פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 228
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש חזקים חוזריםמיטל 22/01/2013 | 19:29שלום. אני בת 23, סובלת מזה כ4 שנים בערך מכאבי ראש בהתקפים חוזרים באופן הבא: פעם בחודשיים- שלושה מופיע הכאב בפתאומיות, ונמשך באופן רצוף במשך בערך חודש. הכאב הינו חזק מאוד, בצד ימין של הראש בלבד ומאחורה בלבד. כל השנים האלה עברתי עשרות בדיקות ורופאים, ולא נמצא כלום. בכל התקף כזה אני נוטלת אדוויל פעמיים- שלוש ביום, במשך חודש, ורק ככה אני יכולה להמשיך בחיי. הכאב בלתי נסבל, חזק מאוד, ואי אפשר לתפקד בלי האדוויל, שעוזר לכמה שעות בלבד. כל הנוירולוגים שראיתי גרסו כי לא מדובר במיגרנה, עלה הרעיון שאולי מדובר בעצב מעמוד השדרה (חוליה C2) והציעו לי לאחרונה לעשות זריקה של סטרואידים, מקומית אל מקום הכאב, שאולי עשויה לעזור. רציתי לשאול האם מוכר כאב כזה? האם יכול להגרם לי נזק מנטילה ממושכת של אדוויל? (עד כה לא קרה כלום, והבדיקות דם שלי תקינות..) האם כדאי לנסות את הזריקה? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
התקפים ממושכים כאבי ראש במחצית ראש מימין
דר' דניאל עובד 23/01/2013 | 20:09זה נשמע מיטל שאת לא מטופלת נכון, ומקרה שלך כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש לצורך קביעת אבחנה וקבלת טיפול מתאים. לא מומלץ לטיפול אדוויל לפרק זמן העולה על שבועיים ברציפות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התקפים ממושכים כאבי ראש במחצית ראש מימין
-
סומטרידקסגליגל 19/01/2013 | 15:08שלום רב, אני סובלת 26 שנה ממיגרנות. אני היום בת 40. העשר השנים האחרונות נוטלת על דעת עצמי סומטרידקס/אימיטרקס בין 8-10 בחודש(התייאשתי מטיפולים מונעים שלא עוזרים). במקביל סובלת מחרדות, דכדוך קל ופיברומיאלגיה. שמתי לב שביום שאני לוקחת אימטרקס אני יותר מפוקסת מבחינה ריגשית וקל לי יותר לתפקד-אך אחרי 24 שעות חוזר הדאון ובגדול. האם התחושה הטובה היא בגלל עליית הסרטונין? או שאני מכורה לאימטרקס(חשבתי שהתמכרות היא שימוש הרבה יותר נרחב במידה וכן...). בהמלצת פסיכיאטרית אתחיל אלטרולט/ל השבוע. אנא הכוונתך? מה קורה לי? בברכת תודה!! מראש! חשוב לציין שאני מתפקדת, אמא במשרה מלאה, עובדת, לומדת יחד עם כל הקשיים הלא פשוטים הללו..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
האם מסוכן לצרוך 10 סומטרידקס כל חודש?
גלילג 20/01/2013 | 23:42תודה על התשובות הקודמות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סומטרידקס
דר' דניאל עובד 20/01/2013 | 15:32אין קשר...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סומטרידקס
דר' דניאל עובד 20/01/2013 | 15:31לא צריכה להיות השפעה על מצב הרוח או קשב וריכוז. כנראה אפקט פלסבו. בהצלחה...הוסף תגובה
-
עניין נוסף
גליגל 19/01/2013 | 15:25יש לציין שאני סובלת גם מטינטון קשה (רעש מהמוח-לא מהאוזניים) בין התקף להתקף. הסומטרידקס מרגיע גם את עוצמת הטינטון. לתשובתך אודההוסף תגובה
-
האם מסוכן לצרוך 10 סומטרידקס כל חודש?
-
MRIדן 17/01/2013 | 20:22שלום לאחרונה ביצעתי בדיקת MRI ראש, לצורך מעקב בגלל רמות פרולקטין מוגברות מעט וכן טסוטוסטרון נמוך. אלו התוצאות : PARTIALLY CSF FILLED SELLA TURCICA WITH THINNING OF PITUITARY GLAND TO THE LFET OF MIDLINE IS AGAIN IDENTIFIED WITHOUT SIGNIFICANT INTERVAL CHANGE. THERE IS PARTIAL RECOLUTION OF THE MUCOPERIOSTEAL THICKENING INVOLVING THE RIGHT SPHENOID COMPARTMENT/ REMAINDER OF THE EXAMINDER OF THE EXAMINATION REMAINS INTACT. זה נעשה בהשוואה לבדיקות קודמת מ 2009 (בלי התייחסות לבדיקה מ 2008) ברצוני לשאול מה הממצאים (אם בכלל) שיש בבדיקה האחרונה. ובאם יש ממצא כלשהו (או בגלל הממצאים בבדיקות קודמות) יש צורך במעקב הדמייתי או שמבחינתי אין כל צורך לבדוק זאת שוב ? הבדיקות הקודמות : 2008 (בדיקה שנעשתה למטרה אחרת ולא מכוונת לאוכף טורקי) : MRI HEAD (-/+) CONTRAST. SELLA TORCICA: ASSYMETRY OF THE PITUITARY GLAND WITH FULLNESS ON THE LEFT. A MICRO-ADENOMA IS NOT EXCLUDED. OTHERWISE NEGATIVE. MRA CIRCLE OF WILLIS: WITHIN NORMAL LIMITS. 2009 (בדיקה מכוונת לאוכף טורקי עקב חשד למיקרואדנומה) : ADDENDUM SEPT 8 2009 A PARTIAL CSF FILLED SELLA IS SEEN. IN COMPARISON WITH THE MRI DATED 5-6-08, A MILD THINNING OF THE PITUTIARY IS NOW NOTED IN FTS LEFT PARA CENTRAL GEGION WHERE THE REP ORTED FOLLNESS WAS SEEN ? POST TREATMENT ? ARTIFACT. CLINICAL CORRELATION IS ADVISED. NO CP ANGLE NOR INTERNAL AUDITORY CANAL PATHOLOGY IS SEEN. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
משמעות לעיבוי
דר' דניאל עובד 20/01/2013 | 15:26לדעתי בכל מקרה, אבל כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג. גם לגבי הממצא שהזכרת כדאי להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג...הוסף תגובה
-
יש משמעות לעיבוי הזה ?
דן 19/01/2013 | 21:05רב תודות על תשובתך והאם המעקב הנדרש מבחינת הדמיה תלוי בתוצאות בדיקות דם הורמונליות או שזה נדרש בכל מקרה ? אם הבנתי נכון, בהדמיה האחרונה ראו אוכף ריק חלקית ומלא בנוזל עמוד שדרה (דבר שלא היה לפני כן) זה ממצא שדורש התייחסות/מעקב בפני עצמו ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
דר' דניאל עובד 18/01/2013 | 14:38סליחה, בהשוואה ל-2009. לדעתי צריך להמשיך במעקב הדמיתי ואנדוקריני...הוסף תגובה
-
כוונתך לעומת האחרון מה 2012 ?
דן 18/01/2013 | 12:12הראשון היה ב 2008 מוח כללי לאחריו היה MRI מכוון להיפופיזה ב 2009 והאחרון היה ב 2012 - הבנתי שבאחרון נמצא שהאוכף ריק בחלקו ומלא בנוזל עמוד שדרה. בפענוח האחרון יש התייחסות והשוואה לבדיקה מ 2009. האם מבחינה נוירולוגית יש צורך במעקב או שזה תלוי רק במידה ויהיה הפרעה הורמונלית ? הרבה תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
דר' דניאל עובד 18/01/2013 | 09:20לפי הפענוח יש עיבוי של דופן בלוטת יותרת המוח, שנצפה גם ב-2008. אני לא מוצא ממצא חדש לעומת ממצאי הבדיקות הקודמות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משמעות לעיבוי
-
trigger point injectionsשוקי 19/01/2013 | 11:55מאובחן בטריגר פוינט בשרירי הלעיסה צד שמאל של הפנים מתבטא בכאבים עמומים בשרירי הלעיסה וכן בשרירי צוואר וכאבים בינונים עד חזקים ברקה השמאלית וצד שמאל של הראש עקב הקרנה משרירי לעיסה צוואר. כמו כן מאובחן בפיברומילאיגיה וצפיפות עצם גבולית במעקב וצריך לשלול פאגט בגב תחתון צד שמאל באגן. הייתי אצל 2 רופאי כאב המליצו על trigger point injections כאשר אחד המליץ על הזרקה תחת שיקוף ואילו השני אמר שאין טעם בשיקוף כי לא רואים את השריר בשיקוף יזריק לפי מיקום הטריגר פוינט ע"פ לחיצה על הנקודה. כמן כן הראשון לא הסביר בדיוק איפה הולך להזריק ואילו השני אמר שצריך להזריק בכמה נקודות של שריריים בפנים ובצוואר וזאת אמר לאחר שלחץ על נקודות. כעת אני מבולבל ארצה לדעת מי מהם צודק ,עם השיקוף רלוונטי מה היתרון בו והאם ניתן לעשות באולטרא סאונד. ובהמשך לשאלתי אשמח אם תוכלו לתאר לי את ההליך של הזריקה במקרה שלי (שרירי לעיסה) באיזה מקומות מזריקים ,באיזה צורה(לפי מציאת נקודות ההדק ע"י לחיצה,שיקוף,אולטרא סאונד) ,מה החומר המוזרק ,תופעות הלוואי,סיבוכיות הזריקה(יחסית לזריקות אחרות לדוגמא לגב תחתון),מורכבות ההליך(משתחררים ישר אחרי הזריקה ,עושים את הזריקה עם הלבוש שבאים איתו ראיתי אנשים שבאים למרפאה שמלבישים אותם בביגוד של אשפוז למרות שהשתחררו אותו יום ממה שהבנתי רובם מקרה גב האם במקרה שלי ידלגו על זה כי ע"פ הבנתי ההליך שלי יותר פשוט)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הזרקה
דר' דניאל עובד 19/01/2013 | 12:48כפי שאמרתי התיאור שלי הוא של הזרקה לטריגר פוינטס במקומות אחרים, ולא לשרירי הלעיסה, שאותה מבצעים במרפאות כאב....הוסף תגובה
-
בהמשך לתגובתך
שוקי 19/01/2013 | 12:29קודם כל תודה על תגובה מהירה שנית הזריקה שתארת היא לבעיה כמו שלי טריגר פוינט בשרירי לעיסה שמקרין לרקה צד הראש השמאלי? אני ממש מרגיש בפנים השמאליות כשלוחצים לי על הנקודות הכאב מתגבר ומקרין לרקה השמאלית ולעיתים צד ראש שמאליהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הזרקה
דר' דניאל עובד 19/01/2013 | 12:08כדאי להפנות את שאלתך למרפאת כאב. במרפאת כאבי ראש אנחנו מזריקים לטריגר פוינטס בעורף וסביב העיניים. אנחנו לא מזריקים לשרירי הלעיסה. אנחנו מזריקים חומר סטרואידלי- דפומדרול, ביחד עם חומר מאלחש- לידוקאין. לרוב אין תופעות לוואי, אבל ייתכן שינוי מקומי בצבע העור שבנקודת ההזרקה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הזרקה
-
כאב ראש מאחורי המצחshoshana13 18/01/2013 | 08:48אני בת 64, סובלת מתת פעילות בלוטת התריס כ-15 שנים. לפני כ-4 שנים עברתי ניתוח קטרקט בשתי העיניים. הראיה טובה. באופן רגיל לא סבלתי מכאבי ראש. לפני שבוע החלו כאבי ראש מאחורי המצח. אני לא יכולה לצפות זמן רב בטלויזיה, כי כאב הראש הולך ומתגבר (המסך קטן), אבל אין הפרעות ראייה. הבוקר התעוררתי עם עיניים אדומות במקצת, וכאב ראש עמום. הזמנתי תורים לרופאת המשפחה ולרופאת עיניים ביום שני הקרוב. האם התופעות האלו דורשות בדיקה דחופה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 18/01/2013 | 09:17קשה לומר אם זה דחוף או לא, אם במגמת החמרה כדאי לפנות בהקדם...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
-
כאב ראש חד בצד ימין מקדימהאורן 17/01/2013 | 12:42בזמן שאני שוכב או יושב ואז קם ישלי פתאום מין כאב ראש כמו דקירות כאלו בצד ימין של הראש לכיוון קדימה . אפילו שאני לא קם מהר....הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש חד בצד ימין מקדימה
דר' דניאל עובד 17/01/2013 | 17:44כדאי לפנות לבירור אצל נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חד בצד ימין מקדימה
-
כאב ראש חד בצד ימין מקדימהאורן 17/01/2013 | 12:43בזמן שאני שוכב או יושב ואז קם ישלי פתאום מין כאב ראש כמו דקירות כאלו בצד ימין של הראש לכיוון קדימה . אפילו שאני לא קם מהר....הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש חד בצד ימים קדימה
דר' דניאל עובד 17/01/2013 | 17:43כדאי לפנות לבירור אצל נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש חד בצד ימים קדימה
-
מגרנותויקי 14/01/2013 | 10:44שלום רב, אני בת 22 ומזה כ4 שנים אני סובלת לעיתים ממגרנות דבר שאובחן בזמן הצבא מזה כחודש עין ימין שלי קופצת (מעיין טיקים) אך דבר זה היה עובר וכבר כשבועיים שהעין קופצת ללא הפסקה עד כדי מצב שאנשים מעירים לי שמשהו לא בסדר כי העין נסגרת ולפני כיומיים הייתה לי מגרנה שונה חזקה יותר מכל מגרנה שהייתה לי אי פעם והכאב היה שונה מבד״כ.. במקום שונה ועם אופי שונה וכבר כשבוע שאני כל יום עם כאבי ראש כמו כן מדי פעם יש לי בחילות ומעט תחושה של סחרחורת קלה הלכתי לרופאת משפחה שבדקה סימנים ראשונים של שבץ ואמרה שכרגע היא לא רואה שום בעיה ופשוט לעקוב אני ממש מוטרדת מהעניין האם יש לי סיבה להיות מוטרדת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קפיצות בעין
דר' דניאל עובד 15/01/2013 | 17:41אין קשר בין הקפיצות בעין למיגרנה, ולא סביר שמדובר בשבץ. קפיצות בעפעף יכולות לנבוע ממתח נפשי. אם יש שינוי באופי כאבי הראש, כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קפיצות בעין
-
מגרנהלאהתודהה אה 14/01/2013 | 21:26שלום לרופא מקבלת לופרוסור 200 ולא מרגישה טוב עם זה כמו בחילות אי נוחות בבטן האם יכול להיות שזה מהתרופה? את התרופה התחלתי לא מזמן ועכשיו אני מקבלת רק חצי כדור, האם זה מועיל למיגרנות שאני סובלת כבר יותר מ20 שנה? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לופרסור
דר' דניאל עובד 15/01/2013 | 17:37אם התופעות הופיעו עם התחלת הטיפול, כנראה שזה קשור. המינון לא אופטימלי, אם יש עדיין התקפים, הייתי משנה טיפול...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לופרסור
-
שינוי באפיון כאבי הראששירי 13/01/2013 | 09:05בוקר טוב דוקטור. אני בת 31, זה מס' שנים שאני סובלת מכאבי ראש של מיגרנה אך לא בתדירות גבוהה. בתקופה האחרונה אני שמה לב לשינוי באופי הכאבים: 1. הם נעשו תכופים יותר. 2. הם יכולים להופיע כך סתם באמצע היום בעת יציאה או הטלת שתן, לעתים הם גם מתרחשים רק במהלך הפעולה ונעלמים לאחר מכן, לעתים הם נשארים. 3. הם מופיעים במהלך השינה, מה שלפני כן מעולם לא היה, הכאב כה חזק שזה מעיר אותי. 4. הם יכולים להופיע עם מכת קור. כך שלמשל, אם אני מתעוררת באמצע הלילה לילדים והולכת יחפה אז נראה כאילו תחושת הקור גורמת לי לפתע לכאב ראש חזק מאוד שעובר רק עם משכך כאבים. 5. בלילה האחרון הייתה לי תחושה שהכאב נעלם או הופחת בעת הליכה או עמידה והתגבר בשכיבה עד כדי הפיכתו לבלתי נסבל. נראה לי שאין שום קשר אך אציין שלפני כ- 9 שנים לערך אובחנתי כסובלת מורטיגו, זה תוקף אותי פעם בכמה שנים. אודה להתייחסותך. בברכה, שירי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שינוי באפיון כאבי הראש
דר' דניאל עובד 13/01/2013 | 11:33שירי שלום, אני ממליץ לכל מי שמוסר/ת על שינוי באופי כאבי הראש לעבור הדמיה מוחית, אם ע"י בדיקת CT ראש או MRI ראש. אם הבדיקה תהיה תקינה, הרבה פעמים מופיע כאב ראש מסוג אחר, שמלווה את כאבי הראש המיגרנוטיים, ולכן צריך טיפול. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש או רופא נוירולוג.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שינוי באפיון כאבי הראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב עצבי
- מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
- אנטיגן של קריפטוקוקוס
- נוגדנים לפוליו
-
תרופות קשורות
- קלוראזפאט
- פירידוסטיגמין
-
מונחים קשורים
- אטקסיה
- שמן ריק סימפסון
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים