פורום טיפולי פוריות - עמוד 2500
-
הריון כימיאלן 21/05/2012 | 09:43אחרי 7 הזרעות, עשיתי בדיקת דם וקיבלתי ביטא 63- אין לתאר את השמחה שהרגשתי.. אחרי 3 ימים עשיתי בדיקת דם והביטא היתה 4 ומייד קיבלתי מחזור, רציתי לדעת מהו הדיוק התהליך שקורה במצב שכזה, האם היתה השרשה והגוף פלט את זה החוצה, האם זו הפלה??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הריונות כימיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/07/2012 | 22:10אמנם מדובר בהריונות כימים ,ובד"כ הפרוגנוזה היא טובה,אולם מאחר ומדובר ב-4 הפלות כימיות ברצף הייתי מבצע בירור הפלות הכולל בין היתר :פרופיל הורמונלי מלא ,בירור זיהומי,בירור טרומבופיליה (קרישה),בירו APLA ,בירו אמיונולוגי ,בירור פקטור רחמי (היסטרוסקופיה,צילום רחם). בהתאם לתוצאות הייתי נותן טיפול יעודי,או טיפול אמפירי -מתן תמיכה הורמונליתהוסף תגובה
-
הריון כימי
ל.מ 02/07/2012 | 17:50אני בת 30 חוויתי 4 הריונות כימיים במהלך שנתיים ולצערי גם לפני שבוע גם היה לי אותה חוויה מגעילה הבטא היתה 43 וירדה אחרי שבוע . אני רוצה לדעת בדיוק מה עליי לעשות כדי להימנע מלהיכנס בהיריון שהוא כימי. אני רוצה הריון תקין.מה עליי לעשות מה התרופות שאני צריכה לקבל למרות שקיבלתי תרופת קרינון(ג'ל וויגינלי) בהריון אחרון. אני רוצה אם אפשר תשובה ברורה בקרוב האפשרי כי באמת נמאס לי ואני לא רוצה להיות בדכאון בגלל ההפלות החוזרות.תודההוסף תגובה
-
תודה, תשובתך ממלאת אותי בהמון תקווה
21/05/2012 | 14:37הוסף תגובה
-
הריון כימי
פרופ משיח 21/05/2012 | 12:39בטה חיובי שיורד, זה מה שמכונה הריון כימי: היה כאן עובר שאפילו השתרש אולם כניראה שלא היה מספיק טוב כדי לתת הריון מתפתח. בכל מקרה העובדה שהיית בהריון, אפילו הריון כימי, מעלה מאד את סכוייך להיות בהריון ומוצלח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריונות כימיים
-
2 שאלות לגבי תמיכהטלי 05/07/2012 | 12:34שלום וברכה, 1.האם פרוג'-23 ביום של בטא שלילית ,יכול לרמז על תמיכה שלא היתה מספיקה? 2.מה הקריטריונים למתן אסטרופם בתור תמיכה בנוסף לאנדומטרין?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
~תודה רבה פרופ' אשכנזי !~
טלי 05/07/2012 | 18:27הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תמיכה הורמונלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/07/2012 | 12:56טלי שלום 1.ערך פרוגסטרון 23 ביום בטה שלילי אינו מעיד על תמיכה בלתי מספקת של פרוגסטרון 2.לדאבוני עבודות המחקר על הערך בץתמיכת אסטרוגן(אסטרופם במקרה זה)הינן סותרות כך שיש רופאים התומכים גם באסטרופם לאחר שאיבת הביציות. אני נוהג לתמוך באסרופם כמו רבים מחבריהוסף תגובה
-
~תודה רבה פרופ' אשכנזי !~
-
פרופ משיח בוקר טובעלמה 05/07/2012 | 09:06שלום פרופ משיח אני בת 33 נשואה+1. הריון ספונטני ותקין יחסית. הריון שהושג מהר. מאז במשך 3 שנים מנסים ולא מצליחים. במשך שנתיים הושגו הריונות טיבעיים שהסתיימו לפני דופק. תמיד באותו שלב. שבוע אחרי בדיקת דם. שבוע של איחור בוסת. רובם בסתיימו כמו מחזור רגיל ללא גרידותחוץ מפעם אחת. אחרי שנתיים נוסף קושי להרות עברנו להזרעות שלא הצליחו והיום אנו בטיפולי הפרייה. תגובה שחלתית מצויינת תמיד מתקבלים עוברים מצויינים אפילו בלסט'. נקלטו שני הרינות מטיפולים. שניהם נפלו באותו השלב. באותה צורה. כמובן שה כ ל! נבדק. הכל תקין. אני מקבלת היום קלקסאן וסטרואידים. למה זה קורה? האם יש טעם להמשיך? עד היום היו 9 הריונות כימיים בשלוש שנים. 7 מהריון ספונטני 2 מטיפולי הפרייה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הריונות ביוכימיים
פרופ' שלמה משיח 05/07/2012 | 18:26עלמה סכוייך להצליח מצוינים. הריונות כימיים רק מצביעים על פוטנציאל חיובי להרות. עם זאת כדאי לבצע ברור הפלות ובודאי גם היסטרוסקופיה לבדוק את מצב הרחם, לישלול מום מולד ברחם(מחיצה?), או הידבקויות. אני מניח שעשית ברור קרישה (טרומבופיליה) והוא נימצא חיובי ולכן את מקבלת קלקסן. מה בקשר לסיווג רקמות? בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הריונות ביוכימיים
-
-
תשובת מומחה
שחלה מוגדלת
פרופ' שלמה משיח 05/07/2012 | 18:04תקווה רצוי להוסיף פרטים לאיזה מימדים השחלה מוגדלת ומה רואים בתוכה האולטראסאונד והאם קבלת לאחרונה טיפולים הורמונלים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שחלה מוגדלת
-
מעקב זקיקים ובדיקות הדםדידי 05/07/2012 | 15:07יש לי מחזור כל 24- 25 יום. ביצעתי היום שזה יום ה 10 למחזור בדיקות דם : Estradiol - 291 Progesterone - 1.1 מעקב הזקיקים: זקיק אחד 15 מלימטר בשחלה שמאלית. שחלה ימנית מספר זקיקים קטנים. עובי רירית הרחם 4 מלימטר. יתכן ביוץ בקרוב ומתי לערך? מתי כדאי לתזמן את יחסי המין כדי לא לפספס? תודה דידיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מועד ביץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/07/2012 | 16:05דידי שלום כל המדדים:ההורמונים,הזקיק,עובי רירית הרחם מראים שהביוץ לא צפוי להתרחש לפני יום א הקרוב,בצעי עוד אולטרסאונד ביום א כדי להגיע לדיוק רב יותרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מועד ביץ
-
רזרבה שחלתית נמוכה?שרון 03/07/2012 | 12:51בת 40, ביצעתי מספר בדיקות amh<0.16 E2 923 fsh 3.2 Lh 3.8 Antral Follicle Count לדברי הרופא יצאה טובה. (מהי תוצאה טובה?) הרופא מציע זריקות פיוריגון 100 ולראות איך ישפיעו. האם יש סיכויי הצלחה לדעתך? יש לציין שיש לי שני ילדים, הראשון ממחזור אחד של זריקות, השני ספונטני לחלוטין.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה
שרון 05/07/2012 | 06:20אנסה את שיטת הטיפול שאתה מציע. אותה הציע גם רופאי האישי. תודה רבה!הוסף תגובה
-
תודה רבה
שרון 05/07/2012 | 06:19הוסף תגובה
-
רזרבה שחלתית
פרופסור משיח 04/07/2012 | 23:35המבחן הטוב ביותר לרזרבה השחלתית-טוב יותר מה-FSH וה-Amh היא התגובה השחלתית לטיפול הורמונלי. אני מציע שתתחילי טיפול עם גונל F או פיורגון במינון התחלתי של 100 יחידות ליום ותראי איך תגיבי- כמה זקיקים ומה רמת האסטרוגנים. אם ילווה הטיפול גם בהזרקת זרע (iui( ייתכן שגם יושג הריון. בהצלחההוסף תגובה
-
סיכויי הריון
פרופ׳ ג׳קי אשכנזי 04/07/2012 | 22:45שרון ,במשך יותר מ-30שנות עבודה בתחום הפריון,וההפריה החוץ גופית נתקלים בכל מיגוון האפשרויות,בכל מקרה הנסיון והטעיה בביצוע הטיפול הינם המהות העיקרית ,ובגילך ומצבך השגתי לא אחת הריוונות,ומקווה שדווקא הנתונים הסותרים הינם הפתח לתקווה . מאחל לך הצלחה מהירה בקרוב.הוסף תגובה
-
תודה על הסבלנות והתשובות המהירות
שרון 04/07/2012 | 21:38יש סיכוי לבייץ ולהכנס להריון בגילי, למרות הנתונים שמסרתי? האם נתקלת בנתונים סותרים שכאלה אצל מטופלות שלך? יש לציין שרמות האסטרדיול ביום השלישי היו גבוהות 923הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נסיון וטעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2012 | 18:39שרון ,תקוותי שהיתה טעות בבדיקת הAMH שלך ,דבר שהיה מסביר את הסתירה בתוצאות ,בדיקת הAFC אינה עדיפה על ה-AMH ומבחינה זו כותבי המאמר טעו. הייתי ממליץ להתחיל טיפול לגרימת ביוץ במינון בין100-150 יחידות של פוריגון,ולהתאים את המינון בהמשך הטיפול בהתאם לתגובה השחלתית.הוסף תגובה
-
איך יכולה להיות מוסברת הסתירה?
שרון 04/07/2012 | 14:13איך יכולה להיות מוסברת הסתירה, בין תוצאות הבדיקות הבודקות רזרבה שחלתית. במאמר אחד קראתי ש-AFC חשוב יותר מ-AMH. האם זה נכון? האם נראה לך שיש סיכוי להשגת הריון במתן זריקות פיוריגון (מהו מינון גבוה?) והזרעה?הוסף תגובה
-
רזרבה שחלתית
פרופ׳יעקב(ג׳קי) אשכנזי 04/07/2012 | 11:51שרון שלום במידע שאת מוסרת יש נתונים סותרים,מצד אחד את בת 40 ,ה-AMH שלך נמוך ,האסטרדיול שלך גבוה ביום 3 של המחזור ,ומצד שני ה-AFC שלך הוא תקין,וכנ״ל ה- FSH ,לדעתי מאחר וירידת ה-AMH מקדימה את העליה של ה-FSH במספר שנים כמדד לרזרבה שחלתית נמוכה ,נראה לי שיש לשקול מתן מינון של גונדוטרופינים מוגבר כדי להתגבר על ירידה צפויה ברזרבה השחלתיתהוסף תגובה
-
תיקון
שרון 04/07/2012 | 06:31את בדיקות הדם עשיתי ביום 3 למחזור את האולטרסאונד זקיקים שבוע לאחר תחילת הוסת תודההוסף תגובה
-
נתונים נוספים
שרון 04/07/2012 | 06:27בשחלה ימנית נצפו 5 זקיקים קטנים ובשמאלית זקיק בגודל 16 מ"מ ו-3 קטנים נוספים. את בדיקות הדם ביצעתי ביום השלישי של המחזור. מה פשר התוצאה הגבוהה של האסטרדיול? זה מה שמשונה לרופא שלי. רירית רחם 6 מ"מ. בדיקה זו ביצעתי שבוע לאחר תחילת הוסת. האם נכון שתוצאות האולטרסאונד טובות למרות amh המאוד נמוך וזה מותיר איזושהיא תקווה להצלחת הטיפול?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רזרבה שחלתית
פרופ' שלמה משיח 03/07/2012 | 19:09שרון הנתונים שספקת אינם נותנים מידע מספיק. אמנם ערכי ה-FSH תקינים, אולם פרופיל הורמונלי יש לעשות בימים 3-4 למחזור הווסתי. אני מסיק שלא בצעת בימים המתאימים (לפי ערכי האסטראדיול). לא ספקת גם מידע באשר למספר הזקיקים האנטראלים. עם זאת צודק הרופא המטפל ואין ספק שהמידע הטוב ביותר על הרזרבה השחלתית שלך יתקבל עם התגובה לטיפול המוצע. אני מאד ממליץ לקבל את הטיפול יחד עם הזרעות תוק רחמיות (IUI) וכך ניתן למקסם את הסיכויים להצלחההוסף תגובה
-
תודה רבה
-
כאבי בטן לאחר טיפול IUIלוש 04/07/2012 | 22:51היי, עברתי טיפול IUI לאחר הזרקות gonal f במינון של 112.5 והיו 2-3 זקיקים לפי המעקב זקיקים. מאז הטיפול, שבאופן שונה מכל הפעמים הקודמות התארך יחסית, מאוד כואב לי באיזור השחלות, רק בצד ימין, וקרוב לשלפוחית השתן. בנוסף, הבטן שלי מאוד נפוחה בימים האחרונים, ומאוד כואב לי כשאני עושה פיפי (או לפני הפיפי). הכאב לא עובר כבר שבוע, ובא בגלים. כואב לי כשאני לוחצת על האיזור וגם במנוחה. יכול להיות שזה אפנדציט? ציסטה? איך גורמים לזה לעבור? איזה בדיקה עלי לעשות על מנת לאבחן? לחוצה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאבי בטן אחחרי IUI
פרופ׳ יעקב אשכנזי 04/07/2012 | 23:21לוש שלום לכאבי בטן לאחר IUI יש מספר סיבות 1.בזרע ישנם חומרים מעוררי התכווצויות -פרוסגלנדינים הגורמים לכאבים גם במחזור הוסת 2.זיהום-endometritis (זיהום ברירית הרחם) או דלקת אגנית(pelvic inflammatory disease)כתוצאה מהחדרת מזהם בזמן ההזרעה 3.התפתחות ציסטה או ציסטות שחלתיית בעקבות הטיפול ההורמונלי 4.לעיתים יכל להיגרם של שיזור ג השחלה בעקבות הטיפול והתפתחות ציסטות(tortion) בכל מקרה רצוי שתפני לרופא להיבדקהוסף תגובה
-
כאבי בטן אחחרי IUI
-
הפשרת מוקפאיםורד 04/07/2012 | 10:26שלום, אנו מעוניינים להפשיר מוקפאים בעלי 7-8 תאים. כמה סיכויים יש להם לשרוד את ההפשרה? ואם נניח שיופשרו רק 6 תאים מתוכם,מה הסיכוי שהם ימשיכו להתפתח ברחם? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הישרדות מוקפאים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/07/2012 | 18:43ורד שלום הישרדות מקובלת של עוברים לאחר הפשרה הינה בשיעור של 65-75% ועובר הינו בעל פוטנציאל השתרשות וקבלת הריון תקין אם שרדו מעל 50% ההספר תאיו הראשוניהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הישרדות מוקפאים
-
ביוץ שלא מגיע...ורד 22/06/2012 | 13:23שלום רב לכם, אני פוליציסטית בת 26 בריאה בד"כ... לאחר 3 מחזורי איקקלומין ללא תגובה.. עברנו להזרעות כרגע בזריקות לפני הזרעה ראשונה.. אקצר.. אני מזריקה פיוריגון במשך19 ימים... בתחילה מינון של 58 יחידות רירית 8 מ"מ ללא שינוי... וזקיקים ימין 2X11 ושמאל 1X13 לאחר שבמשך מספר ימים (8) לא הייתה תגובה לזריקות והזקיק נשאר בגודל 13 העלו לי מינון ל66 יחידות לאחר כ5 ימים הזקיק היה בגודל 14 מ"מ והרירית ללא שינוי העלו שוב מינון ל75 יחידות והיום הזקיק של 14 מ"מ פשוט נעלם ונצפה בשחלה השנייה זקיק אחד בגודל 11 מ"מ וכל השאר קטנים הרירית התעבתה ל9 מ"מ אני יודעת שפוליציסטיות יש סכנה מגיורי יתר ולכן הכל איטי... ואני בדרך כלל סבלנית אבל לפי בדיקות הדם ככל לא היה ביוץ! והטכנאית חיפשה מספר פעמים את הזקיק ולא מצאה כך שלא נראה לי שהיא פספסה אני פשוט לא מצליחה להבין מה קרה.. ביקשו ממני להמשיך עוד 3 ימים במינון של 75 יחידות פיוריגון אבל זה יוצא שאני כבר 3 שבועות מזריקה ואני לא מבינה מה יכול להשתנות עכשיו מה הטעם? האם ייתכן שלא תהיה הזרעה כלל? עוד לא היה ביוץ יכול להיות שכלל לא יהיה? הייתי מאוד סבלנית עד עכשיו אני פשוט מתחילה להלחץ כי אני לא ממש מבינה... אודה מאוד מאוד על תשובתכםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
השבחה והזרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/07/2012 | 13:22ורד שלום אם מדובר בתוצאות בדיקת הזרע לאחר השבחתו,הרי שהתוצאות הן בסה״כ סבירות ומדובר בתאי זרע שכולם בתנועה(תנועתיות 99%),בתנאים אלו יש סיכוי סביר להרותהוסף תגובה
-
לאחר הזרעה ראשונה
ורד 12/07/2012 | 11:41פרופ׳ שלום רב! פוליציסטית בת 26 , בריאה בד״כ ללא בעיות נוספות ולא עודף משקל, לאחר חודש וחצי של הזרקת פיוריגון במינון עולה כשבסופו 92 יחידות ושני זקיקים שהתפתחו רירית בעובי 12 מ״מ עשינו בדיקת זרע לפני כחמישה חודשים ויצא זרע תקין ועכשיו לאחר השבחה לפני הזרעה יצא זרע בינוני... 99 % motility וריכוז תאים 3*10^6 אני לא יודעת מדוע יש ירידה כזו בערכים אבל האם הסיכוי להריון הוא גבוה או לא כל כך? תודה רבה על תשובתךהוסף תגובה
-
טיפול לגרימת ביוץ בשחלות פוליציסטיות
פרופ׳ יעקב אשכנזי 03/07/2012 | 22:16ורד את מטופלת באופן מקובל(chronic law dose ) במטרה לגרום להבשלת זקיק אחד או שניים,. במצב העניינים ניתן לשקול אחד משתי האפשרויות 1.גרימת וסת עם תכשיר פרוגסטרון,והתחלת מחזור חדש במינון התגובתי המינימלי של המחזור הקודם כדי לעבור את רף התגובה(88-100 יחידות פוריגון). 2.או להמשיך את הטיפול,למרות שלעיתים ישנו שגשוג עודף של רירית הרחם שיכול לגרום להפרעה בהתפתחות הרירית(היפרפלסיה של הרירית)הוסף תגובה
-
שאלה נוספת ברשותך
ורד 03/07/2012 | 19:40קודם כל תודה על המענה הנרחב זה מאוד עוזר שנית , הטיפול כרגע נמשך אני מזריקה כבר 35 ימים פיוריגון ועדיין אין תגובה עלינו למינון של 82 יחידות פיוריגון כאשר התחלנו ב58 ובממוצע כל 8 ימים העלו מינון.. כל פעם היה זקיק שגדל ואז נעלם בפעם האחרונה היה זקיק של 12.5 ושוב נעלם ונשארו המון קטנים ( פוליציסטית) ואז שוב לאחר עוד 4 ימי הזרקה היו 4 זקיקים של 10 אני אציין שכל ערכי בדיקות ההורמונים נמוכים ולא התרחש ביוץ... אני רוצה לדעת מהו סדר הגודל להמשך טיפול הרירית כרגע בעובי 10 מ״מ פשוט זה נשמע לי קצת מוזר שכבר חודש ו.. אני מזריקה ושום כלום למה לא מפסיקים טיפול וממשיכים מהתחלה בטיפול חדש? רב תודות וסליחה על האורךהוסף תגובה
-
המשך טיפול
פרופ׳ ג׳קי אשכנזי 23/06/2012 | 17:31ורד שלום ניתן להמשיך את הטיפול בתנאי שכל הפרמטרים הקליניים מאפשים זאת- אסטרוגן נמוך,פרוגסטרון נמוך ,העדר התגובה בגלל שרמות ההורמון האחראי לתגובה הזקיקית-FSH לא עבר את רמות הסף שנדרשו לגירוי הזקיקים.הוסף תגובה
-
בנוסף..המשך..
ורד 23/06/2012 | 13:38ראשית אני מודה לך מאוד על הסבלנות והפירוט זה לא מובן מאליו..עכשיו אין ספק שזה מובן הרבה יותר.. בנוסף אני אוסיף ברשותך שאלה נוספת לגבי האם יכול להיות מצב בו כעת תתרחש תגובה או שהטיפול אבוד ואין טעם להמשיך ובטיפול הבא אם הצלחתי להבין נכון כמו שהזכרת נתחיל ממינון שבו הפסקנו? תודה רבההוסף תגובה
-
גרימת ביוץ במצב של שחלות פוליציסטיות
פרופ׳ ג׳קי אשכנזי 22/06/2012 | 19:26ורד שלום הטיפול לגרימת ביוץ שניתן לך הינו קלסי למצב של שחלות פוליציסטיות אולם הטיפול בכלומיפן נכשל היות והשחלות שלך הינן רפרקטוריות לגירוי ע״י כלומיפן-מצב זה קרוי clomiphen failure ,הרופא שלך החל כמקובל בטיפול הקרוי chronic law dose שבו מעלים את המינון באופן מדורג מידי 7 ימים עד למינון שהינו המינון האפקטיבי שבו מושגת תגובה שחלתית רצויה כשהמטרה היא זקיק בודד אחד monofoliculare ovulation ,זהו המינון האפקטיבי שאיתו הרופא יתחיל את הטיפול במחזור הטיפולי הבא. ורד לדאבוני ה-fine tuning הזה מצריך סבלנות ,אולם הוא עשוי להשתלם בסופו של דבר ,והמטרה תושג,אין ברירה יש להימנע במקרים כאלו מגירוי יתר שחלתי,ומהריון מרובה עובריםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השבחה והזרעה
-
דחוף עזרהעומר 02/07/2012 | 19:24אני במהלכו של פרוטוקול ארוך, עם שחלות פוליטיציסטיות. אחרי שבדיקת הדם הגיעה ל 10000 הפסיד לי הרופא את מתן המנופןר ליומיים ואז החזיר אחד ואתמול שלושה. היום בדיקת הדם הינה 178 בלבד. מה זה אומר? מדוע הירידה באסטרדיול? האם זה בהכרח אומר שפספסנו את הטיפול? בבקשה עזרה, הרופא כל הזמן אומר לי שסבלנות ובסוף אהיה בהריון, זה אומנם מחזור טיפול שלישי ב ivf אבל אני מדוכאת. מפחדת מאפשרות שלא אהיה בהריון וביציותיי שלי. אנא עזרתכם בהקדםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לעומר
פרופ' שלמה משיח 03/07/2012 | 19:13עומר ברצוני להסתפק בתשובתי הקודמת. גם אני רופא מאד עמוס ובכל זאת מוצא זמן לענות למטופלות שלי. אין ספק שגם הרופא שלך יענה לך. כל נסיון ל"תרגם" עתה את התוצאות אינו נכון ואינו קולגיאלי. בברכההוסף תגובה
-
פרופסור עזרתך
עומר 03/07/2012 | 10:24תודה על תשובך מאמש. אתמול קיבלתי 3 מנופור והיום הזקיקים קטנו מעט ורמת האסטרדיול בדם ירדה עוד יותר. אני מניחה שברור שהטיפול הזה מסתיים ?! האם תוכל לעזור לי להבין מה קרה? קשה נורא לתפוס את הרופא שלי לשיחה כי הוא עמוס נורא. אני רוצה להבין איך זה שהתפספס ככה, אני כבר שבועיים מקבלת הורמונים ובסוף גם לא ישאבו???? יש להדגיש שלפני חודש קיבלתי דה קפפטיל 3.75. איך רופא כל כך מוכר בתחום מגיע למצב שמכמות זקיקים רבה ובדיקות דם מעל 10000 מפספס ככה? אני מיואשת, בבקשה עזרתך. בברכה עומרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ירידה באסטראדיול
פרופ' שלמה משיח 02/07/2012 | 20:57עומר אם היתה ירידה כה דרסטית ברמת האסטראדיול הרי זה תוצאה של הפסקת הטיפול ל-3 ימים (מה שמכונה בספתנו coasting), אינה מבטיחה הרבה. במצב זה איכות הביציות וגם העוברים אינה טובה וכפועל יוצא-סיכויי ההריון קטנים. ניתן להפחית את סכנה גרוי היתר על ידי נקיטה בפרוטוקול של אנטאגוניסט (צטרוטייד) וכאשר רמת האסטראדיול מטפסת מעל 10.000 יש לתת דקהפפטיל במקום אוביטרל. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לעומר
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- הפלות חוזרות
- וסטיבוליטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- התקן תוך רחמי IUD
- הזרעה תוך רחמית IUI
-
בדיקות קשורות
- תרבית זרע
- דם להריון, בטא
-
תרופות קשורות
- נפארלין
- טינידאזול
-
מונחים קשורים
- אופרקולום
- גלי חום
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר יובל אור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...