פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 201
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראשתחיה 09/11/2013 | 22:25אני עושה עבודה על אירוע מוחי ורציתי לדעת האם כאב ראש קשור איכשהו לאירוע מוחי או להתקף איסכמי חולף, ואיך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 12/11/2013 | 15:4930% ואף יותר מהאירועים מוחיים מלווים בכאבי ראש, הרבה פחות שכיח באירועים מוחיים חולפים. המנגנון לא לגמרי ברור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
Pick's diseaseנתי 10/11/2013 | 01:57שבוע טוב יש לי מספר שאלות בקשר ל - Pick's disease, אעריך מאוד אם אוכל לקבל מענה מפורט על השאלות הללו. 1. האם המחלה תורשתית ? יש הבדל בינה לאלצהיימר מבחינת המרכיב התורשתי ? 2. אלו סיבות אורגניות יכולות להיות למחלה הזו ? 3. האם דכאון - משבר נפשי - לחץ וכדו' יכולים לגרום למחלה הזו ? (או אולי לגרום לה להופיע בשלב מוקדם יותר בחיים) 4. מה השכיחות של המחלה הזו בגילאי 50 ? (האבחנה היתה בגיל 50, יש להניח שזה התחיל קודם ופירשנו את הסימפטומים בכיוון של בעיה נפשית) 5.האם אי שם בעולם הצליחו לרפא מישהו ממחלות כאלו ? או אולי לעצור את הידרדרות המחלה (מעבר לטיפול התרופתי הקיים כיום שמועיל רק בשלבים המוקדמים, ולא להרבה זמן) 6. שאלה תיאורטית - האם יכול להיות שאדם חולה במחלות מסוג זה (והאבחון הנוירופסיכולוגי תומך באבחנה) ובכל זאת תמונת המוח בהדמיות ct/mri תהיה תקינה וללא סימנים של ניוון ? או להיפך, בהדמיות נראה שיש ניוון, והאדם לא חולה באלצהיימר/פיק ודומיהם ? 7. אם נניח אדם עובר הדמיות מוח מסיבות אחרות (חבלה/כאבי ראש או כל סיבה אחרת) ולא נראה ניוון במוח (או שלא צוין בפענוח משהו בקשר לזה) זה שולל בוודאות אפשרות של קיום מחלה מסוג זה ? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
Pick disease
דר' דניאל עובד 12/11/2013 | 15:45שלום נתי, נושא הפורום הוא כאבי ראש ומיגרנה. כדאי להעלות את שאלתך בפורום נוירולוגיה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
Pick disease
-
מיגרנה אאורהשרון 12/11/2013 | 10:34אני בת 41 ביום שישי בערב ראיתי מין נקודה שחורה בעין פעם הייתה בצד ימין ופעם במרכז העין נקודה בגודל האישון. זה היה בערך שעה. עלי לציין שהייתי מאוד מעוצבנת באותו ערב. יש לי גם קרע ברשתית עין שמאל שאוחה ע"י לייזר ובעין ימין רואה כל הזמן שתי נקודות צפות קבוע. מכיוון שזה עבר אחרי שעה לא הלכתי לרופא עיניים כי אני יודעת שרק אם השחור משהו קבוע יכולה להיות היפרדות רשתית אבל קבעתי תור לשבוע הבא בכל מיקרה. האם זו יכולה להיות אאורה של מיגרנה? עליי לציין כי לא היה לי כל כאב ראש אחרי זה. עבר כלעומת שבא.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 12/11/2013 | 15:44לא נשמע כל כך סביר, אם כי יכול להיות. זה יכול להישמע סביר אם את סובלת ממיגרנה עם אאורה וזה דומה לאירוע שקרה בעבר, שלווה בכאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה
-
כאבי ראשג. רוני 05/11/2013 | 07:23שלום אני כבת 60. לא סבלתי מכאבי ראש עד לפני כחצי שנה, שאז התחילו לתקוף אותי כאבי ראש מידי שבועיים ואורכים שניים או שלושה ימים. הכאב תופס אותי רק באונה השמאלית, ועובר למספר שעות לאחר שאני לוקחת כדור. ברצוני לדעת האם אני צריכה לדאוג וללכת לבדיקות מעמיקות ,או שאלו כאבי ראש רגילים ומסבירים. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 07/11/2013 | 08:24כדאי להיבדק אצל רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
זה כמה ימים שהחלו לי כאבים בעורף שגורמים לי ללחצים בראש ובחילות קלות הבעייה שבאיזור מסוים בעורף הופיעה מין גולה כואבת שמטרידה מאד האם מדובר בדלקת העצב העורפי או חלילה זה משהו יותר מטריד?sisy 06/11/2013 | 22:47זה כמה ימים שהחלו לי כאבים בעורף שגורמים לי ללחצים בראש ובחילות קלות הבעייה היא שהופיעה פתאום מים גולה קטנה וכואבת שגורמת לי ללחצים בעורף ולבחילות האם מדובר בסוג של דלקת בעצ העורף או דיסק עורפי או סוג של קריש דם אני מוטרדת מאד שלא חלילה זה יהיה משהו אחר כילא אדע איך להתמודד עם זההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 07/11/2013 | 08:23קשה להסיק מהתיאור, צריך לבדוק...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
זה כמה ימים שהחלו לי כאבים בעורף שגורמים לי ללחצים בראש ובחילות קלות הבעייה שבאיזור מסוים בעורף הופיעה מין גולה כואבת שמטרידה מאד האם מדובר בדלקת העצב העורפי או חלילה זה משהו יותר מטריד?sisy 06/11/2013 | 22:47זה כמה ימים שהחלו לי כאבים בעורף שגורמים לי ללחצים בראש ובחילות קלות הבעייה היא שהופיעה פתאום מים גולה קטנה וכואבת שגורמת לי ללחצים בעורף ולבחילות האם מדובר בסוג של דלקת בעצ העורף או דיסק עורפי או סוג של קריש דם אני מוטרדת מאד שלא חלילה זה יהיה משהו אחר כילא אדע איך להתמודד עם זההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 07/11/2013 | 08:23קשה להסיק מהתיאור, צריך לבדוק...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
לד"ר עובדאלון לופוביץ 03/11/2013 | 14:00ד"ר עובד היקר, בעת שיטוט באינטרנט קפצה לי פרסומת של גוגל, עם השם שלך. התמונה הייתה לי מוכרת. השם קפץ לי אחרי כמה דקות... אני מניח שאתה זוכר אותי, דיברנו בעבר, לפני אולי משהו כמו 10 שנים, כשעוד הייתה בהתמחות. אני מניח שאיני טועה. במיוחד שראיתי שהתמחת בבי"ח בלינסון מה שאני זוכר גם. לא מצאתי דרך לכתוב לך למייל. אני אשמח לדבר איתך. alonlupo@gmail.comהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
יצירת קשר
דר' דניאל עובד 03/11/2013 | 16:32הי אלון, שלח לי הודעה אישית דרך הפורום, וספר קצת על ההיכרות שלנו בעבר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יצירת קשר
-
מיגרנה וטופומקסאורה 01/11/2013 | 09:54שלום.אני לוקחת טופומקס למניעת מיגרנה .כרגע אני מקבלת כדור אחד של 100 מ"ג כל יום בערב לאחר שהעלתי את המינון בהדרגה כמובן. בחודש האחרון יש לי נשירת איומה ובעלון התרופה קראתי שיכולה להיות תופעת לוואי כזאת כתוצאה מהתרופה.התור הבא שלי לנורולוג הוא בעוד חודש ואני ממש פוחדת שעד אז המצב יחמיר. האם להפסיק את התרופה?מה לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טופמקס
דר' דניאל עובד 01/11/2013 | 12:37כדאי לשאול בבית המרקחת...הוסף תגובה
-
המשך טופומקס
אורה 01/11/2013 | 11:24האם ניתן לחצות כדור של 100 לשתיים במידת הצורך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה וטופמקס
דר' דניאל עובד 01/11/2013 | 10:30טופמקס לוקחים 50 מ"ג פעמיים ביום, ולא 100 מ"ג כל יום בערב. יכול להיות שזו הסיבה. תנסי לפצל, אך תתייעצי קודם כל עם הרופא המטפל או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופמקס
-
תת-לחץ וכאבי ראשדורין 29/10/2013 | 10:08שלום רב, אני עובדת במעבדה לכימיה. בגלל המנדפים שמופעלים קבוע ומחסור באיזון של האוויר הנכנס, נוצר מצב של תת-לחץ אטמוספרי במעבדה. שאלתי האם מצב זה יכול לגרום לכאבי ראש תקופים ולחץ באזור העורף, שגורמים גם לאיכות שינה לא טובה. בתודה מראש, - דורין.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תת לחץ וכאבי ראש
דר' דניאל עובד 01/11/2013 | 10:32בהחלט.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תת לחץ וכאבי ראש
-
בהמשך לשיחתנו הטלפונית מאתמולציוני משה 21/10/2013 | 11:50פניתי הבוקר שוב ליועצת של משרד הבריאות, היא אמרה (בנחמדות יתרה) שהיא לא יודעת מתי יצרו איתך קשר, אני משתגע מהזלזול הזה, היא אומרת שצריך לשלוח המלצה כרגיל (ללא אישור פסיכיאטר) ובמידה והיא תסורב יש להעבירה לועדת ערר. ניסיתי לפנות ליק"ר בעצמי כדי לברר בשבילך כיצד מהו התהליך הקצר והנוח בשבילך ע"מ לעשות זאת - ולאחר שעתיים ועשרים דקות של המתנה על הקו השיחה נותקה ללא מענה. אני מנסה שוב לחייג אליהם ואמשיך לנסות כל היום. אנא ממך שלח המלצתך בהקדם, אני פשוט במצב בלתי אפשרי. אם יש בעיה עם פנייתי בפורום בעניין אני אשמח אם תעביר לי כתובת מייל, אני מנסה להימנע מליצור קשר טלפוני בשביל משהו כזה. (אשאיר בכל זאת הודעה אצל מזכירתך - אני ביום נוראי)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טופס בקשה
דר' דניאל עובד 01/11/2013 | 10:31הי משה, הטופס נשלח לפקס שציינת ביום חמישי, והמכתב נשלח אליך בדואר לכתובת בקצרין. בהצלחה.הוסף תגובה
-
שלחתי
משה 30/10/2013 | 18:55והגיע לירדנה אוודה מול היק"ר הגעה אליהם תודההוסף תגובה
-
GOV.IL
משה 29/10/2013 | 16:56הסרגל כלים המעצבן שלהם מתנגד חרוצות ללפ-טופ שלי, הכל יישלח אלייך עד יום חמישי אחה"צ (לירדנה) אני גם אוודה הגעה. תודההוסף תגובה
-
אעשה זאת מחר
משה 27/10/2013 | 21:45תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אישור
דר' דניאל עובד 27/10/2013 | 20:53אין בעיה. שלח לי טופס לאחר שהורדת מהאינטרנט, מילאת את הפרטים הרלוונטים, אני אמלא את מה שצריך, אחתום ואשלח. שלח בפקס למרפאה לידי ד"ר עובד דניאל. תתקשר לשאול מס' פקס ולוודא קבלה.הוסף תגובה
-
לאחר שיחה עם לילך sativax
משה 27/10/2013 | 13:55התרופה יכולה להיות יעילה אך לא בהכרח. מדובר בעלות טיפול מינימלית של 3000 ש"ח בחודש, ברוב המקרים הביטוח לא יכסה את זה כי זה לא בהטוויה המקורית (טרשת) , על אחת כמה וכמה אם אני שוקל לעשות את הביטוח עכשיו - שנים לאחר האבחנה, זה רלוונטי אליי אפילו לדעתה (למרות שהייתי שמח לנסות). אם אתה תשלח המלצה אל היק"ר - יאשרו לי, הם קיבלו פניה מיועצת של שרת הבריאות וקשה לי להאמין שיסרבו. בכל אופן תודה.הוסף תגובה
-
התקשרתי
משה 27/10/2013 | 13:18תחזור אליי כשאתה יכול - שלחתי את המספר בסמס. עוד לא הגיעה אליהם המלצתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופס
דר' דניאל עובד 22/10/2013 | 13:41תתקשר.הוסף תגובה
-
לאחר שיחה עם מנהל היק"ר - תשובה סופית!!! (ואחרונה)
ציוני משה 21/10/2013 | 13:55אין צורך במעקב פסיכיאטר!! ואין צורך בועדת ערר אתה מוריד את הטופס המקוון הרגיל (מדפיס אותו) מציין בו בקשה להעלאת מינון - מציין את המינון הנוכחי(20)ואת המינון המבוקש (50). ושולח למספר פקס : 02-6474810 אנא עשה את בהקדם וציין שהבקשה דחופה.הוסף תגובה
-
הנה קישורים
משה 21/10/2013 | 13:08בקשה לשינוי מינון http://forms.gov.il/forms/Resources/DowloadSetup/AGFormsDownloadToolbar.htm ועדת ערר http://www.health.gov.il/DocLib/Cannabis- appeal.pdf ד"ר אתה מוזמן למחוק את ההודעות שלי לאחר קריאה, המניעים ברורים וזה בסדר גמור.הוסף תגובה
-
זה לא דרך המערכת?
משה 21/10/2013 | 12:48עם הטופס הייעודי לבקשה לשינוי מינון - דרך המערכת של הטפסים המקוונים , אם אתה לא יודע על מה אני מדבר אז הפקס של היק"ר הוא 02-6474810 אוליגם וגם - אולי זה יזרז אותם - אלוהים יודע....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהמשך
דר' דניאל עובד 21/10/2013 | 11:58לאן לשלוח?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופס בקשה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלת הכאב הכרוני
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- בדיקת שדה ראיה
- כספית בשתן
-
תרופות קשורות
- קלוראזפאט
- אקמול פוקוס
-
מונחים קשורים
- -אלגיה
- אי-התמצאות
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים