פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 208
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש וCT חוזרענת 02/09/2013 | 12:30שלום, אני בלחץ נוראי,אני מבינה ומודעת שלא תוכל להרגיע אותי ב100% אבל בכל זאת מנסה. לפני חצי שנה עברתי הפלה מאוחרת שבמהלך האישפוז פיתחתי אלרגיה לאוגמנטין שבמבט ראשון היה נראה כמו משהו נוירולוגי-שיתוק חצי פנים ויד,קושי בנשימה ודיבור.כל זה התחיל ברגע שהוכנסה אינפוזיה ונגמר ברגע שהוצאה.בעקבות הארוע נעשה ct ראש שהיה תקין. חודש לאחר מכן התחלתי לסבול מכאבי ראש חדשים לי( מיגרנות רגילות מגיל קטן) הרגשה של מתח ברקות,אזניים,עורף,מצח ועין(מקומות מתחלפים).פניתי למיון נאמר לי מגרנות+כאבי מתח.הנוירולוג המליץ טיפול באלטרולט.בשל תופעות לוואי הפסקתי אחרי חודשיים במיוחד שכאבי ראש נמשכו עם הטיפול באופן כמעט יומימי. בשבוע אחרון שוב הפנו אותי למיון -שלושה ימים של כאב מצח ועין ראית כתמים ופלשים,כוכבים.. בדיקת עיניים במיון תקינה,לכן שוב בוצע ct הפעם עם חומר ניגוד.הייתי עם כאבים חזקים,לחוצה לא התנגדתי לCT.גם עכשיו תקין. בינתיים בבית הכאבים המתחיים לא עוברים.יש רגישות מאוד גבוהה לאור. שתי שאלות בבקשה: 1.מה אתה ממליץ לעשות(התור לנוירולוג בקופה רחוק). 2.רופאת משפחה שפניתי אליה בינתיים הפחידה אותי עד מאוד בכך שאמרה שברור היה שאין לי משהו ועכשיו נחשפתי לכמויות של קרינה וסכנות.יש לציין שלפני 12 שנים כבר עשו לי בCT ראשון בעקבות המגרנות.היום בת 41. האם זה כל כך מסוכן?! לא יכולתי לבקש MRI במיון.וגם לא נראה לי נכון להתווכח עם רופא שמן הסתם מבין יותר ממני. עכשיו אני לחוצה בגלל הקרינה. אודה מאוד לתשובתך המהירה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 03/09/2013 | 22:45כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש ולא למרפאת כאב...הוסף תגובה
-
תודה רבה!!
ענת 02/09/2013 | 14:30המון תודה ד"ר עובד!למרות שאני מודעת לסכנות הקרינה( כמובן שעברתי בחיי צילומי רנטגן אחרים גם באיזורים אחרים בגוף) אני יותר רגועה עכשיו ובהחלט שוקלת לפנות למרפאת הכאב. שוב תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ו- CT חוזר.
דר' דניאל עובד 02/09/2013 | 14:13זה לא נורא לעבור 3 CT בחיים, גם אם מדובר בקרינה מייננת, כך שאין לך מה לדאוג. לאחר הפלה קיימת שכיחות גבוהה יותר למיגרנה עקב השינויים ההורמונליים, וכן לכאבי ראש תעוקתיים בעקבות המתח הנפשי. אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש לצורך אבחנה וטיפול מתאים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
שכחתי לקחת אלטרולט יומיים רצוף...שני 02/09/2013 | 08:55הרופא הנחה אותי לקחת את האלטרולט 10 מ"ג לפני השינה משום היותי סובלת ממיגרנות. ביומיים האחרונים שכחתי לקחת את הכדור, ועכשיו אני בבוקר שאחרי. 1)האם השיכחה פוגעת ברצף ותעשה לי בעיות? 2)האם לקחת בבוקר שאחרי השיכחה? יש איזו סיבה מחמירה לקחת בלילה? תודה רבה לכם!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שכחתי לקחת אלטרולט
דר' דניאל עובד 02/09/2013 | 10:59פגיעה ברצץ הטיפול עלולה להחזיר את כאבי הראש. אלטרולט יש לקחת אך ורק לפני השינה על מנת למנוע את תופעות הלוואי במהלך היום, רצוי לא לשכוח, אך אם זה קורה, יש לחזור ליטול את התרופה בהקדם בשעות הערב...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שכחתי לקחת אלטרולט
-
כאבי ראשרעות. 31/08/2013 | 22:10אשמח לדעת, מה קורה אנטומית בכאבי ראש? האם זהו תוצאה של הצירות של כלי הדם במח או קשור לחוסר חמצן? זה נושא שקצת תקוע לי ואשמח להבין אותו. תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 31/08/2013 | 23:35תלוי. אם הכוונה למיגרנה- פעם חשבו שמדובר בהתכווצות והרחבה של כלי הדם המוחיים. היום סבורים מרבית המומחים שמדובר במחלה גנטית הגורמת לפעילות חשמלית לא תקינה של קליפת המוח. בכאב ראש תעוקה מדובר כנראה בסך רגישות גבוהה לכאב- רגישות יתר של העצבים הפריפרים לכאב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש מתחי וזרמים ברגליים וידייםמיקי 12/08/2013 | 15:18מזה שלושה חודשים שאני סובל מכאב ראש וזרמים ברגליים ניסתי טיפול בדיקור סיני ושיאצו לא עזר לי . נבדקתי עי נורולוג הוא המליץ לי על רמוטיב 500 האם זה יכול לעזור ? ,תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זרמים בגב
דר' דניאל עובד 30/08/2013 | 21:48יכול להיות שכן, גש להיבדק...הוסף תגובה
-
כאב ראש תעוקה וזרמים ברגליים (מיקי)
מיקי 29/08/2013 | 07:34ד"ר הזרמים התחילו לי בגב זה אומר שהמצב מחריף, אוו שזה התופעות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ותחושת זרמים ברגליים
דר' דניאל עובד 14/08/2013 | 08:11אסור לי להמליץ על טיפול תרופתי כאן, אלא רק אחרי בדיקה והתרשמות קלינית במרפאה...הוסף תגובה
-
מיקי 14/08/2013 | 00:38ד"ר שכחתי לציין שעברתי CT בראש והיה תקין . עשיתי בדיקת EMG שגם נמצאה תקינה. מה יכול לעזור לי איזה טיפול ואיזה כדורים לקחת את ממליץ ?הוסף תגובה
-
מיקי 14/08/2013 | 00:10על איזה כדורים מדובר ד"ר דניאל שיכול לעזור לי תוך זמן קצר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש תעוקה וזרמים ברגליים
דר' דניאל עובד 13/08/2013 | 22:16יכול לעזור, למרות שלא בקו ראשון של התרופות המומלצות לטיפול בכאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרמים בגב
-
מיגרנה לפני מחזורלולו 30/08/2013 | 12:30הי אני בת 25 ורוצה לביכנס להריון..השאלה ..לפני כל מחזור יש לי כאבי ראש ומיגרנה וגם בזמן מחזור.. עכשיו אני לפני מחזור ויש לי כאבי ראש האם זה סימן שאקבל וסת ולא יהיה הריון... האם יהיו כאבי הראש ממיגרנה גם לפני הריון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה לפני המחזור
דר' דניאל עובד 30/08/2013 | 21:47זה נכון שיש מיגרנה ויסתית- התקפים יוצאים סביב מחזור, אבל זה בטח ובטח לא מנבא הריון או אי הריון...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה לפני המחזור
-
מיגרנה לראשונה בחיים לאחר החלפת גלולהסיגל 30/08/2013 | 17:08שלום אני בחורה בריאה בת 24. נוטלת גלולות כבר 7 שנים. בשלוש וחצי שנים האחרונות נוטלת גלולת הרמונט ללא שום תופעות לוואי. לפני שבועיים החלפתי לגלות פמינט משום שהיא הרבה יותר זולה. כבר יומיים אני מרגישה כאבי ראש ממש חזקים בצד ימין למעלה באזור הרקה, מרגישה לחץ חזק ולעיתים תחושת דופק בצד הזה, כל תזוזה של הראש מלווה בכאבים משונים שלא חוויתי בחיים. אתמול לקחתי 2 כדורי אקמול והייתה מעט הקלה אך היום הכאבים חזרו. כשהראש לא בתנועה אין כאבים אך כל תזוזה מצד לצד מורגש הכאב. האם ייתכן שזה בגלל השינוי בגלולה? האם עליי להפסיק ליטול את הגלולה פמינט? האם לסיים את החבילה ולחזור להרמונט? אני ממש מודאגת וגם מרגישה מוגבלת בגלל הכאב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה לראשונה בחיים לאחר החלפת גלולה
דר' דניאל עובד 30/08/2013 | 21:43הדרך לדעת אם זה תופעת לוואי של הגלולה היא להפסיק הטיפול, וזה כמובן צריך להיעשות בתיאום עם רופא נשים. אם כאבי הראש ממשיכים, כדאי להיבדק ע"י רופא נויורולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה לראשונה בחיים לאחר החלפת גלולה
-
כאב בצד אחד של הראש נובע מהגרון ומשפיע על האוזן (לת)לי 28/08/2013 | 23:25מרגישה כאבים שהם ספק רעידות ספק לחצים כאלה מטרידים בצד ימין של הגרון מקרין מאוד לראש ולכאורה סותם את האוזן מבפנים.משו מוזר מציק בעיקר.מה זה יכול להיות?למי לפנות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב ראש כל לילהיובל 28/08/2013 | 15:38שלום רב! מזה כשלושה חודשים כל לילה בערך בשעה 22:00 כמו שעון מתחיל לי כאב חזק בחלק האחורי העליון של הראש. הכאב די מגביל ונמשך כמספר שעות ובבוקר נעלם כליל. לא יודע אם קשור אך אציין שהכאבים התחילו לאחר ששיחקתי כדורגל,בשמש ובפעם הראשונה לאחר שנים. מה יכולה להיות הבעיה, אילו בדיקות צריך לעשות? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
יובל 28/08/2013 | 23:24תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש כל לילה
דר' דניאל עובד 28/08/2013 | 22:04קשה לומר, צריך לשמוע יותר פרטים לגבי כאבי הראש, כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תודה
-
דיקורשני 28/08/2013 | 00:32האם דיקור עוזר לאנשים הסובלים ממגרנות עם אאורה אן רק מאאורה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דיקור
דר' דניאל עובד 28/08/2013 | 22:06דיקור עוזר בעיקר לכאבי הראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיקור
-
כאבי ראש לאחר דיקור סיניש 27/08/2013 | 15:58שלום רב לפני שבועיים עשיתי דיקור סיני מסביב לעין עקב יובש זמן קצר לאחר הדיקור התחילו לי כאבי ראש מאוד מאוד חזקים. השיא שלהם היה במשך יומיים. הכאב לא פוסק ומופיע בגבות ברכות בקודקוד הראש ומאחורי הראש. (ממש בכל הראש) הכאב ממש מפריע לי ומונע ממני לעשות דברים בסיסיים. לאחר בדיקה אצל רופאת משפחה אני מחכה לבדיקת ct ראש. מה עוד באפשרותי לעשות? אני ממש מתוסכלת. האם יש תגובה כזאת לאחר דיקור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 28/08/2013 | 22:05בדיקת CT ראש אינה חובה, מאוד חשוב להתרשם קודם מהבדיקה הנוירולוגית...הוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה המהירה
ש 28/08/2013 | 13:52האם כדאי להיבדק גם אצל רופא עיניים? והאם הסיטי הוא חובה או שיש אופציה רק להיבדק ע"י נוירולוג או שבמילא הוא ידרוש צילום?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 27/08/2013 | 16:48לאחר טיפול בדיקור תיתכן החמרה, אבל לא בעוצמה שאת מתארת. כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
- נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
- מעכבי אצטילכולין אסטראז
- ויטמין B6
-
תרופות קשורות
- פריגאבאלין (ליריקה)
- אוזנימוד (זפוסיה)
-
מונחים קשורים
- אגרפיה
- אטרופיה
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים