פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 166
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
סוג של מיגרנה אולי?ויקי 10/10/2014 | 11:06שלום! תוך כדי עבודה שמתי לב שאני רואה בעין ימין מין עיגול מזגזג שקוף סימטרי,מרצד כזה. פס דק של העיגול טישטש לי את האותיות על המסך מחשב. פנים וחוץ של העיגול ראיתי טוב. הפריעה לי ריצוד.זה עבר לי תוך 7-8 דקות. ואז הופיעה כאב מתון במצח. היו לי בעבר ריצודים אבל לא בצורת עיגול. אולי יכול להיות קשר למחזור ? עבודה מאומצת במחשב?לפני כמה ימים הכניסו לנו תוכנה חדשה שלא ממש עובדת טוב....ודורשת הרבה מאמץ עם העיניים.אני בת 46הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה
ד"ר דניאל עובד 13/11/2014 | 16:15ייתכן שמדובר בסוג של מיגרנה עם אאורה. בכל מקרה יש לפנות לרופא עיניים לבדיקה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
-
לא יודעת עם הפורום מתאים אבל אנסהליאת 20/10/2014 | 16:33שלום רב סיפורי קצת מורכב, אני בת 36 ויש לי טרומבופיליה ברקע אמי דודתי וסבתי נפטרו סביב גיל החמישים עקב שבץ מוחי, לפי הזכור לי אמי סבלה רבות מחוסר שליטה על הסוגרים הייתה מתעוררת בלילה עקב נימלולים בידיים או ברגליים (הרדמות שלהם) תופעות המזכירות בעצם טרשת נפוצה. לפני כחצי שנה ביצעתי MRI מוח עקב נימלולים ביד ימין בעבר היה לי פציאליס בתקופה האחרונה ראייתי מטושטשת מאוד אתמול הגעתי לרכב שלי ופשוט לא זכרתי את מספר הקודן...(התקשרתי לבעלי לשאול)בכלל אני סובלת מחוסר זיכרון לא זוכרת איפה שמתי דברים מה ריציתי לומר... להלן תוצאות ה MRI:סריקה בתהודה מגנטית של הראש בלי ועם הזרקת גדוליניום ) 10 סמ"ק(. ,MRA- ו MS- הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ראש סיבת ההפניה: ברקע טרומבופיליה. שאלה של אוטמים/ דמיאלינציה. 1. מ בנה תקין של ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות. התעבות רירית מינורית בתאים אתמואידלים אחדים מימין . 2. מ עבר קרניו-צרביקלי תקין. חוט השדרה הצווארי והגבי העליון במהלך, עובי וסיגנל תקינים. 3. מ תחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים. 4. מ על לטנטוריום: מודגמים מוקדים קטנים מטושטשים בעלי רלקסציה מוארכת בחומר הלבן, בלתי ספציפיים. יתכן שינויים דמיאלינטיביים או וסקולופתיים. אין סימני דימום. 5. ל אחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה. 6. מ בנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות. 7. מ בנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו. 8. מ בנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית. מודגם מבנה תקין של המעגל העורקי ע"ש ויליס, מקורותיו וענפיו. :MRA- 9. פרט לכך הנויורולוג לא ביצע שום בדיקה נוספת אפילו לא גופנית .... לפי דעת הניורולוג מדובר בשינויים עקב הטרומבופיליה ...(לדעתי לא) לדעתי כן ישנו חשד שמדובר בטרשת נפוצה מה לעשות הלאה לאן לפנות????? בבקשה עזרתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ואיך
ליאת 13/11/2014 | 16:11ואיך ניתן להגיע אלייך על מנת שתתרשם בעצמך...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
ד"ר דניאל עובד 13/11/2014 | 16:02קשה לי לומר, אני אצטרך להתרשם מבדיקת ה- MRI בעצמי...הוסף תגובה
-
ואיך
-
קפיצות בתוך העיןדניאל 20/10/2014 | 11:58שלום אני בן 26 בשבועיים האחרונים הפסקתי לעשן. יש לי קפיצות בתוך העין השמאלית ממש בעפעפ כמו מן דופק כזה שאפשר להרגיש במגע. זה מלווה לפעמים בצריבה מסביב העין . וגם כאבי ראש שאני לא יודע כמה קשורים. אבל מגיעים לאחרונה הרבה. הקפיצות בעין ממש מפריעות לי כי זה בקצב מהיר ולפעמים גורם לי ממש לסגור אותה מכאבים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קפיצות בתוך העין
ד"ר דניאל עובד 13/11/2014 | 16:03כדאי להיבדק ע״י רופא עיניים ורופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קפיצות בתוך העין
-
אפיליפסיה המקושרת לקברנומהרם 23/10/2014 | 09:56שלום רב, לפני כחודש וחצי בערך ישבתי מול המחשב וראיתי בעיני הימנית שקופצות לי אותיות בחלק הימני של המצג. העניין נשאר כ- 3 דקות. החלטתי לבדוק את העניין בבית חולים. בדיקת עיניים הראתה שהכל בסדר בכל ההבטים. נשלחתי לנוירולוגיה ל CT ולאחר מכן לMRI. נמצאה קברנומה קטנה בצד שמאל. על סמך נתונים אלו הוחלט על טיפול בלמיקטל לחשש אפילפטי. לציין נתונים נוספים בשנתיים האחרונות הייתי צמחוני ובבדיקות שלי מצאו B12 נמוך במיוחד 168 + חוסר בשעות שינה, קצת סוכר נמוך בדם וקצת סטרס. כמובן שאני מטפל עכשיו בנושא ה B12 בזריקות וישן טוב יותר. אני רק מאד לא רוצה לקחת את התרופות אם אני לא באמת צריך אותם. האם יכול להיות שהארוע שהיה לי יכול להיות כתוצאה רק מהתסמינים החצוניים ואינו מעיד אל אפיליפסיה. האם במאזן האחוזים שארוע נוסף יכול להתרחש ב 50% וגם בתוך ה 50 אחוז יכול להיות שיהיה דומה בהיקפו לארוע הנוסף ולא חמור יותר שווה לקחת את הכדורים( למיקטל) ולא לראות אם יקרה ארוע נוסף? תודה רבה על הסבלנות וקריאת ההודעה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אפילפסיה
ד"ר דניאל עובד 13/11/2014 | 15:59כדאי להפנות את השאלה בפורום אפילפסיה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אפילפסיה
-
כאבי ראש, סחרחורות וחוסר שיווי משקלאיתי 23/10/2014 | 12:34היי, בן 27. סובל כבר חודש מכאבי ראש, סחרחורות, חוסר שיווי משקל. התופעות לא רציפות ובאות בגלים, לפעמים רגוע יותר ולפעמים חמור יותר. לא לוקח תרופות, אין אלרגיות, מעולם לא חוויתי משהו דומה לכך. הייתי אצל רופא א.א.ג, אופטומטריסט, רופא עיניים ואצל כולם נמצאתי תקין. עשיתי בדיקות דם מסוגים שונים וכולן נמצאו תקינות. לפני יומיים הייתי במיון ועשו לי שני סוגי סיטי ראש: אחד בלי חומר ניגוד ואחד עם חומר ניגוד. שניהם נמצאו תקינים. כמו-כן בדק אותי נוירולוג שקבע כי מצבי תקין. אני לא בן אדם חרדתי או לחוץ אך אני מרגיש שמשהו לא כשורה. ישנן המלצות להמשך טיפול?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 13/11/2014 | 15:58קשה לי להתרשם ללא בדיקה. כדאי לפנות לבדיקה במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
רפואה משלימה
רעות 24/10/2014 | 01:40לדעתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
סחרחורתרעות 24/10/2014 | 01:38שמעתי מאיזו מטפלת שאם יש סחרחורות כשקמים משכיבה לישיבה טוב לשבת ולהוריד את הראש. יש בזה היגיון? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורת
ד"ר דניאל עובד 13/11/2014 | 15:57ממש לאהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורת
-
כאב ראשזאנה 27/10/2014 | 12:34יש לי כאב ראש כבר שבוע כול ים מתחזק ועינים אדםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 13/11/2014 | 15:55כדאי להיבדק ע״י רופא נוירולוגהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
התקפי צמרמורת בחצי ראשתמרה 29/10/2014 | 22:31שלום רב, עברתי חבלה בראש בתאונת דרכים וסבלתי חודשים מכאבי ראש , סחרחורות, ורטיגו ולחצים בראש וכאב קרקפת ועורף חזקים ובדיקות שעברתי יצאו תקינות למעט מיפוי עצמות שהראה שינויים במצח וברקות. כ-4 חודשים לאחר מכן הופיע אבדן ראייה בעין אחת , אובדן שדה ראייה ב-2 העיניים מלווה בהבזקי אור וכשבוע לאחר מכן החל גירוד ו-3 ימים אחרי פרץ הרפס זוסטר ואושפזתי למשך 10 ימים במהלכם עברתי לא מעט בדיקות ביניהם בדיקת EEG שיצאה לא תקינה ולפני נשחרור קיבלתי לבצע MRI ראש .שבוע אחרי השחרור הופיע הרפס זוסטר בעין של אותו צד בו פרץ בראש וזה גרם לי לפגיעה בשדה ראייה , טשטוש וכפילות ראייה ולצניחה חדה של העפעפיים ובוצע ניתוח עפעפיים לתיקון ולשיפור הראייה ושדה ראייה. הניתוח לא ממש צלח ומשך שבועות מניתוח העפעפיים סבלתי מעיניים נפוחות להחריד וכאבים בלתי סבירים עם דלקות עיניים והופיע טשטוש וכפילות ראייה גם בעין שנייה ובבדיקת העיניים גילו קטרקט שבכל הבדיקות שהרופאים ערכו לפני ההרפס בעיין וגם אחרי ההרפס בעין לא אמרו שיש קטרקט ולא ברור מה בדיוק קרה שגרם לזה וכך ממשיכים דלקות העיניים החוזרות , עיניים רדומות ובעיית יובש קשה בעיניים כאשר ורק יצוין שבאשפוז עם ההרפס עברתי בדיקת עיניים והבדיקה נמצאה תקינה לחלוטין עם ראייה 6/6 ב-2 עיניים וללא כל בעייה שהיא!! מחלת ההרפס הוסיפה לא מעט בעיות בנוסף לאלה שנגרמו לאחר תאונת הדרכים והטיפול בגבאפנטין חוץ לסמם אותי אין בו כדי לרפא את המחלה והולכת כמו זומבית כל היום ונוסף לי גם טנטון, רעשים באוזניים, ירידה בשמיעה ועוד ועוד... לאחרונה עוברות לי צמרמורות בחצי הראש בו היה הרפס שתוקפים אותי מספר פעמים ביום וזה בא לידי ביטוי בהתכווצויות ובלחץ וצריבה במצח ומעל העיניים ומידי פעם חשה בעקצוצים בלחיים או מעל השפתיים והכל יחד מקשה עליי ומתיש ולא נותן מנוח . מהנוירולוג קיבלתי הפנייה לנוירואופמולוג והחליף מספר פעמים את הטיפול בגבפנטין לסימבלטה ללריקה ונשארתי בסוף עם גבפנטין . השאלה שלי מה הגורם לצמרמורת שתוקפת אותי בראש מספר פעמים ביום וגורמת לי להתכווצויות של הקרקפת ? לעניין MRI שעברתי נמצאו אותות בחומר הלבן שלא הופיעו ב-MRI שבוצע בחודשיים שלאחר תאונת דרכים ועקב כל השינויים וההחמרה אני מרגישה שלו היו מבצעים לי שוב בדיקות ראש היו מתגלים שינויים אבל לא ראיתי שמישהו חשב לחזור על בדיקת EEG שיצאה לא תקינה ולתת עוד בדיקת MRI אף רופא לא יסכים ומרגישה שהפתרון של הרופאים לבעיות זה רק טיפול תרופתי כשאני חושדת בשינויים תוך גולגולתיים שחלו וזאת כי אני מרגישה בשינויים דרך מגע בגולגולת. אודה על הכוונה ועל עזרה בהבנת האמור לעיל בברכה תמרההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התקפי צמרמורות בחצי ראש
ד"ר דניאל עובד 13/11/2014 | 15:54קשה לי לומר ללא בדיקה. האם נבדקה רמת ויטמין b12 בדם? לאור מורכבות השתלשלות האירועים שתיארת, תוכלי אם תרצי לקבוע פגישה במרפאת כאבי ראש לצורך הערכה לגבי תלונותייך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקפי צמרמורות בחצי ראש
-
כאב ראש חד בצד שמאלסובל בן 26 10/11/2014 | 12:12כבר כמה ימים שאני סובל מכאב ראש חדש ומוזר שמופיע בצד שמאל, (ממרכז הראש לצד עד מעל האוזן) הכאב הוא חד וחזק כמו דקירה מבפנים והוא חוזר כל כמה שעות כבר מספר ימים. זה התחיל לאחר שסיימתי ריצת בוקר( כשהרחתי איזשהוא מאכל חריף באותה שניה הכאב הראשון התחיל) ומאז זה לא עוזב אותי. מה דעתך? איזה טיפול יוכל להתאים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש מיגרנה
ד"ר דניאל עובד 13/11/2014 | 15:45העצה לגבי הימנעות מאדוויל נכונה אך ורק כאשר מדובר במצב של צריכת יתר. קיימים טיפולים תרופתיים אחרים למיגרנה, כמו למשל סוגי הטריפטנים השונים. אם כאבי הראש נמשכים, ללא כל הטבה, כדאי לפנות לחדר המיון או למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש מיגרנה
ד"ר דניאל עובד 13/11/2014 | 15:45העצה לגבי הימנעות מאדוויל נכונה אך ורק כאשר מדובר במצב של צריכת יתר. קיימים טיפולים תרופתיים אחרים למיגרנה, כמו למשל סוגי הטריפטנים השונים. אם כאבי הראש נמשכים, ללא כל הטבה, כדאי לפנות לחדר המיון או למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
כאב ראש - מיגרנה
סובל בן 26 12/11/2014 | 09:14הייתי אצל נוירולוג הוא המליץ לי לשנות את התזונה למרות שאני אוכל בריא, אבל בכל זאת הפחתתי עם מוצרי חלב, שוקולד, בננות וקפאין שיכולים לגרות את הכאב. אבל בכל זאת זה ממשיך זה כאב נוראי שנמשך לשניה וחצי אבל משתק. ומלחיץ זה ממש מגביל אותי בפעילויות היומיומיות ואני אובד עצות. לגבי משככי כאבים (אדוויל)המליצו לי לא לקחת כיוון שבמגרנה הכאב יחזור בעוצמה חזקה יותר. ניסיתי להיעזר בתרופות סבתא למיניהן ואפילו טיפול בשיאצו וזה קצת עזר הכאבים הם בתדירות יותר נמוכה אבל עדין מופיעים ואין לי מושג מה עוד אוכל לעשות בשביל להעלים אותם. זה ממש הורס לי החיים והאמת קצת מכניס לחרדה. אשמח לכל עזרה או עצה בנושא ד״ר עובד תודה.הוסף תגובה
-
כאב ראש - מיגרנה
סובל בן 26 12/11/2014 | 09:13הייתי אצל נוירולוג הוא המליץ לי לשנות את התזונה למרות שאני אוכל בריא, אבל בכל זאת הפחתתי עם מוצרי חלב, שוקולד, בננות וקפאין שיכולים לגרות את הכאב. אבל בכל זאת זה ממשיך זה כאב נוראי שנמשך לשניה וחצי אבל משתק. ומלחיץ זה ממש מגביל אותי בפעילויות היומיומיות ואני אובד עצות. לגבי משככי כאבים (אדוויל)המליצו לי לא לקחת כיוון שבמגרנה הכאב יחזור בעוצמה חזקה יותר. ניסיתי להיעזר בתרופות סבתא למיניהן ואפילו טיפול בשיאצו וזה קצת עזר הכאבים הם בתדירות יותר נמוכה אבל עדין מופיעים ואין לי מושג מה עוד אוכל לעשות בשביל להעלים אותם. זה ממש הורס לי החיים והאמת קצת מכניס לחרדה. אשמח לכל עזרה או עצה בנושא ד״ר עובד תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חד בצד שמאל
ד"ר דניאל עובד 11/11/2014 | 20:56זה יכול להיות התקף מיגרנה. כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש מיגרנה
-
שאלהאביבית 30/10/2014 | 11:41שלום, אני בת 29 ורציתי להתייעץ. בשנה האחרונה אני פעם בכמה זמן חווה פעימות לב מהירות, שבאות בבת אחת, ואני מרגישה את זה בעיקר בצוואר. זה קורה בעיקר לאחר שאני רוכנת קדימה. ההרגשה היא של דופק מהיר מאוד שפתאום מתחיל, וזה עובר בדרך כלל אחרי כמה שניות.הייתי אצל קרדיולוג בעבר ועשיתי אולטראסאונד לב שהיה תקין, והולטר- שהיו שם קצת הפערות קצב אך שלא יחסו להן חשיבות. רציתי להתייעץ מה אני יכולה לעשות עוד לבירור כי התחושה מאוד לא נעימה ומבהילה, האם זה יכול להיות קשור לשרירי צוואר? מאחר כשזה קורה ממש ניתן לראות את איזור עצם הבריח"רוטט" מהר. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה
ד"ר דניאל עובד 11/11/2014 | 20:58יש לשקול הדמייה של עורקי הצוואר- CT angio של עורקי הצווארהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- סטירן בשתן
- חומצה היפורית בשתן
-
תרופות קשורות
- ביפרידן
- קלדריבין
-
מונחים קשורים
- קנבינואידים
- קרן קרויצפלד יעקב
רופאים בתחום
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים