פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 243
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש ברקות, ובחילותחיים 06/09/2012 | 08:18לפני כשבוע חשתי כאב ראש חזק פועם ברקות, בערב, שהיה מלווה בתחושת בחילה חזקה. יום אחרי חלה הקלה משמעותית וזה נעלם כמעט לגמרי. אבל מאז אותו מקרה יש לי תחושת בחילה עמומה במהלך היום ( בעיקר על בטן ריקה) כמו כן תחושה של כאב ראש ברקות עמומה גם כן שהולכת ומשתנה במהלך היום ( מתחזקת בעבודה, נחלשת לאחר מכן) מה זה? ולאיזה רופא לפנות??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ובחילות
דר' דניאל עובד 06/09/2012 | 12:40לא ניתן לדעת אם דחוף או לא ללא בדיקה...הוסף תגובה
-
הבעיה
חיים 06/09/2012 | 09:17ש אני טס לחול עוד מספר ימים,( טיסה למספר שבועות) וזה לא משהו כזה קשה שלא ניתן לטייל בגינו. השאלה האם כדאי להתחיל את כל תהליך הבירור עכשיו? אני לא יודע להגידאם זה דחוף או סובל דיחוי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי אאש רקתיים ובחילות
דר' דניאל עובד 06/09/2012 | 09:08שלום רב, כדאי להתחיל בבדיקה אצל רופא המשפחה, ועפ"י שיקולו המשך בירור אצל רופא נוירולוג...בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ובחילות
-
כאבי ראש הולכים ובאים או סחרחורותרחלי 36 05/09/2012 | 21:37לפני שישה שבועות התחילו לי סחרחורות בהם לא החדר מסתובב או התיקרה נופלת אלא הרגשה של סחרחורת באה והולכת שלא גורמת לי ליפול .עשיתי בדיקות הכל תקין,הייתי במיון ,שחררו אותו הביתה ,הייתי אצל 2 נוירולוגים הבדיקה הייתה תקינה למרות שטענו שאני לא מסבירה נכון בדיוק מה אני מרגישה .... הייתי אצל מומחה אף אוזן גרון כדי לשלול וסטיבולרי -וגם הכל תקין.כמו-כן כל התרופות שנתנו לי רק עושות יותר גרוע ואני ממשיכה לסבול!!מה לעשות עוד -אני כבר לא יודעת לא מוכנים לשלוח אותי לMRI,אני מרגישה זה מהצוואר ואומרים לי שלא ... אשמח לעזרתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סחרחורות או כאבי ראש
דר' דניאל עובד 05/09/2012 | 23:38יש להבדיל בין תחושת סחרחורות וכאבי ראש. לעיתים התקפים של מיגרנה מלווים בסחרחורות. אם כך הייתי ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תגובה
רחלי 36 05/09/2012 | 21:51זו בדיוק הסיבה שפניתי רק עכשיו לפורום הזה ,כי מסתבר שמה שאני חשה זה כאב ראש ולא סחרחורות!! פשוט בגלל שתמיד סבלתי ממיגרנות חשבתי שמה שיש לי עכשיו זה סחרחורות אבל זה כאב ראש בא והולך הנוירולוגית האחרונה שהיתי אצלה נתנה לי AMITRIPTY HCL 10 MG וטענה שיש לי TENSION HEADACHES אבל התרופה הזו השפיעה עלי ממש רע ועכשיו אחרי יומיים קשים ביותר אני אפסיק לקחת אותה, שוב אציין שאני מרגישה שזה מהצוואר !!והיא אמרה שלא-אני כבר לא יודעת מה עוד לעשות ואיפה להבדק אשמח לעזרתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות
דר' דניאל עובד 05/09/2012 | 21:43אין פורום זה דן בנושא סחרחורות, אלא אך ורק בנושאים הקשורים במיגרנה וכאבי ראש. שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות או כאבי ראש
-
כאב מצחק 31/08/2012 | 04:57בתקופה האחרונה כל הזמן כמעט כואב לי הראש כאב חזק כזה במצח.. אני מרגישה כזה ממש כובד במצח .. כשאני מפעילה לחץ על המצח זה נעלם לשנייה ניסיתי לקחת כדורים וזה אף פעם לא עזר ואני לא מצליחה להבין ממה זה ניגרם ואם זה פסיכולוגי או משהו אני בת 17 ולובשת רוב היום עדשות.. ניסיתי להיות בלי עדשות וזה קצת פחות כואב אבל עדיין ממה זה ניגרם? אני לא שותה מספיק? לא אוכלת טוב? חוסר שינה? סתם פסיכולוגי? המוח שלי גודל כמו שאמא שלי אומרת חח?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים במצח
דר' דניאל עובד 31/08/2012 | 06:33כאבים במצח בהחלט יכולים להיגרם מעדשות או הפרעןת ראייה. כדאי להיבדק ע"ירופא עיניים, אם יוכח שהחדות הראייה תקינה, וזה לא והעדשות, כדאי לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במצח
-
כאב ראש באיזור הגבות ..אסתוש 29/08/2012 | 19:58שלום לך..אני סובלת כבר קרוב ל4 חודשים מכבאי ראש ולחץ באיזור המצח והגבות מלווה בליחות..עשיתי בדיקת עינים יצא תקיןןן..גם אצל נירולוג תקין..הרופא משפחה נתן לי אנטיביוטיקה ..לא עזר אחרכך שוב סוג אחר של אנטיבוטיקה וגם לא עזר..מה עושים??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 29/08/2012 | 21:27כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש או לביקור חוזר אצל הנוירולוג. ייתכן שיהיה צורך בהדמייה מוחית. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
הופעת כאב בראש - 4 ימים לאחר קבלת מכהעפרה 29/08/2012 | 12:05לפני כארבעה ימים קיבלתי מכה בצד השמאלי העליון בראשי. עד אתמול לא חשתי בדבר אך אתמול התחלתי להרגיש כאבים - מעין מיגרנה קלה עם כאב של מכה. האם יכול להיות שנגרם לי נזק כלשהו והופעת התסמינים הינה רק לאחר 4 ימים ? האם לפנות לבדיקה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הופעת כאב ראש לאחר חבלה
דר' דניאל עובד 29/08/2012 | 12:13בהחלט יתכן, כדאי לפנות לבדיקה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הופעת כאב ראש לאחר חבלה
-
כאבי ראשמיקי 27/08/2012 | 19:00שלום ד"ר, אני בן 25, בריא בדר"כ. יש לי כאבי ראש לא חזקים כבר חודש וחצי. הכאבים הם חד צדדיים בדר"כ אבל פעם הם בצד ימין ופעם בצד שמאל. הכאבים הם בעיקר באזור הרקות (קצת מעל האוזן) ולפעמים מקרינים לאזור העין. הם לא פולסטיביים אלא מתמשכים עם הפוגות. לפעמים מתגברים בשעות הערב. אין בחילות או הקאות. לחץ דם תקין, אין חום, אין נזלת. כשהכאבים רק הופיעו לפני חודש וחצי, גם היה לי כאב גרון שנמשך רק יומיים, ואח"כ היה לי שיעול שנמשך כחודש. אבל עכשיו אין שיעול ואין כאב גרון, רק כאב ראש. כמו כן, לעיתים יש לי כאבי צוואר, והשרירים בצוואר שלי נוטים להתפס בקלות. שזאת בעיה שקיימת אצלי כבר די הרבה זמן. בנוסף, בזמן שכואב לי הראש, יש נקודות בראש שאם אני לוחץ עליהן אז הכאב מתגבר קצת בזמן הלחיצה באותו מקום. אני לא לוקח משככי כאבים. הרופא שלח אותי לבדיקת דם שיצאה תקינה. לקחתי אוגמנטין לעשרה ימים וזה לא עזר. הייתי היום אצל נוירולוג צבאי (אני חייל בקבע) והוא שלח אותי לבדיקת CT ונתן לי כדורי אלטרולט למשך 30 יום. הוא אמר שהוא לא יודע מה הסיבה לכאבי הראש. הבדיקה הנוירולוגית (רפלקסים, שיווי משקל) תקינה. 1. האם מהתיאור שלי ניתן להסיק או לשער מה יכולה להיות הסיבה לכאבים? 2. לא כל כך ברור לי למה טובה התרופה אלטרולט. ראיתי שיש לה תופעות לוואי. האם לא כדאי קודם כל לקבל אבחנה מדויקת לגביי כאבי הראש ורק אחר כך לקחת תרופות בהתאם לאבחנה? והאם התרופה הזו מטפלת בסימפטומים בצורה זמנית בלבד, או שהיא גם מטפלת בבעיה עצמה? 3. האם כדאי ללכת לרופא אף אוזן גרון לפני שאני עושה CT? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים במחצית ראש
דר' דניאל עובד 28/08/2012 | 08:13מיקי שלום, תיארת את כאבי הראש יפה מאוד. CT נועד לשלול כאבי ראש שניוניים, שהם על רקע גורם או מחלה שאפשר לזהות, ואולי גם לטפל. יתר כאבי הראש הם ראשונייים, שהגורם להם הוא לא ברור, והטיפול הוא לרוב בתרופות, או בדיקור סיני/רפואי. אלטרולט היא תרופה טובה לכאבי ראש ראשוניים מסוג tension. אפשר לפנות גם לרופא אא"ג במידה וסינוביטיס באה בחשבון, הייתי ממליץ לפנות אחרי בדיקת ct. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במחצית ראש
-
תרופה לקלאסטרשיקו (סטייליסט) 27/08/2012 | 03:50ד"ר עובד, קיבלתי את התרופה והיא שיפרה מיידית את מצבי, למיטב הבנתי אני צריך להגיע לביקורת פעם ב 3 חודשים - תודה רבה על הכל.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שמחתי לעזור
דר' דניאל עובד 27/08/2012 | 11:48כדאי לבוא לביקורת בעוד 3 חודשים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שמחתי לעזור
-
טיפול ב Topiramate למניעת מיגרנות חזקותחן 23/08/2012 | 09:42שלום, אני בת 50. לאחרונה התגברו מאוד התקפי המיגרנה שאני סובלת מהם. קורה והתקף נמשך 5-6 ימים. אני לוקחת בדרך כלל אימיטרקס בזמן התקף. רופא הציע לי טופיראמייט (50 מ"ג ביום) אבל ראיתי את תופעות הלוואי (בעיות קוגנטיביות) ונרתעתי. אשמח לקבל חוות דעת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טופירימט
דר' דניאל עובד 23/08/2012 | 14:59שלום רב, המינון המקובל למניעת מיגרנה הוא 100 מג ביום, 50 מג פעמיים ביום. תופעות הלוואי הן לא כל כך שכיחות, ואם מופיעות, אפשר להחליף לטיפול מניעה אחר. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טופירימט
-
כאבי ראש בחילה ונימולטליה 22/08/2012 | 20:14שלום רב, לפני שלושה ימים חשתי כאב ראש עז שלווה ב"מאבק" לא להתעלף, קוצר נשימה, סחרחורות ותחושת נימול בידיים.פניתי למיון ושם לא איבחנו דבר.לאחר נוזלים קצת הוקל לי אך כחצי שעה לאחר שנגמר העירוי שבו כאבי הראש ותחושת הנימול. עד היום יש לי התקפים של כאבי ראש עזים עם תחושת נימול שבאה וחולפת וכמעט תמיד מלווה בבחילות או כאב בעין ימין או בחללי הפנים. לקחתי קוד אקמול שעזר רק מעט ולפרק זמן קצר בלבד. אין צינון, נזלת או חום, אני בת 34, בריאה, למעט תת פעילות של בלוטת התריס המאוזנת עם "יוטירקס" ומעולם לא חשתי כאבי ראש כאלה. אני מתנצלת על אורך ההודעה, אך ממש מודאגת וזקוקה לייעוצכם בהקדם. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בחילה ונימול
דר' דניאל עובד 23/08/2012 | 14:56טליה שלום, אני יודע שאת חרדה למצבך, אבל קשה להתרשם דרך הפורום, כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בחילה ונימול
-
כאבי ראש כרוניים, כאבים בסינוסים ומעל העיןיעל 21/08/2012 | 18:02אני מאובחנת כסובלת ממיגרנות אך בשנים האחרונות הכאבים לא כמיגרנה אלא כאבי ראש באזור הסינוסים, מעל העין וברקות, בשנה האחרונה התדירות היא יומיומית! יש לי אולי יום בשבוע בו אני לא מרגישה כל כאב ובנוסף צאוור תפוס וכתפיים. עברתי מרופא לרופא, ממומחה למומחה, החל מנויורולוג, אורתופד, פה ולסת, דיקור סיני, כירופרקט, היפנוזה, פיזיותרפיה ואין כל שיפור. שום כדור משכך כבר לא עוזר לי וגם לא כדורי מניעה... אני אובדת עצותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש יומיומיים
דר' דניאל עובד 22/08/2012 | 05:06האם ביקרת במרפאת כאבי ראש? אם לא אז מומלץ. הייתי מנסה גן את שיטת הדיקור הרפואי...הוסף תגובה
-
שכחתי להוסיף...
יעל 21/08/2012 | 18:05נבדקתי גם אצל רופא אא"ג, עשו לי צילומי סיטי בראש, לסת, וצילום מערות פנים ולא מצאו כלום חשבתי לפנות לאירידיאולוגיה אבל לא יודעת עד כמה זה אמיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש יומיומיים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- נוירופיברומטוזיס
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- מבחן טובה
- חומצה מנדלית בשתן
-
תרופות קשורות
- אוזנימוד (זפוסיה)
- קלדריבין
-
מונחים קשורים
- אידוי קנאביס רפואי
- אלקטרואנצפלוגרפיה (EEG)
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"הגענו לד״ר רני אבודים וללא תקווה
ד״ר רני ברנע עלה על הבעיה תוך עשר דק וזאת לאחר שהמון מומחים ונוירולוגים לא גילו. הוא קיבל אותי מיד הסביר, נתן בדיקות לאמת את החשש שלו ואכן הוא צדק.
מיד לאחר 24 שעות היה זמין לקבל ולקרא את התוצאות ולהדריך אותנו.
הוא מאוד אנושי נעים מרגיע,
ומרגישים מיד שאנחנו בידיים טובות מקצועיות.
רופא מלאך 😇עם ידע גדול ורצון לעזור ולעשות המון טוב.👌"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים