פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 221
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
מיגרנה או אלרגיה?דינה 08/04/2013 | 11:03בשנתיים האחרונות יש לי כאבי ראש חוזרים אבל הם מגיעים יחד עם נזלת ועיטושים וכשאני מתעטשת זה מכאיב יותר. בינתיים סבלתי בשקט אבל אני לא מתפקדת וזה לא נוח לי. חפשתי בגוגל והבנתי שזה יכול להיות מיגרנה או אפילו אלרגיה של העונה למשל... איך אפשר להבחין בין ה2?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
גם אני
גם אני 10/04/2013 | 20:24סבלתי מזה מאוד .ממליצה לעשות חיסונים לאלרגיה וגם טיפולי רפואה משלימה.בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה או אלרגיה
דר' דניאל עובד 08/04/2013 | 20:33דינה שלום, מיגרנה באה לרוב בצורה של התקפים של כאבי ראש, כל התקף נמשך בין 4-72 שעות, מלווים בבחילות והקאות, רגישות לאור או לרעש. אין בדרך כלל נזלת או התעטשויות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
גם אני
-
כאבים עזים בחלק התחתון ימני אחורי של הראשלינדה 10/04/2013 | 03:30כבר כמה פעמים יש לי כאבי ראש בחלק ימני אחורי, אתמול היה לי כאב חזק מאוד עד כדי התעוררות. רוצה לציין שאני לא ישנה טוב בכלל הרבה זמן. אני בת 52 והשינה שלי לקויה. אני מאוד פוחדת ללכת אפילו לנוירולוג. האם המצב חמור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים עזים בחלק התחתון הימני האחורי של הראש
דר' דניאל עובד 10/04/2013 | 13:57אם זה כאב שטחי, שפאשר להפיק אותו במגע או לחץ מקומי, קרוב לוודאי שמדובר בדלקת של העצב העורפי הגדול, שהטיפול בו הוא מאוד פשוט. כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים עזים בחלק התחתון הימני האחורי של הראש
-
כאבי ראש בתקופת המחזורמיכל 09/04/2013 | 04:39שלום, הנני סובלת ממיגרנות שנים רבות. הנני בת36 וסובלת מכך מילדות. הכאב בדר"כ סביב תקופת המחזור (לפני ובמהלך). בשנים האחרונות, לעיתים כאבי הראש מתחילים בלילה. אמנם התופעה חולפת עם סיום המחזור ואינה מופיעה כלל במהלך החודש, אך עדיין, מהסתכלות באינטרנט למדתי כי כאב המתחיל בלילה מעורר דאגה. האם לפנות לבדיקות לבירורים יותר מקיפים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 10/04/2013 | 13:40זה נכון שזה לא נפוץ שכאב של מיגרנה מופיע בלילה, אבל זה עדיין יכול לקרות. אם אופי הכאב דומה למה שאת מכירה, לא צריך לדאוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבי ראש שבתקופה האחרונהאביב 05/04/2013 | 22:43שלום, אני בן 23 מאזור המרכז. בגילאי חטיבת הביניים היו לי מיגרנות עם אאורה שנעלמו. בשבועות האחרונים יש לי כאב ראש כל ערב, מעל העין, במצח וברקה (כל אלה בצד ימין) ותחושה של עור ברווז בקרקפת. אחרי שינה זה נעלם ובערב חוזר שוב. האם זו מיגרנה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 06/04/2013 | 09:27לא בהכרח, זה יכול להתאים גם לכאבי ראש תעוקה (tension)...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
מיגרנות קשותד. 05/04/2013 | 23:11שלום, אני בת 34, סובלת ממיגרנות מזה שנים, בשנתיים האחרונות החמרה משמעותית. נוטלת טיפול מניעתי דפלפט 750 מל' שלהערכתי כבר למונע שום דבר. בחודש האחרון הגעתי ל20 התקפים בעוצמות שונות, 34 כדורי אקסידול ועוד 8 כדורי ריזלט. ניסיתי כבר את כל הטריפטנים, כולם עוזרים אבל עם תופעות לוואי. אקסידול עוזר אך לא תמיד. הייתי במרפאות לכאבי ראש, עושים שינוי בטיפול תרופתי, הקלה זמנית והמצב חוזר. ניסיתי דיקור כמה פעמים, ללא תוצאה. מתוך הנחה שעצם השימוש יתר במשככי כאבים יכול לגרום להחמרה, האם לדעתך יש מקום לגמילה (עשיתי כבר פעם באמצעות סטרואידים). ומה בכלל היית מציע... ? תודה מראש על תשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מיגרנות קשות
דר' דניאל עובד 06/04/2013 | 09:26את אכן נשמעת פצייאנטים קלאסית של מרפאת כאבי ראש. 20 התקפים בחודש ושימוש ב-34 כדורי אקסידול ועוד 8 כדורי ריזלט זה מצב לא רצוי המחייב טיפול מיידי, וטיפול גמילה בא בחשבון (אגב, לא מחייב באישפוז). אין ספק שהטיפול בדפלפט אינו יעיל ויש להחליפו. ממליץ לך לפנות שוב למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנות קשות
-
מנוחה מהמיגרנהשולה 04/04/2013 | 17:40שלום ד"ר יש לי מיגרנות תכופות ואני מטופלת בכדורים. עד שאני לוקחת את הכדור ועד שהוא מתחיל להשפיע עליי לוקח זמן. מה ניתן לעשות בזמן הזה שבו אני סובלת? יש תרגילים כלשהם? לרוב אני בעבודה וזה פוגע בי ובעבודה שאני אמורה לעשות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מנוחה מהמיגרנה
דר' דניאל עובד 06/04/2013 | 09:21אפשר להשתמש בתרופות שנספגות למחזור הדם מהר יותר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מנוחה מהמיגרנה
-
אשמח לעזרתךויקטור 30/03/2013 | 19:32שלום ד"ר יקר! לאחרונה אני סובל מהתעוררות בשעות הלילה משינה עקב הרדמות כף היד שלי(לרוב שמאל אבל גם ימין מגיע מידי פעם ולפעמים באצבע המורה) הידיים נרדמות ומעירות אותי,וכן קפיצות שרירים שמופיעות לי בצורה מוזרה במנוחה ואו בסתם ישיבה.זה דיי קבוע אך עם תדירות משתנה.מתחילת הבוקר הקפיצות מדלגות מה4 ראשי לשרירי הרגליים וגם בכת שמאל עשיתי מוחEMG,MRI,ובדיקות נוירולוגיות בחודש האחרון(לפני הרדמות ידיי בלילה)ובדיקות דם כולל ;בי12 שיצא 170 אך בגדול ללא כל ממצא חריג.(צירפתי לך את הבדיקות האחרונות) נכון שקשה לאבחן תסמינים אלה אך לאחרונה גיליתי דבר שאולי יכול לסייע בהשערתך ואולי תמליץ לי מה לעשות. גיליתי שבכף יד שמאל אם אני לוחץ על התעלה הקרפלית קבוע לשניה ועוזב יש קליק כזה ותזוזה מינורית של המפרק. בצד ימין אין קליק והכל בסדר.. שאלתי היא ממה הדבר נובע?מה לעשות?ולמה קופצים לי השרירים בגוף במנוחה וקבוע לאחרונה?,פעם ברגל פעם ירך פעם יד..מתסכל ומטריד כבר הרבה זמן..המוזרות שלי בכל הסיפור הזה היא שאין לי כאבי תופת בגב או בצוואר שיכולים להעיד על בעיה... רק מין חולשה(רכות בלי ראש כבד) כזאת בעורף וטיפ טיפה חוסר תחושה(אולי אני מדמיין אך כך אני מרגיש...) בצירוף ה"קליק" הזה בכף היד שאיני יודע מה הוא מעיד וקפיצות השרירים בכל הגוף...מה אני יגיד לך ד"ר פחד אלוהים השאלה שלי היא כזאת :האם הבדיקות שעשיתי עד כה יכולות להרגיע טיפה או שאולי נעשו מוקדם? ? והאם בדיקת הולכתה עיצבית בפעם השניה יכולה לסייע בהשוואה בין השניים? הקפיצות בשרירים הם קבועות בכל זמן שאני במנוחה הם מופיעות מתישהו..וזה מפחיד אותי מצטער על ההטרדה ד"ר אני פשוט מאוד דואג ממחלות חשוכות מרפא שמציירות כל הזמן תמונות בראש..וגם לאחר כל הבדיקות שעשיתי אני מיואש מתחנן כבר לשלול את כל המחלות של השרירים והעצבים אבל כל הקפיצות של השריר וההירדמויות של הידיים וההתעוררות בלילה מדאיגים אותי ועושים לי מין גהינום . אשמח לדעת אם יתכן קשר כלשהו לפיברומיאלגיה..תודה וחג שמח בדיקת ההולכה העיצבית לחץ כאן: http://jpg.co.il/view/51570d2c45d2e.jpg/ בדיקת הדם האחרונה לחץ כאן: http://jpg.co.il/view/51570dd67faaf.jpg/הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לילה אחרון
דר' דניאל עובד 04/04/2013 | 17:04אם כל היד ולא רק כף היד, כדאי לפנות לייעוץ נוירולוג בהקדם...בהצלחה...הוסף תגובה
-
זה מה שקרה לי בלילה האחרון
ויקטור 01/04/2013 | 09:26קמתי ההבוקר עם יד ימין רדומה מלמעלה עד למטה,)כתף עד כף היד( לא יכולתי להרים אותה היא הייתה כמו משותקת ונעזרתי ביד שמאל לקחת אותה למקלחת.. עד שהיא התעוררה.. עדיין יש לי חוסר תחושה בה יש לציין שגם הייתה רדימות באותה הזמן בשריר. שמעל לברך באותו יד. תוסיף את כל קפיצות השרירים שיש לי והחמוזרות וקצת חוסר התחושה שיש לי בצוואר(בלי ראש כבד אבל חולשה לא ברורה מין נחוסר תחושה קבוע.. מודאג מאוד ד"ר זה כבר לא כף היד ממש כל היד הייתה רדומה אני מפחד פחד אלוהים ממחלות השרירים האיומות ואובד עיצות..אשמח אם תייעץ לי מה לעשותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה
דר' דניאל עובד 01/04/2013 | 08:59הירדמות של כף היד בשעות הלילה יכולה להעיד על תסמונת התעלה הקרפלית (CTS) וזה דבר מטריד, אבל לא מדאיג. אפשר להתייעץ לגבי זה עם רופא אורטופד. לגבי קפיצות שרירים במנוחה, אם בדיקת EMG תקינה, ונבדקו מהירויות הולכה ושרירים, זה די מרגיע ושולל מחלה של העצבים הפריפרים או השרירים. אם נשללה בעיה צווארית, זה מצויין. באם כל האפשרויות באבחנה המבדלת נשללו, ישנה צורה של קפיצות שרירים במנוחה שהיא לא מזיקה ואין מקום לדאגה. אפשר לטפל ע"י תרופות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לילה אחרון
-
לחץ בראש למטה ומאחור ול"דגענת 08/03/2013 | 14:31שלום, אמי בת 67 ללא מחלות, כמה ימים שחשה לחץ בראש מאחור למטה בצד שמאל. ל"ד מראה 150/80 תמיד בבוקר וכמה דק' אחרי כשמודדת שוב מראה 120/60. האם יש סיבה לדאגה? האם יש בדיקה שניתן לעשות? בדיקות לב תקינות ולפני שנתיים עברה עם דופלר בדיקת עמוד שדרה צווארי ונמצא תקין. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש עורפי משמאל
דר' דניאל עובד 08/03/2013 | 16:09לכאב ראש תעוקה, דלקת של העצב העורפי, בלט דיסק צווארי וכו'. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש. הצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש עורפי משמאל
-
תופעות מדאיגותרוויה 29/03/2013 | 17:44אני סובלת בשבוע האחרון בכאבי ראש קיצוניים בלתי נסבלים. בנוסף ראייה מטושטשת בעין ימין פתאומית (יש לי ראייה 66). צפצופים באוזניים. אני שותה ביום 3 ליטר של מים. יש לי בתקופה האחרונה גם יובש קשה ומגרד בקרקפת. אני חייבת לציין שכל אלה הן תופעות אשר פעם ראשונה אני פוגשת בהן בעוצמה שכזאת. יש המלצה/ הכוונה / אבחון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תופעות מדאיגות
דר' דניאל עובד 01/04/2013 | 09:03בדרך כלל צריך הפנייה. קשה לי להעריך במה מדובר דרך הפורום, אבל אם כאבי הראש בעוצמה גבוהה כפי שתיארת, כדאי להיבדק. בכל מקרה זה לא נראה קשור לטיפול בדיקור סיני.הוסף תגובה
-
אני צריכה הפנייה?
רוויה 29/03/2013 | 20:09בנוסף, יש לך מחשבה לגבי מה זה יכול להיות. פרט חשוב מאוד ששכחתי לספר לך היא העובדה שהתחלתי תהליך לטיפול בדיקור סיני ב"מכבי טבעי". יש קשר לזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות מדאיגות
דר' דניאל עובד 29/03/2013 | 19:48מומלץ לפנות לבדיקה ע"י רופא נוירולוג בהקדם האפשרי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות מדאיגות
-
תחושות לא טובות בראשדוד 30/03/2013 | 21:43אני נוטל תרופה בשם וויפאקס xr במינון 300 מיזה כשלושה חודשים בהתחלה שלקחתי את הטיפול אמרתי לפסיכאטר שיש לי תחושה של כיווץ במח , וכמו פרפר במח והןא אמר לי שזה יעבור לא להתיחס לזה ולהמשיך לקחת את התרופה כרגיל. המצב שלי השתפר רק מעט , אבל יש לי תחושות נוראיות בראש של זמים בראש, לפעמים שריפה בראש כל זה בחלק האחורי של הראש. בתזוזות חדות של העיניים אני שומע קליק גם שאני מרים במאמץ את הגבות אני שומע כמו קליק מהמח. כמן כן כשאני מרגיש כיווץ , אז ריצה קצת עןזרת לי וגם שאני מוריד את הראש לכיוון הקרקע. גם הראיה שלי נפגעה ואני רואה כמו תלת מימד אם כל זה מצב החרדות לא השתנה בהרבה והם קיימות . מה דעתך האם כל זה השפעה של הכדור או בעיה בריאותית.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תחושות לא טובות בראש
דר' דניאל עובד 01/04/2013 | 08:45זה לא נשמע כמו תופעות לוואי מהתרופות,כדאי לחזור להתייעצות אצל הפסיכאטר, או בדיקה אצל נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושות לא טובות בראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- כאב עצבי
-
בדיקות קשורות
- רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
- כספית בדם
-
תרופות קשורות
- פירידוסטיגמין
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- אזורי אסוציאציה
- אות עצבי
רופאים בתחום
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"הגענו לד״ר רני אבודים וללא תקווה
ד״ר רני ברנע עלה על הבעיה תוך עשר דק וזאת לאחר שהמון מומחים ונוירולוגים לא גילו. הוא קיבל אותי מיד הסביר, נתן בדיקות לאמת את החשש שלו ואכן הוא צדק.
מיד לאחר 24 שעות היה זמין לקבל ולקרא את התוצאות ולהדריך אותנו.
הוא מאוד אנושי נעים מרגיע,
ומרגישים מיד שאנחנו בידיים טובות מקצועיות.
רופא מלאך 😇עם ידע גדול ורצון לעזור ולעשות המון טוב.👌"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים