פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 239
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
לחץ בראש באיזור המצחיאיר 12/10/2012 | 08:55שלום, אני סובל מיתר לחץ דם מטופל תרופתית ומאוזן בררך כלל. כבר כמה שנים שאני סובל מלחץ בראש לרוב בעמידה ושמופיע לי הלחץ אני לא יכול לעמוד על הרגליים והרגשת קישיון בפנים ובידיים. בשכיבה ובשינה אין את התופעות הנ"ל. ביצעתי בדיקות דם הכל תקין היתי אצל נוירולוג ושלח אותי לבצע MAR מוח ביצעתי והכל תקין. הרופא לא מוצא סיבה לתופעות הנ"ל. בביקורי אצל הרופא בפעם האחרונה המליץ לי לבצע בדיקה נוזל חוט השידרה. האם יש קשר ? ואם כן יש טיפול ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דניאל עובד 12/10/2012 | 13:38במידהה והלחץ נמוך, מנסים לאתר את הדלף ולסגור אותו על ידי קריש דם blood patch)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דניאל עובד 12/10/2012 | 13:38במידהה והלחץ נמוך, מנסים לאתר את הדלף ולסגור אותו על ידי קריש דם blood patch)הוסף תגובה
-
תחושת לחץ בראש בעמידה
יאיר 12/10/2012 | 11:17תודה, על התשובה המהירה במידה ויש בעיה בלחץ הנוזל מה דרכי הטיפול. נ.ב הנוירולוג נתן לי להקלה תרופה אינדוביס 25 מ"ג נוגד דלקות וגם נאמר לי שהתרופה מעלה במקצת את הנוזל למוח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תחושת לחץ בראש בעמידה
דר' דניאל עובד 12/10/2012 | 09:39כאבי ראש בעיקר בעמידה ובשינויי תנוחה מוכרים היטב בשם Orthostatic Headache, ונובעים לעיתים מזליגה של נוזל השדרה (CSF), שאפשר לעיתים לזהות בבדיקות הדמייה. אני מסכים עם הנוירולוג שיש להתחיל בבדיקת ניקור מותני למדידת לחץ הנוזל. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
-
כאבי ראשאורית 11/10/2012 | 15:19עד לפני חודש סבלתי מסחרחורות וטינטון באוזן שמאל כחודשיים. מאז הסחרחורות פסקו ווהטינטון נשאר, ומאז אני סובלת באופן יומיומי מכאבי ראש קדמיים וחוסר יציבות המלווה לפעמים בתחושה של גל חום המציף אותי. כאבי הראש חלים בתנועת הראש בהסתכלות למטה ומעלה, וממצב ישיבה לעמידה. נשלחתי לבדיקת שמיעה בהמלצת אא"ג הבדיקה הראתה שהשמיעה תקינה לחלוטין וכי לטענתו הבעיה אינה באוזן.וכמו כן, עשיתי בדיקת ראייה שהראתה שהכל תקין, ובנוסף צילום צוואר, וצילום מערות הפנים שהראו את אותה תוצאה. אודה לחוות דעתך מה הגורם לכך? ומה לעשות? תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 12/10/2012 | 09:40כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש כשבועיים ונמלול ביד שמאליוסי 07/10/2012 | 16:26דוקטור שלום רב. מזה כשבועיים בערך שהחל כאב ראש בעיקר בצד שמאל מאחור מעל האוזן ומעל המצח שנמשך רוב הזמן ולפעמים לאחר לקיחת כדור אדקס פורטה עלם לזמן מה ,מדי פעם שאני קם יד שמאל שלי רדומה במקצת . לפני כמה חודשים גיליתי שיש לי גם דיסקופטיה בחוליות c3 4 5 האם יתכן קשר לכאבים . מתי עלי לפנות לרופא זה ממש מלחיץ אותי הכאב הזה , יתכן וזה מלחץ ? אני מאוד בלחץ לאחרונה מכל מיני סיבות .. מחכה לתשובתך חג שמחהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קשה לומר
דר' דניאל עובד 11/10/2012 | 09:17קשה לקבוע את מידת הדחיפות דרך הפורום, ולכן כדאי לפנות בהקדם, גם אם יש צורך להיות מופנה למיון...הוסף תגובה
-
כאבי ראש נמלול יד שמאל
יוסי 11/10/2012 | 01:08ואם התור עוד חודש ? האם יש סיבה לנות למיון ואם כן באיזה שלב? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ונימלול ביד שמאל
דר' דניאל עובד 08/10/2012 | 11:22ייתכן שהמקור הוא צווארי, בבדיקה הנוירולוגית אפשר לקבל עוד אינפורמציה לגבי מקור הבעיה. כדאי לפנות לנוירולוג בהקדם. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשה לומר
-
הגעה ללא תור לצורך קבלת מרשםשיקו סטייליסט 10/10/2012 | 15:17ד"ר שלום, אני משאיר הודעות רבות בעשרה ימים האחרונים אך אף אחד לא חוזר אליי. אני מטופל שלך ונכנסתי לתקופת קלאסטר קשה ומפתיעה. אני זקוק למרשם לאימיטרקס ולטופמקס (לשיקולך) אין לי אפשרות לקבוע תור מסודר כיוון שמציעים לי תור רחוק והכאב בלתי נסבל מה גם שאני נוסע לשלושה חודשי עבודה בחו"ל ביום שבת בבוקר. האם אוכל להגיע למרפאתך מחר (חמישי) ? בכל שעה...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הגעה
דר' דניאל עובד 10/10/2012 | 16:04אין בעיה, רק תבקש מהמזכירות שיודיעו לי שהגעת...הוסף תגובה
-
בהחלט
שיקו סטייליסט 10/10/2012 | 15:37אוכל באמת להגיע בכל שעה. אם לא תהיה לך העדפה לשעה מסוימת אגיע בסביבות 11הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הגעה ללא תור
דר' דניאל עובד 10/10/2012 | 15:23שלום רב, הסיבה לכך היא ככל הנראה תקופת החגים וחול המועד. המרפאה מלאה ביום ה' אחה"צ, תוכל להגיע בשעות הבוקר או הצהריים עד 15:00?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הגעה
-
אמא מודאגתשגית 09/10/2012 | 10:45ביתי בת ה16 סובלת מכאבי ראש. לפנה שנה היא סבלה מסחרחורות וכאבי ראש עשתה mru שיצא תקין. הסחרחורת די עברו אך כאבי הראש מגיעים עדיין מדי פעם. אתמול ביתי סיפרה לי שתוך כדי קריאת ספר היא פתאום ראתה בעין ימין בלבד כמעין חצי מסגרת של אור חזק .ובאותו שטח היא לא ראתה את הכתוב. היא ניסתה לעצום עיניים ולעשות דברים אחרים וזה נמשך.עד שהיא החליטה לישון.ורק כשקמה זה עבר. בנוסף כאב לה הראש בצד שמאל בלבד.אני מאוד מודאגת.האם קיים קשר לעובדה שהיא אנמית?אשמח לתשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלות
דר' דניאל עובד 09/10/2012 | 12:26אין צורך בבדיקות, אין צורך ב- MRI חוזר, גם אם התופעה נעלמת כדאי לפנות לבדיקה אמל רופא נוירולוג, לשלול כאמור אפשרויות אחרות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה ועוד שאלה
שגית 09/10/2012 | 10:56תודה על התשובה המהירה ועוד שאלות: 1. איזה בדיקות כדאי לעשות? 2. לבקש שוב mri? 3/במקרה והתופעה לא תחזור על עצמה האם ניתן לשכוח מזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אימא מודאגת
דר' דניאל עובד 09/10/2012 | 10:49לאימא המודאגת שלום, זה נשמע כמו מיגרנה עם אאורה. מסגרת של אור חזק בעין אחת, ובהמשך כאבים במחצית ראש יכול להתאים מאוד. עם זאת, כדאי להפנותה לבדיקה אצל נוירולוג לשלול אפשרויות אחרות שבאבחנה המבדלת. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלות
-
אמא מודאגתשגית 09/10/2012 | 11:02ביתי בת ה16 סובלת מכאבי ראש. לפנה שנה היא סבלה מסחרחורות וכאבי ראש עשתה mru שיצא תקין. הסחרחורת די עברו אך כאבי הראש מגיעים עדיין מדי פעם. אתמול ביתי סיפרה לי שתוך כדי קריאת ספר היא פתאום ראתה בעין ימין בלבד כמעין חצי מסגרת של אור חזק .ובאותו שטח היא לא ראתה את הכתוב. היא ניסתה לעצום עיניים ולעשות דברים אחרים וזה נמשך.עד שהיא החליטה לישון.ורק כשקמה זה עבר. בנוסף כאב לה הראש בצד שמאל בלבד.אני מאוד מודאגת.האם קיים קשר לעובדה שהיא אנמית?אשמח לתשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ראי תשובה לעיל
דר' דניאל עובד 09/10/2012 | 12:26ראי תשובה לעילהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ראי תשובה לעיל
-
שלוםא 09/10/2012 | 08:29כשנה ורבע סובל מכאבי ראש+אוזן בצד השמאלי שניהם,לאחר בדיקות קליניות כולל סיטי וMRI כולל נסיון בתרופות מסויימות ודיקור ואין שום שיפור עד שהתייאשתי מהעניין והחלטתי לסבול את זה בשקט. בעבר ולפעמים זבובים חולפי ליד אוזני,אפי ונראה לי שאפילו חדר לי איזה זבוב או פרעוש או 2 מסויים דרך האוזן-האם יכול להיות שמזה הכאב שלא חולף והאם דבר כזה נראה בסיטי/MRI?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום
דר' דניאל עובד 09/10/2012 | 09:29מהסיבה שאם בדיקת רופא אא"ג תקינה, לרוב מדובר בתחושות סובייקטיביות, שהטיפול בהם הוא אחר.הוסף תגובה
-
?
א 09/10/2012 | 09:12במיוחד שאני מרגיש שהאוזן שלי סתומה שנה ורבע ומעין תחושה שיש שם משהו,גם אחרי שאני מתקלח אני מרגיש את המים באוזן...וכאילו הכאב שם מקרין לראש אז...הוסף תגובה
-
?
א 09/10/2012 | 09:10מהסיבה ש...? אודה לקצת יותר הסבר-הרחבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
דר' דניאל עובד 09/10/2012 | 09:06התשובה היא לא.הוסף תגובה
-
??
א 09/10/2012 | 09:02לצערי לא נעניתי על שאלתי כ''כ אז אחזור, בעבר ולפעמים זבובים חולפי ליד אוזני,אפי ונראה לי שאפילו חדר לי איזה זבוב או פרעוש או 2 מסויים דרך האוזן-האם יכול להיות שמזה הכאב שלא חולף שנה ורבי והאם דבר כזה נראה בסיטי/MRI/בדיקה קלינית של רופא אף-אוזן-גרון(שגם הייתה תקינה)???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
דר' דניאל עובד 09/10/2012 | 08:38אם MRI תקין, קרוב לוודאי שמדובר באחד מהסוגים של כאבי הראש הראשוניים. אין שום סיבה לסבול, פנה למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
-
כאב ראש+עוויתיערית 08/10/2012 | 20:34שלום רב, אני בת 39, בריאה בדר"כ, סובלת כ-12 ימים מכאב ראש בצד שמאל, כאב חזק מתמשך, מרגע היקצה בבוקר, 24 שעות ביממה, לקחתי אקמול פוקוס ועברתי לנורופן.אין השפעה.ביום ה-9 חשתי עווית בפה לשבריר שנייה, לכיוון צד ימין ומאז זה קורה כל יום בין1-3 פעמים ביום (רק בזמן האוכל- בעיקר בזמן אכילת מאכלים חמוצים) . ביום העשירי היה לי עווית ביד ימין דבר שחלף מהרר מהיום ה-10 ועד היום לא חזר.יש לי תור לנוירולוג עוד שבוע. א. האם אפשר לקחת נרוסין או כל כדור אחר? ב. האם יש צורך לפנות דחוף למיון? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש +עווית
דר' דניאל עובד 09/10/2012 | 07:24ממליץ לפנות לחדר מיון בהקדם...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש +עווית
-
כאבי ראש בקדמת הראשדוד 05/10/2012 | 22:32אני בגיל 60,בריא בדרך כלל, קצת לחץ דם מעל לנורמה. עובד בדרך כלל בשטח פתוח, בחלק מהיום גם בשמש.1. אני נוטה להזיע מאד.כאשר אני נמצא במקום ללא זרימת אויר אני סובל מאד מחום. אם יש רוח ואף קלה, גם אם חם, אני לא סובל. 2. אני מרגיש כי לאחר מאמץ בינוני הראש שלי מתחמם מאד. זה קורה, לא תמיד, גם אחיר צעידה של 45 דקות. משהו משובש במערכת הצינון של הראש בהשוואה לחלקי הגוף האחרים. 3. במידה ואני מתאמץ באופן ממוצע (לא מאמץ ניכר) לעיתים כשעה שעתיים לאחר המאמץ מופיעים כאבי ראש בקידמת הראש מעל למצח באופן מטריד מאד המחייב, לעיתים קרובות, נטילת תרופות משכחי כאבים. התופעה מתרחשת גם שאני ישן מעט שעות בלילה ולאחר טיסות לחו"ל. לא נראה לי כי זה קשור למחסור בשתייה. מה עושים לטובת שיפור המפגע?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בקדמת הראש
דר' דניאל עובד 09/10/2012 | 07:22דויד שלום, 1 ו- 2- נשמע נורמאלי לחלוטין. 3- כאבי ראש לאחר מאמץ, העדר שינה או בטיסות מוכרים וידועים, והטיפול בהם הוא פשוט. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בקדמת הראש
-
חוסר תחושה בחלק האחורי של הראשעידית 07/10/2012 | 13:59אני מרגישה בלעיתים חוסר תחושה בחלק האחורי של הראש. הופיע לראשונה בתקופה פחותת שינה שלא אכלתי ככ מסודר. עשיתי לפני יותר משנה בדיקת eeg שיצאה תקינה בגלל איבוד הכרה רגעי שקשור להיפותרמיה. חוץ מזה כבר מעל שנה כואבת לי עין שמאל לפעמים ואני גם סובלת מכאבי ראש מרובים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חוסר תחושה בחלק האחרוי של הראש
דר' דניאל עובד 09/10/2012 | 07:20עידית שלום, אם את סובלת מכאבי ראש מרובים, מוטב אם תבדקי במרפאת כאבי ראש. התיאור שלך יכול להתאים לסוגים שונים של כאבי ראש, כגון, מיגרנה, cluster וכו'. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חוסר תחושה בחלק האחרוי של הראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היפוטוניה
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- דופמין בשתן ב-24 שעות
- מבחן טובה
-
תרופות קשורות
- חומצה כנודאוקסיכולית
- אוזנימוד (זפוסיה)
-
מונחים קשורים
- הבית לחולי טרשת נפוצה
- אין-ויוו (in vivo)
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים