פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 173
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
התקפי דזה וו ובחילותלינדי 21/08/2014 | 08:48שלום ד״ר אני בת 18, בריאה בדרך כלל , ישנה אצלי בעיה , שהתחילה ב-5 חודשים אחרונים , היא קורה פעם בשבועיים לפעמים פעמיים בשבועיים או אפילו פעם בחודש זה ממש משתנה , ואם זה קורה ביום הזה שההתקף שלי מגיע הוא קורה 3 פעמים ביום , מה שאני מרגישה זה תחושת דזה וו כאילו אני מכירה את המקום הזה אבל לא מכירה את המקום הזה , הוא נהפך לזר, אבל לא סתם , אני מרגישה תחושה רעה מאוד , ואז זה קורה : מתחיל להיות לי בחילה חזקה , ואני עושה כאילו אני מקיאה אבל לא יוצא שופ דבר , ומתחיל לכאוב ממש הראש כאב לחץ , כאילו מישהו חונק אותי חזק בגרון , ומסתובב לי הראש , אני מרגישה גם תחושה רעה ! וכל זה בערך 20 שניות , זה מאוד מפריע לי כשזה מגיע , אחרי ההתקף הזה 10 דק בערך כואב לי הראש ועדיין יש לי הרגשה לא נעימה בגלל המקום הזה .. אני גם מרגישה שהלחץ דם יורד בגלל הסחרחורת שבהתקף , זה ממש כמה שניות לא יותר מ-20 שניות אני יתן לך דוגמא שקרה לי אתמול : קמתי בבוקר , ואני שוכבת במיטה מסתכלת על החדר סתם בזמן שאני בפלאפון ואז יש לי דזה וו כאילו המקום הזה נהיה מוזר והרגשה שהמקום רע (החדר) ושוב בחילה וכמעט הקאה , ותחושת בלבול וחנק , וסחרחורת (תחושת הקאה חזקה ביותר אפילו בשפעת לא ככה) ואז זה נגמר וכאב הראש , בצדדים , גם ברחוב קרה לי אתמול ואז בלילה ממש כשהלכתי לישון , עצמתי עיניים ואז פקחתי ושוב! בבקשה תעזור לי ! תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התקפי דזה וו
ד"ר דניאל עובד 22/08/2014 | 18:50התיאור שלך יכול להתאים להתקפי פניקה קשור בתחום הפסיכאטרי. יש לזה טיפול פשוט. כדאי פנות לרופא פסיכאטר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקפי דזה וו
-
שלום.ליאור 14/08/2014 | 16:40אוקיי, כואב לי הראש הרבה זמן והלכתי להמון רופאים שאמרו שזה מלחץ ומתח. (כבר כמה חודשים כואב לי ברצף וממש לפעמים נפחת או נעלם לכמה שעות.) אוקיי. אבל שאני עולה במדרגות או עושה איזושהי פעילות גופנית קלה כואב לי הראש כבא עצום פלוס סחרחורת, אני בדכ לא עושהעילות גופנית. זה טבעי שיכאב לי ככה הראש? (מקווה לתשובה ממך, בלי תשובה של לכי לרופא.) הלכתי להמון רופאים פשוט אני רוצה לדעת את דעתך, בטוח תדע מה להגידהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
היי
ד"ר דניאל עובד 17/08/2014 | 08:50זה לא טבעי לסבול מכאב...הוסף תגובה
-
היי
ליאור 16/08/2014 | 20:58היי לא שאלתי איך להפסיק תכאב. אני מעדיפה להתמודד עם הכאב ולא ללכת לטלפל כרגע. השאלה שלי אם זה טבעי שככה כואב לי? זה לא גידול או משהו נכוןהוסף תגובה
-
היי
ליאור 16/08/2014 | 20:58היי לא שאלתי איך להפסיק תכאב. אני מעדיפה להתמודד עם הכאב ולא ללכת לטלפל כרגע. השאלה שלי אם זה טבעי שככה כואב לי? זה לא גידול או משהו נכוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מחמירים במאמץ
ד"ר דניאל עובד 15/08/2014 | 19:11קיימת אבחנה כזו של כאבי ראש שמחמירים במאמץ, והטיפול בה הוא די פשוט. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
שלום
ליאור 14/08/2014 | 16:44בת 17 :>הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
היי
-
היי. שאלה קטנה..ליבי 14/08/2014 | 16:38שלום, אני בת 16 ויש לי שאלה די רצינית. קראתי פעם שאם ילדים צגרדים הרבה בראש זה סימפטום אחד לגידול בראש, משהו כזה.. כואב לי די הרבה הראש הלכתי לנוריולוג אמר שהכול בסדר:) אבל עכשיו כול פעם שאני מגרדת בראש אני נזכרת ב"סימפטום לסרטן בראש" אני יכולה להרגע שזה שטויות וזה לא באמת תסמין לגידול? אני סתם היפכונדרית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גירוד בקרקפת
ד"ר דניאל עובד 15/08/2014 | 19:14לא סביר שמדובר בגידול. כדאי לפנות לרופא עורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גירוד בקרקפת
-
היי. שאלה קטנה..ליבי 14/08/2014 | 16:38שלום, אני בת 16 ויש לי שאלה די רצינית. קראתי פעם שאם ילדים צגרדים הרבה בראש זה סימפטום אחד לגידול בראש, משהו כזה.. כואב לי די הרבה הראש הלכתי לנוריולוג אמר שהכול בסדר:) אבל עכשיו כול פעם שאני מגרדת בראש אני נזכרת ב"סימפטום לסרטן בראש" אני יכולה להרגע שזה שטויות וזה לא באמת תסמין לגידול? אני סתם היפכונדרית?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גירוד בקרקפת
ד"ר דניאל עובד 15/08/2014 | 19:13לא סביר שמדובר בגידול. כדאי לפנות לרופא עור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גירוד בקרקפת
-
שלום.ליאור 14/08/2014 | 16:40אוקיי, כואב לי הראש הרבה זמן והלכתי להמון רופאים שאמרו שזה מלחץ ומתח. (כבר כמה חודשים כואב לי ברצף וממש לפעמים נפחת או נעלם לכמה שעות.) אוקיי. אבל שאני עולה במדרגות או עושה איזושהי פעילות גופנית קלה כואב לי הראש כבא עצום פלוס סחרחורת, אני בדכ לא עושהעילות גופנית. זה טבעי שיכאב לי ככה הראש? (מקווה לתשובה ממך, בלי תשובה של לכי לרופא.) הלכתי להמון רופאים פשוט אני רוצה לדעת את דעתך, בטוח תדע מה להגידהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מחמירים במאמץ
ד"ר דניאל עובד 15/08/2014 | 19:12ראי תשובה מעלההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מחמירים במאמץ
-
כאבי ראשמיכאל 15/08/2014 | 11:09אישתי סובלת מכבי ראש חזקים מזה שבועיים היינו במיון פעמיים בוצע C.T ראש ולא נמצה כל בעיה הרופאים משערים שזה בגלל לחץ מטופלת בכדור אלטרולט 10 מג אחד ביום ורוקסט לכאבים יש לציין שעדיין אין שיפור מה עושים תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 15/08/2014 | 19:09כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
cluser headache ואיקקורעילם 11/08/2014 | 19:40שלום רב, מאובחן מזה כחודשיים כסובל מכאב ראש מקבצי. לאחרונה קיבלתי איקקור והנוירולוג אמר לי לקחת את הכדור 3 פעמים ביום ולאט לאט להוריד את המינון. התחלתי לקחת את הכדור לפני יומיים ועדיין יש לי התקף אחד ביום למשך כשעה , מה אפשר לעשות? לפנות אל הנוירולוג על מנת להחליף את הכדור המונע? תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
איקקור
ד"ר דניאל עובד 14/08/2014 | 13:14המינון המקובל למניעת התקפים בקלאסטר הוא 240 מ״ג ומעלה, פעם ביום...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איקקור
ד"ר דניאל עובד 14/08/2014 | 13:14כמו כן צריך להוסיף תרופה נוספת, זה לא מספיק...הוסף תגובה
-
האם זה הגיוני אבל
עילם 14/08/2014 | 12:34האם זה הגיוני שלקיחת 3 פעמים ביום של איקאקור לא משפיעה על ההתקפים? האם צריך לבקש מהנוירולוג שיגדיל את המינון כי כרגע זה 80 מג? או להחליף כדור? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מקבציים ואיקקור
ד"ר דניאל עובד 14/08/2014 | 08:01כדאי לחזור לנוירולוג, מומלץ להיבדק במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
cluster headache*
עילם 11/08/2014 | 19:44...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איקקור
-
כאב ראש ביחד עם תחושת בחילהניב 12/08/2014 | 02:00אני בן 26 ובלילה הרגשתי פתאום כאב ראש שלווה בתחושה של בחילה. זה קרה כרבע שעה לאחר שתיית משקה קקאו עם 3 כפות חמאת שקדים. לא יודע אם יש קשר. שילוב של כאב ראש ובחילה יחד לא שכיח אצלי בכלל (לפחות לא זכור לי). האם זה נורמלי ומה יכולה להיות הסיבה לכך? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש ביחד עם תחושת בחילה
ד"ר דניאל עובד 14/08/2014 | 08:00סיבות רבות ומגוונות, למשל מיגרנה. כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
גם הערב קרה שוב (הפעם בלי הבחילה) חצי שעה לאחר ישיבה מול
ניב 12/08/2014 | 23:17המחשב בלילה. אף פעם ישיבה מול המחשב לא גרמה לי לכאבי ראש אחרי חצי שעה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ביחד עם תחושת בחילה
-
תכשיר טבעיאתי 04/08/2014 | 08:09קניתי תכשיר טבעי בצורת תרסיס שנקרא SINOL-M עוזר לי מאד מהר (3 דקות ונרגעים לי הכאבים). איך אני יודעת שאין בו חומרים מזיקים או חומרים כימיים- בסופרפארם אמרו לי שהוא טבעי ולא מזיק- לא יודעת למי להאמיןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תכשיר
ד"ר דניאל עובד 04/08/2014 | 10:59אין לי מושג, לא מכירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תכשיר
-
החי ד"ר דניאלמאי 03/08/2014 | 10:37היי, יש לי כאבי ראש חזקים ונוריולוג אמר שזה ממתח ולחץ. הכאבי ראש האלה כבר שנה, ןבחודשיים האחרונים זה התגבר אז שאלה ראשונה, אם נוריולוג אמר שזה ממתח, לסמוך עליו? או להתעקש על סי טי? כי זה טיפה מסוכן לגילי.. אני מקווה שהוא צדק וזה לא גידול. כי בדיקת דם- תקינה. מערכת העצבים- תקינה. בדיקה נוריולוגית- תקינה. אני ממש מקווה שזה לא גידול); דבר שני- אמרו שתסמינים לגידול זה נפילות, בחילות והקאות. אני זוכרת שלפני שנה ככה קמתי בבוקר ובדרך למקלחת נפלתיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הי מאי
ד"ר דניאל עובד 03/08/2014 | 12:58אם את סובלת מכאבי ראש מזה כשנה, עם החמרה בחודשים האחרונים, כדאי מאוד להיבדק ע״י רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...בהצלחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר דניאל עובד 03/08/2014 | 12:58אם את סובלת מכאבי ראש מזה כשנה, עם החמרה בחודשים האחרונים, כדאי מאוד להיבדק ע״י רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...בהצלחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
תשובת מומחה
המשך
-
המשך
מאי 03/08/2014 | 10:40והיה לי בחילות ממש כמה ימים, האוכל כמעט היה יוצא, והיה לי סחרחורות בבוקר. אבל זה קרה מזמן ועכשיו שיותר כואב לי הראש, אין לי נפילות או משהו ולא בחילות רק קצת סחרחורת. אז רציתי להיות רגועה ולשאוצ אותך אם הנפילה והבחילות שהיו לי לא קשורות לתסמין של גידול? אני יודע שאתה צריך לבחון אותי, אבל הקטע הוא לציין שזה קרה ממזמן וזה נפילה אחת ומעט בחילות. ועכשיו אין לי תסמינים כאלה. אשמח לתשןבה);הוסף תגובה
-
המשך
מאי 03/08/2014 | 10:40והיה לי בחילות ממש כמה ימים, האוכל כמעט היה יוצא, והיה לי סחרחורות בבוקר. אבל זה קרה מזמן ועכשיו שיותר כואב לי הראש, אין לי נפילות או משהו ולא בחילות רק קצת סחרחורת. אז רציתי להיות רגועה ולשאוצ אותך אם הנפילה והבחילות שהיו לי לא קשורות לתסמין של גידול? אני יודע שאתה צריך לבחון אותי, אבל הקטע הוא לציין שזה קרה ממזמן וזה נפילה אחת ומעט בחילות. ועכשיו אין לי תסמינים כאלה. אשמח לתשןבה);הוסף תגובה
-
המשך
-
תשובת מומחה
הי מאי
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היפוטוניה
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- סטירן בשתן
- צפלוגרם
-
תרופות קשורות
- קלדריבין
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- אכינוקוקוס
- המפ, קנבוס
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים