פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 245
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש בקדמת המצח ומעל15/08/2012 | 08:16שלום! אני בת 26, סטודנטית, יחסית בריאה. קודם כל אתחיל עם מעט היסטוריה רפואית- אני סבלתי ממסינוסיטיס רבות בתור ילדה. כעת ישנה הפחתה משום שאני מקפידה לנקות את האף עם מי מלח מידי פעם וטיפות לאף המקטינות את נימי הדם/רירית- משום שהתגלה שהיא מתנפחת. החלו בתקופה האחרונה כאבי ראש איומים. אני הולכת לישון מוקדם בכדי להימנע מלקיחת כדורים. אך לצערי אני קמה עם הכאב גם בבוקר. זה נמצא בקמת הראש. מעל העניים.ובכלל בראש וברקות. אתעצב נורא, אם אגלה שבנוסף לסינוסטיס התורשתי, אימי העבירה לי גם את המגרנות שלה. אגב, אני שותה המון ביום. אני מגיעה לשני ליטר מים לפחות. תודה רבה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה
15/08/2012 | 11:16אין נזלת. רק הראש כבד. אגש לרופא המשפחה. שוב תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במצח
דר' דניאל עובד 15/08/2012 | 11:03התיאור שלך יכול להתאים לסינוסיטיס אם כאב הראש מחמיר בהטיית הראש, מלווה בנזלת או בשיעול. מאידך ייתכן שזהו התקף של מיגרנה, אם יש גם רגישות לאור או לרעש, בחילות או הקאות וכו'. כדאי לפנות לרופא אא"ג או נוירולוג...הוסף תגובה
-
תודה רבה
-
כאבי ראש14/08/2012 | 17:20אני בת 45 סובלת מזה 10 שנים יותר ויותר מכאבי ראש כתוצאה מחשיפה קצרה ביותר לשמש או כל מקור חום כמו תנור חימום ועוד. התוצאה כאבי ראש ומיגרנה בין יום ל 3,4 ימים. לאחרונה רגישות גם לאור יום וחרדה שאפילו האור שמסתנן בבוקר מהתריסים יגרום למיגרנות. הנני מסתובבת שנים עם כובעים עבים בקיץ וחורף וזה מונע את הבעיה. אך מכיוון שאני אימא לילדים, נשואה, עובדת משרה מלאה קורה שזה מתפספס ואז כל המשפחה סובלת מכך ואני חשה רע וכשעובר אחרי שאני נוטלת משככי כאבים אני מניחה לזה. היום אני רוצה עזרה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בחשיפה לשמש
דר' דניאל עובד 14/08/2012 | 22:30כנראה שאת סובלת ממיגרנה. אם מספר ההתקפים עולה על 4 בחודש, כדאי להתחיל בטיפול מונע. מומלץ להיבדק במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בחשיפה לשמש
דר' דניאל עובד 14/08/2012 | 22:30כנראה שאת סובלת ממיגרנה. אם מספר ההתקפים עולה על 4 בחודש, כדאי להתחיל בטיפול מונע. מומלץ להיבדק במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש בחשיפה לשמש
-
כאבי ראש (לת)14/08/2012 | 17:21אני בת 45 סובלת מזה 10 שנים יותר ויותר מכאבי ראש כתוצאה מחשיפה קצרה ביותר לשמש או כל מקור חום כמו תנור חימום ועוד. התוצאה כאבי ראש ומיגרנה בין יום ל 3,4 ימים. לאחרונה רגישות גם לאור יום וחרדה שאפילו האור שמסתנן בבוקר מהתריסים יגרום למיגרנות. הנני מסתובבת שנים עם כובעים עבים בקיץ וחורף וזה מונע את הבעיה. אך מכיוון שאני אימא לילדים, נשואה, עובדת משרה מלאה קורה שזה מתפספס ואז כל המשפחה סובלת מכך ואני חשה רע וכשעובר אחרי שאני נוטלת משככי כאבים אני מניחה לזה. היום אני רוצה עזרה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבים ברקה הימנית.14/08/2012 | 15:15לפעמים יש לי כאבים ממש חזקים ברקה הימנית. כשאני נוגעת בלחי הימנית אני מרגישה כמו זעזוע ברקה הימנית. ממה זה יכול לנבוע ? תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים ברקה ולחי ימין
דר' דניאל עובד 14/08/2012 | 16:37יתכן על רקע דלקת של מפרק הלסת, אם זה מחמיר בסגירת הלסת בחוזקה. בכל מקרה כדאי לפנות לנוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים ברקה ולחי ימין
-
כאבי ראש + סחרחורת14/08/2012 | 09:01שלום אני אני בן 36, בריא בדרך כלל מזה מספר חודשים סובל מכאבי רש קלים ולחץ קל בעיקר בחלק קדמי עליון או בצדדים הדמיים. בנוסף לכך תחושה של סחרחורה קלה או חוסר יציבות עשית בדיקות דם ושלוש פעמים בדיקת נוירולוג שכללו בין היתר CT מוח ו DUBLEX צוואר ונראה כי הכל תקין הייתה תקופה והתופעות נעלמו אך חזרו בחודש האחרון.אני רוצה גם להוסיף שאני רואה מול העניין FLOTERS או מין חוטים כהים עפים אם אני מזיז את העיניים וגם כאן בדיקת עיניים לא מצאה כלום. אני קצת מודאג ממה זה יכול להיותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש +סחרחורות
דר' דניאל עובד 14/08/2012 | 09:32המקרה שלך דורש בירור במרפאת כאבי ראש, כדאי לעבור גם בדיקת פונדוס אצל רופא עיניים אם לא בוצע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש +סחרחורות
-
כאבי ראש + סחרחורת14/08/2012 | 09:02שלום אני אני בן 36, בריא בדרך כלל מזה מספר חודשים סובל מכאבי רש קלים ולחץ קל בעיקר בחלק קדמי עליון או בצדדים הדמיים. בנוסף לכך תחושה של סחרחורה קלה או חוסר יציבות עשית בדיקות דם ושלוש פעמים בדיקת נוירולוג שכללו בין היתר CT מוח ו DUBLEX צוואר ונראה כי הכל תקין הייתה תקופה והתופעות נעלמו אך חזרו בחודש האחרון.אני רוצה גם להוסיף שאני רואה מול העניין FLOTERS או מין חוטים כהים עפים אם אני מזיז את העיניים וגם כאן בדיקת עיניים לא מצאה כלום. אני קצת מודאג ממה זה יכול להיותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש+סחרחורות
דר' דניאל עובד 14/08/2012 | 09:32המקרה שלך דורש בירור במרפאת כאבי ראש, כדאי לעבור גם בדיקת פונדוס אצל רופא עיניים אם לא בוצע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש+סחרחורות
-
כאב י ראש כרוניים ממתח12/08/2012 | 09:44שלום ד"ר. מזה כחמש שנים הנני סובל מכאבי ראש כרוניים. הכאבים התחילו והחמירו כתוצאה מלחץ נפשי שהייתי שרוי בו. מזה כשלוש שנים הגורם הנפשי הסתיים, ומאז, שרירי העורף, הפנים והגב משתחררים לאט מאוד. כתוצאה מזה גם כאב הראש הולך ופוחת. תפיסות השרירים והכאבים מקשים עליי לחשוב, לדמיין ולעשות פעולות מורכבות עם הראש. עשיתי CT ראש שיצא תקין. לקחתי אלטרול שהרדים אותי ואת הכאב במקצת, אך לא עזר ביכולות השכליות. עשיתי סדרות טיפולים אצל 2 מדקרים, מעסים רפואיים וסיניים, כירופרקט ותזונאי. אף אחד מהם לא באמת עזר. הההרגשה הינה של שרירים מכווצים ותפוסים, בעורף, בחלקים של הגב, במצח ובגולגולת. קראתי באתר של בי"ח הדסה שלפעמים נותנים תרופה לשחרור השרירים. מניסיונך, האם אתה מכיר את אופן הטיפול הזה? האם היית ממליץ על טיפול אחר שיכול לזרז את שחרור השרירים? תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דניאל עובד 12/08/2012 | 21:56תולי מהי האבחנה, מה המקור לשרירים המכווצים....הוסף תגובה
-
שאלה אחרונה
12/08/2012 | 19:04ומניסיונך, איזה טיפול לבקש שם, שיכול לשחרר את השרירים (ולא לעמעם את הכאב בלבד). תודה רבה מאוד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרפאת כאבי ראש
דר' דניאל עובד 12/08/2012 | 17:08ברמב"ם בחיפה יש מרפאת כאב טובה...הוסף תגובה
-
מרפאת כאב ראש בצפון
12/08/2012 | 14:46ראשית תודה על התגובה המהירה. הנני גר ביישוב ליד קריית שמונה. לפי גוגל, מרפאות כאבי הראש הקרובות ביותר אליי נמצאות בביה"ח פוריה, ב"העמק" ובחדרה. לפי מה שראיתי באתר שלהם, הם מטפלים לרוב בהזרקת חומרי הרדמה לעצבים, בהשמת עצבים מלאכותיים ובפיסיותרפיה. פיסותרפיה לצוואר עשיתי (לבד מהטיפולים האלטרנטיביים הכוללים עיסוי, דיקור וכירופרקטיקה) וזה לא עזר.כל מיני טיפול בעצבים עצמם (לרבות ניתוח להסרתם) נראה לי כדבר שלא מטפל בבעיה אלא מקסימום משכך את הכאב. האלטרול אז לא עזר לי בבעיה המרכזית שנובעת מתפיסות השרירים, הקושי בחשיבה ובדימיון. לכן, האם אתה מכיר רופא ו/או מרפאת כאב בצפון שעושה משהו אחר (כדוגמת טיפול מגע / תרופתי בשרירים עצמם)? הבעיה הזאת עוצרת אותי שנים וכל רגע שעובר לא יחזור )--: תודה רבה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שרירים תפוסים
דר' דניאל עובד 12/08/2012 | 11:26בוודאי שאני מכיר, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
-
שלום דוקטור12/08/2012 | 15:35בת 29 בריאה לחלוטין משום מה בשלושה שבועות האחרונים אני לא עוברת לילה אחד במנוחה !!תחושות נוראיות לחץ דם גבוה 150/100 דופק 115 אין תחושה ביד ורגל שמאל לחץ בחזה באזור הלב שמקרין לגב (כמו חגורה שמתחזקת ומתחזקת )אני במיון כל כמה ימים ,לא מוצאים כלום א.ק.ג תקין ,בדיקת מאמץ נהדרת ואני רק במצב גרוע מיום ליום ,הרופאים במיון בכדי לא להתאמץ שולפים חרדה ,מעולם לא חוויתי איזשהם רגשות כאלו לא קרה שום סטרס והכל כשורה ,יש לי פגישה עם ניורולוג בקרוב ,בבקשה אולי תוכל לעזור לי ביעוץ ,אני יודעת מצוין שאין זו חרדה אלא משהו גופני שמשום מה לא מצליחים לגלות ,הפסיקו לי החיים ביום בהיר אחד ,אני מבינה שהינך מטפל בכאבי ראש אבל אולי בכל זאת תוכל לייעץ לי ,נתנו לי קסאנקס וכדור בשם אסטו שהוא סיוטטטטט לא רגיל שגרם לי לתופעות לווי מפחידות אז הפסקתיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
חוסר תחושה ביד ורגל שמאל
דר' דניאל עובד 12/08/2012 | 17:05קשה לומר דרך הפורום, ללא בדיקה נוירולוגית והתרשמות קלינית, אבל הגישה השלי היא שחרדה היא אבחנה אחרונה שצריך לחשוב עליה, אחרי ששללנו את כל האפשרויות הגופניות. כדאי לחכות לחוות דעתו של הנוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חוסר תחושה ביד ורגל שמאל
-
כאב ראש מתמשך09/08/2012 | 14:17הבן שלי חייל וסובל כבר מספר חודשים מכאבי ראש. בבדיקות שערכו לו בצבא נמצא: תפיחות ברירית סביב הכונכה התחתונה משמאל עם סטיית מחיצת האף לימין. בגומה האחורית פרנכימה וחדר רביעי שבורים. מאגר נוזל קטן מימין לקו אמצע אחורי למוחון. ציסטה אראכנואידלית. בצבא טוענים שאין לזה משמעות. זה נשמע די מפחיד. מה המשמעות של האמור? מה נכון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 12/08/2012 | 11:28אני מסכים שלממצאים אין קשר לכאבי הראש, צריך לטפל בכאבי הראש אצל נוירולוג...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאב ראש מתמשך09/08/2012 | 14:17הבן שלי חייל וסובל כבר מספר חודשים מכאבי ראש. בבדיקות שערכו לו בצבא נמצא: תפיחות ברירית סביב הכונכה התחתונה משמאל עם סטיית מחיצת האף לימין. בגומה האחורית פרנכימה וחדר רביעי שבורים. מאגר נוזל קטן מימין לקו אמצע אחורי למוחון. ציסטה אראכנואידלית. בצבא טוענים שאין לזה משמעות. זה נשמע די מפחיד. מה המשמעות של האמור? מה נכון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ממצאים בצילום והקשר לכאבי הראש
דר' דניאל עובד 09/08/2012 | 15:55אני מסכים עם הנאמר שלממצאים שתארת אין משמעות קלינית בהקשר לתלונות של כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצאים בצילום והקשר לכאבי הראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
- חומצה מתיל-היפורית בשתן
- אנטיגן של קריפטוקוקוס
-
תרופות קשורות
- קלוראזפאט
- ביפרידן
-
מונחים קשורים
- אונת המצח
- אגרנולוציטוזיס
רופאים בתחום
ד"ר ורד ליבנה
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ניכרת מקצועיות ובקיאות בתחום.
גישה נעימה ומכבדת"
ד"ר אסתר גנלין - כהן
נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים