פורום טיפולי פוריות - עמוד 2512
-
רמת פרולקטין ביום ה- 3 למחזוראפרת 17/04/2012 | 21:00האם רמת פרולקטין 645.1 ביום ה- 3 למחזור היא גבוהה וגורמת לקושי להכנס להריון? (אני בת 41 ולא הייתי עוד בהריון, מחזור סדיר) אודה מאוד לתשובתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בהמשך...
אפרת 18/04/2012 | 20:19תודה על תשובתך. בדיקת הדם נעשתה ב- 08:00 בבוקר כשעה לאחר התעוררות. כמו- כן, המחזור שלי סדיר, וכ- 14 יום לאחר קבלתו אני מרגישה כאב בבטן כאילו שאני אמורה לקבל מחזור. האם זה ביוץ וישנה אפשרות להכנס להריון? ביום ה- 3 למחזור : ערכי 10.90 FSH, LH-6.50 לא ניסיתי להכנס להריון, ואני בת 41 ללא ילדים. אודה לתשובתך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרולקטין
פרופ' שלמה משיח 18/04/2012 | 19:35הפרולקטין בגבול העליון של הנורמה. צריך לוודא שהבדיקה נעשתה אחרי 4 שעות של ערנות.הוסף תגובה
-
בהמשך...
-
רמת הורמוניםשרון 17/04/2012 | 22:07שלום, אני בת 42 וארבעה חוד' , מנסה להרות באמצעות טיפול הורמונלי (גונאל אף ואוביטרל) והזרעה. עד כה עברתי 5 ניסיונות מהם 3 עם טיפול הורמונלי. לצערי ללא הצלחה. אני נוטלת באופן קבוע אלטרוקסין 100 (פעמיים בשבוע 50 בלבד). מאוזנת מבחינת התירואיד (כך היה לפני תחילת טיפולי הפוריות). כעת אני ביום ה- 6 לאחר הופעת הווסת. ווסת שהופיעה לאחר מחזור שלווה בטיפול הורמונלי. בבדיקת דם שבצעתי היום התקבלו התוצאות הבאות: TSH 5.46 T4 15.3 FSH 12.26 LH 8.7 PROLACTIN 271.82 מבקשת לברר האם הערך הגבוה של ה-TSH מקורו בטיפול ההורמונלי (גונאל אף ואוביטרל) והאם רמת יתר ההורמונים מתאימה לשלב זה שלאחר המחזור. במיוחד מבחינת ה- FSH בתודה, שרוןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שרון 18/04/2012 | 19:26תודה על התשובה. הבדיקה בוצעה ביום 6 לאחר המחזור . האם נובע מכך שלא ניתן להסיק מהבדיקה לגבי מידת הפוריות השחלתית?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רמת הורמונים
פרופ' שלמה משיח 18/04/2012 | 19:17פרופיל הורמונלי צריך להתבצע ביום 3 למחזור הווסתי. לא ברור לי אם אמנם בוצע כך. באשר ל-TSH: כאשר הוא גבוה זה מעיד שמינון האלטרוקסין כנראה לא מספק ויש לפנות לאנדוקרינולוג לשם איזוןהוסף תגובה
-
-
פיפל - שאלה לפרופסור משיחהדר 16/04/2012 | 14:56פרופסור משיח שלום רב לפני מספר חודשים הצעת לי לבצע פיפל עם קבלת המחזור, ולאחר עשרה ימים להתחיל פרוטוקול קצר. במידה ואקבל ביום חמישי, האם אפספס את הטיפול החודש? שכן יום ראשון יהיה היום הרביעי למחזור? אודה לכל התייחסות. בברכה, הדר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פיפל
פרופ' שלמה משיח 17/04/2012 | 08:12כן, תודיעי לטלפון הנייד שליהוסף תגובה
-
בדיקת פיפל - שאלת המשך לפרופ' משיח
הדר 16/04/2012 | 20:22על מנת להיות בטוחה, אני עתידה לחזור מחו"ל ביום שישי לפנות בוקר (ב-4 בבוקר בתאריך 4/5/12). אם אודיע לך ביום חמישי זה יתאפשר לבצע את הפיפל בשישי/שבת?הוסף תגובה
-
בסדר גמור. תודה רבה על התייחסותך המהירה.
16/04/2012 | 17:50הוסף תגובה
-
פיפל
פרופ משיח 16/04/2012 | 17:42אם תרבלי ביום חמישי תטלפני אלי ונבצע את הפיפל באסותא ביום חמישי או ששיהוסף תגובה
-
פיפל
16/04/2012 | 17:39אם תקבלי ביום חמישי תוכלי להתקשר לנייד שלי ונבצע את הפיפל באסותא ביום חמישי או ששיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פיפל
-
ביצוע הזרעהענבל 15/04/2012 | 11:10שלום רב, להלן נתונים בטרם הזרעה: זקיקים : 14,16,17 בדיקות דם פרוגרוסטרון 0.36 , e-2 974 בנתונים אלו לקיחת אוביטרל . האם לא מוקדם מידיי , נראה לי שהביוץ רחוק לפי התוצאות, האומנם?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מועד ביצוע ההזרעה
פרופ׳יעקב אשכנזי 16/04/2012 | 12:53ביצוע ההזרעה בטיפול מבוקר לגרימת ביוץ מתייחס למועד מתן האוביטרל ,הנתייחסות לרמות הפרוגסטרון כמדד להתרחשות ביוץ רלוונטיות רק למחזור טבעי ללא מתן זריקת אוביטרלהוסף תגובה
-
הזרעה
ענבל 16/04/2012 | 12:06נכון אתה צודק. אז אני אעשה סדר בעניין: יום ג' זיקיקים: 14,16,17 בדיקות דם פרוגרסטרון 0.36 אסטדירול 994 . באותו יום בשעה 13:00 אוביטרל יום למחרת שעה 11:00 ביצעתי הזרעה. השאלה היא האם הפרוגרסטרון לא היה נמוך מידי? וההזרעה לא בוצעה מוקדם מידי. על פי הרופא יש לבצע הזרעה כאשר פרוגרסטרון נמוך מ- 2 אבל כאן הוא נמוך מאוד. מה הסיכוי במקרה כזה? הרופא שלי בחו"ל ורופא פרטי ביצע את ההזרעה. תודה וסליחה על אי הבהרההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אוביטרל והזרעה
פרופ' שלמה משיח 16/04/2012 | 10:11את כניראה טועה והרופא התכוון לפרוגסטרון פחות מ-2 ולא אסטראדיול. בכל מקרה אם לא קבלת עדיין אוביטרל, כדאי לבצע היום E2+P ואולטראבאונד לזקיקים ולהחליט אם יש עוד טעם לתת אוביטרל ולבצע הזרעה. בהצלחה פרופ משיחהוסף תגובה
-
התכוונתי לפרוגרסטרון 0.36
ענבל 16/04/2012 | 09:38ראה הודעה קודמת בבקשה פשוט טעיתיהוסף תגובה
-
הזרעה
ענבל 16/04/2012 | 09:35ראשית תודה על תשובתך , לא הבנתי את תשובתך בנושא מאחר והשאלה שלי היא האם בנתונים בהתאם לבדיקות דם הייתה אמורה להתבצע הזרעה שכן נראה שההזרעה בוצעה כמה ימים בטרם הביוץ. משיחה עם הרופא המבצע נמסר לי שאסטדירול עד 2 זה טרם ביוץ וצריך לבצע הזרעה בטרם יגיע ל -2 אבל מנגד 0.36 זו תוצאה נמוכה מאוד. הרופא שלי עדיין בחו"ל .הוסף תגובה
-
מועדי ההזרעה וקיים היחסים
פרופ׳ יעקב(ג׳קי)אשכנזי 15/04/2012 | 23:20ענבל שלום מאחר והאוביטרל ניתן בנוכחות זקיקים בגדלים שונים יתכן שחלקם הבשיל להפריה קצת מאוחר יותר לפיכך כל המאמץ אינו לבטלההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בצוע הזרעה
פרופ' שלמה משיח 15/04/2012 | 20:43לא אוכל לצערי למלא את מקומו של הרופא שלך. האם אין לו מחליף שיכול להגיע לתיק הרפואי שלך ולתת לך הוראות?הוסף תגובה
-
הזרעה
ענבל 15/04/2012 | 18:54ההזרעה בוצעה באופן פרטי מאחר ולא היו רופאים אשר עבדו בחול המועד שעוסקים בפוריות. בכל אופן הזרעה יום ד' קיום יחסים יום ו' זה בסדר או שפיספסנו החודש מאחר וההזרעה נעשתה נראה לי רחוק מאוד מהביוץהוסף תגובה
-
מועדי הזרעות
פרופ' יעקב (ג'קי)אשכנזי 15/04/2012 | 16:28ענבל שלום הייתי ממליץ לבצע הזרעה נוספת למחרת ההזרעה הנוכחית כדי למקסם את סיכוייך להרותהוסף תגובה
-
הזרעה
ענבל 15/04/2012 | 14:14הרופא שלי בחו"ל ומאחר והיה חול המועד רוב הרופאים שהו בחופשה התייעצתי עם רופא בטלפון וזה מסר לי כי אני בטרום ביוץ ועלי לקחת את האוביטרל בשעה 13:00 והזרעה יום למחרת בשעה 11:00הוסף תגובה
-
מועד מתן האוביטרל
פרופ׳ יעקב(ג׳קי)אשכנזי 15/04/2012 | 13:55ענבל שלום הנתונים ההורמונליים וגודל הזקיקים מתאימים לתקופה הטרום ביוצית ,בשלב זה באחריותו של הרופא המטפל לקבוע את מועד מתן האוביטרל לפי מועד ביצוע ההזרעה (בוקר או ערב,למחרת האוביטרל,או ביומיים העוקבים לאוביטרל) .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לקחת אוביטרל
פרופ' שלמה משיח 15/04/2012 | 12:06ניצנה אינני מבין. האם יש לך רופא מטפל או שאת לוקחת את הטיפול ללא מעקב. טיפול כזה חייב להיות באחריות מומחה פוריות והוא שצריך לקבוע מתי לקחת אוביטרל.הוסף תגובה
-
מועד ביצוע ההזרעה
-
ביצוע פיפל- מתי?אושר 16/04/2012 | 09:20פרופסורים נכבדים, ממה שקראתי בפורום יש המלצות חמות לביצוע פיפל בעזרה להשרשת העוברים, אני מתכוונת לבצע בדיקה שכזו בקרוב מה שלא ברור לי כ"כ הוא מתי כדאי לעשות אותה? לפי מיטב הבנתי האם מומלץ יום לפני ההשרשה? אשמח לכל פיסת מידע בנושא לפני ביצוע הבדיקההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ביצוע פיפל מתי?
פרופ' שלמה משיח 16/04/2012 | 10:07אני חסיד גדול של הפיפל. אין ספק שעצם הפעולה של שאיבת רירית הרחם, יש בכוחה לשפעל את הרירית ולעשותה יותר קליטה להריון. בדרך כלל אני נותן פרוטוקול ארוך שבו מתחילים דקה פפטיל ביום ה-21 של המחזור הקודם ומבצע את הפיפל ביום ה- 25-27. בכל מקרה מומלץ שהפיפל יבוצע על ידי מומחה פוריות והוא שצריך לקבוע את המועד המקובל עליו. בהצלחה פרופ משיחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביצוע פיפל מתי?
-
לחוצה מאוד- פרופ משיח היקר!גלית 14/04/2012 | 11:45פרופ משיח שלום רב, עברתי המון ומפחדת להתייאש, אני לאחר החזרה מתאריך 10.4 ומאוד לחוצה הוחזרו לי 2 עוברים בני 7,8 תאים והוקפאו 2 נוספים האם יכולים להקפיא עוברים עם שברים? איך אני יכולה לדעת מה איכות העוברים שהוחזרו לי? ומתי מתקיימת השתרשות אם העוברים הוחזרו ביום ה3? אני ממש מודה לך, תודה רבה!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
לחוצה
פרופ' שלמה משיח 15/04/2012 | 08:38שלום רב כל מי שנימצא בטיפול הפריה, ראוי שיהיה לו רופא מלווה שיוכל לפרש את התוצאות בכל שלב של הטיפול. לפני הרופא המטפל ראוי שיהיו פרטים על טיב הזרע, הביציות והעוברים ומכאן שיוכל להסיק מסקנות מדוע לא הושג הריון. היות ואינני הרופא המטפל, נבצר ממני להיות לעזר. אני ממליץ לפנות למומחה הפוריות המטפל. פרופ משיחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לחוצה
-
ניתוח אצל פרופסר פיטר שלגלעידו 14/04/2012 | 17:29כיצד ניתן ליצור קשר לטובת ניתוח אצל פרופסור פיטר שלגל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
התקשרות עם פרופ פיטר שליגל
פרופ׳ יעקב(ג׳קי) אשכנזי 14/04/2012 | 20:14To contact Dr. Schlegel, an appointment can be made by calling his office at (212) 746-5491. He can be contacted by mail at New York Presbyterian Hospital – Weill Cornell Medical Center, 525 East 68th Street, Box 94, New York, NY 10065, by fax at (212) 746-8425, or by email at pnschleg@med.cornell.edu.הוסף תגובה
-
התקשרות עם פרופ פיטר שליגל
-
שחלות לא נפוחותגיל 14/04/2012 | 11:49שלום, אני לאחר החזרה של 2 עוברים , הבנתי שכשהשחלות מגורות הסיכויים להקלט גדול יותר האם זה נכון? עברתי הריון והפלה בשבוע 15 אך לכל אורך התקופה השחלת היו נפחות האם זה נכון? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שחלות מגורות(נפוחות)
פרופ יעקב(ג׳קי) אשכנזי 14/04/2012 | 20:05גיל שלום גירוי השחלות בתהליכים של השריית ביוץ כמו בטיפולי מבחנה הינו גירוי שחלתי מבוקר שמטרתו להבשיל מספר אופטימלי של ביציות לפי גיל האישה ונתוניה ההורמונלים והגנטים , תהליך זה גורם לגירוי השחלות , בטיפולי IVF נשאבים הזקיקים המכילים את הביציות ואיתן גם רקמה העוטפת את הביציות ,כך ששאריות הרקמה הנותרות אחראיות ליצירת ההורמון פרוגסטרון המכשיר את רירית הרחם לקליטת העובר,ובכדי למלא על החסר ניתן טיפול תמיכתי בפרוגסטרון בצורת נירות, כדורים או זריקות,ראוי לציין שאכן אם האישה נכנסת להריון הורמון המיוצר ע״י רקמת ההריון HCG מגרה את השחלות והן מתנפחות ,בכל מקרה התנפחות השחלה אינה מדד אמין לכניסה להריון. ברצוני להרגיע אותך שההפלה שעברת בשבוע כל כך מאוחר לא נגרמה בגלל אי התנפחות השחלות שלךהוסף תגובה
-
שחלות מגורות(נפוחות)
-
כיצד ניתן לעזור לעוברים להשתרש?אלמונית 08/04/2012 | 15:45אני מטופלת פוריות מזה 3 שנים, עברתי 8 הזרעות עם הריון כימי אחד המדדים מצויינים זרע מעולה לאחר השבחה, ואני מגיבה נהדר לאחר 2 טיפולי הפריה, עוברים יפייפים אך עדין המחזור מגיע ואין השרשה נאמר לי שכדאי לי לבצע פיפל ורציתי לדעת איך בדיקה שכזו יכולה לגרום להשרשה?? לפי מיטב הבנתי מדובר בגירוד / גירוי רירית הרחם?? הרי שגם בצילום רחם יש מצב של גירוי רירית ועדין אין הריון ( אצלי בכל אופן) אשמח לכל מידע בנושא, אני אומנם בתחילת הדרך אבל עייפתי..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
פיפל
10/04/2012 | 09:12פרופסור משיח המון תודה על תשובתך רציתי רק לשאול מתי מומלץ לבצע את הפיפל? האם כדאי בסמוך להחזרת העוברים??הוסף תגובה
-
פיפל
פרופ משיח 08/04/2012 | 17:30לצערי נפלו טעויות כתיב בהקלדה. למשל פיפל ניכתב מיכל והשרשה-השראה ועוד אבל אני מקווה שהנושא הובן. אם לא נא שאלוהוסף תגובה
-
הגדלת הסיכוי להשרשה
פרופ משיח 08/04/2012 | 17:19אני מאמין גדול במיכל. המיל הוא שמו של אמצעי המורכב מצינורית דקה המוחדרת לחלל הרחם לפני הטיפול או במהלכו. באמצעות הצינורית שואבים רירית רחם ויש אמצעי קצת שונה שבקצהו ניתן ל״גרד״ את רירית הרחם. הפיל שומש בעבר לשם ביצוע ביופסיות מחלל הרחם. החשיבות של הפעולה התגלתה האקרית על ידי דר ברש מקפלן: דר ברש רצה לבדוק את סבות הכישלונות בהשראה ובצע דיגום הרירית במקרים אלו. הוא הבחין שבנשים שעברו את הפועל, שעור ההריונות שלאחריה היה כפול ממה שהושג בנשים ללא הפעולה. מאז גם הוא בשיתופי מבצעים בהצלחה רבה טיפול זה. במכון ויצמן חוקרים את הנושא ומצאו שהפעולה משפילות גנים החשובים להשרשהאני. אני ממליץ על הפיל בכל לב.הוסף תגובה
-
פיפל
-
שאלה לגבי רמות אסטרדיולדפנה 08/04/2012 | 15:20בחודש הבא אמורה לבצע IVF ראשון. על מנת שלא לפספס את החודש הזה לגמרי החלטנו לבצע מעקב ולנסות באופן טבעי. בגלל ההפניה ל- IVF בצעתי פרופיל הורמונלי ביום שלישי למחזור והערכים היו תקינים (האסטרדיול היה קטן מ- 100, ה- FSH היה 7, LH היה 3.1 ופרוגסטרון היה 2.9 ושאר הערכים תקינים). ביום רביעי שעבר (יום 9 למחזור) באולטרסאונד ראו זקיקים בגודל 9, 8 ו-7 ועובי הרירית היה 3.8. בבדיקות הדם: פרוגסטרון 1.2, LH 6.5 ואסטרדיול קטן מ- 100. חזרתי על הבדיקות שוב היום: זקיקים 13, 10 ו- 10, ועובי רירית 6.1. בבדיקות הדם: LH 8.4, פרוגסטרון 0.9 ואסטרדיול עדיין קטן מ- 100. ניסיתי לקרוא קצת באינטרנט וראיתי שרמות נמוכות של אסטרדיול מקושרות עם הפסקת ביוץ ומחזור, רמות FSH גבוהות, חוסר גדילה של זקיקים, חוסר התעבות של הרירית אבל הזקיקים גדלים, הרירית מתעבה ורמת ה- FSH היתה תקינה |(ביום השלישי, מאז לא בדקתי). חשוב לציין כי בעבר לא היו בעיות של רמות אסטרדיול. בחודש הקודם אמנם התחיל מקטן מ- 100, אבל הגיע ל- 1681 (עם תוספת פיוריגון 75) ובחודשים קודמים היה תמיד תקין גם ללא כל תוספת של הורמונים. התוצאות מאוד מטרידות אותי. מה יכולה להיות הבעיה? אין לי את מי לשאול בשבוע וחצי הקרובים ואני די מודאגת. האם החודש אבוד? מה זה מעיד על ההמשך? האם יכולים להיות שינויים דרסטיים ברמות ההורמונים בין חודשים שונים? האם יש סיכוי שיחזור להיות תקין בהמשך? סליחה על אורך ההודעה וריבוי הפרטים ותודה רבה מראש על כל תובנה והכוונה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
לא מקבלת החודש שום טיפול, רק מעקב
דפנה 08/04/2012 | 17:34הוסף תגובה
-
רמות אסטרדיאול
פרופ משיח 08/04/2012 | 17:01לא הבינותי אם את מקבלת החודש טיפול. מה התרופה ומה המינון?הוסף תגובה
-
שכחתי לציין כי אני בת 40
דפנה 08/04/2012 | 15:55הוסף תגובה
-
לא מקבלת החודש שום טיפול, רק מעקב
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- הפלות חוזרות
- ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח קיסרי צרפתי
- קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
- העמסת סוכר בהריון GCT
- בילירובין (Bilirubin (Bil
-
תרופות קשורות
- טינידאזול
- נפארלין
-
מונחים קשורים
- אוקסיטוצי
- דלקת וריד פקקתית (תרומבופלביטיס)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר יובל אור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...