פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 191
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
איך אפשר לדעת שזה כאב ראש ולא משהו רציני ?מעיין 10/03/2014 | 07:11שלום דוקטור יש לי צריבה בראש מדי פעם לחצים בצד איך אני יכולה לדעת שזה כאב ראש ולא משהו רציני ? כמו גידול או דלקת קרם המוח ??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 11/03/2014 | 15:14הדרך לדעת היא לפנות לבדיקה אצל רופא מוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
כאב מעל עין שמאלאבי 11/03/2014 | 13:02שלום יש לי כאב מעל עין שמאל .תחושה לא נוחה בעין כשאני מזיז את העין שמאל וימין וגם כשאני לא מזיז . וקשה לי למקד את הראיה בעין שמאל . יש לציין שאני רואה בעיניים ועהייתי אצל רופט עיניים שאמר שהעינים בריאות ושאני אלך לנוירולוג. יש לציין שחטפתי מכה בראש לפני שלושה שבועות בצד שמאל . מדי פעם גם יש לי כאב חד בראש בצד שמאל כמו מקדחה . מה לדעתך אני צריך לעשות עם הכאב מעל עין שמאל ,זה גורם לי לרצות לעצום את העיניים ולנוח כדי לא להרגיש את הכאב. האם יש בדיקה שאתה ממליץ עליה - יש לציין שכבר עשיתי סיטי ראש ולא מצאו כלום. אני חסר אונים ולא יודע למי לפנות . האם לנוירולוג או לאופטיקאי ? זה פשוט כאב שלא עוזב אותי . תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בעין
ד"ר דניאל עובד 11/03/2014 | 15:13קשה לומר מה האבחנה על פי התיאור. כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בעין
-
כאבי ראש ותרופות נוגדי דכאוןגבי 07/03/2014 | 03:50שלום דוקטור עובד אני סובל מדיכאון וחרדה תקופה ארוכה. מטופל מזה חצי שנה בנורטילין, 25 מיליגרם שישה כדורים. ומירו 60 מיליגרם. יחד עם התחלת לקיחת התרופות יש לי מיגרנות קשות איך שאני נרדם. האם יש קשר? זה בצד שמאל של הראש, בעורף וברקה של צד שמאל. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנות
ד"ר דניאל עובד 08/03/2014 | 10:59יתכן שזה קשור. כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
בקשר לתגובתו של ד"ר עובד
גבי 07/03/2014 | 08:59אבל המיגרנות החריפו מאוד עם לקיחת הכדורים שהזכרתי בשאלה. האם יש קשר ביi הכדורים הללו ובין מיגרנות חריפות, בעיקר בזמן שינה? כי אני בדיכאון מג'ורי כפר למעלה מחמש שנים ורק לאחר לקיחת התרופות שציינתי זה החריף עד כדי מיגרנות בלתי נסבלות במשך לילות שלמים כל לילה. האם אתה יכול לייעץ לי מה לעשות? בתודה גביהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות
ד"ר דניאל עובד 07/03/2014 | 08:31בהחלט יתכן. קיים קשר בין דיכאון ובין מיגרנות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות
-
לחץ מאחורי אוזן ימיןאמיר 08/03/2014 | 09:30שלום ד"ר, בשבוע האחרון התחלתי להרגיש לחץ עמום בחלק האחורי של הראש שבאיזשהו שלב עבר למאחורי אוזן ימין והתמקם שם. כרגע המצב סטטי ואני הולך לישון איתו ומתעורר איתו ביום שלמחרת. אציין שאני בן 24 בריא, מקפיד על.תזונה נכונה ושוחה פעמיים בשבוע. אף פעם לא חשתי בכזה דבר. אוסיף ואומר שאני מודאג. למי עליי לקבוע תור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לחץ מאחורי אוזן ימין
ד"ר דניאל עובד 08/03/2014 | 10:57יתכן שמדובר בדלקת של העצב העורפי הגדול. כדאי לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחץ מאחורי אוזן ימין
-
מיגרנות ממושכות ממושךשי 06/03/2014 | 21:03שלום, חברתי סובלת מגיל ההתבגרות ממיגרנות.כיום, היא בגיל 27 עם מיגרנה אחת לכמה שבועות, או לפעמים פעם בשבוע. מטופלת ברילרט שבדרך כלל עוזר. בשבוע האחרון המיגרנה שלה לא חדלה להפסיק למרות רילרט. היא פנתה לניורולוג שלה שבהתחלה שלח אותה הביתה, אך בפעם השנייה קבע לה תור לסי.טי ביום שלישי הקרוב. על כל פנים, כאב הראש אינו מפסיק. היא ישנה בסדר עם הרילרט, אבל אני מודאג ושוקל לקחת אותה למיון. השאלה, אם יוכלו לעזור לה שם. אין לה חום, ואין בחילות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנות
ד"ר דניאל עובד 07/03/2014 | 08:35ייתכן שמדובר בהתקף עיקש, ואפשר להפסיק אותו ע״י זריקה של סטרואידים בחדר המיון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות
-
כאבי ראש בזמן קיום יחסי מין (אוננות)ירון 06/03/2014 | 22:11אני בן 20 וכאשר אני מתחיל מצב של זיקפה ובעיקר כאשר אני מסיים אוננות אני מרגיש כאבי ראש למשך כמה שעות וזה מצריך אותי לנוח אחר כך, רציתי לדעת איך אני אמור לטפל בזה. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בזמן קיום יחסי מין
ד"ר דניאל עובד 07/03/2014 | 08:34בהחלט קיימת אבחנה כזו, והטיפול בה הוא די פשוט. אבל לפני כן צריך לעשות בירור הדמיה מוחית לשלול מפרצת בכלי הדם המוחיים. לשם כך כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בזמן קיום יחסי מין
-
כאבי ראש מקבצייםדימה 06/03/2014 | 10:54שלום, אני בן 23 וסובל מכאבי ראש מקבציים. עד היום שבו זה התחיל (לפני כארבע שנים), לא דמיינתי לעצמי שכאב כזה קיים בכלל, ולאורך השנים האלו אני סובל מהתקפים של פעם עד פעמיים ביום למשך חודש וחצי עד חודשיים ולפעמים יותר(באותה שעה, למשך שעה וחצי), עם הפסקות של חודש עד חודשיים בין המקבצים. שלושת הניורולוגים (אחד צבאי ושניים אזרחיים) שביקרתי אצלם רשמו לי מגוון של תרופות כגון: פרדניזון, ריזלט, רילרט. מיגרקל תנשימת חמצן וכד' אך אף אחת מהן לא עזרה (חוץ מפרדניזון שבהתחלה בלם את הכאבים למספר חודשים אך אחרי זה הפסיק להשפיע), ומיותר לציין שתרופות רגילות כמו אופטלגין, אדוויל, אקמול וכד' גם הן לא עוזרות- כל מה שהתרופות האלה עשו היה להרוס לי את הכבד, ואני גם מרגיש את זה. אני מחפש פתרון שישכח את הכאבים המפלצתיים האלה בזמן ההתקף או יבלום את ההתקפים לתקופה ארוכה לפחות(אני מבין שאין מרפא לתופעה הזאת). אני מוכן לנסות הכל רק שאני לא אצטרך לחוות עוד התקף אחד. בבקשה תעזרו לי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ראש מקבציים
דימה 06/03/2014 | 17:54את זריקות האימיטרקס עוד בהתחלה רשמו לי, וזה לא עזר. לגבי תרסיס האף, אני מאמין שאם זריקה לא עזרה אז כנראה שגם הוא לא יעשה את ההבדל, אבל בכל זאת אברר עליו. הפנו אותי לCT ראש, שיהיה באמצע החודש, כדי לשלול כל מיני מחלות או גידולים. יש מרפאות של כאבי ראש בצפון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מקבציים
ד"ר דניאל עובד 06/03/2014 | 15:49מה עם זריקות אימיטרקס? תרסיס לאף? האם עשית mri? אני ממליץ לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מקבציים
ד"ר דניאל עובד 06/03/2014 | 15:49מה עם זריקות אימיטרקס? תרסיס לאף? האם עשית mri? אני ממליץ לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מקבציים
-
כאבי ראש מקבציים
-
לחץ בצד ימין במצח לפעמיים שורףיניב 06/03/2014 | 09:19לחץ בצד ימין במצח לפעמיים שורף לי ויש לי הרגשה של ניתוק מוח ראש מה הטיפול לזה ..??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לחץ במצח
ד"ר דניאל עובד 06/03/2014 | 15:53קשה לומר, כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחץ במצח
-
מיגרנה וברזלמירית 06/03/2014 | 10:35שלום רב,סובלת מעייפות,מירגנות ו"עיניים כבדות" לאחרונה עשיתי בדיקות ברזל Fe - Iron -93 Ferritin-29 -האם זה נמוך ויכול לגרום לתופעות הנ"ל?מספיק לקחת ברזל עדין של סולגאר? לפני מספר חודשים עשיתי גם בדיקתם דם וביניהם בדיקת CRP 0.6 כשהנורמה 0.5 -הרופאה לא אמרה כלום על זה,אבל היתי אצל גסטרו והוא כן העיר על זה....האם יש מקום לדאגה? תודה רבה .....הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
השאלות לא בפורום הנכון
ד"ר דניאל עובד 06/03/2014 | 15:51השאלות לא פורום נכון. אין קשר בין מיגרנות לרמת ברזל או crpהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השאלות לא בפורום הנכון
-
מרפאת כאבשלי 06/03/2014 | 00:36מעיון מתשובותיך באתר ראיתי שאתה מפנה שואלים רבים למרפאת כאב ולא לטיפול נוירולוג. במה עדיף טיפול במרפאת כאב על פני הנוירולוג. האם ידוע לך אם בקופת חולים מכבי קיימת מרפאה כזו באזור השרון.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר דניאל עובד 06/03/2014 | 07:46אני לא מפנה למרפאות כאב כלליות. בכל בי״ח מרכזי יש מרפאת כאבי ראש. באזור השרון- מרפאת כאב ראש בבי״ח לניאדו שבהנהלתי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 06/03/2014 | 07:45אני מפנה את הסובלים מכאבי ראש למרפאת כאבי ראש, שהיא חלק מהמערך הנוירולוגי ומתמחה באיבחון וטיפול בסוגים שונים של כאבי ראש. אני לא למרפאת כאב כלליות. בעהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- נוגדנים לגנגליוזיד GM1
- מבחן טובה
-
תרופות קשורות
- פירידוסטיגמין
- דיפירון (אופטלגין, וי-דלגין)
-
מונחים קשורים
- הבית לחולי טרשת נפוצה
- אוטומטיות
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"הגענו לד״ר רני אבודים וללא תקווה
ד״ר רני ברנע עלה על הבעיה תוך עשר דק וזאת לאחר שהמון מומחים ונוירולוגים לא גילו. הוא קיבל אותי מיד הסביר, נתן בדיקות לאמת את החשש שלו ואכן הוא צדק.
מיד לאחר 24 שעות היה זמין לקבל ולקרא את התוצאות ולהדריך אותנו.
הוא מאוד אנושי נעים מרגיע,
ומרגישים מיד שאנחנו בידיים טובות מקצועיות.
רופא מלאך 😇עם ידע גדול ורצון לעזור ולעשות המון טוב.👌"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים