פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 187
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
הי לכולםדנה 24/03/2014 | 08:26האם יש טיפול תרופתי לדלקת עצב הפנים ? האם זה עובר לבד ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול
ד"ר דניאל עובד 01/04/2014 | 16:24לאחר שבוע אין טיפול יעילהוסף תגובה
-
מהו הטיפול התרופתי היעיל
ד 31/03/2014 | 13:56???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא חולף
ד"ר דניאל עובד 30/03/2014 | 20:376-8 שבועות, אבל לא כולם משתפרים, כ-20% לא. כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
כמה שבועות זה לא חולף עזרה בקשה
4א 30/03/2014 | 14:25????הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זמן החלמה
ד"ר דניאל עובד 26/03/2014 | 16:23מס׳ שבועותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ספורט
ד"ר דניאל עובד 26/03/2014 | 16:23לאהוסף תגובה
-
ספורט יכול לעזור בהחלמה
דנה 26/03/2014 | 16:11??הוסף תגובה
-
תוך כמה זמן זה עובר ? שאלה דחופה
ד 26/03/2014 | 07:04אפשר לדעת ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת בעצב הפנים
ד"ר דניאל עובד 25/03/2014 | 14:18קיים טיפול. זה יכול לעבור ללא טיפול.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
-
אלטורלט וציפרלקסיוסי 26/03/2014 | 17:01דוקטור שלום רציתי לדעת אם התרופות האלו שנוגדות דיכאון יכולות לההעלים תסמינים של כאבי ראש כתוצאה מגידול בראש תודה וסליחה על השאלה המוזרההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אלטרולט וציפרלקס
ד"ר דניאל עובד 30/03/2014 | 20:47לא סביר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אלטרולט וציפרלקס
-
כאבי ראשאבי 27/03/2014 | 10:47היי דוקטור רציתי לדעת איך אפשר להקדים את התור אלייך יש לי תור רק ב7 לאפריל ואני קצת חרד אומנם הכדור שהבאת לי מפחית את הכאבי ראש שיש לי אבל בינתיים יש לי מיידי פעם בחילות ואני כל היום עושה לעצמי בחינות שזה כן גידול וזה תסמין שלו אז בבקשה אם תוכל לארגן לי פגישה איתך לפני אני אודה לך מאודהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 30/03/2014 | 20:47הבנתי שהמזכירה הקדימה לך. להתראות בקרוב...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב גבותלירון כבודי 29/03/2014 | 18:19שלום ד״ר יש לי כאב חזק בגבות כבר שבוע מה עלי לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב גבות
ד"ר דניאל עובד 30/03/2014 | 20:44לפנות לבדיקה אצל נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב גבות
-
כאב ראשח 29/03/2014 | 21:14יש לי כאבי ראש חזקים בצד שמאל מאחור העת הזזת הרגליים בישיבה.רופאה נוירולוגית הפנתה אותי לפיזיוטרפיה.האם אני צריך טיפול אחר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 30/03/2014 | 20:43קשה לי לומר, אני צריך להתרשם בעצמי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
כאב ראש- טיפול בשיטת IMS- המלצה. (לת)מיכאל. 28/03/2014 | 13:39שלום, רציתי לשתף מניסיוני בתור בחור צעיר שטופל לאחרונה אצל ד"ר יעקב פוגלמן בשיטת הIMS. לפני כחודש וחצי פירסמתי כאן את ההודעה הבאה (אני מביא אותה באופן מקוצר): "שמי מיכאל, בחור בן 24, בריא. לפני כשישה חודשים החל לכאוב לי הראש. כאב חד וחודר, משבית לחלוטין. הכאב נוכח בעיקר באמצע המצח ולארכו, ולעיתים אף ברקות. הכאב נוכח בכל שעות היום, ללא הפסקה וללא מנוחה... בזמנו ניסיתי כל סוג של משכך כאבים- ודבר לא עזר. לאחר חודש מתחילת האסון, עברתי את כל הבדיקות שניתן להעלות על הדעת- צילומי סינונים, צילומי CT, ראו אותי רופאי עיניים, רופאי א.א.ג- הייתי פעמיים במיון. והרופאים לא העלו דבר, חוץ מ"Tension headache"... לאחר כחודשיים וחצי התחלתי להרגיש שהצוואר והכתפיים שלי כואבים ותפוסים... טיפולי פיסיותרפיה ומסג' לצוואר הקלו מעט את הכאב, אך ברובו נשאר נוכח ומשבית כמו שהיה. לפני כחודשיים הייתי אצל נוירולוג המומחה בארץ לכאבי ראש .. שכלל לא עזר, ולu במאומה. בצר לי, פניתי אל הרפואה האלטרנטיבית (דיקור סיני בעיקר)- הטיפול מעט מקל, לעיתים. עודני כואב, עודני מושבת לחלוטין. בחור צעיר, בן 24, לא מתפקד בשום צורה, כבר חצי שנה..." אז ככה: בחודש האחרון עברתי טיפול (פעם בשבוע, 5 פעמים בסה"כ) אצל ד"ר יעקב פוגלמן (רופא משפחה, מומחה כאב) בשיטת הIMS- טיפול בדיקור מערבי/קנדי/יבש- טיפול אגרסיבי בשרירי הצוואר. כל טיפול אורך כחצי שעה, ומעט כואב (תלוי ברמת התפיסות של השרירים). החדשות הטובות הן שהטיפול (לפחות בהתחלה) אכן עזר מאוד, ומצבי השתפר באופן משמעותי. כאב הראש שלי כבר לא משבית כפי שציינתי בהודעה הראשונה שלי כאן. חזרתי לתפקד (ככל שאני יכול). אם נאמר באחוזים, אני חושב שמידת הכאב השתפרה בכ-60%-70%. כמו כן, הצוואר שלי הרבה פחות תפוס וכואב. זו אכן התקדמות רצינית, ולכן אני ממליץ בחום לנסות את הטיפול הזה- כי אין מה להפסיד, וכי סיכוי סביר מאוד שחלק גדול מכאב הראש נגרם בגלל בעיות בשרירי הצוואר- בעיות שטיפול IMS עוזר משמעותית. כמובן, ומכיוון שאני בחור כן ואמיתי, צריך גם להגיד- יש גם חדשות רעות: ראשית, כאב הראש לא נעלם - עדיין יש לי תחושת כבדות ואי-ריכוז בעיקר בנקודה שבין העיניים, וקשה לי ליהנות מכל הדברים שנהניתי מהם לפני האסון. שנית, למרות הטיפול האגרסיבי כאמור, הצוואר שלי, אמנם השתחרר, אך עדיין מציק לי ולעיתים תפוס- וכמעט בכל תנועה שלי עם הצוואר יש קולות של חריקות וקליקים חזקים ומעצבנים- כאילו אני בן 124, ולא בן 24. לסיכום- מצד אחד, הטיפול של ד"ר יעקב פוגלמן הוא טיפול טוב, יעיל, ואני ממליץ עליו בחום. מצד שני, הכאב לא נעלם, וככל שאני מעריך, לעולם גם לא ייעלם. להבנתי, זה "הטבע" של בעיות כרוניות. אין להן באמת "פיתרון". יש רק שיפור. מקווה שעזרתי פה למישהו! מיכאל.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
צניחה והיפוך ידאמא מודאגת 25/03/2014 | 21:04שלום רב, אני כרגע בשליחות בחו"ל עם משפחתי, בני מאושפז במחלקה הנוירולוגית ואשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות קטנות-הרופאים כאן לא משתפים אותנו ולא מסבירים. עשו לו בדיקה (שלפי הבנתי די בסיסית בנוירולוגיה)- הרופא ביקש ממנו להושיט את שתי ידיו לפנים עם גב היד כלפי מעלה, ולעצום עיניים. כשעצם את עיניו אחת הידיים החלה "לצנוח" ותוך כדי להתהפך כך שבטן כף היד תהיה כלפי מעלה. אשמח אם תוכל להגיד לי מה הבדיקה הזאת בודקת?או לפחות איך קוראים לה?(כמובן שאני לא מצפה לדעת את כל תורת הרפואה, רק משהו קטן שאדע מה קורה) להיות עם הילד בבית חולים זה תמיד קשה, אבל להיות חסרת אונים ולא להבין בכלל מה קורה לו ומה הלחץ סביבו אומר זה הרבה יותר נורא. אשמח לעזרה, תודה על זמנך, אמא מודאגת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
גם לנו עשו את הבדיקה הזאת אכשיו, איך באמת קוראים לה?
777 26/03/2014 | 18:26דוקטור, איך באמת קוראים לה? ו"אמא מודאגת" שיהיה לו רפואה שלימה ובקרוב בעזרת השם!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צניחת היד
ד"ר דניאל עובד 26/03/2014 | 16:25צניחת היד ללא הטייה של היד פנימה יכולה להיות מפורשת כבדיקה תקינה, בעוד שהטייה של כף היד פנימה יכולה להעיד על פגיעה במערכת העצבים...הוסף תגובה
-
גם לנו עשו את הבדיקה הזאת אכשיו, איך באמת קוראים לה?
-
כאב ראשאבישי 25/03/2014 | 14:47יש לי כבר שנתיים כאב ראש שמוקל בשכיבה המצב מחמיר מיום ליום עשיתי צילום צוואר ואלו התוצאות: צ. ע"ש צוארי קיפוזיס פרדוקסלי בחלק עליון ללא שינויים ספונדילוטים משמעותיים וללא הצרות מרווחים בינחוליתיים הגדלה של זיזים רוחביים של C7 האם לפי התוצאות, הכאב ממקור צווארי? מה ניתן לעשות? האם זה יכול להיות בגלל צליפת שוט מתאונת דרכים קלה שעברתי? בתודה מראש אבישיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב שמוקל בשכיבה
ד"ר דניאל עובד 26/03/2014 | 16:28יש אבחנה כזו, שנובעת מלחץ נמוך של נוזל השדרה. כדאי להיבדק במרפאת כאבי ראש. אין קשר לפגיעה במנגנון צליפת השוטהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב שמוקל בשכיבה
-
כדורים נוגדי דיכאוןיוסי 25/03/2014 | 15:22שלום דוקטור רציתי לשאול האם כדורים נוגדי דיכאון יכולים להעלים תסמינים של גידול בראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיכאון
ד"ר דניאל עובד 26/03/2014 | 16:27לא סבירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון
-
כדורים נוגדי דיכאוןיוסי 25/03/2014 | 15:23שלום דוקטור רציתי לשאול האם כדורים נוגדי דיכאון יכולים להעלים תסמינים של גידול בראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיכאון וגידול
ד"ר דניאל עובד 26/03/2014 | 16:26לא סבירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון וגידול
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- נוגדנים לפוליו
- מעכבי אצטילכולין אסטראז
-
תרופות קשורות
- ריזאטריפטאן
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- הידרותרפיה
- אמפטמין
רופאים בתחום
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים