פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 163
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
מיגרנה ויד שמאל נרדמת.נטלי 26/12/2014 | 10:19ד"ר עובד שלום, אמא שלי בת 56, היא עובדת בעבודה פיזית וגם בבית כל הזמן בפעולה. סובלת ממיגרנות כרוניות, לפעמים נוקשות בשרירי הכתפיים והצוואר. התקפי מיגרנה יכולות להימשך מספר ימים. לאחר התקף מיגרנה אחרון, היא מספרת שמרגישה שמאבדת תחושה בידה השמאלית. האם יש קשר בין מיגרנה לחוסר תחושה ביד שמאל או שזה קשור ללב?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 28/12/2014 | 16:33לעיתים יש הפרעות תחושה במיגרנה, אך הן בדרך כלל מופיעות לפני כאבי ראש, ולרוב חולפות בתוך כחצי שעה. ממליץ לבדוק את העניין אצל רופא נוירולוגהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש ושיעולקרן 26/12/2014 | 20:07שלום. אני בת 42 נדבקתי לפני חודשיים מביתי בשעלת. אני כבר חודשיים משתעלת בתדירות גבוהה מאד, בשבוע האחרון החלו כאבי ראש תוך כדי השעעול ומיד שמגמרת התקפת הדיעול עובר גם השיעול. האם זה מצב נורמלי? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 28/12/2014 | 16:28לא נורמלי, אבל לרוב לא מעורר דאגה. כדאי להיבדק ע״י רופא.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש עמוםתום 27/12/2014 | 08:07שלום. עשיתי לפני חודשיים לייזר בעינים להסרת משקפיים ושבוע לאחר מכן התחילו לי כאבי ראש עמומים ללא הפסקה. שבקור הם מתגברים האם יש קשר בין הלייזר לכאבי ראש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 28/12/2014 | 15:48כדאי לשאול את המנתחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש עמום וממושך לאחר ריצהאסף 10/12/2014 | 20:50שלום, אני סובל מכאבי ראש לאחר ריצה כבר מספר שנים. אלו כאבי ראש עמומים שנשארים מספר ימים. מספר אנשי מקצוע שביקרתי אצלהם, חושבים שזה נגרם בעקבות כלי הדם במוח שמתרחבים ולאחר מכן מתצרים. למיטב הבנתי זה נקרא exercise induced headache. האם יש אפשרות לפתור כאבים כאלה? והאם יש בדיקה כלשהי שיכולה לאמת שאכן מדובר באותם כאבי ראש מהסוג שצינתי? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
CTA
ד"ר דניאל עובד 17/12/2014 | 11:05לא מיותרהוסף תגובה
-
כאב ראש עמום וממושך לאחר ריצה
אסף 16/12/2014 | 21:39שלום ד"ר דניאל, בעבר ביצעתי MRI לראש שיצא תקין. האם ה-CTA מיותר במקרה כזה שבוצע כבר MRI? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CTA
ד"ר דניאל עובד 16/12/2014 | 09:54מטרת הבדיקה לשלול מפרצת בעורקי המוח, כל שאין חשיבות לזמן הבדיקה, לפני או אחרי הכאב. באם תמצא מפרצת, קיים טיפול שימנע את הכאב לצמיתות. חשוב לציין שברוב המקרים אין מפרצת, ואנחנו לא מוצאים סיבה. במקרה כזה קיים טיפול תרופתי יעילהוסף תגובה
-
כאב ראש לאחר מאמץ
אסף 15/12/2014 | 21:23שלום ד"ר דניאל, יש לי מספר שאלות נוספות. האם ניתן לבצע את בדיקת ה-cta לפני הכאב ראש ואחרי? כדי לראות האם אכן ישנם שינויים בעורקי המוח. במידה ואכן הבדיקה קובעת כי זאת הבעיה, האם הטיפולים הקיימים יכולים להעלים את הכאב לצמיתות? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש לאחר מאמץ
ד"ר דניאל עובד 13/12/2014 | 21:56אם אכן האבחנה נכונה, יש בהחלט טיפול. כדאי לפנות למפראת כאבי ראש. בדיקת ההדמייה המוחית המומלצת במצב זה- CTA- מדגימה את עורקי המוח ומטרתה לשלול מצבים אחרים שיכולים לחקות מצב זה. האבחנה נקבעת כברירת מחדל, לאחר שנשללו כל המצבים האחרים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CTA
-
תרופה נגד פירכוסיםעדנה 07/12/2014 | 01:31אימי נפלה ונחבלה בראשה עם דימום במוח. ניקזו את הדם מראשה ולמחרת הורידו אותה מהנשמה ומתרופות ההרדמה. היא נעה וזעה די הרבה בארבעת הימים שלאחר הניתוח והחלה להתעורר מעט. התחילה להזיז יד שמאל ושניי רגליים. לאחר ארבעה ימים החל טיפול בתרופה נגד פירוכסים ומאז היא זזה מעט מאד ואינה מתעוררת האם יכול להיות שהתרופה גורמת לה לתופעת לוואי של הרדמות. ברצוני לציין שכבר לפני הפגיעה היא סבלה מהירדמות בידיים ולאחרונה אף הירדמות ברגליים והיתה מתקשה לקום בבוקר מהמיטה. האם יש מצב שבו התרופה מפריעה לה להתעורר. היא לא סבלה מפירוכסים. התרופה ניתנת לה כמניעה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דפלפט
ד"ר דניאל עובד 14/12/2014 | 10:22ההשפעה היא אינדיבידואלית. לא ניתן חדעת מראשהוסף תגובה
-
תרופה נגד פירכוסים
עדנה 14/12/2014 | 00:50קודם כל תודה על התשובה. כעת אנו יודעים שהיא קיבלה תרופה הנקראת קפרה וממחקר קטן שעשינו לגבי התרופה הבנו שאכן קפרה גורמת להרדמות ומשפיעה יותר על המוח. ביקשנו מאד ולאחר תחנונים הסכימו להחליף לה את התרופה לטפלפט. האם טפלפט עושה את אותה עבודה וגורמת לפחות הרדמויות. היא מקבל מינון של 850 שלוש פעמים ביום. תודה מראש עדנההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופה
ד"ר דניאל עובד 13/12/2014 | 22:11בהחלט ייתכן שכן. צריך לבדוק את רמת התרופה בדם, ואת רמת המלחים בדם...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דפלפט
-
כאב ראש חזק ובליטות בקרקפתרון 13/12/2014 | 20:23שלום ד"ר מזה כמס' ימים אני חש כאבי ראש מאוד חזקים בצד ימין של הראש באמצע.. הרגשתי גם מס' פצעים/ בליטות על הקרקפת מה זה יכול להיות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 14/12/2014 | 10:21גם נוירולוג וגם רופא עור...הוסף תגובה
-
תודה זה יכול להיות משהוא מסוכן? ומי צריך לבדוק נורולוג או רופא עור
רון 14/12/2014 | 07:57תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חזק
ד"ר דניאל עובד 13/12/2014 | 21:52קשה לומר, צריך לבדוק...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
זריקות בוטוקס למיגרנהתמרה 24/08/2014 | 19:36הועלה רעיון להזריק לי בוטוקס לשרירי הלעיסה,צוואר וכתף כי אני סובלת ממיגרנות וכאבים קשים בלסת.מדובר על הזרקה במקומות הבאים(כולם בצד ימין של הגוף):"שרירי הטרפז,צוואר,טמפורליס מצד ימין, SCM מימין, ומאסטר מימין". 1.-מה זה שרירים שטחיים?כי הבנתי שאם יש התכווציות בהם,אז הבוטוקס מועיל. 2.הבנתי גם שחשוב שיזריק רופא מנוסה ומיומן.האם רופא לא סטאז'ר ודי מוכר במחלקת פה ולסת בבית חולים גדול ומרכזי הוא בטוח מיומן גם?איך אני יכולה לברר דבר זה? 3.אילו תרופות עלולות להתנגש עם הבוטוקס? 4.ולגבי תופעות מקומיות לאורך זמן -מה התופעות שעלי לצפות ? 5.ממתי מתחילה ההשפעה של הבוטוקס וההקלה בכאבים? 6.והאם כול רופא ראשי להזריק בוטוקס(גם אורתופד למשל?) תודה מראש על כול השאלות.מרוב בילבול באותו הרגע-שכחתי לשאול את הרופא שהציע ואני רוצה לבוא פחות או יותר מוכנה לתור הבאהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עניתי
ד"ר דניאל עובד 13/12/2014 | 22:15עניתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלות נוספות
ד"ר דניאל עובד 13/12/2014 | 22:141. שרירים שטחיים הם שרירים שטחיים. 2. היעילות סביב ערך זה. 3. רק רופא מוסמך בהזרקה של בוטוקס. 4. ההשפעה מידיתהוסף תגובה
-
למה לא עונים לי
תמרה 05/12/2014 | 20:44על השאלה הנוספת?הוסף תגובה
-
המשך
תמרה 19/10/2014 | 21:55תודה על התשובות אבל, א.מה זה שרירים שטחיים?כי הבנתי שאם יש התכווציות בהם,אז הבוטוקס מועיל. ובאמת היעילות שלו רק 40 אחוז?? ב.והאם אז רופא לא סטאז'ר אבל לא בכיר במחלקה בבית חולים גדול ומרכזי הוא בטוח מיומן גם?איך אני יכולה לברר דבר זה? האם כול רופא ראשי להזריק בוטוקס(גם אורתופד למשל?) ג.ממתי מתחילה ההשפעה של הבוטוקס וההקלה בכאבים? תודה רבה על התשובות המפורטות!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בוטוקס
ד"ר דניאל עובד 27/08/2014 | 16:01בוטוקס ניתן כטיפול מניעה במגרנה כרונית- מעל 15 ימים של כאבי ראש מיגרנוטיים בחודש. רצוי שיעשה ע״י נוירולוג שהוא מומחה בכאבי ראש, הבוטוקס מרפה שרירים אך גם נוגד דלקת, אין התנגשויות עם תרופות אחרות, היעילות היא סביב ה 40 אחוזים, הטיפול אינו בסל ויקר יחסית, במידה ומועיל צריך לחזור על הטיפול כל 3 חודשים, לרוב אין סיבוכים אם מבוצע ע״י רופא מיומן. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עניתי
-
כאב ראשכאב ראש חזק . 02/12/2014 | 19:29דניאל שלום רב ! אולי אתה תוכל לעזור לי לגבי המקרה הבא . יש לי כבר יותר משנה כבר ראש , תמיד באותו איזור בעוצמות כאב משתנות , בחלק השמאלי , הכאב מורגש יותר בשעות הבוקר וגם מעיר משינה וגם במהלך מורגש במהלך היום כל היום , הייתי אצל ניורולוג כבר 3 פעמים קיבלתי כדורים נגד כאבים אבל לא מעבר , בבדיקה האחרונה הומלץ על MRI אבל אני כבר לא יכול להמתין לחכות לבדיקה הכאב ראש בלתי נסבל ואני חושש להחמרה אם לא אטפל בזה במיידי . יש אפשרות לזרז בדיקה MRI ולקבל בדיקה ללא זמן המתנה בהתחשב במקרה שלי ? אודה לכל טיפ קטן של עזרה .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 13/12/2014 | 22:13אפשר לנסות להתקשר למוקד ולברר האם מישהו ביטל...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
כאבי ראש אחורייםmarina 07/12/2014 | 16:37בשבוע האחרון התחילו לי כאבי ראש מאחורה. הם מתגברים עם תנועות הצוואר. ואם אני לא מזיזה אותו זה מרגיש שמישהו לוחץ לי עליו בחוזקה ממה זה יכול לנבוע? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש המתגברים עם תנועות הצוואר
ד"ר דניאל עובד 13/12/2014 | 22:10ייתכן כי מדובר בכאבי ראש במקורם בחוליות הצוואר, למשל בלטי דיסק...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש המתגברים עם תנועות הצוואר
-
כאבי ראש חזקים באזור הרקה השמאלית ונפיחותגילי 09/12/2014 | 21:51מזה יומיים מופיע כאב חד בבת אחת באזור הרקה השמאלית ולאחר מספר דקות הופך להיות מעומעם ונישאר למשך מספר רב של דקות. הכאב יכול לחזור מספר פעמים ביום. אזור הרקה גם נפוח. לפני שנתיים סבלתי גם מכאבים אלו במהלך שהייתי בשליש הראשון להריון. בזמנו עברתי בדיקות שונות אצל רופאים מתחומים שונים ולא נמצאה הסיבה לכאבי הראש. למי עלי לפנות עתה לאחר שחזרו הכאבים? כיום אני לא בהריון.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ברקה השמאלית
ד"ר דניאל עובד 13/12/2014 | 21:57כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ברקה השמאלית
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- חומצה מנדלית בשתן
- EEG
-
תרופות קשורות
- פירידוסטיגמין
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- אדרנרגי
- אונה קודקודית
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
ד"ר יהודה ספקוטי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים