פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 211
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
מיגרנהרפי 29/07/2013 | 22:16שלום דוקטור הייתי אצל נורולוג בעקבות כאבי ראש חזקים שנמשכו שש שנים, הנורולוג המליץ לי על כדורים בשם טופמקס רציתי לדעת האם הכגורים לא מסוכנים לגוף במיוחד אודה לך על תגובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
טופמקס
רפי 29/07/2013 | 23:42תודה רבה דוקטור על תגובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופמקס
דר' דניאל עובד 29/07/2013 | 22:46התרופה אינה מסוכנת, ודי יעילה במניעה של כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
טופמקס
-
כאב ראש כרוניטלי 28/07/2013 | 03:31דוקטור שלום רב. שמי טלי סובלת מכאב ראש כרוני מזה 4 שנים מטופלת בדפלפט וציפרלקס ללא הטבה. חיי סביב כאב של 24 שעות NON STOP ואני חסרת סבלנות בשל כך. אני מעוניינת להפסיק לקחת כדורים כימיים ולנקות את גופי מכל הרעלים שהכנסתי אליו במשך 5 שנים. אני רוצה לנסות שינוי תזונתי כי אני חושבת שפה הבעיה וזה מה שגורם לכאבי הראש. מאז שאני זוכרת את עצמי אני חיה על ארוחה/שתיים ביום 10 כוסות קפה ו10 סיגריות. איך אני עושה את זה? 2.האם ניקוי רעלים בשיטת שלטון עדיין קיימת? האם יש שיטה נוספת פחות אגרסיבית? איך משיגים השגחה רפואית לכך?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש כרוני
דר' דניאל עובד 29/07/2013 | 19:55אני מבין את סבלך, אבל קשה לי לעזור במצבך המורכב כל כך דרך הפורום. תוכלי אם תרצי לקבוע תור במרפאתי ואנסה לעזור...הוסף תגובה
-
כאב ראש כרוני
טלי 29/07/2013 | 01:53ביקרתי כבר במרפאת כאב ראש בבלינסון וזה לא עזר. אני ממתינה עכשיו לביקור בבי"ח מאיר בפברואר. ניורולוג בקהילה הציע לבצע גמילה מרוקסט פלוס ולהמשיך עם הטיפול המונע דפלפט וציפרלקס. לאחרונה העלתי את המינון של הדפלפט ב-250 גרם נוספים בהנחיית ניורולוג מומחה וכעת אני סובלת מכאב חד עוד יותר. אני באמת שואלת בפעם המי יודע כמה... מה לעשות? לא רוצה להמשיך לסבול ככה.. מה לעשות .. אני מטופלת אצל המומחה ועדיין אין הטבה אשמח לעצתך בכנות כואבת טליהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש כרוניים
דר' דניאל עובד 28/07/2013 | 16:19הייתי מתחיל מביקור במרפאת כאבי ראש. במידת הצורך תופני לאישפוז לצורך גמילה מתרופות, או בלשונך- "ניקוי רעלים", אם זאת הייתה כוונתך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש כרוני
-
ממה נובע כאב ראש כרוניעזרה בכאב ראש כרוני 29/07/2013 | 03:21דר' עובד שלום רב. מתנצלת שאני מציפה אותך בשאלות אבל אני חייבת לשים לזה סוף. ממה שידוע עד כה כאב ראש כרוני נוצר כתוצא משימוש יתר בתרופות לשיכוך כאבים בלבד או שיכולות להיות עוד סיבות. נניח שאני יעבור גמילה בפיקוח רפואי מה הלאה איך אני יצא מזה ... הגוף ינקה את עצמו ? לא יציעו לי כדורים שוב? .. יש דרך חזרה לחיים ללא כאב ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש כרוני
דר' דניאל עובד 29/07/2013 | 19:53הטיפול הוא להפסקת ה"התמכרות" במשככי הכאבים שבעצמם יכולים לגרום לכאבי ראש, ובטיפול מניעה לכאבי הראש שבבסיס, כמו למשל מיגרנה כרונית, או כאב ראש תעוקה וכו'. השאיפה בסופו של דבר להגיע למצב שבו הטיפול הוא מניעה בלבד, ללא משככי כאבים, למשך חצי שנה, ואז מנסים להפסיק בהדרגה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש כרוני
-
תוצאות בדיקת ניקור מותניגלית 28/07/2013 | 08:58אמי סובלת מזה תקופה ארוכה מכאבים ברגלים והגב התחתון. בתוצאות בדיקת חשמל ניראה כי קיימת פגיעה במערכת העיצבית בחלק המוטורי. פנינו לניאורולוג אשר ביקש בדיקת ניקור מותני. לדברי הרופא(משיחה טלפונית ראשונית)תוצאות הבדיקה מראות רמת חלבון גבוהה ככול הנראה המעידה על בעיה דלקתית. אני מעת מודאגת כיוון ששאלתי באופן כללי האים יש ממה לדאוג (מחלה מסוכנת). נענתי כי נדבר על הכול במועד הביקור שאמור להתקיים השבוע. (בדיקת MRI עמוד שידרה יצאה תקינה). אשמח לקבל מידע יותר מדויק בנושא.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים ברגליים
דר' דניאל עובד 28/07/2013 | 16:17השאלה אינה קשורה לנושא הפורום- כאבי ראש ומיגרנה. בגדול אוכל לענות שלפי התיאור שלך, אין מדובר במחלה מסוכנת. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים ברגליים
-
טיפול במיגרנהשרונה 25/07/2013 | 21:05האם טיפול בשיטת נוירופידבק או בשיטת TMS יעל במיגרנות עם אאורה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדקת eeg
דר' דניאל עובד 27/07/2013 | 18:27אני לא מכיר בדיקת qeeg, ובכל מקרה בדיקת eeg אינה רלוונטית למיגרנה...הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
שרונה 27/07/2013 | 18:06מה ההבדל בין בדיקת eeg לבדיקת qeeg? איזו בדיקה עדיף לעשטת מבין השתיים? תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול במיגרנה
דר' דניאל עובד 26/07/2013 | 08:46בהחלט כן, אם כי אין קונצנזוס בקרב המומחים לגבי יעילות השיטות הללו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדקת eeg
-
תוצאת CT ראש עם חומר ניגודאתי 26/07/2013 | 17:21שלום רב ד"ר נא עזרתך: אני בת 20 סובלת שנים ארוכות מכאבי ראש. נוירולוג נתן לי לבצע בירור CT ראש והיום קיבלתי את התשובה ואני מודאגת מאוד. להלן פירוט התשובה: מבנה גרמי ללא ממצא מוקדי חשוד או הרסני מערות פנים אוורור תקין חדרי המוח והחריצים הרחבה ניכרת של החדר הצדדי השמאלי פרט לקרן הפרונטאלית. הגדלה של הכורואיד פלקסוס בחדר הצדדי השמאלי. בחדר הצדדי המורחב מתבלט אל הציסטרנה האמביאנית משמאל ודוחק את המדבריין. שאר חדרי המוח ברוחב תקין. מרקם המוח ללא הדגמת ממצא מוקדי פרנכימלי האדרתי. לסיכום- הכורואיד פלקסוס בחדר הצדדי השמאלי מוגדל ובלתי רגולרי ומלווה בהגדלה ניכרת של מדורי החדר הצדדי השמאלי, פרט לקרן הפרונטלית. גורם לאפקט מסה עם דחיקה של המידבריין- הממצאים חשודים לכורואיד פלקסוס פפילומה. מומלצת השלמה של הבדיקה ע"י MRI וייעוץ נוירכירורגי בהקדם. אנא ענה לי בדחיפות אני מוטרדת מאוד עד שאראה את הרופא ששלח אותיץ תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
CT ראש
דר' דניאל עובד 27/07/2013 | 15:12אתי שלום, הממצאים בבדיקת ה- CT מעלים חשד לגידול שפיר של כורואיד פלקסוס- מבנה במוח שמייצר את נוזל המוח באופן לא מבוקר, וכנראה גורם להרחבה של חלל המוח באותו הצד. זה בהחלט יכול להסביר את כאבי הראש הכרוניים מהם את סובלת. כדאי לבצע MRI מוח בהקדם ולהתייעץ עם נוירוכירורג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT ראש
-
המיקרניה קונטינואההשרונית 27/07/2013 | 09:16שלום דר' עובד, עברתי פגיעת צליפת שוט בתאונת דרכים וניתוח הפרדות רשתית בעין שמאל לפני כ-10 שנים. מאז אני סובלת מכאב כרוני שמופיע כפעמיים בשבוע בעין שמאל המתפשט לחצי ראש שמאלי (תמיד באותו צד). במרפאת כאב אובחנתי כ"המיקרניה קונטינואה" אולם התרופות שקיבלתי להפסקת הכאב לא עוזרות כלל.(אינדומד, וימובו). למרות התרופות הכאב נמשך שעות לעיתים יומיים או שלושה. גם טריפטנים לטיפול במיגרנה לא עוזר. ניסיתי את כל הטיפולים האלטרנטיביים במהלך 10 השנים שחלפו כגון דיקור, שיאצו, רפלקסולוגיה, כירופרקטיקה וכו' ללא הועיל כולל תרופות למניעה. קראתי בפורום שלך שהמיקרניה קונטינואה מגיבה רק לסוג מסויים של טיפול. אשמח לדעת מהו??? תודה למפרע.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המקרניה קונטינואה
דר' דניאל עובד 27/07/2013 | 14:13אם הטיפולים השונים, כולל אינדומד לא עזרו (שהוא הטיפול הספציפי), קרוב לוודאי שהאבחנה אינה נכונה, ויש צורך בהערכה נוספת. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש שמתמחה באיבחון וטיפול בכאבי הראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המקרניה קונטינואה
-
רעשים מוזרים בראשקטרן 27/07/2013 | 09:53אני סובלת מרעשים בראש שפסקו במשך הזמן מעצמם הם חזרו ובנוסף יש לי כאבים בעורף ולפעמים אני מרגישה כמו צמרמורת בחלק האחורי של הראש לפני כשנה עברתי ס טי מוח והכל תקיןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רעשים מוזרים בראש
דר' דניאל עובד 27/07/2013 | 14:11כדאי להיבדק ע"י נוירולוג, ייתכן שמדובר בכאבי ראש מסוג Tension, או מטריגר פוינטס באזור שרירי הצווארהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רעשים מוזרים בראש
-
רעשים מוזרים בראשקטרן 27/07/2013 | 09:54אני סובלת מרעשים בראש שפסקו במשך הזמן מעצמם הם חזרו ובנוסף יש לי כאבים בעורף ולפעמים אני מרגישה כמו צמרמורת בחלק האחורי של הראש לפני כשנה עברתי ס טי מוח והכל תקיןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רעשים מוזרים בראש
דר' דניאל עובד 27/07/2013 | 14:10כדאי להיבדק ע"י נוירולוג, ייתכן שמדובר בכאבי ראש מסוג Tension, או מטריגר פוינטס באזור שרירי הצווארהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רעשים מוזרים בראש
-
כאבי ראש כתוצאה ממחלת הנשיקהעדיאל 24/07/2013 | 09:36אני סובל ממחלת הנשיקה ובימים האחרונים סובל מכאבי ראש מאד מאד חזקים .מה ניתן לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 25/07/2013 | 12:31כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג ולטפל במשככי כאבים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- מעכבי אצטילכולין אסטראז
- ויטמין B6
-
תרופות קשורות
- אוזנימוד (זפוסיה)
- פריגאבאלין (ליריקה)
-
מונחים קשורים
- עמותת GNEM ישראל
- אין-ויטרו (in vitro)
רופאים בתחום
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
ד"ר יהודה ספקוטי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים