פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 189
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
שלום דוקטור עזרה בקשהאנה 19/03/2014 | 16:04יש לי בעיה כבר זמן לא יודע למי לפנות , בראש בצד ימין יש לי הרגשה של חום בתוך הראש ואז זה יורד לפנים בין אוזן לעין בצד ימין בלבד , לפעמיים זה שורף ומשפיע לי על העין ואז אני הופך להיות עייף , אין לי כאבים רק חום מתוך לעור , זה נשאר אצלי כל שעות היום, ניורולג לא ראה משהו בראש וגם סיטי לא , מה זה יכול להיות ? למי אני צריך לפנות ? מיהו האיש הנכון ? שיכול עזור לי זה מציק ומטריד ,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לאן לפנות?
ד"ר דניאל עובד 19/03/2014 | 16:22כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאן לפנות?
-
כאבי ראשאור 18/03/2014 | 13:58שלום לך דוקטור אני שבועים וחצי סובל מכאבי ראש במצח חזקים עם סחרחורות ואני הלכתי לרופא משפחה והוא אמר לי לעשות צילום לבדוק שאין סינוסיטיס והצילום יצא תקין.. ואז מהוא שלח אותי לרופאת עיינים לעשות בדיקת פונדוס והבדיקה יצאה תקינה ואז הרופא אמרה שזה כנראה מיגרנה מה אפשר לעשות במצב כזה ? אני ממש דואג שייש גידול במוח !!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מרפאה
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 16:16בהחלט. תתקשר למזכירות 09-8609335/6...הוסף תגובה
-
טיפול אצלך
אור 18/03/2014 | 16:06אפשר להגיע אלייך לקבלת אבחנה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אדביל
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 15:42יתכן שכןהוסף תגובה
-
תרופה
אור 18/03/2014 | 15:01קניתי עכשיו אדויל זה אמור לעזור ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 14:33כמובן. שלל משככי כאבים. כדאי לבקש מרופא המשפחה.הוסף תגובה
-
תרופה
אור 18/03/2014 | 14:29יש איזה משהו שבנתיים יכול להרגיע את הכאב ראש ? כדור ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פונדוס
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 14:27קשה לומר על פי התיאור פורום, וללא בדיקה...בדיקת פונדוס היא בדיקת עזר לשלול עליה בלחץ התות גולגולתי, ולא בהכרח שוללת גידול מוחי...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
אור 18/03/2014 | 14:21הרופא אמה לי שדרך בדיקת פונדוס אפשר לראות אם יש גידול או דברים כאלה אתה מאמין שזה מיגרנה או משהו אחר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 14:19כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאה
-
צבר כאבי ראש (לת)נוגה 18/03/2014 | 16:00טיפול מונע יש דבר כזה ? אני חייבת טיפול לצבר כאבי ראש ..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
יש לי חסימת דם באזור עין ימין לבין האוזןאמיר 18/03/2014 | 15:27איך מטפלים בזה זה יש שהו טבעי ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חסימה של כלי דם
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 15:41כדאי לפנות לרופא כלי דם...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חסימה של כלי דם
-
שלום דוקטור דניאל היקר ,אפרת 17/03/2014 | 09:39האם כלי דם סתומים או וריד סתום או עורק צוואר סתום באזור הראש עיו מצח יכול לעבור לבד ? או שדרוש טיפול טבעי ? האם זה לוקח זמן ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מהו הטיפול התרופתי
יי 18/03/2014 | 15:17אני מרגיש כאילו הדם תקוע ולא זורם שםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חסימה של כלי דם
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 14:24אם מדובר בחסימה על רקע מחלה טרשתית של כלי הדם, אין הדבר צפוי לחלוף לבד...אפשר לעצור את התהליך ע"י טיפול תרופתי בנוגדי טסיות ואיזון מחלות הרקע שגרמו לחסימה...הוסף תגובה
-
מהו הטיפול התרופתי
-
כאב ראש בעת אוננותאבי בן 16/03/2014 | 08:27שלום: אני בן 47. השבוע בפעם הראשונה בעת אוננות הרגשתי כאב ראש חזק מאוד שאילץ אותי להפסיק את הפעילות. כאב הראש המשיך לאחר מכן מספר שעות. לאחר 3 ימים ניסיתי שוב על מנת לבדוק והתופעה חוזרת. הכאב הוא הוא חזק מאוד בכל הראש ולא באיזור או מקום מסויים. אני עובד מחוץ למדינה ומגיע לחופשה פעם במספר חודשים ולכן אין לי אפשרות כרגע לגשת לבדיקה אצל רופא. אודה על תשובה אני מודאג מאודהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סיבה וטיפול
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 14:32הסיבה לא ידועה. הטיפול הוא משכך כאב כחצי שעה לפני קיום יחסים או אוננות. זה לא מסוכן אם אין מדובר בפתולוגיה של כלי דם מוחי.הוסף תגובה
-
כאב ראש
אבי בן 16/03/2014 | 11:05תודה על התשובה המהירה. מאחר ואין לי אפשרות לבדיקת סי טי כרגע.(אני עובד באפריקה כפי שציינתי) אפשר אולי לקבל את הסיבות והתגובות לתופעה המוכרת ומה הטיפול ובמידה והסיבות עונות לתופעה אצלי אני אנסה לטפל או להגיע לארץ לטיפול. האם התופעה המוכרת מסוכנת ומצריכה טיפול מידי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש בעת אוננות
ד"ר דניאל עובד 16/03/2014 | 10:01התופעה מוכרת היטב בשם coital headache/cephalgia. הטיפול הוא פשוט, אך יש לשלול קודם אפשרויות אחרות שבאבחנה המבדלת, כמו למשל פתולוגיה בכלי הדם המוחיים שניתן להדגים באמצעות בדיקת CT אנגיו. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיבה וטיפול
-
הרגשת חום וקצת לחץ באזור עין ימין מה זה חכול להיות ?מירי 16/03/2014 | 11:42הרגשת חום באזור עין ימין מה זה חכול להיות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קשה לומר על פי התיאור
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 14:30קשה לומר על פי התיאורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשה לומר על פי התיאור
-
חם לי באזור העין וגם ליד האוזן'קרן 16/03/2014 | 15:17מה עושים ? ומזה יכול להיות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פונים לבדיקה אצל רופא אא״ג
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 14:27פונים לבדיקה אצל רופא אא״גהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פונים לבדיקה אצל רופא אא״ג
-
התרחבות כלי דם בראשמיכל 18/03/2014 | 11:10שלום דר' דניאל עובד. אמא שלי סובלת מהתרחבות כלי דם בראש באזור המצח.וזה גורם לחולשה. יש איזושהי תרופה לזה? או משהו שיכול לעזור להקל על הכאב? אשמח אם תוכל לענות לשאלתי,זה דחוף.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התרחבות כלי הדם במוח
ד"ר דניאל עובד 18/03/2014 | 14:20אני לא בטוח שאני מבין את התיאור ׳התרחבות של כלי הדם במוח׳, מהי האבחנה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התרחבות כלי הדם במוח
-
שלום לכולםמורן 15/03/2014 | 09:31מהו הטיפול התרופתי הכי יעיל למיגרנה חזקה ועקשנית ? הבנתי שכולם רוצים פיתרון אך לא יודעים מה הכי טוב אני גם סובלתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
זה רק בצד אחד בראש
ממ 16/03/2014 | 12:13וזה לחצים קטנים מעל העין לפעמיים ליד האוזן , מה הטיפול המונע ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול במיגרנה
ד"ר דניאל עובד 16/03/2014 | 10:03התרופות במרשם רופא בלבד. ההתוויה היא מיגרנה עם תדירות התקפים מעל פעם בשבוע. אין פגיעה באיברים אחרים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר דניאל עובד 16/03/2014 | 10:03התרופות במרשם רופא בלבד. ההתוויה היא מיגרנה עם תדירות התקפים מעל פעם בשבוע. אין פגיעה באיברים אחרים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
אפשר ללא מרשם? זה עוזר למיגרנה חזקה
מורן 15/03/2014 | 15:52האם זה פוגע במשהו אחר בגוף ? האם זה מטפל במיגרנה חזקה ?הוסף תגובה
-
מורן 15/03/2014 | 15:52האם זה פוגע במשהו אחר בגוף ? האם זה מטפל במיגרנה חזקה ?הוסף תגובה
-
-
תשובת מומחה
טיפול במיגרנה
ד"ר דניאל עובד 15/03/2014 | 11:22קיימות מס׳ תרופות בקו הראשון לטיפול מניעה למיגרנה ויעילותן פחות או יותר שווה- טופמקס, דפלפט כרונו, לופרסור או דרלין...הוסף תגובה
-
זה רק בצד אחד בראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- כספית בשתן
- סטירן בשתן
-
תרופות קשורות
- ריזאטריפטאן
- דיפירון (אופטלגין, וי-דלגין)
-
מונחים קשורים
- אפקט הפמליה
- עמותת ישראלס - העמותה לחקר ה- ALS בישראל
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים