פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 168
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
בס"ד-כאבי ראש חוזרים מידי יוםס.א 28/09/2014 | 09:07שלום, אני בת 38 וסובלת כבר חודשיים מכאבי ראש יומימים , עשיתי בדיקות דם מקיפות והן יצאו תקינות. מה עליי לעשות, ממה זה יכול להיות?אשמח לתשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חוזרים
ד"ר דניאל עובד 02/10/2014 | 07:43עלייך לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש חוזרים
-
התקף אאורהחלי 28/09/2014 | 14:19שלום רב אני בת 37. לפני כשנה וחצי החלו לי התקפי אאורה ללא כאבי ראש. זה בא בפתאומיות ללא כל סיבה. לפני כשנה נוירולוג הפנה אותי ל ct ועברתי את זה ללא יוד בגלל שחששתי. לאחר מכן הוא אמר לי שאינו יכול לראות כלום ללא יוד. לא חזרתי על הבדיקה.ההתקפים באים לעיתים לא קרובות. אתמול היה לי אחרי 3 חודשים. רציתי לשאול אם בבדיקת ctאפשר בכלל לראות משהו או עדיף MRI? האם זה חשוב לעבור את זה או שסביר שמדובר במיגרנה ללא כאב ראש? אני גם חוששת לעבור שוב בגלל הקרינה. התופעה מאוד מציקה. האם יש אפשרות לטפל באאורה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אאורה
ד"ר דניאל עובד 02/10/2014 | 07:42אפשר בהחלט לטפל באאורה, גם אם היא באה ללא כאבי ראש. כמובן ש- MRI מוח עדיף, אבל בדרך כלל לא מאשרים עקב עלות הבדיקה. CT ראש בלי ועם חומר ניגוד לרוב מספיק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אאורה
-
מיגרנהדליה ישי 28/09/2014 | 14:57אני בת 70. מרבית חיי עם מיגרנות. שנים רבות אני מטופלת דרלין 3 כדורים ביום ופקסט 1.5 ליום. גם כדי למנוע חרדות. עקב כך בשנתיים האחרונות אני נוטה להרדם בכל מצב של חוסר מעש. האם ואיך להפחית את כמות התרופות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה
ד"ר דניאל עובד 02/10/2014 | 07:40קשה לומר, צריך להיות במעקב אצל רופא כדי לבדוק האם להמשיך בטיפול או להפחית את המינון...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
-
דפלפט כרונו 500+בקלוסל+אינדוביס+ציפראלקסרינה 28/09/2014 | 17:53שלום רב אני בת 47 וסובלת כבר 30 שנה ממיגרנות. קיבלתי לאחרונה דפלפט שמאוד עזר להוריד את המינון והעוצמה של הכאב. יחד עם זאת, יש לי המון תופעות לוואי, דופק מהיר, דכאון, חוסר מוטיבציה, ובעיקר חולשה וכאבי שרירים. שאלתי היא: א. האם מותר לי לעשות ספורט (דופק מהיר)? ב. כיום אני משתמשת רק בדפלפט ובצפראלקס כי די נלחצתי מכל הכדורים. האם רצוי שאקח אותם כדי למנוע את הכאבי שרירים? והאם זה לא נוגד אחד את השני ולשם כך יש לי דכאון כזה? אשמח לתשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דפלפט כרונו
ד"ר דניאל עובד 02/10/2014 | 07:39א. אם יש לך דופק מהיר, לא מומלץ לבצע פעילות גופנית עד לבירור מלא והפחתת המינון במידת הצורך. ב. דפלפט ציפרלקס לא משמשים לשיכוך כאבי שרירים, הם לא נוגדים אחד את השני, ושניהם יכולים לגרום לדיכאוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דפלפט כרונו
-
תחושה של שריפה בראשלילך 01/10/2014 | 12:07אחרי כל פעם כשאני מדברת בפלאפון הרבה או משתמשת בפלאפוו אני מרגישה שיש לי שריפה כזה בראש מעל המצח ז"א הכיוון של הראש שיותר קרוב למצח. מה זה אומר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושה של שריפה בראש
ד"ר דניאל עובד 02/10/2014 | 07:36התופעה מוכרת, ממה שידוע לנו אין בזה סכנה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושה של שריפה בראש
-
כאבי ראש חדים, נימול, וניתוק מהמציאותמגימראש די 06/01/2013 | 14:16שלום לאחרונה מזה כשבוע וחצי אני מרגישה כאבים חדים בראש תחושת נימול בקרקפת וטיקים בגוף זה בא לידיי ביטוי גם בלילה (רעידות בלסת) קיימת גם רגישות באוזניים לרעש וקולות חולשה, כללית כבדה וישנם גם כאבים בצוואר. קשה לתפקד אני לא מסוגלת ללכת לעבודה. יש גם תחושה כאילו אני לא כאן קושי בלתקשר... חשוב לציין שלפני שנתיים החלו כאבים חזקים ובעירות ברגליים (אם יש קשר) בשבוע שעבר הכאב היה בלתי נסבל הגעתי לחדר מיון ולאחר בדיקה של ct בראש אמרו כי הכל תקין אני אובדת עצות מה עוד כדאי לבדוק? האם ייתכן שמדובר בחרדות? דיכאון? או בנוירופתיה? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תופעות זהות
הילה 22/09/2014 | 10:56שלום לך! אני סובלת מאותן התופעות בדיוק ואף רופא לא יודע להגיד לי מה זה. שאלתי היא אם טיפלת בזה וכיצד? למי לפנות? אני ממש מיואשת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ct או mri
דר' דניאל עובד 15/02/2013 | 12:12ההחלטה האם mri או ct באחריות הרופאה הנוירולוגית על פי התרשמותה הקלינית...הוסף תגובה
-
י
M 14/02/2013 | 04:30לאחר בדיקה נוירולוגית קבעה כי הכל תקין אך עדיין קיימת חולשה וקפיצות שרירים בעיקר בראש האם כדאי להתעקש על בדיקת MRI? אולי הct לא מספיק?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוירופתיה
דר' דניאל עובד 01/02/2013 | 16:25היות ונושא הפורום הוא כאבי ראש,כדאי שתפני את שאלותייך בנושא זה לפורום המתאים.הוסף תגובה
-
נוירופתיה
מגי 01/02/2013 | 08:10זה עוד יותר מלחיץ!!! אילו מחלות יכולות לעבור מהרגלים לגב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוירופתיה
דר' דניאל עובד 31/01/2013 | 10:00לא סביר שנוירופתיה פריפרית תתפשט לגב, אבל בהחלט ייתכן שמחלה שגרמה לנוירופתיה פריפרית תפגע גם בגב, כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
חוסר אונים
מגי 31/01/2013 | 09:51מנחם וודאי שזה לא... זו הרגשה נוראית של חוזר אונים נוראי! לחץ ודיכאון מביאים לכאבי גב וצוואר? אולי זה נשמע מוזר אבל הלוואי שזה מזה אני ממש מתוסכלת כבר סביבי המשפחה כבר לא כל כך מאמינים לי. השאלה היא דוקטור אם היה יש לי חשד לנוירופתיה ברגליים אמרו פריפרית יכול להיות ששת עובר לגב? שום דבר לא ברור לי... המון סימני שאלה....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ילדים
דר' דניאל עובד 30/01/2013 | 20:44אפשר.הוסף תגובה
-
מה קורה שזה מדובר בילדים?
שירה 30/01/2013 | 18:50עדים לתת להם נורופן לילדים נגיד כאבים? צרפתי לינק לאתר נורופן http://www.nurofenforchildren.co.il/childhood_ailments/nurofen-headache-and-migraines.phpהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 29/01/2013 | 08:11אם כן אני מניח שהנוירולוג כבר יפנה אותך לאורטופד...הוסף תגובה
-
כאבי ראש חדים
מעיין 28/01/2013 | 11:06אוליי זה ינחם אותך ,שאין לך דבר מסוכן.אני סובלת מאותם תסמינים ואף חמורים יותר,רעד לסתות נוקשות חוסר איזון סחרחורות,כאבי ראש ,עיניים,טישטוש ראייה ,זיגזגים בעיניים.אני אחרי ים של בדיקות כולל MRI ללא מימצא ,וכנראה זה מחרדות לחץ דיכאון,זה מתחיל מעורף.תיקחי כוחות ותיראי איזה טיפול יעזור לך בהצלחההוסף תגובה
-
כאבי ראש
גלית 28/01/2013 | 09:59הכאבים בראש נמשכים מהבוקר עד הערב בצורה חדה כל פעם במקום אחר בראש ישנם גם כאבי גב וצוואר תוך כדי תנועת הראש מחכה לפגישה עם נוירולוג האם יש מקום לפנות לעוד רופא? אורטופד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים חדים בראש, נימול בקרקפת, כאבים ברגלים
דר' דניאל עובד 06/01/2013 | 17:29חרדות ודיכאון הינם אבחנות ברירת מחדל, לאחר שנשללו מחלות גופניות באופן וודאי, ע"י בדיקה גופנית, בדיקות עזר והדמיה. לגבי הכאבים ברגליים לדוגמא, אפשר לבצע בדיקה emg על מנת לבדוק האם קיימת פגיעה בעצבים הפריפרים. בהצלחה...הוסף תגובה
-
תופעות זהות
-
חדרים מורחביםעמאד 17/09/2014 | 16:51בקצרה 18.8 חמי קיבל התקף לב בבית ועד שהגיע מדא לקח זמן הרופאים טוענים שגרם נזק מוחי עדין לא התעורר מתרדמת היום בוצע סיוטי שהראה שהחדרים מורחבים במוח שבקבלתו לא היה הוא לא מגיב ועדין בתרדמת האם ניתן לעשות משהו בעניין?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חדרים מורחבים
ד"ר דניאל עובד 22/09/2014 | 09:09חשוב לתת טיפול תומך מיטבי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חדרים מורחבים
-
טופמקס וצרבותגל 18/09/2014 | 20:57אני לוקחת 50 מ"ג טופמקס לטיפול במגרנות, לדעתי יש צורך לעלות מינון. שאלתי היא האם יתכן כי הכדורים גורמים לצרבות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טופמקס
ד"ר דניאל עובד 22/09/2014 | 09:08בהחלטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופמקס
-
כאבים מאחורי אוזן ימיןאלינה 20/09/2014 | 02:03שלום , יש לי כאבים חזקים מאחורי אוזן ימין כאשר אני לוחצת על המקום אני מרגישה את הכאבים, זה גורם לי גם לכאבי ראש , חשוב לי לציין שאין לי סימן כחול או פצע מאאחורי האוזן כך שאני לא מבינה למה זה כוב , תוכל לעזור לי איכשהו ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים מאחוזי אוזן ימין
ד"ר דניאל עובד 22/09/2014 | 09:07זה נשמע כמו דלקת על עצב שטחי בקרקפת. אפשר לטפל ע"י תרופות, או הזרקה מקומית של חומר מאלחש ו/או סטרואדים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים מאחוזי אוזן ימין
-
כאבי ראשמאיר 20/09/2014 | 19:35אני בן 67 ולפני כחצי שנה התחלתי לסבול מכאבי ראש בדיקת CT מוח יצאה תקינה נמצא עיבוי במערות האף תוצאה של ניתוח סינוסים שעברתי. אני סובל מנזלת כל השנה ומקבל טיפול בטיפות אף אביאמיס .נרשם לי לקחת תרופה בשם אלטרולט 10 מ"ג התחלתי עם חצי כדור והיום הגעתי לכדור וחצי ליום. כאבי הראש פחתו כל הזמן והיום כאבים קלים שבאים והולכים. רצתי לדעת מה הסיבה לכאבי הראש? יכול להיות שזה קשור לסינוסים וכמה זמן אצטרך לקחת את התרופה? תודה לתשובה מאירהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 22/09/2014 | 09:06קשה לי לומר במה מדובר דרך הפורום. אם האבחנה כאבי ראש מסוג Tension (תעוקה), אז לרוב משך הטיפול הוא בין 3 חודשים לחצי שנה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- סטירן בשתן
- חומצה מתיל-היפורית בשתן
-
תרופות קשורות
- פירידוסטיגמין
- פריגאבאלין (ליריקה)
-
מונחים קשורים
- אידוי קנאביס רפואי
- אאורה
רופאים בתחום
ד"ר דוד אוריון
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"אין מילים כדי לתאר את הנס שקרה לנו כשקיבלנו המלצה על דוקטור אוריון , אמא שלי הייתה ביום ה 6 לאשפוז בבי"ח שבו ככל הנראה טופלה לא נכון והסיקו שאין עוד דרך לשפר את מצבה ( הגיעו למסקנה שאין טעם בצנתור ונתנו טיפול שמרני שנראה שרק החמיר איתה). לצערנו לא היה לנו עם מי להיוועץ במהלך הרצף של חג-שבת, מיד בראשון בבוקר קיבלנו המלצה על דוקטור אוריון, הצלחנו להשיג אותו טלפונית והוא מיד ביקש שנעביר אליו את החומרים בעזרת תיאום עם המזכירה החומר הגיע אליו עד הצהריים וכבר בערב הוא נתן לנו אנליזה טלפונית ומכתב מיידי שאיפשר לנו להיכנס כבר באותו ערב למרכז בתל השומר.
כבר כשהגענו לשם הבנו שאנחנו בידיים הכי טובות , מקצועיות ומסורות שיש !
לאחר מספר ימים ביצע דוקטור אוריון צנתור מוצלח שאחריו נראה שיפור נוסף מה שמאפשר כעת שיקום מוצלח יותר לאימי.
באמת שאין מילים כדי לתאר את רמת המקצועיות והמסירות והעבודה מסביב לשעון שמבצע דוקטור אוריון .
יצא לי לשהות בבית החולים גם בבוקר יום כיפור ונדהמתי לראות אותו מגיע ועובר בין כל המטופלים שלו בסבלנות ומסירות ודואג לשלום כולם .
השיח מולו תמיד מכיל ומכבד ובגובה העיניים.
כבר בשיחת הטלפון הראשונית הבנו שהגענו לאדם הנכון לטפל במצבה של אמי והמקצועי ביותר ככל הנראה בארץ למקרים האלה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים