פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 212
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
טיפול במיגרנה - מאיפה מתחילים?מרתה 22/07/2013 | 11:44שלום, בעלי, בן 35, סובל ממיגרנות והיינו רוצים לעשות בירור וטיפול מעמיק בעניין. לאן פונים? האם לרופא משפחה? (הוא היה אצלו בעבר ולא קיבל שום הפניה). האם יש מרפאות המתמחות במיגרנה שניתן לפנות אליהן? תודה מראש!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול במיגרנה
דר' דניאל עובד 23/07/2013 | 10:35בוודאי, כדאי ורצוי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול במיגרנה
-
CVAגליה 22/07/2013 | 16:54שלום רב, לאחר מה שנחשד כאירוע מוחי בוצע צילום CT. הממצאים היו כדלקמן: קיימת הרחבת הפיסורות הסילבאניות ושל חלל אקסטראאקסיאלי פרונטלי דו"צ. בחתכים הגבוהים הודגמו איזורים היפודנסים נרחבים בחומר הלבן. יש לציין הבלטת החריצים על חשבון קפלי המוח. מבנה גרמי שמור. ברצוני לציין כי בבדיקות הדם לא נמצאה עדות להמטומה. מה שכן, חצי צד של פניי היו משותקות למשך כ-14 שעות. אשמח לפיענוח התוצאה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פענוח
דר' דניאל עובד 23/07/2013 | 10:34כדאי לפנות לפורום נוירולוגיה. נושא פורום זה הוא אך ורק כאבי ראש ומיגרנה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פענוח
-
כאבי ראש מסוג של לחץאסף 18/07/2013 | 23:58לפני כחודש החלו כאבי ראש בלתי מוסברים שלוו בלחץ דם גבוה. קיבלתי כדורים להורדת לחץ דם אבל כאב הראש עדיין נשאר גם לאחר שהחליפו לי את כדורי לחץ הדם. עיקר כאבי הראש הם בבוקר ובערב, במהלך היום נחלשים. כאבי הראש הם מעין לחץ במרכז הראש ולעיתים בחלק האחורי של הראש. נבדקתי אצל רופא עינים ולא נתגלו שום ממצאים. נבדקתי אצל נוירולית, שלא מצאה כלום אולם טענה כי ייתכן וזהו כאב ראש של TENTION, ונתנה לי כדורי רוקסט פלוס. חזרתי לרופא המשפחה שהמליץ על כדורים מרגיעים , ועל אפשרות של CT מוח אם אני מוטרד מאוד. אכן אני מאוד מוטרד מתופעה זאת שעוברת עליי כבר חודש, ללא שום הקלות. מספר פעמים לווו כאבי הראש גם עם הקאות בלתי מסוברות, שהעלו ללא ספק את סף החרדה שלי מן המצב. כמו כן ברצוני לברר האם טיסות יכולות לגרום גם למצבים אלה, כיון שאני טס לחול כ 6-5 פעמים בשנה. אשמח לקבל עצה מה לעשות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מסוג של לחץ
דר' דניאל עובד 23/07/2013 | 10:31שאלתך נשמעת מוכרת, ביקרת אצלי אתמול במרפאה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מסוג של לחץ
-
פענוח סיטי ראשמורן 15/07/2013 | 12:10שלום. דוקטור , לפני מס' ימים עשיתי סיטי ראש לאחר שהתקפי המיגרנה שלי נהיו תכופים וחזקים יותר , בפענוע רשום " הסתיידויות קטנות בפאלקס בחלקו הפרונטלי" מה זה אומר ? אשמח לתשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בהמשך לתשובתי
דר' דניאל עובד 23/07/2013 | 10:27כתבתי שלא. אין קשר לכאבי ראש בכלל.הוסף תגובה
-
בהמשך לתשובתךמיום 16.7.13 בשעה 14:49
מורן 16/07/2013 | 18:35האם יש לזה קשר לכאבי ראש חזקים במיוחד באיזור המצח ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פענוח ct
דר' דניאל עובד 16/07/2013 | 14:49לממצא הזה לרוב אין משמעות קלינית, ואין קשר למיגרנה. מדובר בהצטברות של מולקולות סידן באזור הפאלקס. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהמשך לתשובתי
-
קפיצת שריר בפניםדניאלה 16/07/2013 | 17:30שלום ד״ר, אודה לך אם תוכל להתייחס לשאלתי על אף שלא מדובר בתלונה מובהקת של כאב ראש. אני בת 43 בסך הכול בריאה. סובלת מזה כשנה מקפיצות שרירים בכל איברי הגוף ללא חולשה וללא אטרופיה. נבדקתי על מספר נוירולוגים ועברתי בדיקות emg ונאמר לי כי מה שיש לי אינו מדאיג וכי הקפיצות הינן שפירות. לפני 3 ימים לפתע שמתי לב שכאשר אני מזיזה את שערי מאחורי האוזן ( התנועה הרגילה שבעלי שיער ארוך עושים ) קופץ לי שריר קטן מאד מעל השפה העליונה. מעין פסיקולציה מזערית. זה קורה רק כשאני עושה את התנועה ורק בצד ימין- כאילו מעין רפלקס כזה. ללא כאב או אנומליות בתחושה. ממה נובעת התופעה הזו? האם מצריך לדעתך פניה לנוירולוג או שניתן להניח שקשור לתופעת הקפיצות השפירית שיש לי? המון תודה, דניאלה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קפית שרירי בפנים
דר' דניאל עובד 23/07/2013 | 10:26דניאלה שלום, אם אכן מדובר בצורה שפירה של "קפיצות שרירים", אין מקום לדאגה. גם כייוץ השריר בשפה לא צריך להדאיג...בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קפית שרירי בפנים
-
שריפה בעיןטליה 15/07/2013 | 19:15שלום. היום באמצע תעסוקה רגילה , לפתע הרגשתי שריפה בעין כאילו נגעתי עם אצבע שיש עליה משהו חריף.שריפה בעין אדמומית ונימי דם בולטים . שטפתי עם מים, אך עדיין יש לי הרגשה של עין נפוחה בנימים והיא עדיין אדומה גם לאחר שעות . האם אני צריכה לחשוש ממשהו? אני בת 51 ומידי פעם סובלת מכאבי ראש שלפי דעתי דיי קורבים לתאורי המיגרנה . תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שריפה בעין
דר' דניאל עובד 16/07/2013 | 14:47כדאי להיבדק קודם ע"י רופא עיניים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שריפה בעין
-
שאלהנעמי 15/07/2013 | 02:18שלום רב, בעקבות ביופסיה שעברתי בשד נכנסתי למתח נפשי אקוטי (תודה לאל התוצאה שלילית). מכל מקום, כשבוע פלוס לאחר שכבר נרגעתי בעקבות התשובה התחלתי להרגיש כאב ראש שהולך ומחריף בצד האחורי של הראש מעל הצוואר והעורף שמקרין בתחושה של כובד ולחץ על אזור סביב האף ואפילו בפנים. מעין לחץ חזק בראש מאחור כאילו שצבת לופתת את האזור ומוחצת אותו. כאב דומה לזה בעוצמתו רק במיקום שונה בראש היה לי לפני כמה שנים גם בעקבות מתח נפשי אקוטי (בנסיבות דומות). ברם, כיוון שמדובר בכל זאת במיקום שונה אני גם סובלת וגם מוטרדת - הפעם דומני שזה C3 . אציין כי עבר כשבוע בין קבלת התוצאות המרגיעות לפרוץ הכאבים ולכן חשבתי שמדובר במתח שהצטבר ופרץ שבוע לאחר שכבר נרגעתי. כלומר לחץ מהצוואר בעקבות מתח.העניין הוא שכשנוגעים לי באזור הצוואר ולוחצים שם ובכתפיים - שם אין תחושה של כאב. האם יתכן הדבר? ואם כן - מה יכול להרגיע? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מקור הכאב
דר' דניאל עובד 16/07/2013 | 14:45אנחנו לא יודעים מה מקור הכאב, לכן זהו כאב ראש ראשוני...הוסף תגובה
-
המשך ותודה
נעמי 15/07/2013 | 13:19מה מקורו של כאב כזה? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 15/07/2013 | 07:57הכאב שלך יכול להתאים לכאב ראש תעוקה, ולא בהכרח כאב שמקורו בעמוד השדרה הצווארי. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מקור הכאב
-
מה לעשות כשזה קורהדגנית 08/07/2013 | 20:52שלום רב בני הצעיר בן ה- 13 וחצי חש באופן פתאומי לפני שבועיים שהוא רואה לבן בעין שמאל והוא התחיל לראות והוא לא הצליח לדבר והיה לו רעידות ברגל שמאל ואז ברגל ימין ואז בחזה ואז התפשט לכל הגוף והרגיש נימולים על הגוף, אתמול לקראת ערב פתאום ברגע פתאומי חש שוב פעם את אותו הדבר לא רואה בעין שמאל ועוד.. הלכנו לעשות CT היום והגיעו התשובות ואמרו שיש לו מיגרנה.. אנחנו לא יודעים מה לעשות בשביל שזה לא יחזור ועם כן איך יודעים שזה חוזר, כבר לפני שבועיים הפסקנו עם שוקולד, גבינה צהובה, ויין אדום וזה עדיין ממשיך ואנחנו לא יודעים מה לעשות, תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תרופות מניעה
דר' דניאל עובד 14/07/2013 | 17:55יש הרבה, כדאי לפנות לנטירולוג...הוסף תגובה
-
טיפול מניעה
דגנית 14/07/2013 | 15:52אילו תרופות אלו ? איך קוראים להן ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול מניעה
דר' דניאל עובד 12/07/2013 | 19:40נכוןהוסף תגובה
-
טיפול מניעה
דגנית 11/07/2013 | 20:23וזה באמת עושה את זה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול מניעה
דר' דניאל עובד 10/07/2013 | 12:12צריך לקחת תרופה באופן יום יומי על מנת למנוע התקפים, במידה והתדירות מעל פעם בשבוע...הוסף תגובה
-
טיפול מניעה
דגנית 10/07/2013 | 11:15מה זה אומר טיפול מניעה ? איך עושים את זה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה לעשות כשזה קורה
דר' דניאל עובד 10/07/2013 | 09:29לא הזכרת כאבי ראש, אבחנה של מיגרנה ללא כאבי ראש היא לא כל כך סבירה. אם אכן מדובר במיגרנה, ומדובר בתדירות התקפים של לפחות אחת לשבוע, צריך להתחיל טיפול מניעה. כדאי לפנות לנוירולוג ילדים או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות מניעה
-
כאב ראש ראשון מאד חזק מעל לגבה הימנית כבר שבוע ולא מפסיקבני 13/07/2013 | 21:20היי אני בן 27 בחור בריא נתקפתי לפני שבוע פתאום בכאבי ראש מאאד חזקים מעל הגבה הימנית וזה ככה כבר שבוע בא והולך בהתחלה השפיעו כדורי אופטלגין ועכשיו כבר כמעט לא, הייתי בהתחלה במיון עשו לי לחץ דם ובדיקת דם יצא תקין אבל הכאבים ממשיכים והם חזקים חשוב לציין שאין לי ששום תופעות מהעין ימין היא מתפקדת רגיל קבעתי תור לנוירולוג אבל זה עוד חודש מה לעשות? מה זה נראה לך בערך? זה תסמינים של משהו חמור? גידול? סרטו? כבר לא יודע מה לחשוב ... תודה בניהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש ראשון חזק מעל לגבה הימנית
דר' דניאל עובד 14/07/2013 | 10:03בני שלום, התיאור שלך יכול להתאים למעל 10 סוגים של כאבי ראש שלכל אחד מהם טיפול שונה. מאידך לא סביר שתסבול עד לבדיקה אצל הנוירולוג בעוד חודש. כדאי לנסות לקבוע תור במרפאת כאבי ראש או לפנות לחדר המיון. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ראשון חזק מעל לגבה הימנית
-
כאב חזק ברקה ובכל צד ימיןסיון 11/07/2013 | 17:53שלום, אני בת 27, מזה שבוע וחצי יש לי כאב ראש חזק ברקה שמתפשט על האוזן וכל אזור האוקסיפוט קיבלתי זריקת וולטרן ויום למחרת קיבלתי זריקת אימטריקס שמאד עזרה אך הכאב לא נעלם הוא רק נחלש. קיבלתי אוקסידול וכדורי אימטריקס 50 מ״ג. את הזריקה קיבלתי לפני חמישה ימים, האם אני יכולה ליטול כדור של אימטריקס? יש לציין שכל יום אני נוטלת פעם או פעמיים אוקסידול.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אימיטרקס
דר' דניאל עובד 12/07/2013 | 20:20את יכולה ליטול אימיטרקס, אבל זה נשמע כאילו הטיפול הוא לא נכון, ולמעשה אין ממש אבחנה ברורה. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אימיטרקס
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- מבחן טובה
- קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
- אופטומומאב (קיסימפטה)
- אלטריפטאן
-
מונחים קשורים
- אי-התמצאות
- שמן ריק סימפסון
רופאים בתחום
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"הגענו לד״ר רני אבודים וללא תקווה
ד״ר רני ברנע עלה על הבעיה תוך עשר דק וזאת לאחר שהמון מומחים ונוירולוגים לא גילו. הוא קיבל אותי מיד הסביר, נתן בדיקות לאמת את החשש שלו ואכן הוא צדק.
מיד לאחר 24 שעות היה זמין לקבל ולקרא את התוצאות ולהדריך אותנו.
הוא מאוד אנושי נעים מרגיע,
ומרגישים מיד שאנחנו בידיים טובות מקצועיות.
רופא מלאך 😇עם ידע גדול ורצון לעזור ולעשות המון טוב.👌"
ד"ר דוד אוריון
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"אין מילים כדי לתאר את הנס שקרה לנו כשקיבלנו המלצה על דוקטור אוריון , אמא שלי הייתה ביום ה 6 לאשפוז בבי"ח שבו ככל הנראה טופלה לא נכון והסיקו שאין עוד דרך לשפר את מצבה ( הגיעו למסקנה שאין טעם בצנתור ונתנו טיפול שמרני שנראה שרק החמיר איתה). לצערנו לא היה לנו עם מי להיוועץ במהלך הרצף של חג-שבת, מיד בראשון בבוקר קיבלנו המלצה על דוקטור אוריון, הצלחנו להשיג אותו טלפונית והוא מיד ביקש שנעביר אליו את החומרים בעזרת תיאום עם המזכירה החומר הגיע אליו עד הצהריים וכבר בערב הוא נתן לנו אנליזה טלפונית ומכתב מיידי שאיפשר לנו להיכנס כבר באותו ערב למרכז בתל השומר.
כבר כשהגענו לשם הבנו שאנחנו בידיים הכי טובות , מקצועיות ומסורות שיש !
לאחר מספר ימים ביצע דוקטור אוריון צנתור מוצלח שאחריו נראה שיפור נוסף מה שמאפשר כעת שיקום מוצלח יותר לאימי.
באמת שאין מילים כדי לתאר את רמת המקצועיות והמסירות והעבודה מסביב לשעון שמבצע דוקטור אוריון .
יצא לי לשהות בבית החולים גם בבוקר יום כיפור ונדהמתי לראות אותו מגיע ועובר בין כל המטופלים שלו בסבלנות ומסירות ודואג לשלום כולם .
השיח מולו תמיד מכיל ומכבד ובגובה העיניים.
כבר בשיחת הטלפון הראשונית הבנו שהגענו לאדם הנכון לטפל במצבה של אמי והמקצועי ביותר ככל הנראה בארץ למקרים האלה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים