15:02תום שלום, קשה לומר ללא בדיקה נוירולוגית, ואף בדיקת CT ראש במידת הצורך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבים בחלק האחורי התחתון של הראשגליה 04/01/2015 | 21:30שלום רב, מזה כחודש אני נמצאת במצב של מתח עצבים אינטנסיביים מאד!!! בעת הכעס אני מרגישה כאב חזק בשני הזיזים שבתחתית הראש. כאב פנימי חזק ודי מפחיד. האם זה מסוכן? מה זה אומר ומה תפקידו של החלק הזה? אשמח לשמוע. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 07/01/2015 | 20:48אם כאבי הראש מופיעים אך ורק בעת התעצבנות, זה לא מדאיג, אבל צריך כמובן להימנע ממצבים כאלההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
מכת ראשטלי 29/12/2014 | 23:51שלוםר רב, לפני כשלוש שעות כשישבתי ברכב ועמדתי לנהוג מבלי משים הרכב היה על ריברס והתנגשתי ברכב שחנה מאחורי (לרכב שמאחורי שלום, רכבי היה כבר מעוך אחורנית לפני כן) אך אני נחבטתי בחלק האחורי של ראשי מהחלק העליון של המושב. אני יודעת שכאבי ראש עשויים להופיע רק למחרת האירוע אך מה שחשוב לי לוודא זה שחלילה המוח לא ניזוק. אודה על חוות דעתך בעניין.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חבלת ראש
ד"ר דניאל עובד 04/01/2015 | 15:05כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חבלת ראש
-
כאבי ראש אחורי ולחץ בראשמאיה 25/12/2014 | 10:02מזה כשבועיים אני סובלת מכאבי ראש אחוריםם ובחילות נוראיות עשיתי בדיקות דם וסיטי ראש והכל תקין מבחינת הסיטי אך הכאבים ממשכים וגם הבחילות האם יש סיבה לדאגה האם עליי לדרוש mri אולי יש משהו שלא יכולים לראות בסיטי?מאוד מודאגת ובחרדה אשמח לשתובה אני בת 34 מעולם לא סבלתי ממגרנות או מכאבים כאלה זה משהו ממש חדשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 04/01/2015 | 15:03כפי שאמרתי, קשה לומר ללא בדיקה נוירולוגית...הוסף תגובה
-
גם לי יש אותם תסמינים
גלי 30/12/2014 | 18:11ואני לפני בדיקה של נוירולוג שתהיה רק ביום חמישי ומרוב לחץ ומתח אני לא מתפקדת. יש לך רעיון?הוסף תגובה
-
כאבי ראש אחורי ולחץ בראש
מאיה 25/12/2014 | 15:39בדק אותי נוירולוג בבית חולים במיון...השאלה אם לדרוש mri כי אוי בסיטי לא רואים הכל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 25/12/2014 | 13:56קשה לומר ללא בדיקה. כדאי להיבדק במרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבי ראשתום 30/12/2014 | 20:32שלום. אני פונה שוב כי אני ממש מוטרדת לפני חודשיים עשיתי לייזר להסרת משקפיים כשבוע לאחר מכן התחילו לי כאבי ראש לא חזקים, אבל תמיד הם שם. בהתחלה הם די טיילו בראש ולאחר מכן הם עברו לחלק האחורי של הראש ולפעמים במצח. גם התחיל לי בימים האחרונות כמין צמרמורות בראש וכן הרגשה שהראש תפוס. הלכתי מספר פעמים למנתח ועשו לי בדיקה של לחץ תוך עיני שהיה תקין. אני סובלת מיובש בעיניים ומספר 1+ בשבוע וחצי האחרון היו לי מס׳ פעמים גם בחילות ואני ממש מוטרדת מהעניין ודי בפניקה ולחץ. יש לי תור לנוירולוג רק בעוד מס ימים. תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 04/01/2015 | 15:01תום שלום, קשה לומר ללא בדיקה נוירולוגית, ואף בדיקת CT ראש במידת הצורך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 04/01/2015 | 15:01תום שלום, קשה לומר ללא בדיקה נוירולוגית, ואף בדיקת CT ראש במידת הצורך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
משהו נוסף
תום 31/12/2014 | 07:04גם הבוקר קמתי עם בחילות וחולשה כללית שאני לא יודעת אם זה קשור לחוסר תיאבון שלי מהימים האחרונים. ואני בת 30 ולא מעשנת. זה יכול להיות משהו מדאיג??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
בדיקת EEGעינת 25/12/2014 | 18:33בתשובה לבדיקת eeg שעשיתי קיבלתי תשובה שהתרשים תקין יש לציין מעט קיטעי נימנום במהלך הרישום. רציתי לדעת מה אומרת תשובה זו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
eeg
ד"ר דניאל עובד 28/12/2014 | 16:34הבדיקה תקינההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
eeg
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- קובלט בשתן
- חומצה מנדלית בשתן
-
תרופות קשורות
- פריגאבאלין (ליריקה)
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- מלאכיות הדממה - העמותה לתסמונת רט
- גף דמיוני (פנטום)
רופאים בתחום
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"הגענו לד״ר רני אבודים וללא תקווה
ד״ר רני ברנע עלה על הבעיה תוך עשר דק וזאת לאחר שהמון מומחים ונוירולוגים לא גילו. הוא קיבל אותי מיד הסביר, נתן בדיקות לאמת את החשש שלו ואכן הוא צדק.
מיד לאחר 24 שעות היה זמין לקבל ולקרא את התוצאות ולהדריך אותנו.
הוא מאוד אנושי נעים מרגיע,
ומרגישים מיד שאנחנו בידיים טובות מקצועיות.
רופא מלאך 😇עם ידע גדול ורצון לעזור ולעשות המון טוב.👌"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים