פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 206
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראשדוד 13/09/2013 | 18:23מזה תקופה שאני סובל מכאבי ראש. כאבי הראש מופיעים בדרך כלל בדיוק באותה נקודה (בצד ימין מאחורה) ומתגברים במאמץ. למשל, כאשר אני עולה במדרגות ומסיים את העלייה הכאב מתחזק משמעותית ומרגיש ככאב פועם (קשה לי להגיד במדויק). עם זאת, יכול לא להיות כאב כלל כאשר אני יושב. הכאב אינו בלי הפסקה. יכול להיות מצב ששלושה ימים אין שום כאב כלל ואז ביום הרביעי זה חוזר. מהי דעתך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב לא קבוע
דר' דניאל עובד 18/09/2013 | 13:21לא משנההוסף תגובה
-
אני מזכיר רק
דוד 15/09/2013 | 13:16אני רוצה להזכיר רק שהכאב הוא לא קבוע ויכולים להיות כמה ימים בלי כאב כלל, זה משנה משהו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 15/09/2013 | 09:51אם הכאב בחלק האחורי של הראש, ומתגבר בהנעת הצוואר ובמאמץ, זה יכול לנבוע מבלט דיסק צווארי או רגישות בשרירים הצוואריים. כדאי להיבדק ע"י נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לא קבוע
-
שאלות בנושא כאב ראשkeren 15/09/2013 | 13:37מה ההבדל בין כאב ראש טורדני לבין מיגרנה? האם מיגרנה יכולה לגרום לרעידות בגוף? האם יש קשר בין ריטלין לבין מגרנה? האם יש התנגשות בין ריטלין לסרוקסט? האם יש קשר בין חרדה לכאב ראש?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלות בנושא כאב ראש
דר' דניאל עובד 18/09/2013 | 13:20לגבי ההבדלים בין כאב ראש תעוקה למיגנרה, כדאי לקרוא מאמר שלי ב- ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.html אין רעד במיגרנה, אין קשר בין ריטלין למיגנרה, ריטלין וסרוקסט- לשאול פסיכאטר, יש קשר בין חרדה וכאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלות בנושא כאב ראש
-
מיגרנה עם אאורה וקושי בזיכרוןשירה 17/09/2013 | 10:04שלום אני בת 21 ויש לי מיגרנה עם אאורה(ויזואלית) מזה 9 שנים. בדיקות נוירולוגיות שעברתי אצל נוירולוגים היו תקינות. בחצי שנה האחרונה אני שמה לב שסמוך למיגרנה או יותר נכון לאאורה יש לי קצת קשיים בזיכרון קשה לי להזכר בדברים,לוקח לי יותר זמן,לא יודעת אם יש קשר אבל אני לוקחת אלטרולט למיגרנה,ובנוסף אני אדם מאוד חרדתי. האם הדבר קשור למיגרנה עם אאורה או אולי בכלל לחרדה? האם המצב מסוכן,אני מודאגת מה עליי לעשות? תודה על תשובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה עם אאורה
דר' דניאל עובד 18/09/2013 | 13:10אם באופן טיפוסי קורה לפני כאבי הראש, זה יכול להיות קשור למיגרנה/אאורה. אם לא, כדאי להיבדק...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה עם אאורה
-
כאבי ראש ממושכים בקודקוקאבן חן טובה 17/09/2013 | 10:30בוקר טוב סובלת מכאב ראש ממוקד בקודקוד שנימשך כבר מספר חודשים. לציין שעברתי ניתוח עפעפיים ובמקרה או שלא במקרה, מאז סובלת מהכאבים.לציין שמתגבר מאד בזמן שיעול. בברור עם המנתח אמר חד משמעי שזה לא קשור. בברור מול אורטופד ,חשבתי שקשור לחוליות היות שאני סובלת כל ערב מכאבים בעורף בשכיבה,החלפתי כריות ומזרון כולל לאורטופדי, ללא שינוי. בפנייה לרופא המשפחה גם לא ידע לתת מענה והפנה אותי לנוירולוג ולצערי התור לרופא ממועד ההזמנה הוא חודשיים. האם על סמך תאור הבעיה ניתן לתת אבחנה או השערה ומה עושים בינתיים עד סוף אוקטובר שהוא המועד לרופא הנוירולוג בכרמיאל.(בת 61 מטופלת ומאוזנת בתרופות ללחץ דם ,דילול דם ,והפרעות קצב) תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ממושכים בקודקוד
דר' דניאל עובד 18/09/2013 | 13:09טובה שלום, קשה לומר עפ"י התיאור, הבדיקה במקרה שלך מאוד חשובה. קרוב לוודאי שאין קשר לחוליות הצוואר או לניתוח העפעפיים....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ממושכים בקודקוד
-
דקירות ברקה הימניתעדי 17/09/2013 | 17:37בת 33ברקע אנמיה ותלסמיה מינור. לפני שבוע עברתי הליך פשוט בחניכיים וטופלתי באנטיביוטיקה למניעת זיהום. כעת ללא כאבים או נפיחות. לפני יומיים החלו מעין דקירות ברקה הימנית(בצד ההליך) במהלך כל היום ורגישות קלה במקום. ממה יכול להיות?האם מסוכן?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דקירות ברקה ימנית
דר' דניאל עובד 18/09/2013 | 13:06צריך לשאול את רופא השיניים, לעיתים הכאבים מקרינים. בנוסף צריך לבדוק האם אין דלקת במפרק הלסת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות ברקה ימנית
-
מיגרנה חזקה בפעם הראשונה בחיים שלימורן 18/09/2013 | 10:04היי, אתמול בערב הרגשתי שכל הגוף שלי כואב והיו לי טיפה כאבי ראש הייתי בטוחה שזה קרה לי בגלל שלא שתיתי מספיק אך בלילה קמתי בסביבות 4 לפנות בוקר עם כאב חד באמצע המצח וגם הרגשתי כאבים בעיניים, הייתה לי רגישות לאור והרגשתי בחילות, היה לי קר פתאום ממש ואז היה לי חם, לקחתי אדוויל וזה עבר לי והצלחתי להירדם, עכשיו עדיין כואב לי ואני מרגישה חלשה..האם זה משהו שמצריך בדיקה ע"י רופא? אני בת 28 בדר"כ בריאה. אשמח לתשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנה חזקה פעם ראשונה
דר' דניאל עובד 18/09/2013 | 13:04זה אמנם נשמע התקף של מיגרנה, אבל היות ופעם ראשונה שאת חווה כאב מסוג זה, כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה חזקה פעם ראשונה
-
כאב חד במקביל ללחיצה על הלסתאוהד 15/09/2013 | 08:47שלום רב, מזה כ-4 ימים אני מרגיש כאב חד בחלקו האחורי של הראש בצד ימין במקביל ללחיצה על צידה הימני של הלסת. הדבר התגלה בעת גילוח עם מכונה. אודה לחוות דעתך בנושא. יש לציין שלפני כשבועים היו כאבים מאוד חלשים באותו אזור שחלפו לאחר כיום. בעת לחיצה על אזור הכאב בראש לא מורגש כאב. אודה לחוות דעתך בנושא.תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב בחלקו האחורי של הראש
אוהד 15/09/2013 | 10:04שלום ותודה על התשובה. חשוב להדגיש כי בעת לחיצה על הלסת הכאב הוא בראש בחלק האחורי ולא בלסת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב על צידה הימני של הלסת
דר' דניאל עובד 15/09/2013 | 09:49התיאור שלך אוהד יכול להתאין לדלקת במפרק הלסת- TMJ, כדאי לפנות לרופא אא"ג או כירורג פה ולסת. אם אפשרות זו תישלל, כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
כאב בחלקו האחורי של הראש
-
זרמים בראששימשי 01/09/2013 | 09:13שלום רציתי לציין שכבר חודש יש לי זרמים בראש ועין ימין קופצת לי עברתי סיטי ראש תקין מחקה לתשובה EEG בגלל הזרמים שלא פוסקים אני מקבל התקף חרדה לחץ דם תקין הופנתי לפסיכיאטר ונתן לי לבלוע ואבן להרגע ורסיטל אבל הרסיטל גרם לי לתחושות לא טובות אז הפסקתי אחרי שבוע וחצי בשביל להרגיע את הזרמים ואת החרדה אבל כלום לא עוזר פסיכיאטר אומר זה נפשי שאין לנו במשפחה בעיות נפשיות רופא משפחה אומר שזה לא ניראה לא נפשי אני כבר לא יודע מה לחשוב פעם היו לי גם זרמים בראש טופלתי בליריקה שחלפו אחרי חודש אבל זרמים רק מאחורי הראש ועזר לי וחלפו לי הכאבים איזה בידיקות אני צריך לעשות עוד ולמצוא את שורש הבעיה כי אני לא חושב שזה פסיכיאטריהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זרמים בראש
דר' דניאל עובד 13/09/2013 | 08:47נהוג לקחת למשך 3-6 חודשים ואז לנסות להפסיק בזהירות ובהדרגה. אין בדרך כלל התמכרות או תופעות גמילה.הוסף תגובה
-
זרמים בראש
שימשי 10/09/2013 | 22:17נירולוג נתן לי ליריקה 150 מג וזה עוזר לי כרגע הפסיקו לי הזרמים בראש וגם התקפי החרדה הוא אמר לי שזה גם לזרמים בראש וגם להתקפי החרדה השאלה שלי 1 כמה זמן לוקחים את הכדור הזה 2 אם מתמכרים אליו ויש לו טפאות גמילה בעט הפסקת השימוש בכדורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרמים בראש
דר' דניאל עובד 03/09/2013 | 22:44לא מרפאת כאב, אלא מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
זרמים בראש
שימשי 02/09/2013 | 23:00לא הבנתי מרפאת כאבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרמים בראש
דר' דניאל עובד 02/09/2013 | 11:01על מנת לפתור את הדילמה ולקבוע אבחנה, אני ממליץ מאוד לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרמים בראש
-
כאב ראש באזור אחדגל 11/09/2013 | 07:08מלפני 3 ימים התחילו לי כאבים בצד שמאל קו ישר מעל קודקוד האוזן כאבים לא חזקים במיוחד הם קורים לי במיוחד במהלך השינה ובבוקר שאני קמה זה בעיקר באזור אחד וזה מרגיש כמו דקירה, ביום ראשון הייתי בלחץ נפשי גדול אם זה אומר משהו. האם מצב זה מחייב רופא, יש שם לכאב ראש הזה? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 13/09/2013 | 08:46קשה לומר ללא בדיקה. כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
כאב ראשדניאלה 12/09/2013 | 20:17אני בת 64 ואני סובלת ממיגרנות שנים רבות. רגילה לכל סימן ולכל כאב ומטופלת בריזלץ וסוטרדקס. לפני כיומיים יש לי דקירות בראש בצד ימין מאחורי האוזן. הדקירות הולכות וחוזרות בהפרש שך כ15 דקות. כשאני נוגעת במקום כואב כאילו יש איזו פצע. לא כואב לי הראש ולא אוזן. זה מאוד מגאיג אותי. הייתי רוצה לדעת בבקשה, ממה זה נובע ומה אוכל לעשות בכדי להקל עד שאגיע לטיפול אצל נאורולוג. תודה וחג שמחהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 13/09/2013 | 08:45דניאלה שלום, התיאור שלך יכול להתאים לדלקת בעצב העורפי הגדול, שהטיפול התרופתי בו הוא די פשוט. במקרה שהטיפול לא עוזר, אנחנו מזריקים חומר מאלחש באזור העצב על מנת להפסיק את הכאב. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- סטירן בשתן
- מעכבי אצטילכולין אסטראז
-
תרופות קשורות
- אקמול פוקוס
- דיפירון (אופטלגין, וי-דלגין)
-
מונחים קשורים
- איבר חישה
- אמפטמין
רופאים בתחום
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"הגענו לד״ר רני אבודים וללא תקווה
ד״ר רני ברנע עלה על הבעיה תוך עשר דק וזאת לאחר שהמון מומחים ונוירולוגים לא גילו. הוא קיבל אותי מיד הסביר, נתן בדיקות לאמת את החשש שלו ואכן הוא צדק.
מיד לאחר 24 שעות היה זמין לקבל ולקרא את התוצאות ולהדריך אותנו.
הוא מאוד אנושי נעים מרגיע,
ומרגישים מיד שאנחנו בידיים טובות מקצועיות.
רופא מלאך 😇עם ידע גדול ורצון לעזור ולעשות המון טוב.👌"
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים