פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 193
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
לחץ קטן מעל עין ימין מציק כזהגיא 01/03/2014 | 11:39לחץ קטן בראש בצד ימין מעל העין בזמן שאני קם מהמיטה לאחר שינה מה זה יכול להיות ? זה יכול להיות דלקת ויראלית ?? איך אני יודע ? האזור נשאר קטן תפוס במשך היוםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לחץ קטן מעל עין ימין
ד"ר דניאל עובד 01/03/2014 | 19:52קשה לומר, כדאי להיבדק ע״י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחץ קטן מעל עין ימין
-
כאבי ראששרונה 26/02/2014 | 10:58בני בן 15.5 סובל מכאבים ראש שמופיעים מס' פעמים ביום באופן פתאומי. הכאבים הם ברכות בצדדים. הלחץ ברכות הוא למס' דקות ונעלם,כמו כן בלי שום קשר הילד מתלונן שבלילה לא נרדם מהר ולפעמים ער שעות רבות בלילה,אך חשוב לציין שלא מכאבים ולא מתעורר מכאבים.(אציין כי הילד הינו פעיל ספורטיבית.עד לפני שבועיים טופל בראוקוטן( נטל כ-9 חודשים). לפני שבועיים הפסיק הראוקוטן ואמור להיפגש במרץ למעקב עם רופא העור. בפגישה עם נוירולוג ילדים,שאל האם הילד מוטרד ועוד שאלות דומות שהתשובה להן היא לא. לטענת הרופא אין מקום לדאגה מאחר והכאבים חולפים מהר.לשאלתי למה לא מפנה לבדיקת הדמיה אמר שבגלל דאגתי הרבה מפנה את הילד לבדיקת EEG.בברור שערכתי בדיקה זו מתאימה לאפלפסיה ודברים נוספים ולא כל כך לבעיה זו.מה דעתך? יש ממה לדאוג? איזה בדיקה כדאי להתעקש לבצע?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 28/02/2014 | 08:23שרונה שלום, אפשר לוותר על ביצוע בדיקת ה- EEG אם תרצו. לגבי כאבי הראש, ההנחיות של החברה הבינלאומית לכאבי ראש (IHS) שאם הבדיקה הנוירולוגית בילדים הסובלים מכאבי ראש תקינה, כולל בדיקת פונדוס (עיניים), אין צורך לשלוח לבדיקת הדמייה, כמו למשל CT, בגלל הקרינה. תוכלי אם תרצי לפנות למרפאת כאבי ראש לחוות דעת שנייה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
מיגרנהקרניאלה 26/02/2014 | 17:23שלום רב, אני בת 35, סובלת מגיל 19 ממיגרנה עם אאורה כ 4 פעמים בשנה. ככלל ההתקף נמשך 6-7 שעות מהופעת סממני הארורה, ובדכ רווח לי מאוד לאחר הקאה. כעת אני בהתקף שנמשך כבר 3 ימים מלאים, שונה מקודמיו גם בזמן שנמשך, וגם במיקום ( עכשיו כואב לי צד ימין של הפנים ובקודמים כאב לי מאחורי האזניים והעורף) מעבר לכל, ההתקף הזה מלווה בסחרחורות איומות שאני לא מכירה מהתקפים קודמים ולעיתים נרדמות לי קצות אצבעות הידיים, אני נורא בלחץ בעקר כיוון שיש לי תינוק קטן בבית וכבר 3 ימים מטופל על ידי קרובי משפחה, בעבר נטלתי ריזלט אבל כעת מנועה בגלל הנקה אז נוטלת אקמול כל כמה שעות, לא ממש עוזר אשמח לשמוע דעתך תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה
ד"ר דניאל עובד 28/02/2014 | 08:17שלום רב, היות ואת מתארת התקף השונה מקודמיו, כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג. אם אכן מדובר בהתקף של מיגרנה, אז אופציות הטיפול בהנקה די מוגבלות. כדאי לנסות אופטלגין, נורופן או אדביל, ובמקרה שאין הטבה, לפנות למוקד רפואי לקבל זריקה של ווטרן ו/או סטרואידים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
-
כאבי ראש פועמיםשי 27/02/2014 | 15:44שלום לך רופא נכבד.בת 38 בריאה פרט ל״חרדות״ מטופלת כבר חודש בלוסטרל 100 מ״ג. מזה שנתיים סובלת באופן כמעט יומיומי מכאבי ראש על כל סוגיו ללא בירור. הפסיכיאטרית ורופא המשפחה משייכים את זה לחרדות. במשך תקופת הלוסטרל החלו גם פעימות מאחורי הראש. נמאס לי להתלונן לרופאים יחשבו שאני יותר משוגעת. מה לעשות? לחצי הדם בבית נעים עד 140/90.תודה. חסרת תקווה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 28/02/2014 | 08:12כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
מגרינות כתוצאה משינויים במזג האווירגלית 25/02/2014 | 14:35אני בת 48 אני סובלת ממגרינות מאז היותי נערה בעיקר על רקע הורמנלי אך לאחרונה אני סובלת מאוד ממגרינות כתוצאה משינויים במזג אוויר כדוגמא: אם זה חמסין עם רוח מזרחית ויובש עליה קיצונית בטמפרטורה, עוד לפני שמתחיל החמסין אני מרגישה לחץ בראש ולאחר כמה שעות הכאב מתמקד באחת מהעיניים הכאב נמשך מספר ימים בהתאם למזג האוויר עד שנשבר החמסין הכאב מלווה בעיפות חזקה רציתי לדעת האם יש דרך למנוע כאב ראש זה (חוץ מלעבור לארץ אחרת) או האם יש דרך לטפל בכאב אשמח לדעת האם יש טיפול שהוא לא טיפול תרופתי במגרינה זו.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 25/02/2014 | 19:06מרפאת כאבי ראש כמובן...הוסף תגובה
-
כאבי ראש כתוצאה משינויי מזג אוויר
גלית 25/02/2014 | 17:49יותר טוב ללכת למרפאת כאבי ראש או לנרולוג שלא שייך למרפאההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
ד"ר דניאל עובד 25/02/2014 | 16:17בהחלט. יש טיפול תרופתי ולא תרופתי להפסקת ההתקף. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
מכה בראש בצד שמאל מאחורהעדידוש 24/02/2014 | 13:24לום, חטפתי מכה בראש מאחורה בצד שמאל כשיישבתי לפני חלון ברזל ונשענתי אחורה במהירות וקיבלתי מכה מהברזל בראש מאחורה.. היו לי כאבים במשך הערב אבל ביום למחרת- היום- לא כאב בכלל עד הצהריים אבל אז חזרו הכאבים בעוצמה דיי חזקה.. יש סיבה לדאגה? לפנות לרופא?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חבלת ראש
ד"ר דניאל עובד 24/02/2014 | 15:49בוודאי, כדאי לפנות בהקדם לרופא או לחדר מיון...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חבלת ראש
-
הריון שבוע 33אירה 23/02/2014 | 11:25שלום רב, אני נמצאת בהריון שבוע 33, כל הבדיקות תקינות. בשליש הראשון סבלתי מכאבי ראש ממושכים והקאות. בשליש השני הכל עבר מעצמו. בימים האחרונים התחלתי לסבול מכאבי ראש בשעות הבוקר עם התעוררות ובחילות. לחץ דם תקין, בדיקות שתן תקינות. חשוב לציין שאני כבר שש שנים סובלת מהפעת היפוכונדריה קשה ומטופלת בויפאקס 150 מג. אני ממש מפחדת מגידול במוח, והבנתי מהמידע באינטרנט שכאבי ראש עם בחילות בבוקר מצביעות על גידולים אלו. לפני כמעט שנה עקב כאבים בעין ביצעתי MRI מוח שיצא תקין לחלוטין. האם בשנה היה משתנה משהו? האם אני צריכה mri חוזר? כמו כן לפני כ9 חודשים בוצע סי טי מוח ללא חומר ניגוד, גם כן תקין. אני ממש לחוצה, פשוט לא מתפקדת, כל המידע באינטרנט מאוד מלחיץ. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הריון שבוע 33
ד"ר דניאל עובד 23/02/2014 | 14:51כדאי להיבדק ע״י הנוירולוג, כי הבדיקה הנוירלוגית מוסיפה אינפורמציה רבה, ואפשר לשלול במידה רבה את האפשרות שהעלת אם הבדיקה לרבות בדיקת פונדוס תהיה. תקינה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון שבוע 33
-
מין סוג של נימול בצד ימין בראש מעל העיןש 20/02/2014 | 09:19זה מקרין לאזור העין , אני אדם בריא ולא מעשן אין לי כאב ראש ואין לי כאב אחר , אני רק מרגיש כאילו זמרת הדם שם לא תקינה ויש לפעמיים לחץ קטן ודפיקות מהירות בצד זה כאילו הכל נרדם שם אבל בעצם הכל זז , אולי זה קשור לבלוטת התריס ?? מה זה יכול להיות ?? זה דלקת או משהו חמור ? או שזה כלום ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
SCM
ד"ר דניאל עובד 20/02/2014 | 21:20אני חוזר ואומר שקשה לומר מהפורום, וכדאי להיבדק ע״י נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
רופא אמר לי כנראה בשריר ה SCM
ג 20/02/2014 | 16:29זה משהו שחולף לבד או שצריך לעשות טיפול בכדורים ? כי חוץ מהנימול מעל העין כאילו זה נרדם הכל תקין אצלי אני רואה מצויין , נושם טוב אין לי שום כאב או כאב ראש ,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חמור
ד"ר דניאל עובד 20/02/2014 | 15:14זהו שקשה לומר, על פניו זה לא נראה חמור אבל צריך לעבור בדיקה נוירולוגית מקיפה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חמור
ד"ר דניאל עובד 20/02/2014 | 15:14זהו שקשה לומר, על פניו זה לא נראה חמור אבל צריך לעבור בדיקה נוירולוגית מקיפה...הוסף תגובה
-
רק רציתי לדעת
ג 20/02/2014 | 13:42אם זה לא משהו רציני או חמור , מה אני אמור להרגיש במצב חמור ??הוסף תגובה
-
רק רציתי לדעת ..
ג 20/02/2014 | 13:36אם זה לא משהו חמור ,, במידה וזה היה חמור הייתי צריך להרגיש עוד דברים ??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נימול בצד ימין
ד"ר דניאל עובד 20/02/2014 | 12:32קשה לומר על פי התיאור, כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
SCM
-
קרינה מבדיקה ctlala 20/02/2014 | 17:16שלום עברתי בחיי ב6 שנים האחרונות 4 בדיקות ct אחת רגילה מוח, שניה של סינוסים ,ו2 נוספות לפני מספר ימים עם יוד ובלי יוד.מהי הסכנה הכרוכה בכך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרינה מבדיקת ct
ד"ר דניאל עובד 20/02/2014 | 21:14כדאי לשאול בפורום רנטגן, או רופא רדיולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרינה מבדיקת ct
-
מין סוג של נימול בצד ימין בראש מעל העיןש 20/02/2014 | 09:18זה מקרין לאזור העין , אני אדם בריא ולא מעשן אין לי כאב ראש ואין לי כאב אחר , אני רק מרגיש כאילו זמרת הדם שם לא תקינה ויש לפעמיים לחץ קטן ודפיקות מהירות בצד זה כאילו הכל נרדם שם אבל בעצם הכל זז , אולי זה קשור לבלוטת התריס ?? מה זה יכול להיות ?? זה דלקת או משהו חמור ? או שזה כלום ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נימול בצד ימין בראש מעל העין
ד"ר דניאל עובד 20/02/2014 | 12:31קשה לומר על פי התיאור, כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נימול בצד ימין בראש מעל העין
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- חומצה היפורית בשתן
- חומצה ולפרואית בדם
-
תרופות קשורות
- חומצה כנודאוקסיכולית
- קלדריבין
-
מונחים קשורים
- אנקפלין
- חוש
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים