פורום טיפולי פוריות - עמוד 2489
-
איכות ביציות ופרוגרסטרון גבוה24/07/2012 | 00:29שלום, 1.האם פרוגרסטרון גבוה עלול לפגוע באיכות הביציות? 2.האם פרוגרסטרון גבוה מעיד על איכות נמוכה של ביציות? אם התשובה חיובית- אודה אם תפרט על איזה רמות פרוגרסטרון מדובר ובאיזה שלב במחזור טיפול IVF זה רלוונטי תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
איכות ביציות ופרוגסטרון גבוה
פרופ' אשכנזי 24/07/2012 | 13:50שלום,עלית רמת הפרוגסטרון לפני מתן ה-HCG להשריית הביוץ במחזורי IVF מלמדת שאיכות הביציות והעוברים לא נפגעת ,הירידה בשיעור ההריונות נובעת משיבוש התפתחות רירית הרחם עקב העליה בפרוגסטרון ,והראיה לכך שבמחזורי הפשרה הושג אותו שיעור הריונות מעוברים שנתקבלו ממחזורים עם פרוגסטרון גבוה,ופרוגסטרון נמוך מאמר חדשני המסכם 10,000 אלפים מחזורי הפריה עובדות אלו קיבלו אישור נוסף להלן המאמר; Serum progesterone level effects on the outcome of in vitro fertilization in patients with different ovarian response: an analysis of more than 10,000 cycles. AuthorsXu B, et al. Show all Journal Fertil Steril. 2012 Jun;97(6):1321-1327.e4. Epub 2012 Apr 10. Affiliation Reproductive Medicine Center, Tongji Hospital, Tongji Medicine College, Huazhong University of Science and Technology, Wuhan, People's Republic of China. Abstract OBJECTIVE: To investigate the relationship between serum P levels on the day of hCG administration and pregnancy outcomes in different responders undergoing IVF. DESIGN: Retrospective study. SETTING: Teaching hospital. PATIENT(S): A total of 11,055 women who underwent their first IVF/intracytoplasmic sperm injection cycles and a subgroup of 4,021 women undergoing frozen-embryo transfer (FET) cycles. INTERVENTION(S): Patients underwent IVF-ET with the long GnRH agonist protocol. The ovarian response was classified as high (≥20 oocytes; n = 2,023), poor (≤4 oocytes; n = 827), or intermediate (remaining cases; n = 8,205) according to the number of oocytes retrieved. Clinical outcomes of IVF-ET and FET cycles were analyzed according to plasma P levels. MAIN OUTCOME MEASURE(S): Ongoing pregnancy rates (PRs). RESULT(S): Ongoing PRs in fresh cycle were inversely associated with serum P levels on the day of hCG administration for all patients. Different P threshold concentrations were determined according to different ovarian response: We proposed a serum P level of 1.5 ng/mL as the threshold for poor responders, 1.75 ng/mL for intermediate responders, and 2.25 ng/mL for high responders. Our study does not show negative results for elevated P levels on oocyte performance in terms of fertilization, cleavage rate, or PR of FET cycles within different ovarian responses, offering no evidence for a detrimental effect of high P on oocyte quality. CONCLUSION(S): Elevated P levels on the day of hCG administration negatively influence PR regardless of different ovarian responses, although increased P threshold concentration is associated with better ovarian responses. The detrimental effect of P elevation on PR seems to be unrelated to oocyte quality in all responders.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איכות ביציות ופרוגסטרון גבוה
-
איכות ביציות בIVF טבעי לעומת IVF רגיל31/07/2012 | 13:06שלום, הנני בעלת רזרבה שחלתית נמוכה בת 40+ . שאלתי אם בIVF טבעי הסיכוי לביצית יותר איכותית מאשר טיפול עם הורמונים? האם ההורמונים יכולים לפגוע באיכות הביצית ביחס לטיפול ללא הורמונים ואם זה הוכח במחקרים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פרוטוקול טבעי
פרופ' ג׳קי אשכנזי 06/08/2012 | 22:37שלום,מניסיוני פרוטוקול טבעי מלא נופל באיכותו מהפרוטוקול -modified natural cycleהוסף תגובה
-
באילו מקרים מעדיפים את הטבעי המלא על הmodified?
05/08/2012 | 21:57באילו מקרים מעדיפים את הטבעי המלא על הmodified?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
modified natural cycle
פרופ' אשכנזי 03/08/2012 | 17:54בפרוטוקול זה מאפשרים צמיחת זקיק טבעי עד לגודל של 14-15 מ"מ ואז מוסיפים טיפול הורמונלי מתון(מנופור,גונל,או פוריגון) בתוספת אנטגוניסט(צטרוטייד) עד לצמיחת הזקיק לגודל אופטימלי בייחס להורמונים (אסטרוגן ,פרוגסטרון)ואז מושרה הביוץ באמצעות אוביטרל-בד"כ בפרוטוקול זה ניתן להפיק 1-3 זקיקים ,מתן סטרואידים הוא משניהוסף תגובה
-
לפרופ אשכנזי
03/08/2012 | 17:46שלום ותודה. איך אפשר להקטין את הסיכונים שהזכרת בתשובתך ? האם טיפול IVF modified natural cycle ושילוב של סטרואדים או מינון מתון של מונגון/מונפור יכולים להקטין את הסיכון של פרוגרסטרון גבוה או אי תגובה? האם תוכל להסביר מהו modified natural cycle ? מכיון שאני בשלושת החודשים האחרונים עם טיפול הורמונלי (פרטוקול קצר ) מגיבה רק עם זקיק אחד הבנתי שIVF טבעי או חצי טבעי הוא האופציה מבחינתי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רזרבה שחלתית נמוכה
פרופ' אשכנזי 02/08/2012 | 16:00שלום,אני מצטרף לדעתו של פרופ׳ משיח והיא גם הגישה הקיימת בספרות-טיפול IVF במחזור טבעי הינו ברירת המחדל של הטיפול ההורמונלי הנמרץ,היות ובמחזור טבעי ישנו שיעור ביטולי מחזור גבוה עקב תגובה הורמונלית בלתי הולמת או לוטאיניזציה מוקדמת-עליה בטרם עת של הורמון הפרוגסטרון(30-40%),ישנו כשלון בהפקת ביצית מזקיק בודד בעת שאיבת הזקיק(20-30%),כשל בהפריית הבצית הבודדת,כך שבשורה התחתונה שיעור ההריונות המושג במחזור טבעי נופל מזה של מחזור טיפולי נמרץ,ולפיכך פרוטוקול טבעי הינו ברירת המחדל בכשלון כל האופציות האחרותהוסף תגובה
-
לפרופ משיח - לגבי שאלתך איך אני יודעת על רזרבה נמוכה
01/08/2012 | 11:23שלום ותודה, אני בעלת רזרבה שחלתית נמוכה לפי מה שנאמר לי עי הרופא בשל תגובתי לטיפול ההורמונלי ,ובשל הFSH 16.5.הרופא העלה את האפשרות של IVF טבעי. שאלותי: 1.האם זה יש הבדל באיכות הביציות ובאיכות העוברים בIVF טבעי ביחס לIVF עם הורמונים? 2.האם ההיסטוריה שלהלן לא מעידה על רזרבה נמוכה?: בינתיים ב3 חודשים אחרונים היה לי רק זקיק אחד ( קיבלתי גונאל 225 חודש אחד , גונאל 300 ודכא0.1 חודש שני , ומונופור 5 אמפולות חודש אחרון). לפני כן במרס היתה לי הזרעה עם 225 גונאל שם היו ארבעה זקיקים של 11,11,17,18 ובאפריל 3 זקיקים 13,16,13הוסף תגובה
-
רזרבה שחלתית נמוכה
פרופ׳ משיח 31/07/2012 | 17:07איך את יודעת שהרזרבה נמוכה. מה הנסיון שלך בשאיבת ביציות ואיכותן. באון כללי דעתי שהפרוטוקול הטבעי טוב רק לאותן נשים שבטיפול הורמונלי נימרץ לא מצליחים לשאוב מהן יותר מביצית אחת או שתייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוטוקול טבעי
-
לא מגיבה להורמונים01/08/2012 | 13:01שלום רב אני בת 37 נשואה ללא ילדים בדיקות הורמונליות תקינות FSH תקין קיבלתי ( 4 מחזורים ) הורמונים במינונים די גבוהים (גונל ,מונופור ,מונוגון ) לא מתפתח אצלי יותר מזקיק אחד ופעם אחד לא התפתחו זקיקים כלל אני נימצאת בטיפולי IVF אני כל פעם מתאכזבת מחדש מה עלי לעשות ? האם אני אמורה להשלים אם המציאות הזאת ? אשמח לתשובות תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ההשפעה השלילית של המינון העולה של גונדוטרופינם על איכות הביציות,ועל רירית הרחםהרחם
פרופ' אשכנזי 06/08/2012 | 22:30שלום,קיימת קורילציה ישירה בין רמות הגונדוטרופינים ופגיעה במבנה הגנטי של הביציות בזמן החלוקה המיוטית שלהן-חהלן המאמר המראה זאת בזמן הבשלת ביציות בתנאי המעבדה High follicle-stimulating hormone increases aneuploidy in human oocytes matured in vitro Yan-Wen Xu, M.D., Ph.D., Yue-Ting Peng, M.D., Bin Wang, M.D., Yan-Hong Zeng, B.Sc., Guang-Lun Zhuang, M.D., and Can-Quan Zhou, M.D. Reproductive Medical Center, the First Affiliated Hospital of Sun Yat-sen University, Guangzhou, People’s Republic of China Objective: To study the effect of FSH on the aneuploidy risk of human oocytes matured in vitro. Design: Prospective study. Setting: Hospital-based IVF center. Patient(s): Patients with male factor infertility undergoing intracytoplasmic sperm injection (ICSI) cycles. Intervention(s): Immature oocytes were put into five groups according to the FSH concentration (0, 5.5, 22, 100, and 2,000 ng/mL) in in vitro maturation (IVM) medium. Spindles were observed under a polarized microscope before polar body biopsy. Fixed polar bodies and corresponding oocytes were examined on chromosomes 13, 16, 18, 21, and 22 by fluorescence in situ hybridization. Oocytes matured in 5.5 and 2,000 ng/mL FSH were immunostained for tubulin and chromatin. Main Outcome Measure(s): Aneuploidy rate, spindle visualization rate, and spindle morphology. Result(s): The frequency rates of aneuploidy were 26.7%, 23.3%, 36.75%, 46.67%, and 63.3% in the five FSH groups, respectively. There was a significantly higher aneuploidy rate in oocytes matured in the 2,000 ng/mL FSH group. The spindle visualization rates assessed under PolScope were not significantly different between aneuploid and normal oocytes. There was no difference in spindle morphology between the 2,000 and 5.5 ng/mL FSH groups. Conclusion(s): High-concentration FSH in IVM medium significantly increased the first meiotic division error, resulting in more aneuploid oocytes during IVM. (Fertil Steril 2011;95:99–104. 2011 by American Society for Reproductive Medicine.) Key Words: FSH, oocytes, in vitro maturation, aneuploidy מאמר נוסף מצביע על האפקט השליל על רירית הרחם Detrimental Effects of High-Dose Gonadotropin on Outcome of IVF Making a Case for Gentle Ovarian Stimulation Strategies Authors Abstract Objective: Limited data identify detrimental influences of aggressive use of gonadotropins (G) for controlled ovarian hyperstimulation (COH); the underlying mechanisms however remain unclear. We report on the relationship between G dose and in vitro fertilization (IVF) cycle parameters (ovarian response, endometrial thickness [EMT]) and cycle outcome (implantation rate [IR] and clinical pregnancy [CP] rate) in a cohort of women undergoing IVF. Methods: Retrospective analysis of fresh embryo transfer (ET) cycles. Univariate and multivariable regression analyses assessed relationship between G dose and outcomes of interest. Results: Higher G dose related positively with advancing age (P < .001) and inversely with EMT (P < .001). The overall CP rate was 30%. Significantly lower IR (.003) and CP rate (.002) were observed across increasing tertiles of G dose. Increasing G dose was identified as an independent negative predictor of EMT after adjusting for age, COH protocol and duration, infertility diagnosis, and ovarian response (P = .016). Adjusting for age, suppression protocol (gonadotropin-releasing hormone agonist vs antagonist), infertility diagnoses, EMT, quality, and cleavage of ET, lower G dose was an independent positive predictor of CP rate (odds ratio for CP rate was 1.57 for G dose in middle compared to the highest G dose quartile (95% confidence interval 1.09-2.24). Stratified analyses identified detrimental associations of higher G dose with CP rate to be relevant in women aged 35 years and younger. Conclusions: Our analyses suggest detrimental influences of higher G dose on the endometrium and confirm the previously reported adverse association between higher G dose and IVF outcome. Gentler COH regimens may be of particular benefit in women aged ≤35 years.הוסף תגובה
-
השפעת גונדוטרופינים על הביצית
פרופ׳ אשכנזי 06/08/2012 | 09:07שלום,קיימת קורילציה ישירה בין רמות הגונדוטרופינים ופגיעה במבנה הגנטי של הביציות בזמן החלוקה המיוטית שלהן-חהלן המאמר המראה זאת בזמן הבשלת ביציות בתנאי המעבדה High follicle-stimulating hormone increases aneuploidy in human oocytes matured in vitro Yan-Wen Xu, M.D., Ph.D., Yue-Ting Peng, M.D., Bin Wang, M.D., Yan-Hong Zeng, B.Sc., Guang-Lun Zhuang, M.D., and Can-Quan Zhou, M.D. Reproductive Medical Center, the First Affiliated Hospital of Sun Yat-sen University, Guangzhou, People’s Republic of China Objective: To study the effect of FSH on the aneuploidy risk of human oocytes matured in vitro. Design: Prospective study. Setting: Hospital-based IVF center. Patient(s): Patients with male factor infertility undergoing intracytoplasmic sperm injection (ICSI) cycles. Intervention(s): Immature oocytes were put into five groups according to the FSH concentration (0, 5.5, 22, 100, and 2,000 ng/mL) in in vitro maturation (IVM) medium. Spindles were observed under a polarized microscope before polar body biopsy. Fixed polar bodies and corresponding oocytes were examined on chromosomes 13, 16, 18, 21, and 22 by fluorescence in situ hybridization. Oocytes matured in 5.5 and 2,000 ng/mL FSH were immunostained for tubulin and chromatin. Main Outcome Measure(s): Aneuploidy rate, spindle visualization rate, and spindle morphology. Result(s): The frequency rates of aneuploidy were 26.7%, 23.3%, 36.75%, 46.67%, and 63.3% in the five FSH groups, respectively. There was a significantly higher aneuploidy rate in oocytes matured in the 2,000 ng/mL FSH group. The spindle visualization rates assessed under PolScope were not significantly different between aneuploid and normal oocytes. There was no difference in spindle morphology between the 2,000 and 5.5 ng/mL FSH groups. Conclusion(s): High-concentration FSH in IVM medium significantly increased the first meiotic division error, resulting in more aneuploid oocytes during IVM. (Fertil Steril 2011;95:99–104. 2011 by American Society for Reproductive Medicine.) Key Words: FSH, oocytes, in vitro maturation, aneuploidy מאמר נוסף מצביע על האפקט השליל על רירית הרחם Detrimental Effects of High-Dose Gonadotropin on Outcome of IVF Making a Case for Gentle Ovarian Stimulation Strategies Authors Abstract Objective: Limited data identify detrimental influences of aggressive use of gonadotropins (G) for controlled ovarian hyperstimulation (COH); the underlying mechanisms however remain unclear. We report on the relationship between G dose and in vitro fertilization (IVF) cycle parameters (ovarian response, endometrial thickness [EMT]) and cycle outcome (implantation rate [IR] and clinical pregnancy [CP] rate) in a cohort of women undergoing IVF. Methods: Retrospective analysis of fresh embryo transfer (ET) cycles. Univariate and multivariable regression analyses assessed relationship between G dose and outcomes of interest. Results: Higher G dose related positively with advancing age (P < .001) and inversely with EMT (P < .001). The overall CP rate was 30%. Significantly lower IR (.003) and CP rate (.002) were observed across increasing tertiles of G dose. Increasing G dose was identified as an independent negative predictor of EMT after adjusting for age, COH protocol and duration, infertility diagnosis, and ovarian response (P = .016). Adjusting for age, suppression protocol (gonadotropin-releasing hormone agonist vs antagonist), infertility diagnoses, EMT, quality, and cleavage of ET, lower G dose was an independent positive predictor of CP rate (odds ratio for CP rate was 1.57 for G dose in middle compared to the highest G dose quartile (95% confidence interval 1.09-2.24). Stratified analyses identified detrimental associations of higher G dose with CP rate to be relevant in women aged 35 years and younger. Conclusions: Our analyses suggest detrimental influences of higher G dose on the endometrium and confirm the previously reported adverse association between higher G dose and IVF outcome. Gentler COH regimens may be of particular benefit in women aged ≤35 years.הוסף תגובה
-
לפרופ אשכנזי אודה על תשובתך
05/08/2012 | 21:55האם תוכל להסביר מתי עודף הורמוניים טוקסיים לאיכות הבצית ובאיזה מאפיינים האיכות נפגעת?הוסף תגובה
-
האם תוכל להסביר מתי עודף ההורמונים טוקסיים לאיכות הביציות?
03/08/2012 | 17:50ובאיזה מאפיינים של איכות הביציות מינון עודף של הורמונים עלול לפגוע?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה הורמונלית ירודה
פרופ' אשכנזי 02/08/2012 | 15:42שלום,התגובה שלך לטיפול הורמונלי מסיבי אינה עומדת בציפיות ביחס לרמת ה-FSH שלך,וגילך,אולם קיימים מדדים נוספים להערכת הרזרבה השחלתית שלך כמו -AMH,antral follicle count(AFC,בכל מקרה ניתן בנסיבות אלו לבצע טיפול בפרוטוקול רך natural cycle,או modified natural cycle ולא להעמיס עודף הורמונים שלעיתים הינם טוקסיים לאיכות הביציות,ניתן להעזר בתוסף מזון DHEAהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ההשפעה השלילית של המינון העולה של גונדוטרופינם על איכות הביציות,ועל רירית הרחםהרחם
-
האם זה תקין?06/08/2012 | 11:43שלום, אני בהריון אחרי החזרת מוקפאים. בהתחלה היתה הכפלה יפה. לפי החשבון שלי אני היום בשבוע 5+2 ( 3 ימים לפני ההחזרה זה שבוע 2+0 .האם חישבתי נכון??? ) בכל אופן הייתי היום אצל רופאה (לא רופאת פיריון)והיא ראתה שק קטן 4 מ"מ ללא קוטב עוברי וללא שק חלמון. היא נתנה לי לעשות היום בטא נוספת... האם זה נקרא שההריון מתפתח בצורה לא תקינה??? תודה רבה!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הריון צעיר
פרופ' ג׳קי אשכנזי 06/08/2012 | 22:21שלום,בהחלט מקווה שבסופו של הדבר ההריון יהייה תקיןהוסף תגובה
-
תודה רבה,תוצאות הביטא
06/08/2012 | 16:27מהיום 3900 בנתיים יש הכפלות תקינות קצת יותר מפי 2. האם זה אמור לעודד או להדאיג יותר??? אני בלחץ. ועוד משהו היה לי דימום קל 5 ימים לפני הבטא הראשונה,יתכן שזה היה דימום של השרשה והיא התרחשה קצת באיחור ולכן אני בשבוע צעיר יותר? תודה רבה!!!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אולטראסאונד הריון
פרופ' ג׳קי אשכנזי 06/08/2012 | 12:38שלום,העובדה ששק ההריון מתאים ל-4 שבועות בעוד את בשבוע 5+ ולא ניצפה שק חלמון דורשת ביקורת נוספת כולל בדיקת ביטה חוזרתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריון צעיר
-
שאלה לגבי זקיקים06/08/2012 | 16:50אני בטיפול puregon, יום 8. 1. יצאו לי שני זקיקים פחות או יותר בגודל 14 בכל צד (שחלה ימנית ושמאלית). האם זה אומר ששתי השחלות ישחררו זקיקים? אם רק צד אחד משחרר, מה קורה עם אלה שהתפתחו? בתודה,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול בפיוריגון
פרופ' ג׳קי אשכנזי 06/08/2012 | 22:19שלום,התפתחות של יותר מזקיק אחד מגדילה את הסיכוי לביוץ של מספר זקיקים ומכאן הסיכוי המוגבר להריון מרובה עובריםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בפיוריגון
-
3 ימים אחרי החזרת עוברים06/08/2012 | 20:36היי, אני אחרי 5 הזרעות ועכשיו עשיתי IVF בפעם הראשונה. ביום שישי ה3.8 החזירו לי 3 עוברים באיכות בינונית. ההמתנה יותר גרועה מעינוי סיני....רציתי לשאול- אתמול והיום(יומיים אחרי ההחזרה) היו לי התכווציות למטה. כמו כן היום יצאו לי פצעים כמו לפני מחזור והתאבון מתאים גם לזמנים של לפני מחזור-תאבון גדול.. בנוסף, היום גם הופיעו לי הפרשות קצת צימיגיות בצבע בהיר/שקוף.. אני לוקחת פעמיים ביום אדרומיטרין... האם תופעות אלו מעידות בוודאות שההשתרשות לא הצליחה והמחזור אמור להגיע בקרוב? תודה....הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
3 ימים לאחר החזרה
פרופ׳ משיח 06/08/2012 | 21:09ברצוני להרגיעך שאין באף אחד מהסימנים שהזכרת, שום סימן מובהק לכשלון ההשרשה. יש לחכות בסבלנות לתוצאת בדיקת הבטה. בהצלחה פרופ משיחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
3 ימים לאחר החזרה
-
חישוב יום הביוץ בהזרעה05/08/2012 | 23:23שלום, אני מטופלת בפיורגון 50 מ"ג ליום מיום 4 של המחזור. לבעלי יצאה בדיקת זרע לא טובה לאחר יומיים של המנעות מיחסים. בעקבות המלצת פרופ משיח, ביצענו בדיקה נופת לאחר 4 ימים של המנעות והבדיקה יצאה טובה יותר. האם יש צורך שבעלי ימנע מיחסים 4 ימים לפני ההזרעה? האם יש דרך לדעת מאיזה יום הוא צריך להמנע? בתודה מראש,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
חישוב ימי הביוץ
פרופ׳ משיח 06/08/2012 | 18:37רצוי להימנע מיחסים כ-5 ימים לני ההזרעה. ז.א. כאשר הזקיק באולטראסאונד מגיע לגודל 16-17 מ״מ.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הזרעה
פרופ' ג׳קי אשכנזי 06/08/2012 | 12:42שלום,כדאי להימנע מיחסים כ-3-4ימים לפני מועד הביוץ המשוערשאותו הרופא יכול להעריך לפי גודל הזקיק ובמקרה של מתן אוביטרל יש בידי הרופא יכולת הערכה מדוייקת יותרהוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה, עוד שאלה אחת.
06/08/2012 | 10:53האם יש דרך לדעת מאיזה יום הוא צריך להמנע? האם רופא יכול לדעת מראש מתי יהיה ביוץ? תודה רבה על תשובתך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הימנעות מיחסים לפני הזרעה
פרופ' אשכנזי 06/08/2012 | 07:59שלום,הימנעות שבין 3-4 ימים לפני ההזרעה מומלצת במיוחד שמדובר בזרע עם מדדים גבולייםהוסף תגובה
-
חישוב ימי הביוץ
-
פענוח בדיקת זרע06/08/2012 | 11:18אני בן 22 וביצעתי את בדיקת הזרע הבאה: התנזרות 4-5 ימים VISCOSITY: NORMAL VOLUME:5 PH:8 CONCEN:28 TOT. CONCEN:140 PERCENT OF MOTILE SPERM :42 TOTAL MOTILE SPERM : 58.8 mil PERCENT OF MOTILE SPERM after 4 HOUR: 30 MORPHOLOGY NORMAL FORM:4% MORPHOLOGY ABNORMAL FORM :96% HEAD DEFET: 83% MID PIECE DEFET 7% TAIL:6 ROUND CELLS 2-3 LEUCOCYTES 1-2 האם הבדיקה תקינה? ביצתי את הבדיקה פעמיים עם אותם תוצאות פחות או יותר. מאוד מודאג מתוצאות מורפולוגיה שיצא 4. נא עזרתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקת זרע
פרופ' אשכנזי 06/08/2012 | 12:33שלום,בדיקת הזרע בגבולות התקיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת זרע
-
טווח ערכים לקראת הזרעה05/08/2012 | 14:14שלום רב, אני לקראת הזרעה. בבידקות הבוקר יצא E2 1359 ופרוגסטרון 2.2. בשחלה הימנית ושמאלית היה זקיק בגודל 17. הרופא שלי אמור לחזור מחופשה ביום שלישי הקרוב. אני חוששת שאהיה כבר אחרי הביוץ ולא אהיה טעם לעשות את ההזרעה. האם עדיין יכול להיות שהביוץ יהיה ביום ג'? תודה רבה מראש על התשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מצוין. תודה רבה על התשובה המהירה.
05/08/2012 | 17:44תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביוץ לקראת הזרעה
פרופ' אשכנזי 05/08/2012 | 15:24שלום,לפי הנתונים שלך ניתן לעכב את זריקת האוביטרל עד מחר בערב ולבצע הזרעות ביום ג וביום ד השבועהוסף תגובה
-
מצוין. תודה רבה על התשובה המהירה.
-
טווח ערכים לקראת הזרעה05/08/2012 | 14:32שלום רב, בהמשך לשאלה מקודם. עובי הרירית היום 6.9 בעוד שלפני כמה ימים היתה 7.5. האם זה מעיד על משהו לקראת ההזרעה? תודה רבה שוב על התשובותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עובי רירית לקראת הזרעה
פרופ' אשכנזי 05/08/2012 | 15:28שלום ,יתכן שהשינויים בעובי הרירת נובעים מביצוע במכשירים שונים או מבצעים שונים של הבדיקה,בכל מקרה לא קרה דבר שיכל להשפיע על המשך הטיפול או התוצאההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עובי רירית לקראת הזרעה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- וסטיבוליטיס
- גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הזרעה תוך רחמית IUI
- תחליף אסטרוגן
-
בדיקות קשורות
- אבחון אנמיה ע"ש פנקוני
- אבחון תסמונת ה-X השביר
-
תרופות קשורות
- טינידאזול
- בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
- אנדומטריוזיס
- אלחוש שדרתי (אפידורל)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר יובל אור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...