דלג לתוכן

למה לא תמיד כדאי לנו לעבוד שעות נוספות

מחקר חדש מצא כי מי שעובד שעות נוספות באופן קבוע עלול להגדיל את הסיכון לסבול ממחלת לב ב- 60%

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/12/2010
2 דקות קריאה
מחקר בריטי חדש מצא כי מי שעובד שעות נוספות באופן קבוע, או מי שעובד 10 או 11 שעות בכל יום, עלול להגדיל את הסיכון שלו לסבול ממחלת לב ב- 60%. 


המחקר בדק 6,000 עובדי מדינה בריטים, כאשר נלקחו בחשבון גורמי סיכון מוכרים למחלות לב דוגמת עישון. החוקרים הציעו מספר סיבות אפשריות לממצאי המחקר, בין היתר שאנשים שעובדים כל יום 3 או 4 שעות נוספות, עלולים להיות לחוצים או מדוכאים יותר. 


הסבר נוסף שנתנו החוקרים אומר כי ניתן לכנות עובדים אלה כבעלי סוג אישיות הנקראת "A type", כלומר אנשים אשר יכולים להיות תוקפניים ובעלי נטייה להתרגז. לחילופין, לאנשים שנמצאים יותר שעות בעבודה, יש פחות זמן להתעמל ולהירגע וקרוב לוודאי שהם יעבדו גם בעיתות מחלה.


המחקר גם כן מתבסס על מחקר נוסף שנערך על ידי מומחה בתחום הבריאות והרווחה, שמצא כי 72% מהמשיבים עובדים מספר שעות גדול יותר מאשר שעות העבודה הבסיסיות שלהם, 29% נשארים מאוחר בעבודה פעמיים בשבוע, ו- 27% עובדים עד שעות מאוחרות באופן יומי.
אחד החוקרים אף ציין כי המחקר מצביע על כך שהעובדה שאנשים עובדים שעות עבודה רבות מושרשת בתרבות העבודה המודרנית וכי למיתון הכלכלי ישנה השפעה רבה על הדרך בה אנשים עובדים. 34% מהנשאלים ציינו שהם עובדים שעות עבודה ארוכות בכדי שיספיקו לעמוד בכמות גדולה יותר של מטרות ויעדים. למעשה, נראה כי עבודה עד שעות מאוחרות היא "הסטנדרט".


לבנת כהן, פסיכולוגית ארגונית במרכז המידע של המוסד לבטיחות ולגיהות, פרסמה את עיקרי המחקר ותוצאותיו בעלון האלקטרוני Newsletter)) של אתר המוסד לבטיחות ולגהות. 


לבנת כהן ציינה שהמחקר מעלה שאלות בנוגע לאופן בו יכולים הרגלי העבודה להשפיע על הסיכון לחלות במחלת לב. "המחקר מאשר שהאיזון בין העבודה והחיים הפרטיים תופס תפקיד מרכזי ברווחת הפרט. המעסיקים והעובדים צריכים להיות מודעים לכל גורמי הסיכון של מחלות הלב ועליהם להתייחס לשעות עבודה נוספות כאל אחד הגורמים לכך", אמרה לבנת.
לבנת הוסיפה כי יש מספר דרכים פשוטות לדאוג לבריאות הלב בעבודה, כמו הליכה בזמן ארוחת הצהריים, עלייה במדרגות ברגל במקום במעלית, על ידי אכילת פרי במקום אוכל לא מזין, ועוד.


המוסד לבטיחות ולגיהות פתח מרכז מידע הנותן מענה לעובדים ומעסיקים בכל שאלה הקשורה בנושא זה ובנושאי בטיחות ובריאות העובד בכלל. ניתן לפנות למרכז המידע ללא תשלום וללא כל התחייבות למספר: 9394* מכל טלפון.

מאת: מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' ערן לשם
פרופ' ערן לשם קרדיולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"מרגע ראשון של ביקור הרגשתי נועם ואמפטיה, תשומת לב לכל פרט, יחד עם מקצויות גבוהה ונכונות לעזור."
ד"ר ירון סטנובסקי
ד"ר ירון סטנובסקי קרדיולוגיה
5.0
( 11 חוות דעת )
"ד"ר ירון סטנוסקי מקצועי מאוד!אמשיך טיפולים רק אצלו!תודה."
ד"ר פביו קוזניץ
ד"ר פביו קוזניץ קרדיולוגיה
מנהל מערך הלב בית חולים לניאדו
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום דיכאון וחרדה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו