פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 237
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב במצחרחל 26/10/2012 | 11:51אני בת 56 בדרך כלל בריאה. לפני כמה ימים חשתי בכאב המתמקד במרכז המצח מעל האף, יש לציין כי מעולם לא סבלתי מכאבי ראש אן מיגרנה. אני משתעלת עם ליחה ואולי יש לזה קשר. לפני 7 חודשים הפסקתי לעשן ואני שומרת מאז על כך. מה עלי לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים באזור המצח
דר' דניאל עובד 26/10/2012 | 21:03כאבים באזור המצ, ביחד עם ליחה ונזלת יכולים לנבוע מסינוסיטיס. כדאי להיבדק ע"י רופא אא"ג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים באזור המצח
דר' דניאל עובד 26/10/2012 | 21:03כאבים באזור המצ, ביחד עם ליחה ונזלת יכולים לנבוע מסינוסיטיס. כדאי להיבדק ע"י רופא אא"ג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים באזור המצח
-
זרמים בראש בזמן נחיתהליאת 24/10/2012 | 19:24שלום רב, לפני כשנתיים כשהייתי בהריון בנחיתה בטיסה לארה"ב הרגשתי זרמים בראש, כאילו משהו מתפוצץ לי בראש, ראייה מטושטשת לאחר שקיבלתי כדור הרגעה מפרמדיק שהיה בטיסה התחושות לאחר כמה שעות עברו. לאחר שילדתי אבחנו שיש לי גן מצד האימא של פקטור 2 מוטציה, קרישת יתר. לפני כשבועיים טסתי לגרמניה במהלך הנחיתה שוב פעם הרגשתי את אותה ההרגשה כאבי והטשטוש נמשכו למשך 24 שעות. חשוב לציין שכמה שנים לפני המקרה טסתי לתאילנד ועוד כל מיני טיסות קצרות והכל היה בסדר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קשר לקרישיות יתר
דר' דניאל עובד 26/10/2012 | 21:00אם כל התופעות מתרחשות באופן עקבי רק בנחיתה, קרוב לוודאי שאין לזה קשר לקרישיות יתר...הוסף תגובה
-
הקשר לקרישת יתר ?
ליאת 26/10/2012 | 18:03האם יש קשר בין התופעה שתיארתי לבין קרישת היתר? האם זה יכול לגרום לכאבי ראש עד מיגרנות לעתים קרובות, חוסר שיווי משקל וסחרחורת כשקמים מהמיטה או כיסא ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרמים בראש בזמן נחיתה
דר' דניאל עובד 25/10/2012 | 19:21ליאת שלום, התופעה של כאבים או מיחושים בראש בזמן נחיתה מוכרת היטב בספרות. כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קשר לקרישיות יתר
-
מגרנהטל 24/10/2012 | 11:21שלום אני סובלת ממיגרנה כל החיים שלי וקראתי בכמה אתרים שמיגרנה זה גנתי שיורשים מהמשפחה ואצלנו במשפחה אין את זה להורים שלי ולאחים ואחיות שלהם ורק לי יש את זה למה זה ככה נימאס לי שכולם צוחקים עליי כאילו הייתי מצורעתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תורשה
דר' דניאל עובד 24/10/2012 | 14:27מיגרנה היא מחלה תורשתית, לפעמים הגנים לא באים לידיי ביטוי או באים לידי ביטוי בצורה קלה....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תורשה
-
בדיקת CTקרן 23/10/2012 | 15:16שלום רב , אני בת 34 וסובלת ממגרנות מגיל העשרה. בשמן האחרון המגרנות הן יום יומיות ויש לי משהו שמפריע לי קצת בראיה בעין שמאל , הנוירולוג שלי נתן לי בדיקת CT ראש . מאחר והרופא לא במרפאה עד יום חמישי וקיבלתי את התוצאות אודה לך אם תוכל להסביר מעט את התוצאות. ממצאים : לא נצפו דמם טרי , שבר או סימני לחץ. לא נצפו ממצאים מוקדיים ברקמת המח. לא נצפו איזורי האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד. חדרי המח תקינים במיקומן וברוחבם. הרחבה קלה לגיל של החללים התת עכבישיים , בעיקר בכיפת המח בהיקף האונות הפרונטו פריאטליות. ציסטרנה מגנה רחבה , ללא סיצן לחץ משמעותיים ממנה. הסתיידות פרי פלצינית קדמית גסה ץ הפרדת חומר אפור לבן תקינה. אזורי האוכף התורכי , ארובות העיניים , ציסטרנות CPA תקינים. פורמן מגנום בטווח התקין . חללי האויר בגולגולת מאווררים היטב. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקת CT
דר' דניאל עובד 23/10/2012 | 20:40קשה לומר, אני צריך להתרשם מהבדיקה בעצמי. לפי הפענוח, לא נמצא ממצא מדאיג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת CT
-
כאבים בחלק האחורי הימני התחתון של הראשקורל 22/10/2012 | 04:10שלום, בשבועות האחרונים היו לי כאבים בחלק האחורי התחתון הימני של הראש אבל בשלושה ימים האחרונים זה התפתח לכאבים עזים במרווחים מצומצמים יותר בערך כל רבע שעה כמו דקירה חזקה או כאילו קודחים לי בנקודה הזאת, מה זה יכול להיות? זה כאבי תופתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מה זה אומר
דר' דניאל עובד 23/10/2012 | 20:37אם אכן זו האבחנה, וכפי שכתבתי, הטיפול הוא פשוט ואין מה לדאוג...הוסף תגובה
-
מה זה אומר
קורל 23/10/2012 | 08:55ומה זה אומר דלקת של העצב העורפי הגדול? זה מסוכן? מה זה בעצם אומר?הוסף תגובה
-
מה זה אומר
קורל 23/10/2012 | 01:53ומה זה אומר דלקת של העצב העורפי הגדול? זה מסוכן? מה זה בעצם אומר?הוסף תגובה
-
וזה מסוכן אחד מהסיבות שרשמת?
קורל 23/10/2012 | 01:16ניורולוג נשמע מפחיד מאוד אני רק בת 21הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחלק האחורי ימני
דר' דניאל עובד 22/10/2012 | 04:43התיאור שלך יכול להתאים לדלקת של העצב העורפי הגדול, או כאבים ממקור צווארי. כך או כך הטיפול הוא פשוט, כדאי לפנות לנוירולוג...הוסף תגובה
-
לא בדיוק בחלק התחתון
קורל 22/10/2012 | 04:27אלא בקו ישר מאחורי החלק העליון של אוזן ימיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה זה אומר
-
כאבי תופת בשורש כף יד ימין עם חשד ל crps ו 2 פריצות דיסק.אפרת 20/10/2012 | 00:11ד"ר שלום , עברתי ת"ד לפני כשנה וחצי מאז קיים חשד ל crps א"ס רנטגן וct יצאו תקינים ( יד ימין ) אין באפשרותי כלל להניע את אצבעותיי רק בעזרת היד השנייה בנוסף מאובחנת עם 2 פריצות דיסק l4-l5 t9 טופלתי בסימבלטה 60 מ"ג ופרקוסט 5 אשר לא הטיבו כלל ובזריקות לעמוד השידרה אפידורליות. הכאבים לא ניסבלים ומוציאים אותי משלוותי אין ולא לילה אחד שאינני מתעוררת מספר פעמים בגלל הכאבים.אני סך הכל בת 33 ומתוסכלת מהמצב. מה ניתן לעשות הייתי כשנה באישפוז יום בבית חולים השיקומי רעות מלבד תנועה מינורית באגודל לא חל כלל שינוי. היד מתנפחת בזמן התקף ומכחילה לא מפסיקה להזיע ככה שזה גם גורם לי להתרחק מהחברה. אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי תודה מראש אפרת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כן ניסיתי אך זה גרם לי לתופעות של נקודות אדומות על הרגלים ולכן זה הופסק.
אפרת 22/10/2012 | 12:27כן ניסיתי אך זה גרם לי לתופעות של נקודות אדומות על הרגלים ולכן זה הופסק.אבל תודה רבה על תגובתך!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CRPS
דר' דניאל עובד 20/10/2012 | 08:24אני לא מומחה גדול ב- CRPS, ונושא הפורום הוא בכלל כאבי ראש ומיגרנה שזה תחום עיסוקי, ניסית טיפול בתרופה בשם ליריקה?הוסף תגובה
-
כן ניסיתי אך זה גרם לי לתופעות של נקודות אדומות על הרגלים ולכן זה הופסק.
-
כאב ראש מאחורי הראשמאיה 21/04/2012 | 03:52שלום, בת 28 בריאה. בהריון חודש שמיני. אתמול בערב ישבתי עם המשפחה וכששיחקתי עם השיער מאחורי קודקוד הראש, ממש בגובה העיניים האבל מאחורה הרגשתי כאילו קיבלתי שם מכה ישנה שמחלימה, למרות שאני לא זוכרת כלל שקיבלתי מכה. אין לי כאבי ראש, טפו טפו אבל הייתי רוצה לדעת הום אני צריכה להיבדק? הכאב הוא חיצוני בלבד ורק כאשר נוגעים בנקודה זו. תודה :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי ראש
חגי 21/10/2012 | 15:03אני ממש מפחד שזה לא גידול אני מעוניין להזמין תור אצלך הכי מהר שאפשרי . המון תודה על הסבלנותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 16/10/2012 | 08:23חגי שלום, אין שום סיבה לסבול, כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש לקבלת טיפול מונע. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 16/10/2012 | 08:23חגי שלום, אין שום סיבה לסבול, כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש לקבלת טיפול מונע. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 16/10/2012 | 08:22חגי שלום, אין שום סיבה לסבול, כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש לקבלת טיפול מונע. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 16/10/2012 | 08:22חגי שלום, אין שום סיבה לסבול, כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש לקבלת טיפול מונע. בהצלחה.הוסף תגובה
-
מיגרנה
חגי 15/10/2012 | 22:29שלום רב ד"ר דניאל אני סובל ממיגרנה קשה והתקפים לעיטים קרובות .לאחרונה התחילו לי כאבים חזקים מאחורי הראש וגם אני מרבה לשכוח דבריםהוסף תגובה
-
כאבי ראש
חגי 15/10/2012 | 22:27שלום רב ד"ר דניאל אני סובל ממיגרנה קשה והתקפים לעיטים קרובות .לאחרונה התחילו לי כאבים חזקים מאחורי הראש וגם אני מרבה לשכוח דבריםהוסף תגובה
-
כאבי ראש
חגי 15/10/2012 | 22:26שלום רב ד"ר דניאל אני סובל ממיגרנה קשה והתקפים לעיטים קרובות .לאחרונה התחילו לי כאבים חזקים מאחורי הראש וגם אני מרבה לשכוח דבריםהוסף תגובה
-
כאבי ראש
חגי 15/10/2012 | 22:25שלום רב ד"ר דניאל אני סובל ממיגרנה קשה והתקפים לעיטים קרובות .לאחרונה התחילו לי כאבים חזקים מאחורי הראש וגם אני מרבה לשכוח דבריםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החמרה
דר' דניאל עובד 21/04/2012 | 20:27אם זה מחמיר בכל צורה שהיא, כדאי לפנות לבדיקה....הוסף תגובה
-
תודה אבל...
מאיה 21/04/2012 | 09:36אם זה מחמיר. מה החשש? והאם הכוונה המחמיר ברמת הכאב כשנוגעים או מחמיר ברמת כאב הראש? כי אחרי ששיחקתי עם זה קצת האיזור יותר רגישהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש באזור הקודקוד
דר' דניאל עובד 21/04/2012 | 08:57אם זה כאב שמופק במגע או לחיצה, זה ככל הנראה נובע מהרקמות הרכות והעור מחוץ לגולגולת, וזה מרגיע. בכל מקרה אם הכאב במגמת החמרה, כדאי לפנות לרופא..הוסף תגובה
-
כאבי ראש
-
כאב ראש בשילוב של העדר פוקוס בראיהריצ'ל 20/10/2012 | 18:42שלום רב אני חשה זה חודש מגרנות שמגיעות מידי יום בשעה קבועה ביום, ,כאבי ראש מפוזרים, בצידי ואחורי הראש, תוך שיש לי תחושה שהאישונים שלי מאבדים פוקוס, מעין אי שליטה על הראיה שיוצר לי סחרור . תוך מספר שניות אני חוזרת לעצמי אך זה פוקד אותי כמה פעמים ביום, בין אם אני מאמצת את האיה או לא. אני קוראת המון בעבודתי לפעמים שעות רבות, ויש לי 2 בלט דיסק בצוואר. מאפה להתחיל את הבדיקה- נוירולוג? אורתופד? אני מודאגת... תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 20/10/2012 | 19:14זה לא נשמע כ"כ מיגרנות, בכל מקרה כדאי שתתחילי אצל נוירולוג... בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
מיגרנה (כאב תעוקתי) 15 שנה07/08/2012 | 17:50יש לי כבר כאבי ראש מלספר כמה תרופות רופאים וכדורים החלפתי ...בכל אופן! התרופה האחרונה איתה התחלתי להשתמש כ8 חודשים קודם היא: מילגרם VIEPAX XR 150 ההטבה בתקופה זו של לקיחת הכדור (בערב) הייתה עדיפה יחסית מכל התקופה הקודמת שלקחתי אם כי היו כאבי ראש אולם לא בתדירות שהייתה ! בתחילת לקיחת הכדורים נאמר לי באחד הפורומים ע"י מומחה לקחת במשף חצי שנה או מעט יותר ! לפני כחודש החלתטי להפסיק (גם מהסיבה של התמכרות) ולאחר כשבוע שבועיים חזרו לי כאבי הראש יום יומיים בצורה מחרידה וחזקה אולי יותר מכפי שהיה לי אי פעם ! נאמר לי בזמנו לרדת בחוזק הכדורים (מיליגרם) בשלבים וזה דבר ששכחתי והפסקתי במיידית ! כיום אני ממש שבור ורצוץ וקם בבקר עם כאבים עזים וכדורי אקמול פוקוס או אקסידול שרופא המשפחה נתן כלל אינם עוזרים ! זועק לעזרה ! תודה רבה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תבדוק בעיה של רגישות לגלוטן
חוה 19/10/2012 | 00:02אפשר בבדיקת דם לגלות רגישות לגלוטן, לא צליאק. ואחרי ששלחת את הבדיקה תנסה תזונה ללא גלוטן לשבוע שבועיים. אם זה לא יעשור, סימן שזה לא הטריגר לכאבי הראש שלך. תוכל למצוא באינטרנט חומר על הקשר בין כאבי ראש לגלוטן. ב ה צ ל ח ה (עברתי זאת בעצמי...)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 08/08/2012 | 23:02רצוי להעלות בהדרגה כפי שנעשה בהתחלת הטיפול. סימבלטה אינה תרופת הבחירה למניעה של מיגרנות, אלא כמו ה- Viepax, האינדיקציה היותר נכונה היא כאבי ראש מסוג Tension.הוסף תגובה
-
המשך פניה בבקשה
08/08/2012 | 21:39תודה לתשובה ! האם להתחיל עם 150 מ"ג כפי שהפסקתי כחודש קודם? ורציתי לברר גם בנגע ל"סימבלטה" שמעתי עליה הרבה שעוזרת למיגרנות קשות ! האם עדיף לי אותה על VIEPAX ? אם כי שמעתי שהיא יקרה הרבה יותר מה גם שמצבי הכספי ממש ירוד ! שוב תודה לתשובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיגרנה או כאב ראש תעוקתי 15 שנה
דר' דניאל עובד 07/08/2012 | 23:13כדאי לחזור בהדרגה לטיפול ב- Viepax ולנסות להיגמל רק בהנחיית נוירולוג או מרפאת כאבי ראש....הוסף תגובה
-
תבדוק בעיה של רגישות לגלוטן
-
בדיקת C4ana 17/10/2012 | 08:13שלום רב, ערכתי אתמול בדיקת דםויצא לי ערך גבוה של C4=42.9 הערך של C3 הינו במסגרת הנורמה 151.40. מה המשמעות של התוצאה? מה המשמעות של זה? אודה מאוד על תשובתכם בהקדם, א.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
C4
דר' דניאל עובד 17/10/2012 | 15:22לפנות לרופא משפחה אחר...הוסף תגובה
-
C4
ana 17/10/2012 | 13:17תודה רבה, אך אין כאן פורומים כאלה.. מה אתה מציע לפני שאראה את הרופא שאינו בארץ בכרגע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת C4
דר' דניאל עובד 17/10/2012 | 09:15אלה מדדים הקשורים למערכת החיסון. כדאי לשאול בפורום ראומטולוגיה או אימונולוגיה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
C4
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היפוטוניה
- כאב שלאחר פגיעה עצבית
-
בדיקות קשורות
- חומצה ולפרואית בדם
- חומצה פנילגליוקסילית בשתן
-
תרופות קשורות
- ריזאטריפטאן
- פריגאבאלין (ליריקה)
-
מונחים קשורים
- קנבינואידים
- הספר הירוק
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים