פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 234
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראשאליאס 24/11/2012 | 15:52יש לי כאב ראש שהתחיל לי כ חודש לפני הלידה הכאבים מלווים ככאב ראש לחץ שמתפזר על כל הראש במיוחד בחלק האחורי. ההרגשה היא שמישהו מושך לי בשיער תחושה שסוגרים לי את. הראש עים חגורה ובנוסף אני מרגישה תחושה של סחרחורת וכאילו אני נופלת ותחושת כבדות בראש כאילו הניחו לי אבן בראש הדבר מאוד מציק ומטריד במיוחד שהנני חודש אחרי לידה נבדקתי אצל 3 נוירולוגים ועשו לי סיטי ראש והכל יצא תקין הרופאים אומרים שזה לחץ נפשי אודה לעזרתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 26/11/2012 | 21:00תשובתי לא השתנתה. בכל מקרה כדאי להיבדק במרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש
רוזי אליאסי 26/11/2012 | 20:54ברצוני לחדד את תשובתך בקשר לשאלתי עים כאבי הראש חודש לפני לידה כאב בתחושה של לחץ על כל הראש הראש במיוחד בחלק האחורי ההרגשה היא שמישהו מושך לי בשיער תחושה שסוגרים לי את הראש עים חגורה וגם תחושה שכאילו יש לי סחרחורת ואני נופלת ותחושת כבדות בראש כאילו הניחו לי אבן בראש בדקו אותי 3 נוירולוגים ועשו לי סיטי והכל יצא תקין אך הדבר מאוד מציק לי במיוחד שאני חודש אחרי לידה נתנו לי כדורים של אלטרואלט 25 מ"ל וארקוקסיה 120-90 שאני לוקחת כבר כמעט שבועיים . אך עדיין יש לי כאבים . אודה לתשובה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש לאחר לידה
דר' דניאל עובד 24/11/2012 | 17:05התיאור שלך מתאים לכאבי ראש מסוג Tension (תעוקתיים). הטיפול הוא פשוט. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש בשכיבהטל 25/11/2012 | 22:53חייב עזרה דחוף!! אני בן 58, כבר חודשיים שאני סובל מכאבי ראש חדים כשאני שוכב וגם כאב שמתפזר לאף ולשן- הכאב מופיע רק שאני שוכב לישון אבל אז הוא ממשיך גם בישיבה- עד שהכל נרגע. הכאב הוא איום. הלכתי גם לרופא משפחה וגם לרופא אף אוזן גרון ושם אמרו לי שזה לא סינוסיטיס וזה כנראה בעיה בשיניים. הלכתי לרופאי שיניים ולרופא מומחה והם מתעקשים שאין לי בעיה בשן. בסוף פניתי לבית חולים ועברתי את כל הבדיקות כולל ct ראש וכולל רופאי שיניים בבית חולים עצמו, ואחרי 12 שעות של המתנה ובדיקות שלחו אותי הבייתה עם מרשם לאקמול. הייתי בחו"ל שבוע שעבר לענייני עבודה ושם גם הלכתי לרופא שיניים פרטי שאמר לי שאין לי שום בעיה בשן. הייתי צריך לחזור מוקדם מרוב כאב. אני כבר לא ישן שבועות, שעה פה שעה שם אני באמת אבוד עצות, לאף אחד אין תשובה, מקווה ומתפלל שתוכל לעזור לי, תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש בשכיבה
דר' דניאל עובד 26/11/2012 | 08:04המקרה שלך דורש בירור במרפאת כאבי ראש ופנים. כדאי לקבוע תור...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש בשכיבה
-
לופרסור דיויטבס 200 מ"ג למיגרנותאיריס 24/11/2012 | 17:42שלום נוירולוג מומחה נתן לי את הכדור לופרסור דיויטבס 200 מ"ג , כדור ביום, היות וסובלת ממיגרנות בתדירות של 3-4 פעמים בחודש, ראיתי שזה בין היתר לטיפול ביתר לחץ דם , יש לציין שהנוירולוג לא בדק לי את לחץ הדם לפני שנתן לי את הכדור, האם הכדור עלול להזיק במידה מסויימת ? כמו כן , האם יש בעיה כלשהי לקחת אותו עם אומגה 3 ? אשמח למענה. תודה איריסהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
את האמת שגם אני לקחתי
אפרת 25/11/2012 | 09:15עד ממש לא מזמן תרופה דומה. לא עבד עלי, כנראה שאני חסינה.. לי סיפרו על ד"ר וידר שמטפל בעזרת זריקות בוטוקס, אולי שמעת עליו..? בגדול הוא מומחה בתחום הזה, קבעתי לי בינתיים תור ואני אספר אם זה באמת עזר. אבל בואי נגיד ששמעתי על זה מאנשים שכבר ניסו הכל..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לופרסור
דר' דניאל עובד 24/11/2012 | 19:51איריס שלום, הכדור הזה מצויין למניעה של מיגרנה. לרוב אין בעיות של ל"ד, אם לוקחים בשעות הערב לפני השינה. אפשר בהחלט עם אומגה 3. בהצלחה.הוסף תגובה
-
את האמת שגם אני לקחתי
-
כאבי בשורשי השיעראורטל 20/11/2012 | 15:41כבר כמה חודשים שיש לי כאבים בשורשי השיער, בזמן האחרון זה מתזחק וגורם גם לכאבי ראש. היתה לי גם נשירה, אבל אחרי שהסתפרתי זה נרגע קצת. למי כדאי לפנות רופא עור או נורולוג?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רגישות בשורשי השיער
דר' דניאל עובד 23/11/2012 | 10:26כדאי להתחיל אצל רופא עור...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רגישות בשורשי השיער
-
כאבי ראש ממושכיםראיה 25/10/2012 | 06:22אני בת 41 בריאה בדרך כלל אני סובלת מכאבי ראש שמתחילים כאשר אני מתעורתת ונמשכים על היום הרגשת עייפות כל הזמן וכמה פעמים ביום אני מרגיש כמו סכין שדוקרת חזק בעין שמאלית בתוך העין עצמה פניתי לרופא עיניים ששלל שזו בעיית עיניים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
דר' דניאל עובד 23/11/2012 | 10:25בכל בית חולים גדול. גם בלניאדו, המרפאה בהנהלתי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש
ראיה 22/11/2012 | 14:27תודה רבה על התשובה אבל איפה יש מרפאת כאב ראש ואיך אפשר לקבוע טורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ממושכים
דר' דניאל עובד 25/10/2012 | 19:22כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
-
כמעט כאב ראשיוני 22/11/2012 | 14:40שלום כבר איזה חודש וחצי יש לי הרגשה קצת מוזרה בראש. כאילו כל שניה הולך להתחיל לי כאב ראש אבל זה לא מגיע לזה. זה מתבטא לפעמים בהרגשה של לחץ במצח ומאחורי הראש. עשיתי בדיקות דם הכל היה תקין. הייתי אצל הנוירולוג אתמול שאמר שהבדיקה הנוירולוגית שלי תקינה. השאלה שלי היא האם בדיקה נוירולוגית תקינה שוללת כמעט לגמרי גידול במוח? הסיפור שלי נשמע כמו גידול? ראוי לצייו שאני נמצא בלחץ בתקופה האחרונה. תודה, יוניהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גידול בראש
דר' דניאל עובד 23/11/2012 | 10:24בדיקה נווירולוגית לא שוללת גידול מוחי. אני מזמין אותך לקרוא כתבה בפירסמתי בנושא באתר ynet לא מזמן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4166808,00.html ייתכן שמדובר בכאבי ראש מסוג Tension. בהצלחה.הוסף תגובה
-
אגב אני בן 27
יוני 22/11/2012 | 14:48:הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גידול בראש
-
סחרחורות וכאב פניםשלי 22/11/2012 | 21:10שלום, לפני 5 חודשים התחלתי לסבול מורטיגו שטופל ע״י החזרת קריסטלים ופיזיותרפיה. עד היום יש לי ימים שיש לי סחרחורות איומות שמנטרלות אותי לגמרי, אך קצת שונות, יותר כמו שיוט וראש כבד ובנוסף יש כאב בלחי שמאל ולחץ במצח. עשיתי mri מח ואוזניים ויצא תקין. מה זה יכול להיות??? האם זה יכול להתאים לטרשת נפוצה? או לחץ תוך גולגולתי?? אני די מתוסכלת מהמצב שלא עולים על הבעיה שלי. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טשטוש ראיה
דר' דניאל עובד 23/11/2012 | 10:20אז גם רופא עיניים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות וכאב פנים
דר' דניאל עובד 23/11/2012 | 10:19טרשת זה לא, כי אז היינו רואים נגעים ברקמת המוח בבדיקת ה- MRI. הפרעה באיבר שיווי המשקל בהחלט תיתכן. לגבי כאבי הפנים, צריך להיבדק ע"י רופא נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
שכחתי עוד משהו...
שלי 22/11/2012 | 21:12רציתי לציין שבזמן התקף יש גם טשטוש ראיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טשטוש ראיה
-
כמין לחץ מעל אוזן ימיןאבי 12/11/2012 | 11:54אני בן שלושים מרגיש טוב בדרך כלל מיזה כשבועיים יש לי כמין לחץ מעל אוזו ימין. הכאב נסבל ויש כמין הרגשה שהאזור הזה רדום. הייתי במיון עשו לי ס.טי מוח\ראש ב"ה יצא שהכל בסדר.הופנתי לרופא א.א.ג והוא אמר שהכל בסדר מה עושים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
פיתרון יצירתי שעזר לי..
סופי 22/11/2012 | 13:38ממה שאני יודעת, יכולות להיות שלל סיבות באמת למיגרנות מהסוג הזה.. זה יכול גם לבוא בתקופות. לי היה את זה שנים ובסוף אחרי כל הניסיונות היצירתיים של הרפואה בקופת החולים שלי, חבר טוב הפנה אותי לבוטוקס אצל ד"ר קטיה דיין.. אני חייבת לה את השקט שלי סה"כ. אם את רואה שהכיוון מתאים לך, לכי אליה ותראי מה היא יכולה לעשות.. שווה לבדוק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחץ גדול ומשתק
דר' דניאל עובד 20/11/2012 | 16:50כל עניין לגופו. כדאי להיבדק במרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
אשמח לדעת מהי התשובה
מודאגת 19/11/2012 | 16:36אני בת 32, ואצלי התופעה דומה רק הלחץ הוא גדול ומשתק. תודההוסף תגובה
-
לחץ מעל אוזן ימין
אבי 12/11/2012 | 23:05נכון. תודה רבה עזרת לי מאודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחץ מעל אוזן ימין
דר' דניאל עובד 12/11/2012 | 22:48האם ביקרת במרפאה שלי הערב? אם כן קיבלת תשובה...הוסף תגובה
-
פיתרון יצירתי שעזר לי..
-
כאב חוזרקרן 07/09/2012 | 23:30שלום, אני בת 28 בריאה בדר"כ, ולפני כמה שנים נהיה לי פתאום כאב בצד ימין של הראש ממש ליד האוזן שהקרין לי לעין ולאף ואפילו גרם לי לכאב באוזן ימין...והקטע המוזר שזה חוזר בערך פעם בשנה כזה בדיוק באותו מקום. הייתי בעבר אצל נוירולוג בכיר שעשה לי סיטי מוח ו-EEG ואמר שאין כלום ולקחת אקמול. בסדר הבנתי שזה לא נגרם מגידול או משהו כזה אבל מה לעזאזל יכול לגרום לכאב כזה באותו מקום כל שנה? זה ממש מעצבן וחוץ מלקחת אקמול אני לא מבינה את התופעה. אשמח לתאוריה כלשהי למה גורם לזה תודה ואולי עצה איך להיפתר מזה אם ניתן : )הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
דר' דניאל עובד 06/11/2012 | 14:29בי"ח וולפסון, מרפאה נוירולוגית, מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
אני מחולון
מיטל 04/11/2012 | 09:31אשמח עם תוכל להפנות אותי באזור חולון (או המרכז) למרפאת כאב, לא חייבת להיות של הקופה מוכנה ללכת גם לפרטי. מאסתי מהכאבים, מתחושת הלחץ התמידי שיש לי משהו ואף אחד לא יודע ומתי שהוא זה יתפרץ...נמאס לי לחיות בפחד יום יומי וחרדה מתמשכת!!! תודה רבה לךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
דר' דניאל עובד 04/11/2012 | 09:27אם הבדיקות תקינות זה מרגיע, אך כדאי בכל זאת ללכת להיבדק. יש מרפאות כאבי ראש פרטיות, שאין צורך בהפנייה, כמו זו שבבי"ח לניאדו לדוגמא...הוסף תגובה
-
שאלה בעניין הבדיקה
מיטל 04/11/2012 | 08:42בכדי לפנות למרפאת כבא, עלי לקבל הפנייה מרופא? עם כל הבדיקות תקינות (תודה לאל) והCT ראש נקי אני יכולה להוריד הילוך בהיסטרייה שליה, ובחיפוש מתמיד בגוגל מה זה יכול להיות? אני עושה דיקור, ומודה זה מה שעוזר לי במידה מסויימת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב חוזר
דר' דניאל עובד 04/11/2012 | 07:40קיימים סוגים רבים של כאבי ראש שיכולים להתאים לתאור שלכן, לדוג' מיגרנה, כאב ראש מקבצי, כאב ראש מסוג Tension, המיקרניה קונטינואה וכו'.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב חוזר
דר' דניאל עובד 04/11/2012 | 07:39זה לא תאוריה, אלא אבחנה, שבעיקר תלויה בהתרשמות הקלינית- משך ההתקף, סימנים נלווים וכו'. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
ממש כמו אצלי
מיטל 03/11/2012 | 23:12היי קרןסובלת בדיוק מנה שכתבת. גם אני עברתי את כל הבדיקות האפשריות ולא מצאו כלום מצד אחד אני שמחה שהכל תקין. מצד שני מוטרדת מאוד שאני לא יודעת למה זה כואבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ליד האוזן, מקרין לעין
דר' דניאל עובד 08/09/2012 | 00:06זה יכול להתאים להרבה סוגים, כמו דלקת של העצב העורפי הגדול, מיגרנה ועוד. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש לבירור, קביעת אבחנה וטיפול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
-
גומה שנוצרה בעקבות מכה וזעזוע מח קליעלי 18/11/2012 | 14:52עברתי לפני חודשיים זעזוע מוח קל בתוצאה מנפילה עד היום הראש עדיין מעט כבד לי ונוצרה לי מעין גומת חן חדשה בפנים לאחר האירוע. הם זה מסוכן ודורש בדיקות מקיפות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זעזוע מוח קל
דר' דניאל עובד 18/11/2012 | 15:16כאבי ראש לאחר חבלת ראש יכולים להימשך חודשים רבים, ובכל זאת כדאי להיבדק ע"י רופא...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זעזוע מוח קל
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- חומצה מתיל-היפורית בשתן
- אנטיגן של קריפטוקוקוס
-
תרופות קשורות
- אקמול פוקוס
- קלוראזפאט
-
מונחים קשורים
- גף דמיוני (פנטום)
- קנבינואידים
רופאים בתחום
ד"ר דוד אוריון
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"אין מילים כדי לתאר את הנס שקרה לנו כשקיבלנו המלצה על דוקטור אוריון , אמא שלי הייתה ביום ה 6 לאשפוז בבי"ח שבו ככל הנראה טופלה לא נכון והסיקו שאין עוד דרך לשפר את מצבה ( הגיעו למסקנה שאין טעם בצנתור ונתנו טיפול שמרני שנראה שרק החמיר איתה). לצערנו לא היה לנו עם מי להיוועץ במהלך הרצף של חג-שבת, מיד בראשון בבוקר קיבלנו המלצה על דוקטור אוריון, הצלחנו להשיג אותו טלפונית והוא מיד ביקש שנעביר אליו את החומרים בעזרת תיאום עם המזכירה החומר הגיע אליו עד הצהריים וכבר בערב הוא נתן לנו אנליזה טלפונית ומכתב מיידי שאיפשר לנו להיכנס כבר באותו ערב למרכז בתל השומר.
כבר כשהגענו לשם הבנו שאנחנו בידיים הכי טובות , מקצועיות ומסורות שיש !
לאחר מספר ימים ביצע דוקטור אוריון צנתור מוצלח שאחריו נראה שיפור נוסף מה שמאפשר כעת שיקום מוצלח יותר לאימי.
באמת שאין מילים כדי לתאר את רמת המקצועיות והמסירות והעבודה מסביב לשעון שמבצע דוקטור אוריון .
יצא לי לשהות בבית החולים גם בבוקר יום כיפור ונדהמתי לראות אותו מגיע ועובר בין כל המטופלים שלו בסבלנות ומסירות ודואג לשלום כולם .
השיח מולו תמיד מכיל ומכבד ובגובה העיניים.
כבר בשיחת הטלפון הראשונית הבנו שהגענו לאדם הנכון לטפל במצבה של אמי והמקצועי ביותר ככל הנראה בארץ למקרים האלה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים