פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 199
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש אחרי לידהדיקלה 26/12/2013 | 08:33שלום, אני חמישה חודשים אחרי לידה וסובלת מכאבי עניים וראש חזקים, אחרי הלידה סבלתי מיובש בעיניים ומצמוץ יתר - זה עבר לתקופת מה וחזר עכשיו +כאבי ראש והרגשה של לחץ בארובות העניים. מה זה אומר? מה לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר לידה
דר' דניאל עובד 28/12/2013 | 09:28קשה לומר דיקלה, צריך להיבדק אצל רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר לידה
-
כאב בצידי הראשדנה 21/12/2013 | 20:26שלום ד"ר עובד מזה כעשרה ימים אני סובלת מכאב ראש צידי שבא וחולף. לאחר ביקור אצל רופאת המשפחה היא אמרה לי שזו כנראה דלקת, ונתנה לי כדורים בשם ibufen 400 רציתי לדעת, האם הדלקת יכולה לחלוף לבד גם ללא הכדורים אם הכאבים נסבלים? אני מעדיפה לא לקחת אותם שכן ראיתי שכתוב בעלון הצרכן כי הם אינם מומלצים לנשים הסובלות מבעיות פוריות. תודה רבה, דנההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלקת
דר' דניאל עובד 22/12/2013 | 16:32ושוב אני מציין כי אני לא מכיר מצב כזה של דלקת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת
דר' דניאל עובד 22/12/2013 | 16:31ושוב אני מציין כי אני לא מכיר מצב כזה של דלקת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת
דר' דניאל עובד 22/12/2013 | 16:30ושוב אני מציין כי אני לא מכיר מצב כזה של דלקת...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
דנה 21/12/2013 | 20:50הדלקת לפי האבחנה של הרופאה היא דלקת שקשורה לעצבים, לא זוכרת את המונח המדויק. סוג הכאב הוא זרמים חשמליים בשני צידי הראש. הרופאה אמרה שהאיבופרופן הוא אנטי דלקתי ואמור לרפא את הדלקת. ושוב חזרה לשאלתי, האם ניתן לוותר על הטיפול בשל הסיבות שכתבתי. הכאב מטריד אך נסבל. תודההוסף תגובה
-
כאבי ראש
דנה 21/12/2013 | 20:49הדלקת לפי האבחנה של הרופאה היא דלקת שקשורה לעצבים, לא זוכרת את המונח המדויק. סוג הכאב הוא זרמים חשמליים בשני צידי הראש. הרופאה אמרה שהאיבופרופן הוא אנטי דלקתי ואמור לרפא את הדלקת. ושוב חזרה לשאלתי, האם ניתן לוותר על הטיפול בשל הסיבות שכתבתי. הכאב מטריד אך נסבל. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 21/12/2013 | 20:40דנה שלום, אני לא מבין על איזה דלקת מדובר, שגורמת לכאבי ראש חד צדדי שבא והולך, ושהטיפול שניתן לך הוא איבופרופן. בכל מקרה לדעתי האיבופרופן משמש במקרה שלך כמשכך כאב, ואם הכאב נסבל לחלוטין, אני מסכים שאפשר לוותר עליו. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת
-
תוצאותMRIרות יוסף 28/03/2012 | 18:51בתשובה של MRI מצויין אטרופיה של אזור הצרבלום. מה זה אומרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אטרופיה של הצרבלום - תיעוד אישי
המשתף 18/12/2013 | 16:31אתם מוזמנים לקרוא על תיעוד אישי של אדם המתמודד עם מחלת אטרופיה של הצרבלום וכן להגיב, לשתף, להפיץ וללמוד ביחד http://spinalcerebellaratrophy.blogspot.co.il אם אתם מכירים מקום טוב יותר לשתף על נושא זה - אשמח אם תוכלו לעזור ^^ תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות MRI
דר' דניאל עובד 28/03/2012 | 22:25ניוון של רקמת המוחון...הוסף תגובה
-
אטרופיה של הצרבלום - תיעוד אישי
-
לחוצה מאודמיהה 15/12/2013 | 13:27שלום ד"ר אני בת 22 סטודנטית 5 חודשים אחרי לידה ועשיתי דיאטה חריפה ירדתי 12 קילו בשלושה חודשים . אני כשבועיים חשה סחרחורות כל היום כאילו שאני עומדת ליפול אני מרגישה אי יציבות ונדנוד וכובד בראש אך לא כאב. עשיתי בדיקות דם לא כלליות אך יצא תקין הייתי אצל נוירולוג ואצל אף אוזן גרון והם אמרן הכל תקין ואין צורך בהדמיה. ד"ר אני מאוד חרדה לבריאותי יש לי תינוקת ואני כל הזמן חושבת על הרע מכל אני חרדה מגידול בראש ולא מפסיקה לבכות אני בורחת מהמכללה באמצע הלימודים אני לא מתפקדת אני לחוצה וככל שיש סחרחורות אני נכנסת לפאניקה היסטירית. האם אפשר לסמוך על נוירולוג שעשה בדיקה חיצונית ואיבחן שהכל בסדר ?? האם התסמינים שאמרתי מסוכנים ?? ד"ר בבקשה תענה לי .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקה נוירולוגית
דר' דניאל עובד 17/12/2013 | 19:03בדיקה נוירולוגית מורידה את הסיכון במידה משמעותית אם היא תקינה. אין צורך להתעקש על הרחבת אישונים אם הדיסקות נצפו ללא הרחבה...הוסף תגובה
-
המשך
מיהה 15/12/2013 | 16:55בדיקה נוירולוגית מספיקה כדי לשלול מחלה בראש ?? לפני חודש עשיתי בדיקת ראייה בלי הרחבת אישונים הכל תקין והרופא אמר שהעיניים נרות בריאות ואין צורך בהרחבת אישונים .. להתעקש על בדיקה מעמיקה ??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
דר' דניאל עובד 15/12/2013 | 16:42ייתכן שמה שתיארת נובע מהחרדות, ובהן צריך לטפל. אם הבדיקה הנוירולוגית תקינה, לרבות בדיקת עיניים לפונדוס (דיסקות העיניים), אין סיבה לחשוש, אבל אם תרצי לקבל חוות דעת נוספת, מומלץ לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
דר' דניאל עובד 15/12/2013 | 16:42ייתכן שמה שתיארת נובע מהחרדות, ובהן צריך לטפל. אם הבדיקה הנוירולוגית תקינה, לרבות בדיקת עיניים לפונדוס (דיסקות העיניים), אין סיבה לחשוש, אבל אם תרצי לקבל חוות דעת נוספת, מומלץ לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
-
תשובת מומחה
בדיקה נוירולוגית
-
.כאבים חוזריםעזר יצחק 16/12/2013 | 21:40כאבים חזקים בצעד סמול מאחורה בגב אליון פנימי יותר מיחודש ימים אני מרגיש באיחוד בלילה אחרי שנה אני מתעורר בקעדים חולפים כול הבדיקות תקינות אני בן 48 תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים חוזרים
דר' דניאל עובד 17/12/2013 | 19:02כדאי להתייעץ עם אורתופד,נושא הפורום- כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים חוזרים
-
.כאבים חוזריםעזר יצחק 16/12/2013 | 21:41כאבים חזקים בצעד סמול מאחורה בגב אליון פנימי יותר מיחודש ימים אני מרגיש באיחוד בלילה אחרי שנה אני מתעורר בקעדים חולפים כול הבדיקות תקינות אני בן 48 תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים חוזרים
דר' דניאל עובד 17/12/2013 | 19:01כדאי להתייעץ עם אורתופד,נושא הפורום- כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים חוזרים
-
אירוע מוחיתחיה 15/12/2013 | 15:00אני עושה עבודה על אירוע מוחי ולא מצאתי בפרוט את החיים לאחר השבץ. ז"א אשמח אם תפרט לי על מהלך הטיפול,השיקום וההשפעה שיש לשבץ על הגוף והנפש. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לא קשור לנושא הפורום...
דר' דניאל עובד 15/12/2013 | 16:11לא קשור לנושא הפורום...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא קשור לנושא הפורום...
-
זרמים בראשמירה 13/12/2013 | 15:38שלום דר אתמול אחה"צ בעת שנחתי במיטה פתאום הרגשתי מעין זרם בשני הצדדים של הראש שהלך והתחזק, החזקתי את הראש בידיים עד שזה עבר לאחר מספר שניות ארוכות... אחכ היתה קצת סחרחורת ועברה. מרגישה מעט סחרחורת מדי פעם מאז. ועכשיו אני מעט בחרדה שזה יחזור. זו פעם ראשונה בחיי שחוויתי תופעה מוזרה כזו ומאד נבהלתי. ממה זה יכול לנבוע? האם זה מצביע על בעיה שאולי חבויה? אני בת 54 בריאה בדכ ללא מחלות בעבר או ניתוחים. מתעמלת באופן קבוע. לא לוקחת כדורים למעט ליפיטור. בתודה מראש על תשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זרמים בראש
דר' דניאל עובד 13/12/2013 | 19:34קשה לומר, כדאי להיבדק ע״י רופא נוירולוג או במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרמים בראש
-
אז מה עושים עם כאב ראש מעודף שינה?תמר 11/12/2013 | 21:35העניין הוא שביום יום אני ישנה בסביבות ה5-6 שעות, כאשר אני מגיעה לסוף השבוע, או כאשר יש יום שאני מתחילה ללמוד יותר מאוחר, אני רוצה לישון קצת יותר. הצורך הוא ממשי, כלומר הגוף שלי קם יקיצה טבעית, פחות או יותר, סביב השעה שבה אני קמה כל יום, אבל אני קמה עייפה, ואז אני חוזרת לישון. מספיקה שעה אחת נוספת של שינה שהורסת לי את כל היום עם כאבי ראש שרק מתעצמים, ולא עוברים עד היום למחרת... אז מה עושים? האם אני לא אוכל אף פעם לישון יותר שעות שינה בסופי שבוע? :(הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 13/12/2013 | 19:28הקשר בין עודף שינה וכאבי ראש ידוע. הפיתרון היחיד הוא להימנע מעודף שינה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
מיגרנות על רקע הורמנליגלית 06/12/2013 | 16:44שלום רב אני בת 48 מאז ומתמיד אני סובלת ממיגרנות אם זה ממתח או על רקע הורמנלי מאז גיל 14 פחות או יותר מתחילת המחזור במשך השנים ניסתי טיפולים תרופתים שונים מנרולוג אם זה טיפולים בזמן ההתקף או באופן קבוע אבל הם לא ממש עזרו, לאחר במשך שנים רבות לקחתי כדרורים מכדורים שונים כגון אדויל אקומול נורופן וכו' לפני שבע שנים חליתי במחלה אוטואימונית בכבד מאד אסור לי לקחת כדורים שונים שלא באישור הרופא שלי ובטח לא אקומול או אדוויל. בשנים האחרונות כאבי הראש הולכים ומחמירים הרופא שלי אישר לי לקחת סומטריקס 100 אך לאחר מספר כדורים שלקחתי שעזרו למיגרנה התנפח לי הגרון והיה לי קשיי נשימה כנראה שאני אלרגית. ברור לי שכרגע המיגרנות הם על רקע הורמנלי כי הם מופיעים לפי ובזמן ויומיים שלושה גם אחרי אני מיואשת בוכה בלילה מרוב כאבים לא ישנה לילות בגלל בכאבים ההולמים במצח בעין יש לי קשיי ראיה אני פשוט לא מתפקדת האם יש פתרון לכאבים או עלי לסבול עד סיום המחזור בעוד כמה שנים .( אני מציינת שגם אימי וגם אחותי סבלו מגירנות קשות לקראת סיום המחזור שלהם כך שיש פו גם מרכיב גנטי)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
דר' דניאל עובד 08/12/2013 | 15:40מרפאת כאבי ראש המנוהלת ע"י נוירולוגים...הוסף תגובה
-
מרפאת כאבי ראש?
גלית 08/12/2013 | 08:47מרפאת כאבי ראש הכוונה למרפאת כאב הנמצאות בבתי החולים? או נירולוג ? היכן אוכל לקבל את הטיפול הטוב ביותר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 07/12/2013 | 21:30יש פיתרון- תרופה ממשפחת הטריפטנים, שלוקחים 3 ימים לפני מחזור ויום בתוך המחזור. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- כאב עצבי
-
בדיקות קשורות
- חומצה מנדלית בשתן
- קובלט בדם
-
תרופות קשורות
- קלוראזפאט
- קלדריבין
-
מונחים קשורים
- אנגיומה
- איבר סופני
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים