אגוזים וגרעינים – בריאות או שומן במסווה של נשנוש בריא?
כולם מכירים את התמונה של האיש הרובץ מול הטלוויזיה ומולו קערת גרעינים. אנו רואים אותם בימי שישי אצל חברים, כאשר יושבים ומנשנשים בצורת פיצוחים. אמנם בהליך קלייתם, אובדים כמה מרכיבים חיוניים אך האם כדאי בכל זאת לצרוך אגוזים וגרעינים או שיש להימנע מהם?
2 דקות קריאה
כולם מכירים את התמונה של האיש הרובץ מול הטלוויזיה ומולו קערת גרעינים. אנו רואים אותם בימי שישי אצל חברים, כאשר יושבים ומנשנשים בצורת פיצוחים. אמנם בהליך קלייתם, אובדים כמה מרכיבים חיוניים אך האם כדאי בכל זאת לצרוך אגוזים וגרעינים או שיש להימנע מהם?
אגוזים וגרעינים הם מזון איכותי ונפלא, השאלה כמה אוכלים מהם וכיצד. כשאינם עוברים תהליכי קלייה, אגוזים וגרעינים מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים כמו: אבץ, מגנזיום, חומצה פולית, סלניום, ברזל, סידן, ויטמין E וויטמינים מקבוצת B, חומצות שומן רב בלתי רוויות, סיבים תזונתיים ואחוזי חלבון גבוהים.
יחד עם זאת, יש לצרוך אגוזים וגרעינים במידה משום שהם עלולים להשמין, אך כן רצוי להכניסם לתפריט היומי שלנו. ניתן להוסיפם לפירות, ירקות או לנשנש בין הארוחות עם פרי.
לאכול אגוזים וגרעינים בתבונה
• יש לאכול אגוזים וגרעינים יחד עם פירות טריים, יבשים או ירקות כדי להקל על הליך העיכול.
• רצוי לאכול לא יותר משני סוגי אגוזים וגרעינים יחד.
• הכמות היומית המומלצת היא בין 5-10 יחידות אגוזים / שקדים / גרעינים.
• כמות גדולה של אגוזים או גרעינים עלולה לגרום לקשיי עיכול והשמנה.
• לפני שאוכלים אגוזים או גרעינים, רצוי להשרותם למשך מספר שעות או למשך הלילה כדי שהקליפה תוסר בשל
החשש מחומצה ציאנית.
• רצוי לאכול אגוזים וגרעינים בצורתם הטרייה ולא קלוייה וממולחת שפוגמת באיכותם ומקשה על העיכול.
• רצוי לאחסן אגוזים / גרעינים בכלי סגור וכהה במקרר.
• מומלץ לא לאחסן לתקופה ארוכה, עדיפות תהיה לתחלופה וקנייה בכמויות קטנות משום ששומן רב בלתי רווי המצוי באגוזים וגרעינים, נוטה להתחמצן ולהתקלקל בקלות.
• צבע האגוזים / גרעינים צריך להיות אחיד, שכן גוונים מעידים על חוסר טריות.
• הקפידו לקנות אגוזים וגרעינים במשקל ובחנויות בהן הסחורה מתחלפת לעתים קרובות.
מהם היתרונות באכילת אגוזים וגרעינים?
• השפעה טובה על תהליכי עיכול.
• מסייעים במניעה ובטיפול בבעיות עור (בשל האבץ וחומצות השומן).
• הגנה מפני הגדלה ודלקת של בלוטת הערמונית (בשל האבץ המצוי בו).
• הורדת רמות כולסטרול ושמירה על כלי דם.
• איזון רמת הסוכר בדם.
• מסייעים באיזון הורמונלי ופוריות.
• מסייעים בריפוי פצעים.
• מחזקים את מערכת החיסון.מאת: ד"ר (N.D) ענת גרינשטיין
אגוזים וגרעינים הם מזון איכותי ונפלא, השאלה כמה אוכלים מהם וכיצד. כשאינם עוברים תהליכי קלייה, אגוזים וגרעינים מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים כמו: אבץ, מגנזיום, חומצה פולית, סלניום, ברזל, סידן, ויטמין E וויטמינים מקבוצת B, חומצות שומן רב בלתי רוויות, סיבים תזונתיים ואחוזי חלבון גבוהים.
יחד עם זאת, יש לצרוך אגוזים וגרעינים במידה משום שהם עלולים להשמין, אך כן רצוי להכניסם לתפריט היומי שלנו. ניתן להוסיפם לפירות, ירקות או לנשנש בין הארוחות עם פרי.
לאכול אגוזים וגרעינים בתבונה
• יש לאכול אגוזים וגרעינים יחד עם פירות טריים, יבשים או ירקות כדי להקל על הליך העיכול.
• רצוי לאכול לא יותר משני סוגי אגוזים וגרעינים יחד.
• הכמות היומית המומלצת היא בין 5-10 יחידות אגוזים / שקדים / גרעינים.
• כמות גדולה של אגוזים או גרעינים עלולה לגרום לקשיי עיכול והשמנה.
• לפני שאוכלים אגוזים או גרעינים, רצוי להשרותם למשך מספר שעות או למשך הלילה כדי שהקליפה תוסר בשל
החשש מחומצה ציאנית.
• רצוי לאכול אגוזים וגרעינים בצורתם הטרייה ולא קלוייה וממולחת שפוגמת באיכותם ומקשה על העיכול.
• רצוי לאחסן אגוזים / גרעינים בכלי סגור וכהה במקרר.
• מומלץ לא לאחסן לתקופה ארוכה, עדיפות תהיה לתחלופה וקנייה בכמויות קטנות משום ששומן רב בלתי רווי המצוי באגוזים וגרעינים, נוטה להתחמצן ולהתקלקל בקלות.
• צבע האגוזים / גרעינים צריך להיות אחיד, שכן גוונים מעידים על חוסר טריות.
• הקפידו לקנות אגוזים וגרעינים במשקל ובחנויות בהן הסחורה מתחלפת לעתים קרובות.
מהם היתרונות באכילת אגוזים וגרעינים?
• השפעה טובה על תהליכי עיכול.
• מסייעים במניעה ובטיפול בבעיות עור (בשל האבץ וחומצות השומן).
• הגנה מפני הגדלה ודלקת של בלוטת הערמונית (בשל האבץ המצוי בו).
• הורדת רמות כולסטרול ושמירה על כלי דם.
• איזון רמת הסוכר בדם.
• מסייעים באיזון הורמונלי ופוריות.
• מסייעים בריפוי פצעים.
• מחזקים את מערכת החיסון.
האם המאמר עניין אותך?
דיאטה קטוגנית – כך תעשו את זה נכון
מאת: מערכת אינפומד
09/07/2024
רוצים/ות לעשות דיאטה קטוגנית? לפני שמתחילים לקצץ בפחמימות ולפנטז על ירידה דרמטית במשקל, כדאי לדעת שתזונה קטוגנית על...
לכתבה המלאה
ירקות טריים או קפואים: מה יותר בריא?
מאת: מערכת אינפומד
02/07/2024
לירקות ופירות קפואים יש חיי מדף ארוכים מאוד, שאינם מגבילים את טווח השימוש בהם. אך מה לגבי הערכים התזונתיים – האם הם...
לכתבה המלאה
אבוקדו: הסיבות שבגללן כדאי לצרוך אותו
מאת: מערכת אינפומד
06/05/2024
הוא אמנם לא זמין כל השנה בישראל, אבל אם ממש תתעקשו (ושווה להתעקש), תוכלו למצוא אותו תמיד אצל הירקן. הכירו את פרופיל...
לכתבה המלאה
בלי תרופות: המאכלים שמורידים כולסטרול
מאת: מערכת אינפומד
09/04/2024
מעדיפים להימנע מכדורים להורדת כולסטרול? יש כמה מאכלים שעשויים לסייע בכך, וגם שינויים באורח החיים עשויים לחסוך את הש...
לכתבה המלאה
פירות מותרים לחולי סוכרת
מאת: מערכת אינפומד
25/03/2024
למרות שישנם מיתוסים שאוסרים על סוכרתיים לאכול פירות, כדאי לעשות סדר ולחדד את הדברים: יש פירות שכדאי להימנע מהם, אבל...
לכתבה המלאה
אכילה רגשית והשמנה בזמן המלחמה
מאת: אינפומד בשיתוף פרופ' יהודה קמרי, מנהל "המרכז לטיפול רפואי בהשמנה – פרופ' קמרי"
09/11/2023
המתח המתמשך כתוצאה מהמלחמה לא גובה רק מחיר רגשי ואישי כבד, אלא גם מוביל לעלייה משמעותית בשיעורי האכילה הרגשית ותרומ...
לכתבה המלאה
דבש VS סוכר
מאת: מערכת אינפומד
12/09/2023
מתוק זה טעם החיים, אבל האם באמת עדיף לצרוך דבש על סוכר או שבסופו של יום מדובר במיתוס שגורם לנו לצרוך מתוק עם פחות י...
לכתבה המלאה
זו כנראה לא הסיבה להשמנה באמצע החיים
מאת: מערכת אינפומד
16/05/2022
למרות שנוטים להאשים את ההאטה בחילוף החומרים כאחד מהגורמים להשמנה באמצע החיים, מחקר חדש מציע ממצאים אחרים. הפרטים בכתבה
לכתבה המלאה
לא רק אכילת בשר: כך תשפרו את רמות הברזל
מאת: מערכת אינפומד
04/05/2022
מתכננים לעשות על האש ביום העצמאות? בשר אינו התורם היחידי להעלאת רמות הברזל בדם. הנה כמה טיפים שכדאי להכיר ושאולי יע...
לכתבה המלאה
האם ההעדפות התזונתיות בגיל מבוגר קשורות לינקות ?
מאת: מערכת אינפומד
27/04/2022
האם אכילת מאכלים חריפים בקרב נשים מניקות באמת משפיעה על טעם החלב אם? האם טעמי ינקות משפיעים על העדפות המזון שלנו בע...
לכתבה המלאה