תופעות הלוואי כוללות: כאב ראש, סחרחורת, לעיתים עקב ירידה בלחץ הדם בעת קימה מהירה מדי ממצב שכיבה לישיבה או מישיבה לעמידה, גודש באף, הזעת יתר, עייפות, הרגשת דקירות בקרקפת. תופעות אלו חולפות בדרך כלל תוך זמן קצר לאחר תקופת ההסתגלות לתכשיר.
תופעות נוספות כוללות: הימצאות נוגדנים אשר אינם קשורים למחלה, אי ספיקת לב, בחילה, הקאה, ירידה בתפקוד המיני, קשיים במתן שתן, כאבי בטן עליונה, ראייה מטושטשת, עליה בערך תפקודי כבד, צהבת (נדיר מאוד), התכווצויות שרירים, דיכאון- בדרך כלל תופעה זמנית ויכולה להופיע בשבועות הראשונים של הטיפול (לא שכיח), היצרות דרכי נשימה תחתונות (לא שכיח). במקרים אלו יש להיוועץ ברופא.
בשכיחות שאינה ידועה ייתכנו כאב בפטמה, ירידה תקופתית בזרימת הדם לפטמות, שעלולה לגרום לחוסר תחושה בפטמות ולפטמות חיוורות וכואבות (תופעת ריינו).
במקרה של תופעות אלרגיה או יובש תוך עיני, נדיר - יש להפסיק הטיפול ולפנות לרופא.
בהופעת קשיים במתן שתן, נפיחות בקרסוליים וברגליים, כאבי מפרקים, ידיים ורגליים קרות, דיכאון, דופק איטי, נדיר - יש להמשיך בטיפול ולפנות מייד לרופא.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
יש לעדכן רופא/רוקח באשר לנטילת תרופות אחרות, כולל תרופות ללא מרשם וכן תוספי תזונה. בייחוד עבור:
נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (NSAID), המשמשים לטיפול בכאב ובדלקת כמו: סולינדק או אינדומטצין. אדרנלין- לטיפול בתגובות אנפילקטיות (אלרגיות) חמורות. תרופות לבעיות לבביות, כמו: דיזופיראמיד וקווינידין, אמיודארון. תרופות לטיפול במיגרנה, כמו נגזרות של ארגוטאמין. תרופות לטיפול בהפרעות קלות בתפקוד קוגניטיבי, מחלת אלצהיימר ומחלת פרקינסון- כמו: דונפזיל, גאלאנטאמין או ריבאסטיגמין. ניטראטים, תרופות אנטי-פסיכוטיות כמו: פנוטיאזינים, כלורפרומאזין
נוגדי דיכאון: בשילוב תרופות אלו עם לבטלול תיתכן הופעת רעד. מומלץ להימנע משילוב זה.
אגוניסטים בטא אדרנרגיים: לבטלול חוסם את האפקט של תרופות אלו. יש להימנע משילוב זה. במקרים המחייבים מתן שתי התרופות יחד, ייתכן הצורך בהעלאת המינון של אגוניסטים בטא אדרנרגיים.
תרופות לטיפול בכיב קיבה או צרבת כמו סימטידין: תרופה זו עשויה להגביר את פעילותה של לבטלול. על כן, במתן משולב זה ייתכן הצורך בהפחתת המינון של לבטלול.
בולמי סידן: בולמי סידן עשויים להגביר את השפעתו של לבטלול ומכאן תיתכן ירידה חדה בלחץ הדם. שילוב זה יינתן בזהירות תוך שינוי מינון התרופות בהתאמה.
משתנים, נוגדי יתר לחץ דם אחרים: בשילוב עם לבטלול תיתכן ירידה מוגברת של לחץ הדם ומכאן הצורך בהפחתת מינון התרופות.
תרופות דיגיטאליס: במתן משולב של תרופות אלו עם לבטלול תיתכן האטה בקצב הלב. יש לנטר תפקוד לבבי בקפידה במתן משולב זה.
טיפול ביתר לחץ דם כמו: קלונידין: הפסקה פתאומית של קלונידין תוך כדי המשך טיפול בלבטלול, עלולה לגרום ליתר לחץ דם אקוטי.
תרופות לטיפול בסוכרת הניתנות דרך הפה, אינסולין: לבטלול עלול למסך תסמיני רמות סוכר נמוכות. מומלץ לעקוב אחר רמות הסוכר בחולים המקבלים טיפול בסוכרת וגם בחולים שאינם סובלים בדרך כלל מסוכרת.
מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI): בשילוב מעכבי מונואמין אוקסידאז עם לבטלול תיתכן עלייה מסכנת חיים בלחץ הדם. יש לאפשר כשבועיים הפסקה בין נטילת תרופות אלו.
תכשירים סימפאתומימטיים: תרופות אלו מחלישות את ההשפעה של לבטלול. מומלץ להימנע ממתן משולב זה או להתאים המינון מחדש.
השפעת שימוש ממושך
בתקופת הטיפול בתרופה זו יש לערוך בדיקות לחץ דם, תפקודי כבד ופעילות לבבית.
התרופה יכולה להשפיע על התוצאות של בדיקות רפואיות או של בדיקות מעבדה מסוימות ולגרום לערכי תוצאות שגויים- יש ליידע את הצוות הרפואי.