פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 233
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
סחרחורות הולכות ובאותאודליה 05/12/2012 | 15:45שלום אני בת 34 בדרך כלל בריאה ולא סובלת מכאבי ראש מתחילת שבוע יש לי כאבי ראש כללייים כאילו משהו יושב על הראש ומביא לי לסחרחורת שהולכת ובאה כל כמה דקות ,הייתי אצל רופא משפחה שבדק ואמר שמדובר במחלה ויראלית וזה יעבור , כדור לכאב ראש לא עוסר לי כי זה לא כאב בלתי נסבל זה תחושה לא נעימה שכאילן משהו לוחץ וגורם לך לאי שקט בראש אני מאוד מודאגת ... קבעתי גם תור לנירולוג שיהיה רק עוד שבועיים ןהיום יש לי תור לאף אוסן גרון ,רציתי לדעת האים יש לי ממה לחשוש ולמי עליי לפנות ? בתודה אודליההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורות הולכות ובאות
דר' דניאל עובד 05/12/2012 | 16:45קשה לומר ללא בדיקה, בעיקרון אם במגמת החמרה כדאי ללכת להיבדק ע"י נוירולוג, גם אם דרך פנייה למיון...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות הולכות ובאות
-
כדור migrelief למיגרנותאיריס 03/12/2012 | 20:20שלום רציתי לשאול האם מישהו רכש את הכדור migrelief מחו"ל המיועד למיגרנות ? או לחילופין שמע על הכדור ? במידה וכן, אשמח לחוות דעת, היות ומומחה המליץ לי לרכוש אותו והייתי שמחה לשמוע התרשמותכם, תודה איריסהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
יעילות
דר' דניאל עובד 04/12/2012 | 21:06במיגריליף רכיבים שיעולותן הוכחה במדעית במניעה של מיגרנה. התגובות טובות במיקרה של מיגרנות בדרגה קלה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ראי לעיל
דר' דניאל עובד 04/12/2012 | 21:06ראי לעילהוסף תגובה
-
אבל מה אמרו ??
איריס 04/12/2012 | 06:58שלום דניאל אבל מה שחשוב לי לשמוע אם חוו שיפור מסויים, האם קיבלת תגובות לכאן או לכאן?אגב, האם יש מקום הידוע לך שמספקים את הכדור הזה בארץ ? אשמח לשמוע לפני שאני רוכשת מחו"ל. תודה, איריסהוסף תגובה
-
אבל מה אמרו ??
איריס 04/12/2012 | 06:57שלום דניאל אבל מה שחשוב לי לשמוע אם חוו שיפור מסויים, האם קיבלת תגובות לכאן או לכאן? אשמח לשמוע לפני שאני רוכשת. תודה, איריסהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
migrelief
דר' דניאל עובד 03/12/2012 | 23:02הרבה מהפצייאנטים שלי רכשו בהמלצתי...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יעילות
-
דיזינסגיל 03/12/2012 | 11:31שלום, אני בן 34, בריא בדר"כ, סובל ממיגרנות מגיל 13 (ככל הנראה, תורשתי), בתדירות של אחת למס שבועות. מגיל 27 חלה החמרה - תדירות של 2-3 פעמים בשבוע. בהתקף של מיגרנה, אני לוקח כדור אופטלגין שמעביר את זה. בעבר הייתי לוקח כדור אלטרולט, שעזר להוריד את תדירות ההתקפים. בשנים האחרונות, ניסיתי דיקור סיני בשילוב עם תמציות צמחים ובהדרגה ויתרתי על האלטרולט, וכבר מס שנים שאיני לוקח אלטרולט. לפני 4 חודשים התחלתי להרגיש תחושה של דיזינס, שמופיעה "בגלים". לפעמים אני מרגיש את זה למשך כמה שעות ואז זה נעלם לחלוטין. לפעמים זה נמשך יום שלם. לפעמים יש ימים שלמים שאין זכר לדיזינס. הדבר מטריד אותי ופוגע באיכות חיי. קראתי שבחלק מהמקרים, אומרים שזה נובע ממתח, לחץ או חרדה. אני משוכנע במאה אחוזים, שזה לא המצב אצלי. עשיתי בדיקות דם, נבדקתי ע"י רופא אף אוזן גרון וע"י נוירולוג - לא מצאו שום דבר. אחד הרופאים חושב שמדובר בשינוי צורה של המיגרנה - מיגרנה וסטיבולרית. הייתי שמח לקבל חוות דעת - האם זה שכיח שהמיגרנה משנה צורה לדיזינס? האם יש בדיקות מסוימות שכדאי לעשות? האם כדור אחטרולט יעזור? האם יש משהו אחר שיכול לעזור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מרפאה
דר' דניאל עובד 04/12/2012 | 21:04ביקשתי לא לפרסם, ושוב את מפרסמת את ד"ר וידר או את מרפאתו או אר. הנושא הועבר להנהלת הפורום...הוסף תגובה
-
מרפאה
יפעת 04/12/2012 | 15:18תבדוק את הנושא לעומק. יש סוגים שונים של טיפולים, החל מכדורים, דיקור סיני וכלה בבוטוקס. ממליץ לך ללכת למרפאה או אר בהרצליה, הם מעולים בתחום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
dizziness
דר' דניאל עובד 03/12/2012 | 13:07שלום רב, יש צורה של מיגרנה עם ורטיגו, אך לא דיזינס, ויש קריטוריונים מאוד ברורים לאבחנה זו. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
dizziness
דר' דניאל עובד 03/12/2012 | 13:07שלום רב, יש צורה של מיגרנה עם ורטיגו, אך לא דיזינס, ויש קריטוריונים מאוד ברורים לאבחנה זו. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאה
-
לחץ בצד שמאלד 03/12/2012 | 19:32בס"ד ד"ר דניאל שלום כאשר אני לוחץ על הצד השמאלי מקדימה באיזור הפדחת אני מרגיש כמו לחץ או כמו שריר תפוס ואחר כך זה משתחרר וכן אם אני מרים את הגבות חזק אותו תחושה מה העיניין?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לחץ בצד שמאל
דר' דניאל עובד 03/12/2012 | 23:03לא יודע, צריך להיבדק...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחץ בצד שמאל
-
כדור migrelief למיגרנותאיריס 03/12/2012 | 20:21שלום רציתי לשאול האם מישהו רכש את הכדור migrelief מחו"ל המיועד למיגרנות ? או לחילופין שמע על הכדור ? במידה וכן, אשמח לחוות דעת, היות ומומחה המליץ לי לרכוש אותו והייתי שמחה לשמוע התרשמותכם, תודה איריסהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
migrelief
דר' דניאל עובד 03/12/2012 | 23:00הרבה מהפציינטים שלי רכשו בהמלצתי....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
migrelief
-
כאבי ראש 3 ימים בחודשיפה 29/11/2012 | 08:45אני סובלת כ-3 ימים מידי חודש מכאבי ראש לוקחת כדורים נגד כאב ראש אך הכאב חוזר לאחר כמה שעות ,לא עליתי על שורש הבעייה ...האם כדאי לבקש ct ראש ?תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 29/11/2012 | 11:30לפני ה- CT כדאי להיבדק אצל נוירולוג או מרפאת כאבי ראש. יתכן ויהיה ניתן לחסוך את הבדיקה והקרינה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
תיקון שם התרופהדני 27/11/2012 | 10:37אודה לסקירתך (הלא כללית) על תרופת טופיתרים 25-50 מ''ג לכאבי ראש. יעילותה וכו' שנית-במידה ולמישהו חס ושלום יש דלקת קרום המח האם זה משהו שנראה בבדיקת MRI ו/או סיטי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלקת קרום המוח
דר' דניאל עובד 28/11/2012 | 11:34ע"י ניקור מותני...הוסף תגובה
-
תיקון שוב
דני 28/11/2012 | 08:31*אז אם יש איך...?הוסף תגובה
-
נו
דני 27/11/2012 | 11:19אז אז יש דלקת קרום מח איך אפשר לגלות זאת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופיטרים
דר' דניאל עובד 27/11/2012 | 10:59סקירות לא כלליות תוכל למצוא במאגרי המידע השונים ברשת, לא אוכל לתת סקירות במסגרת הפורום, אלא רק למסור מידע תמציתי ולענות לשאלות. טופיטרים במינון טיפולי של 100 מ"ג ביום נמצאת בשימוש נרחב למניעה של מיגרנה וכאבי ראש מסוגים שונים. לגבי שאלתך השנייה, לרוב לא רואים שום פתולוגיה ב mri במצבים של דלקת קרום המוח, אלא אם כן מדובר בפתוגנים אלימים כדוגמת הרפס או זיהומים חיידקיים ופטרייתיים קשים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת קרום המוח
-
כאב ראש עורפישרון 27/11/2012 | 16:30שלום ד"ר.. מדי פעם אני סובלת מכאבי ראש נקודתיים בליווי כאבים בעורף..אם להיות תיאורית אז הכאבים הם ממש מתחת לגולגולת מאחור.. מעל האף-בין הגבות, בגבות עצמן, ברקות ובעצמות הלחיים.. תמיד באותם איזורים.. בעיקר שוב בעורף. מה זה יכול להיות?לדעתי זאת לא מיגרנה כי זה לא מלווה בבחילות.. מה שכן רצוי לציין זה שאני משתמשת בעדשות מגע (מספר גבוה 7 וחצי)תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תסמינים
דר' דניאל עובד 28/11/2012 | 11:12אני מבקש לא לפרסם רופאים בפורום, זו כבר פעם שנייה, ראי הוזהרת...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 28/11/2012 | 11:10אם הכאבים מתמקדים באזור המצח אז בהחלט ייתכן מהעדשות. כדאי ללכת לבדיקה אצל רופא עיניים. אם לא, אז יכול להיות שמדובר בכאבים מסוג Tension, שהטיפול בהם די פשוט. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תסמינים
מורן 28/11/2012 | 11:07כל כמה זמן יש לך את הכאבים האלה? מה את עושה כדי להשכיח את הכאבים? האמת שי זה נשמע כמו מיגרנה ויש המון דרכים לטפל בנושא. אפשר לקחת כדורים, לעשות דיקור סיני,להזריק בוטוקס. ממליצה לבדוק את הנושא אצל רופא מומחה. שמעתי שדר וידר הוא מספר 1 בתחום. בכל מקרה, כדאי לשמור על תזונה מאוזנת הכוללת שתייה מרובה של מים, לא לאכול שומן או לשתות הרבה קפה. בהצלחההוסף תגובה
-
בנוסף
שרון 27/11/2012 | 17:11אני בת 23 ורצוי להגיד שאני סובלת מכאבי ראש מסוג כזה כבר כמה שנים לעיתים די קרובות (לפעמים פעם בעבוע או יותר)הוסף תגובה
-
בנוסף
שרון 27/11/2012 | 17:11אני בת 23 ורצוי להגיד שאני סובלת מכאבי ראש מסוג כזה כבר כמה שנים לעיתים די קרובות (לפעמים פעם בעבוע או יותר)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תסמינים
-
שאלהדני 27/11/2012 | 10:35אודה לסקירתך (הלא כללית) על תרופת טופיתרית 25-50 מ''ג לכאבי ראש. יעילותה וכו' שנית-במידה ולמישהו חס ושלום יש דלקת קרום המח האם זה משהו שנראה בבדיקת MRI ו/או סיטי?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ראה תשובה לעיל
דר' דניאל עובד 27/11/2012 | 11:00ראה תשובה לעילהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ראה תשובה לעיל
-
כאב ראש חד בצד ימיןגלי 26/11/2012 | 10:58שלום, פעם ראשונה בחיי יש לי סוג של כאב ראש כזה, מופיע רק בצד ימין, לא באופן קבוע. ז"א יש רגעים שהכל בסדר ופתאום כמו דקירות בצד ימין, קרוב לעורף וברקות. גם אם אני נוגע ולוחץ קלות יש כאבים.תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים במחצית ראש מימין
דר' דניאל עובד 26/11/2012 | 22:16האפשרויות הן רבות. כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במחצית ראש מימין
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- כאב עצבי
-
בדיקות קשורות
- חומצה היפורית בשתן
- רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
- חומצה כנודאוקסיכולית
- ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
- אזור דמדומים
- אנקפלין
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים