פורום טיפולי פוריות - עמוד 2512
-
גירוי יתר שחלתי לפני מתן האוביטרלמלי 15/05/2012 | 21:12שלום וברכה! אני כעת בת 31 בתהליך הפרית מבחנה לפני שלב ב', יש לי שחלות פוליציסטיות ולכן אחרי מתן כדורים לוסת חיכיתי בהוראת הרופא 21 יום עשיתי בדיקות דם והתחלתי לקחת גונל F 150 ודקקפטיל מיום רביעי שעבר למשך חמישה ימים, לאחר שלושה ימים הרגשתי רגישות בבטן התחתונה וביום ראשון לפי האולטרסאונד זה היה בסדר קצת גירוי אבל הרופאה אמרה לי שזה נורמאלי, ביום ראשון הורידו לי בהוראת רופא את הגונל ל112.5, כיום לאחר שבוע לפי האולטרסאונד יש לי בשחלה הימנית 13 זקיקים גדולים בין 18 מ"מ ל24 מ"מ ועוד זקיקים קטנים ובשמאלית 7 זקיקים גדולים ועוד זקיקים קטנים השאיבה היתה אמורה להתבצע ביום חמישי השבוע (היום יום שני 15.04.212) נדחתה לשבוע הבא. היום E2-28000 במעבדה של הדסה עין כרם וההוראה שקיבלתי מהרופא היא להמשיך רק עם הדקקפטיל ולבוא לאולטרסאונד ודם ביום חמישי. השאלה שלי היא האם יהיה ניתן לחמוק מהתסמינים המסוכנים של גירוי יתר שחלתי היות ולא לקחתי עדין אוביטרל?? למה אני אמורה לצפות?? הזקיקים הגדולים יכולים להתכווץ לבד?? ויהיה ניתן להשתמש בשאר לשאיבה הזו?? מהניסיון שלך בתחום פגשת מקרים כאלה ?? מה הרפואה אומרת בתחום הזה לגבי גירוי שחלתי שמופיע עוד בתחילת הטיפול לפני השאיבה ולפני מתן האוביטרל תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גירוי יתר שחלתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/05/2012 | 16:49שלום לך במצב העניינים שאת מתארת קיימת הנחיה גורפת להימנע ממתן האוביטרל,במקרה זה כדי שרמות ההורמונים התייצבו וירדו לערך המאפשר מתן אוביטרל ידרשו קרוב לודאי מספר רב שלי ימים ללא תוספת גונל (מצב הקרוי COASTING ,בנסיבות אלו גם אם בסוף הדרך היה ניתן האוביטרל איכות הביציות יורדת בצורה קריטית ומכאן גם שיעור ההשתרשות וההריון,אי מתן האוביטרל יאפשר לתהליך לסגת ולחזור למצב נוח לטיפול מחודש. מעולם לא הצטערתי על אי מתן האוביטרל במצבים רגישים כאלו עם סיכון רב להסתברות גדולה לגירוי יתר שחלתי חמור שזהו מצב מסכן חיים. פרוטוקול עדיף במצב זה הינו פרוטוקול שבו עושים שימוש בתכשירים ליצוב הורמונלי מסוג האנטגוניסטיים-כמו צטרוטיד ,בפרוטוקול כזה ניתן לבייץ את האישה ב-GNRHa -(כמו דקפפטיל במינון של 0.2-0.3 מיליגרם) אשר אינו גורם לגירוי יתר שחלתי ,תרופה יעודית נוספת שניתנת מיום שאיבת הביציות הינה CARBERGOLINE אשר בולמת את השפעת הפרשת החומרים הגורמים לתסמונת ולכל האירועים הדרמתיים המביאים לשינוי מהותי במאזן נוזלי הגוף. בציטוט ישיר מאחד המאמרים החשובים בנושא -לעיתים קרובות זהו המינון הראשוני הניתן לאישה הקובע את גורל והצלחת הטיפולהוסף תגובה
-
ממש תודה מקרב לב על תשובתך
מלי 15/05/2012 | 22:56הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גרוי יתר שחלתי
פרופ' שלמה משיח 15/05/2012 | 22:18יש לך, קרוב לודאי, שחלות פוליציסטיות.. במצב זה יש נטיה לגרוי יתר שחלתי. סבוך זה של הטיפול מתבטא במקרים הקלים בנפיחות בבטן, בחילות והקאות וציסטות בשחלות ובמקרים הקשים-היצטברות של נוזלים בבטן ובריאות, קרישיות יתר ולעתים סיכון בריאות ואף חיים. כאשר ה-E2 הוא 28000, הסכון לגרוי יתר קשה ,הוא עצום וטוב עשו הרופאים שנימנעו ממתן אוביטרל. ללא אוביטרל הסיכון לגרוי יתר קשה-הוא קטן ביותר. מומלץ שתיה מרובה ומעקב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גרוי יתר ש/חלתי
פרופ' שלמה משיח 15/05/2012 | 22:13הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גירוי יתר שחלתי
-
טיפול בכל חודש- מומלץ?רוצה תאומים 15/05/2012 | 16:28שלום רב אני נמצאת בטיפולי הפוריות ב 8 חודשים האחרונים ולצערי ללא תוצאות עד כה עשיתי 4 טיפולים חודש טיפול חודש הפסקה החלום על הריון ולידה מוביל אותי לרצות לעשות טיפול בכל חודש ללא הפסקה עד אשר אגיע לנחלה אשמח לדעת מהי המלצתכם והאם נכון הדבר לעשות תודה והמשך יום נעיםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול כל חודש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/05/2012 | 16:27בטיפולי פריון רגילים ניתן לטפל מידי חודש בחודשו ,בתנאי שלא נגרמו תופעות לואי מסוג ציסטות שחלתיות ,בטיפולי הפריה חוץ גופית נהוג להמתין כ-45 יום בין שאיבת ביציות אחת לשניה מאחר וטיפולי ההפריה הינם מסיבים יותר כרוכים בהרדמה ודיקור שחלתי ומטען רגשי רב-מכאן שהנחיות משרד הבריאות הינם ליצור מרווח מינימלי בין טיפול אחד לשני בין 45 יוםהוסף תגובה
-
טיפול בכל חודש
16/05/2012 | 15:24במידה ואין ציסטות והכל תקין, האם אפשרי לעשות כל חודש?הוסף תגובה
-
טיפול בכל חודש
גל 16/05/2012 | 15:24במידה ואין ציסטות והכל תקין, האם אפשרי לעשות כל חודש?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול כל חודש
פרופ' שלמה משיח 15/05/2012 | 22:12טיפול כל חודש תלוי באיזה טיפול. אם מדובר בטיפול הורמונלי, לרוב יש צורך להמתין חודש בין טיפול לטיפול בגלל ציסטות שחלתיות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול כל חודש
-
מחזור 10 ימים אחר ההחזרהליאת 13/05/2012 | 14:49החודש עשיתי טיפול שלישי במספר ובפעם הראשונה קיבלתי מחזור 10 ימים אחרי ההחזרה.. האם שוני בתרופות יכול לגרום לכך? בכל הטיפולים זה תמיד היה 15-14 יום אחרי ההחזרה תודה! :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שאלה נוספת- פרופסור אשכנזי
ליאת 15/05/2012 | 11:17תודה רבה רבה 4 מתוך הסיבות שציינת אכן תקפות לגבי. שאלתי היא: הזרע של בן זוגי מוגדר כזרע טוב, אם כי התנועה שלו חלשה, לאחרונה הוא החל לשתות Q10, אבץ ואף הוריד בכמות הסגריות מ10 ל3 סיגריות ביום, מה הצפי בו יהיה שינוי משמעותי בתנועתיות של הזרע?? תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מחזור מוקדם לאחר ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/05/2012 | 18:40ליאת שלום לדימום מוקדם לאחר החזרת עוברים לאחר הפריה חוץ גופית מספר סיבות 1.אי ספיקה של הפזה הלוטאלית -יתכן יש צורך בתמיכה הורמונלית(פרוגסטרון)מוגברת 2.במצבים של תגובה ירודה מבחינה הורמונלית בתהליך ההורמונלי הטיפולי 3.במצבים של אנדומטריוזיס 4.בטיפול באנלוגים LONG ACTING של GNRH כמו דקפפטיל 5.במצב של הפלה כימית במידה ולא היה הריון,ומאחר והאירוע התרחש לראשונה לא הייתי מודאג ואני משוכנע שאם תביאי את זה לידיעת הרופא המטפל הוא ינקוט בצעדים מתאימים בטיפול הבאהוסף תגובה
-
שאלה נוספת- פרופסור אשכנזי
-
הפריות לא עקביות- מדוע?עלמה 09/05/2012 | 11:16אשמח אם ניתן יהיה לענות לי בצורה מפורטת כי אני משתגעת טיפול ראשון- 4 ביציות 3 הפריות- גונל-שלילי טיפול שני- 11 ביציות 9 הפריות- מונופור- שלילי טיפול שלישי 11 ביציות 4 הפריות- מונופור + פיורגון וכנה"ל בטיפול הרביעי טיפול רביעי 15 ביציות 4 הפריות- ממתינה לתשובה חיובית בעזרת השם שאלתי היא למה זה קורה?? כ"כ הרבה ביציות ומעט הפריות, יש לציין שאיכות העוברים בכל הפעמים היא בינונית, בדיקת זרע מראה זרע תקין ואני עם פרופיל הורמונלי תקין. למה זה קורה??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ככל הנראה מחוסר מזל
13/05/2012 | 14:34אני מטופלת ביחידה בה דואגים למלא את הגוף בהורמונים ולא לתת הסבר מעמיק, הרופא המטפל אמר לי שאין לו תשובה פשוט להמשיך "לזרום עם המצב". לאור הנאמר החלטנו "לזרום לרופא אחר" תודה לכם!!הוסף תגובה
-
ככל הנראה מחוסר מזל
ככ 13/05/2012 | 14:34אני מטופלת ביחידה בה דואגים למלא את הגוף בהורמונים ולא לתת הסבר מעמיק, הרופא המטפל אמר לי שאין לו תשובה פשוט להמשיך "לזרום עם המצב". לאור הנאמר החלטנו "לזרום לרופא אחר" תודה לכם!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפריות לא עקביות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/05/2012 | 16:22עלמה שלום הנושא של ההפריה איכותה ,איכות עוברים המתקבלת מותנה בפקטורים רבים,בין היתר איכות הטיפות ההורמונלי ,איכות הזרע,גיל האישה ,רקע האי פריון גנטיקה ,ועוד ... על הרופא המטפל למקסם את תוצאות ההפריה ואיכות העוברים למקסימום אפשרי בכדי לצפות להריון. באשר למקרה שלך חסרה המון אינפורמציה פרט לנתונים הבסיסיים שמסרת ,עלייך לדון על כל ההיבטים עם הרופא שלך ,ולשקול קבלת חוות דעת נוספת בגלל שאת כלולה בהגדרה של כשלון חוזר (REPEATED IIMPLANTATION FAILURE-RIF) ב-IVF ,יתכן שמה שרואים מפה לא רואים משם...הוסף תגובה
-
הפריות לא עקביות
פרופ׳ משיח 09/05/2012 | 11:57מספר הביציות, איכותן, מספר העוברים ואיכותם משתנה מטיפול לטיפול ולפי הפרוטוקול הרפואי. לא ניתן לקבוע לפי המידע שמסרת, האם יש סבות נוספות. האם שאלת את הרופא המטפל? לרופא המטפל יש את המידע שבעזרתו יכול להסביר. באם לא קבלת מהרופא המטפל- תשובות לשאלותייך, תמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת.הוסף תגובה
-
ככל הנראה מחוסר מזל
-
פוריות- שאלה דחופהמיכל 08/05/2012 | 15:15שלום, עשיתי אתמול (7.5.12) בדיקות דם לקבלת מצב ההורמונים. רציתי לדעת מה התוצאות, אם המצב תקין, או שאני צריכה להתחיל עם כדורים וטיפולים.... estradiol (E-2) 391 pmol/L TSH 1.19 mIU/L LH 37.40 IU/L FSH 5.20 IU/L PROLACTIN 1235.6 mIU/L PROGESTERONE 7.6 nmol/L אם המצב תקין (למרות שזה לא נראה לי ככה..) רציתי לדעת אם כבר היה ביוץ או לא? ואם הוא חלילה לא, יש אפשרות לסדר זאת ע"י כדורים? זה קשור לגיל מסויים? אשמח אם תהיה אפשרות לענות בהקדם, תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה רבה!
מיכל 08/05/2012 | 18:47שאלה נוספת: היית ממליץ לעשות כעת בדיקת אולטראסאונד למעקב זקיקים נוספת? תודה רבה שוב, יש לי הפניה לבדיקות הנוספות, לאחר שאראה את תוצאותיהן, אוכל לגשת לייעוץ. תודה, ויום טוב!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בגורמי ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/05/2012 | 17:27מיכל ,בהמשך לתשובתי הקודמת נראה לי שלאור ההפרעות במחזור שלך ראוי יהיה להתחיל טיפול מכוון להשריית ביוץ תוך מעקב זקיקים והורמונים כדי לא לבזבז זמן ואנרגיה מיותרים.כאמור את הפרופיל ההורמונלי הבסיסי מבצעים בין היוםה-3-5 למחזור שתקבלי,ממליץ לך לפנות למומחה פריוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רמות ההורמונים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/05/2012 | 17:20מיכל שלום נראה לי שהבדיקה ההורמונלית שלך מרמזת לפי רמות הפרוגסטרון ורמות הLH שאת לקראת ביוץ . בכל מקרה רמות ההורמונים הבסיסיות לצורך הערכת הסטטוס ההורמונלי נלקחות בין היום ה-3-5 למחזור וכ-3 שעות לאחר התעוררת בבוקר היות וגם רמות הפרולקטין שלך הינן גבוהות ויתכן ונובעות מתיזמון לא תקין של לקיחת הבדיקההוסף תגובה
-
פרטים נוספים אם צריך
מיכל 08/05/2012 | 15:24המחזור אינו סדיר. בבדיקות אולטראסונד הרחם במצב תקין. ביום ה15 למחזור- באולטראסונד למעקב זקיקים, נאמר שהזקיקים קטנים. בשלושת החודשים האחרונים נטלתי כדורי אוטרוגסטן פעם ביום למשך 14 ימים, ובמחזור האחרון הפסקתי. הבדיקה נעשתה ביום ה22 למחזור.הוסף תגובה
-
תודה רבה רבה!
-
טיפול בכדורי דוסטינקס למניעת גירוי יתר שחלתי ב-IVFמורן 08/05/2012 | 18:01שלום לצוות המומחים בחודשים האחרונים עברתי שתי נסיונות הפריה חוץ גופית ולמרות המינונים הנמוכים של גונל(75 יחידות)יחד עם תכשיר הצטרוטייד הגבתי חזק ונשאבו לי בטיפול הראשון 26 ביציו ו27 ביציות בטיפול השני,עברתי גם שלושה מחזורי החזרת מוקפאים,הרופא שלי רשם לי כדורי דוסטינקס מיום שאיבת הביציות למשך שמונה ימים בטענה שאני צעירה,רזה ,עם שחלות פוליציסטיות ,ומגיבה חזק לטיפול ההורמונלי,והכדורים מיועדים למנוע התפתחות של גירוי יתר שחלתי,בהתוויה של התרופה נכתב שהיא מיועדת להפסקת הנקה ולמצב של הפרשת יתר של פרולקטין ,שאלתי אם טיפול זה מתאים למצבי בעת הטיפולהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
גרוי יתר
פרופ משיח 08/05/2012 | 18:23ה שובה חשאלה ניתנה על ידי פרופ משיחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בכדורי דוסטינקס למניעת גירוי יתר שחלתי ב-IVF
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/05/2012 | 18:16מורן שלום הטיפול ע"י כדורי דוסטינקס למניעת גירוי יתר שחלתי הינו חדשני ומוצלח,מאחר והוא מתכוון ישירות למנגנון הגורם לשרשרת האירועים המביאה לגירוי יתר שחלתי ובעיקר במנגנון תחרות בהתחברות לקולטן VEGFR2 ובכך קטנה ההשפעה של חלבון הקרוי VASCULAR ENDOTELIAL GROUTH FACTOR -VEGFהגורם לדליפת נוזלים מכלי הדם לשאר חללי הגוף ומביא לשינויים מסוכנים במאזן נוזלי הגוף ואחראי למרבית תופעות גירוי היתר השחלתי . לאור הנתונים שמסרת טוב מאוד עשה הרופא שנתן לך את הטיפול המונע שכלל אינו מזיק ויתרונו ברור,והוא כלל לא פוגע בסטטוס ההורמונלי שלאחר הביוץ(פזה לוטאלית)הוסף תגובה
-
גרוי יתר שחלתי
08/05/2012 | 18:09יש לך כניראה שחלות פולי ציסטיות ואת עושה גרוי יתר במינון נמוך של ההורמונים. הדוסטינדס אומנם ניתן להםסקת הנקה אולם הוכח שהוא עשוי להקל את חומרת גרוי היתר וטןב עשה הרופא שהציע טיפול בתרופה זו. לטיפול הבא יש לנקוט בזהירות רבה ואולי לתת דקה פפטיל לביוץ במקום אוביטרל.הוסף תגובה
-
גרוי יתר
-
לכולן יש סיכויי!!! זה בשביל כל הבנות!!!חני 04/05/2012 | 09:37אני אחרי הזרעה ראשונה ונקלטתי.אני מאחלת לכולן את ההרגשה המדהימה הזו.תאמינו בעצמכן ואל תתייאשו והכל יהיה בסדר.מחזיקה לכולן אצבעות ובהצלחה!!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
הזרעה ראשונה
חני 07/05/2012 | 14:01בכייף מקווה שיהיה בסדר.בהצלחה!!!הוסף תגובה
-
תודה על העידוד :)
אוסנת 07/05/2012 | 00:16אני לפני הזרעה ראשונה וזה ממש עודד אותי, המון מזל טוב :)))הוסף תגובה
-
מזל טוב
פרופ׳יעקב אשכנזי 04/05/2012 | 10:08תודה על העידודהוסף תגובה
-
הזרעה ראשונה
-
ערכים גבוהיםלילי 03/05/2012 | 21:51שלום לד״ר ולבנות.. זקוקה לעזרתכם- בת 26, מחזור סדיר. לפני כשנה הריון טבעי מחוץ לרחם- ללא הוצאת חצוצרה. מנסים מאז להכנס להריון בעזרת מעקבי זקיקים בשילוב הזרעות אחת לכמה חודשים. החודש היו לי 3 זקיקים-(2מהם הובילו לקראת ביוץ) (בטיפול איקקלומין פעם ביום למשך חמישה ימים),הזרעה ראשונה ב-20/4 ובערב אוביטרל, הזרעה שנייה ב-22/4. נתבקשתי לקחת תמיכה של אוטרוגסטן פעמיים ביום.היום יום 27 למחזור ביצעתי בדיקת דם. להלן התוצאות מיום רביעי-2/5: בטא- קטן מ-5, פרוגרסטרון- 190.8, אסטרדיול- 2609 השאלה שלי היא מדוע הערכים כל כך גבוהים והבטא שלילית? האם יש עוד סיכוי להריון בבדיקת דם נוספת בעוד כמה ימים? ואם לא מתי לדעתכן יופיע המחזור? לבנתיים נתבקשתי להפסיק את התמיכה ולהגיע ביום א׳ הקרוב לבדיקת דם נוספת. תודה והמשך יום נפלא;)) סליחה על האורך!!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ערכים הורמונלים גבוהים
פרופ' שלמה משיח 04/05/2012 | 17:56ערכי ה-פרוגסטרון גבוהים כי את עדיין נוטלת את טבליות האנדומטרין. כאשר ה-בטה פחות מ-10, אינך בהריון. עם זאת לעתים יש טעות בבטה ואני מציע לבצע גם ביום א בדיקת בטה חוזרת.הוסף תגובה
-
תודה רבה פרופ'
לילי 04/05/2012 | 11:24בהנחה שבאמת אין הריון, זו הפעם הראשונה שהגעתי לערך של פרוגרסטרון כזה גבוה- גם עם תמיכה הדבר לא מסוכן בריאותית? מתי תגיע הווסת לדעתך עם ערך שכזה? שוב תודה ושבת שלום.הוסף תגובה
-
תוצאות הבדיקות
פרופ׳יעקב אשכנזי 04/05/2012 | 10:23לילי שלום מאחר וקיבלת את האוביטרל ב-20/4 סביר להניח שאת צפויה לקבל את המחזור ב-4/5,בל מקרה אם בייצת ב22או23/4 בדיקת הדם להריון עשויה להיות חיובית מה-4/5 והילך,במידה והתשובה עדיין תהייה שלילית הדבר נובע מפעילות עודפת של הגופיפים הצהובים(גופיפי הביוץ)הגורמים לעכוב במחזורהוסף תגובה
-
תוצאות הבדיקות
פרופ׳יעקב אשכנזי 04/05/2012 | 10:23לילי שלום מאחר וקיבלת את האוביטרל ב-20/4 סביר להניח שאת צפויה לקבל את המחזור ב-4/5,בל מקרה אם בייצת ב22או23/4 בדיקת הדם להריון עשויה להיות חיובית מה-4/5 והילך,במידה והתשובה עדיין תהייה שלילית הדבר נובע מפעילות עודפת של הגופיפים הצהובים(גופיפי הביוץ)הגורמים לעכוב במחזורהוסף תגובה
-
תיקון קטן
03/05/2012 | 22:24היום יום 28 למחזור כשהבדיקה נעשתה אתמול ברבעי 2/5. וסת אחרונה ב-6/4הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערכים הורמונלים גבוהים
-
-
פרוגסטרון שבוע לאחר הזרעהדנה 19/04/2012 | 20:06שלום רב, בתאריך 10.4 הזרקתי אוביטרל לאחר 5 ימים של 3 איקקלומין ביום ומעקב זקיקים. בתאריך 12.4 בוצעה הזרעה. היום, 19.4 עשיתי בדיקת דם על מנת לוודא שהיה ביוץ. תוצאות הבדיקה: פרוגסטרון 34.8 אסטרידיול E2 1488 שאלתי היא, האם התוצאות תקינות? האם הן מעידות שהיה ביוץ והאם בגלל האיקקלומין והאוביטרל לא צריכות להיות גבוהות יותר? והאם ניתן להסיק מתוצאות אלו שיש או אין הריון? תודה רבה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בדיקה ביתית ובדיקת דם להריון
פרופ׳ יעקב אשכנזי 03/05/2012 | 10:10הבדיקה הביתית להריון יכולה להצביע על הריון סביב היום הצפוי של המחזור,בדיקת הדם יותר רגישה ויכולה לזהות כניסה להריון יומיים מוקדם יותרהוסף תגובה
-
שאלה נוספת
דנה 21/04/2012 | 23:50מתינ הכי מוקדם ניתן לעשות בדיקת הריון ביתי שתוצאותיה יהיו אמינות? ומתי בדיקת דם הכי מוקדם? אודה על תשובתךהוסף תגובה
-
תודה רבה על המענה המהיר והמעודד!
19/04/2012 | 21:07הוסף תגובה
-
פרוגסטרון וביוץ
פרופ משיח 19/04/2012 | 20:30התוצאות בהחלט מצביעות על ביוץ והערכים מתאימים לטיפול באיקאכלומין ואוביטרל. צריך לחכות כ-12 יום לאחר הביוץ וההזרעה, לבצע בדיקת הריון ולקוות שתהיה חיוביתהוסף תגובה
-
בדיקה ביתית ובדיקת דם להריון
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- וסטיבוליטיס
- לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- התקן תוך רחמי IUD
- קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
- תרבית שופכה
- ניקוז ציסטה מהשד
-
תרופות קשורות
- נפארלין
- בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
- אי-פריון
- דיאפרגמה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר יובל אור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...