פורום טיפולי פוריות - עמוד 2514
-
בעיה הורמונליתאנה 15/03/2012 | 22:16פרופסור שלום, אני בת 39.5 בעברי הריון שהסתיים בהפסקת דופק שבוע 9,הריון שלא התפתח ונפל לבד,והריון שהתחיל עם נוזל סביב לב העובר והסתיים לפני חצי שנה,בחודש שישי לאחר שמצאו מום מורכב בלב.עברתי גרידה בשבוע 24.לאחר מכן קיבלתי מחזור פעמיים ומאז איני מקבלת מחזור רק בעזרת כדורים {פרוברה).כמו כן איני מצליחה להכנס להריון,בתחילה ראו ציסטה והרופא טען שהיא מפרישה הורמונים.פעם אחרונה שקיבלתי הייתה ב-3/2/12.חשבתי שאני בהריון אך הסתבר שלא.עשיתי בדיקה הורמונלית היום 15/3/12 ולהלן התוצאות Estradiol pmol/L 1221.0 Reference values for females Follicular phase: 77-921 Mid cycle: 139-2381 Luteal phase: 77-1145 Postmenop.(not on HRT): 36.7-102 Postmenop.(on HRT):36.7-161 BD1 Progesterone nmol/L 1.9 Reference values for females Follicular phase: 0.3-0.95 Luteal phase: 3.8-50.5 Postmenopausal: 0.3-0.63 BD1 LH mIU/mL 7.17 ב-2/5/11 הוחלפה ערכת הבדיקה Reference values for females Follicular phase:1.80-11.78 Mid-cycle peak:7.59-89.08 Luteal phase:0.56-14.00 Postmenopausal:5.16 אני מעוניינת כבר להתחיל בהפריה מפאת גילי. ברצוני לשאול-האם הערכים תקינים? ואם לא אז מה קורה לי? עשיתי ברור מקיף כולל בדיקות לקרישיות יתר,קריוטיפ לי ולבן זוגי,בדיקות של וירוסים וכן בבדיקת מי שפיר של העובר האחרון יצא תקין כולל כרומוזום 22.האם אתה יכול לסייע לי להבין מה פשר המום שנמצא וההפלות שקדמו לו.ואיזה עוד בדיקה ניתן לעשות לוודא שיהיה הריון תקין. סליחה על אורך השאלה,אני פשוט על סף יאוש גדול.... תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אנה 16/03/2012 | 13:41תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיה הורמונלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/03/2012 | 10:57שלום אנה בראש ובראשונה הירגעי כי כל הבדיקות שלך בגדר הנורמה כולל הפרופיל ההורמונלי שלך המצביע על כך שהרזרבה השחלתית שלך עדיין תקינה ,וסיכוייך להרות בהחלט טובים ,באשר להפלות שהתרחשו ,לדאבוננו בסביבות גיל ארבעים שיעור ההפלות הינו בסביבות 40% וקרוב לודאי שמדובר באירועים אקראיים ,ולכן על לך להתיאש קרוב לודאי שתהרי בקרוב. יתכן שיש מקום להתחיל טיפול הורמונלי להשריית הביוץ על מנת לזרז תהליכים ולהגדיל את סיכוייך להרות ,במיוחד שלאחר ההפלה האחרונה השתבש המחזור שלך,בכל מקרה הנתונים העכשוויים לגבי הסטטוס ההורמונלי שלך מורים על המצאותך לפני הביוץ ,בדיקת אולטסאונד היתה מדגימה את נוכחותו של זקיק מתאים טרום ביוצי ,ניתן כמו כן במידה והזקיק בשל לתת לך זריקת אוביטרל,ולהנחותך על מועד קיום היחסיםכבר במחזור הנוכחי. לאור הבירור שעברת אני מניח שאת נמצאת בביקורת רופא פריון שבודאי יזרז את התהליכים הטיפוליים לאור גילך והרקע הרפואי שלךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיה הורמונלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/03/2012 | 10:54שלום אנה בראש ובראשונה הירגעי כי כל הבדיקות שלך בגדר הנורמה כולל הפרופיל ההורמונלי שלך המצביע על כך שהרזרבה השחלתית שלך עדיין תקינה ,וסיכוייך להרות בהחלט טובים ,באשר להפלות שהתרחשו ,לדאבוננו בסביבות גיל ארבעים שיעור ההפלות הינו בסביבות 40% וקרוב לודאי שמדובר באירועים אקראיים ,ולכן על לך להתיאש קרוב לודאי שתהרי בקרוב. יתכן שיש מקום להתחיל טיפול הורמונלי להשריית הביוץ על מנת לזרז תהליכים ולהגדיל את סיכוייך להרות ,במיוחד שלאחר ההפלה האחרונה השתבש המחזור שלך,בכל מקרה הנתונים העכשוויים לגבי הסטטוס ההורמונלי שלך מורים על המצאותך לפני הביוץ ,בדיקת אולטסאונד היתה מדגימה את נוכחותו של זקיק מתאים טרום ביוצי ,ניתן כמו כן במידה והזקיק בשל לתת לך זריקת אוביטרל,ולהנחותך על מועד קיום היחסיםכבר במחזור הנוכחי. לאור הבירור שעברת אני מניח שאת נמצאת בביקורת רופא פריון שבודאי יזרז את התהליכים הטיפוליים לאור גילך והרקע הרפואי שלךהוסף תגובה
-
בעיה הורמונלית
אנה 15/03/2012 | 22:23אני רוצה לציין גם שכשקיבלתי מחזור עשיתי בדיקה ביום השלישי ולהלן התוצאות Estradiol pmol/L 338.0 Reference values for females Follicular phase: 77-921 Mid cycle: 139-2381 Luteal phase: 77-1145 Postmenop.(not on HRT): 36.7-102 Postmenop.(on HRT):36.7-161 BD1 Progesterone nmol/L 0.6 Reference values for females Follicular phase: 0.3-0.95 Luteal phase: 3.8-50.5 Postmenopausal: 0.3-0.63 BD1 FSH mIU/mL 5.4 Reference values for females Follicular phase: 3.03-8.08 Mid cycle: 2.55-16.69 Luteal phase: 1.38-5.47 Postmenopausal: 26.72-133.41 BD1 LH mIU/mL 1.93 ב-2/5/11 הוחלפה ערכת הבדיקה Reference values for females Follicular phase:1.80-11.78 Mid-cycle peak:7.59-89.08 Luteal phase:0.56-14.00 Postmenopausal:5.16-61.99 BD1 Prolactin mIU/L 345.0 25 (....*....) 628 BD1 17 OH-Progesterone nmol/L 3.71 Reference values for females Follicular phase: 0.57-5.51 Luteal phase: 0.66-14.2 Oral contraception: 0.54-7.59 Postmenopausal: 0.60-5.20 BD1 Dhea-SO4 umol/L 4.2 0.8 (..*......) 10.3 שיטת הבדיקה הוחלפה ב-6.1.08 BD1 Testosterone nmol/L 0.47 0.38 (*........) 4 BD1 Free Testosterone pmol/L 0.71 1.7 *(.........) 8.7 BD1 Androstenedione ng/mL 1.46 0.1 (...*.....) 2.99 BD1 Beta Subunit, hCG mIU/mL 25 BD1 שוב סליחה על האורך תודההוסף תגובה
-
-
שאלהשרון 15/03/2012 | 01:00שלום, בקרוב בת 44. מנסה להכנס להריון ראשון. במעקב זקיקים לקראת הזרעה. המחזור האחרון שלי היה ארוך במיוחד. בבדיקה שנערכה ביום השני של המחזור ה-FSH היה 20. במהלך אותו מחזור בדיקה נוספת היתה 73. שאלה אחת: מה משמעות הזינוק ברמת ה-FSH באותו מחזור??? עוד אוסיף כי כמה ימים לפני תחילת אותו מחזור ביצעתי בדיקת AMH שהיתה 0.25 ושאלה נוספת: באותו מחזור הביוץ הופיע לאחר כחודש. וכעת נאמר לי כי המחזור הנוכחי יהיה קצר יחסית, אני פחות משבוע מאז התחילה הווסת והיום לפי האולטראסאונד הרופא אמר לי היום שאני קרובה מאוד לביוץ וככל הנראה מחר או מחרותיים אעבור הזרעה. במהלך היום הודיעו לי כי בדיקות הדם מצביעות על רמת אסטרוגן נמוכה וכי עלי להתייצב שוב מחר לאוטלטרסאונד ולבדיקת דם. מה משמעות הפער בין הנתון החזותי של אוט-טו-טו- ביוץ שנצפה באולטראסאונד לבין ממצא בדיקת הדם???תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
FSH גבוה
פרופ' שלמה משיח 15/03/2012 | 18:25מה שאת מתארת אופייני לגילך ולמאגר ביציות נמוך: כאשר הרזרבה השחלתית, בלוטת יותר המח מפרישה FSH ברמות גבוהות. ה-FSH משפיע על הזקיק שבשחלה והוא מתפתח במהירות יתר ולכן הביוץ מקדים. בהתייחס לבעיתך היסודית שהיא רזרבה שחלתית ירודה יש לתת לך בהקדם טיפול אינטנסיבי ביותר (כגון הפרייה חוץ גופית) ולנסות להפיק את המירב משארית הביציות שאולי נותרה בשחלותייך.הוסף תגובה
-
תודה והמשך
שרון 15/03/2012 | 14:16תודה על תשובתך: ברור לי שהרזרבה השחלתית נמוכה אך 1: מה משמעות השינויים ברמות ה-FSH לאורך אותו מחזור? 2. נאמר לי כי היות שהמחזור הקודם היה ארוך במיוחד ואופיין בביוץ מאוחר המחזור הנוכחי צפי להיות מאופיין בביוץ מוקדם במיוחד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/03/2012 | 09:40שרון שלום לפי כל הנתונים שאת מוסרת ,מצבך נובע מרזרבה שחלתית ירודה ,ויתכן שמה שנצפה באולטרסאונד כזקיק טרום ביוצי כלל אינו זקיק ,יתכן ומדובר במבנה ציסטי המדמה זקיק. רצף בדיקות הFSH שלך ובדיקת ה-AMH שלך מרמזים על רזרבה שחלתית ירודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
FSH גבוה
-
ביוץאדר 14/03/2012 | 21:10שלום,אני אמא לילד בן שנה ו7 חודשים.הריון ראשון היה עם זריקות והזרעה מכיוון שלא קיבלתי מחזור ולא בייצתי (שחלות פוליצסטיות),לאחר 5 חודשי זריקות והזרעה כפולה נכנסתי להריון.כ 4 חודשים לאחר הלידה קיבלתי מחזור ושמתי התקן (אסור לי גלולות בשל מחלה תורשתית-קרשיות)ומאז המחזור מגיע כל ודש אך לא סדיר.פעם 23 יום פעם 34 יום וכו'.לפני כ-3 ימים הוצאתי את ההתקן ע"מ להכנס להריון נוסף.קניתי ערכת ביוץ ביתית אך איני יודעת מתי להתחיל לבדוק מכיוון שהמחזור לא סדיר...האם יכול להיות לי ביוץ?ומתי עלי להתחיל לבדוק?באיזה יום? תודה אדרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/03/2012 | 00:01שלום אדר לאור הרקע שלך וקיומן של שחלות פולציסטיות יתכן ואי הסדירות במחזורי הווסת שלך נובעים מהפרעות בביוץ ,הייתי ממליץ לך לבצע מעקב זקיקים (אולטרסאונד)ובדיקה הורמונלית של הורמון הפרוגסטרון המשקף את עוצמת ואיכות הביוץ ,לפי הנתונים שאת מוסת ייתכן והביץ מתרחש בין היום העשירי ליום העשרים של המחזור שלך ,לפיכך אם את לא נמצאת בבקרה רפואית הייתי ממליץ לך לקיים יחסים כל יומיים בתקופה זוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביוץ
-
מעקבyamit24 14/03/2012 | 11:23אחרי טיפול ראשון באיקאקלומין,עשיתי מעקב זקיקים ב-1.3 זקיקית 28,רירית 8. רצינו לעשות יום כן יום לא (התפספס לנו יום) מתי לעשות בדיקת הריון ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מעקב זקיקים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/03/2012 | 23:50זקיק של 28 מ"מ הינו או מבנה ציסטי או גופיף צהוב ,ויתכן שהביוץ הוחמץ בטיפול הנוכחי ,יתכן ויהייה צורך בטיפול הבא להקדים את ימי מעקב הזקיקים כדי שהתהליך לא יתפספס שנית ,בכל מקרה כדאי לבצע בדיקת הריון בהקדם אם טרם הופיע המחזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מעקב זקיקים
-
ערכי פרוגסטרון ו E2 ביום 21 למחזורדניאל 12/03/2012 | 20:38שלום רב, בת 28 בעלת שחלות פוליציסטיות. טופלתי החודש לראשונה בפרוברה ואיקקלומין על מנת לגרום לביוץ. בצעתי היום בדיקת דם ביום 21 למחזור והתוצאות: פרוגסטרון 2.3 ואסטרידיול E2 2325 מה משמעות הערכים? האם היה כבר ביוץ או שאמור להיות או אולי האיקקלומין אינו משפיע ואינו גורם לביוץ? בנוסף, היום במשך כל היום יש לי כאבים דומים לכאבי מחזור, האם יתכן שאלו כאבים של ביוץ בשלב כזה? סליחה על השאלות המרובות פשוט הרופא בחופש ואין לי עם מי לדבר. תודה רבה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נתונים הורמונליים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/03/2012 | 23:31ערכי הפרוגסטרון והאסטרוגן מתאימים לתקופה טרום ביוצית ועל מנת לקבל מידע מדויק יותר ,ראוי היה לבצע גם אולטרסאונד להערכת גודל הזקיק\זקיקים וכמו גן מצב רירי הרחם מבחינת עוביה והמבנב המורפולוגי שלה ,בד"כ במצב שגודל הזקיק\זקיקים מתאים לתקופה הביוצית ניתנת זריקת -HCG-OVITREL לגרום לביוץ בטווח הזמן הראויהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם היה ביוץ?
פרופ' שלמה משיח 13/03/2012 | 15:16לפי בדיקת הפרוגסטרון-עדיין לא היה ביוץ. אם מדובר בשחלות פוליציסטיות, הרי שלעתים קרובות לא מספיק טיפול באיקאכלומין להשריית ביוץ וצריך תוספות כגון זריקות אוביטרל. האם את בטיפול אצל מומחה פוריות. אם כן, אין ספק שהוא ינחה אותך באשר לתוספות הטיפול הדרושות. בהצלחה פרופ משיחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נתונים הורמונליים
-
השפעת עודף משקל על תוצאות הפריה חוץ גופיתשירה 25/02/2012 | 18:02אני מטופלת הפריה חוץ גופית ומשקליי כ-100 קילוגרם וגובהי הוא 161 ס״מ לטענת רופאי העובדהך שעברתי 5 נסיונות טיפול וטרם הריתי יתכן וקשורה גם בעודף המשקל שלי,מה דעתכם?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
עודף משקל ו-IVF
פרופ' יעקב(ג'קי) אשכנזי 25/02/2012 | 18:21שירה שלום אכן קיימת השפעת עודף משקל על טיפולי ותוצאות ה-IVF עודף משקל גורם לצריכת מינוני הורמונים גבוהים יותר, שיעור ביציות שמתקבל נמוך יותר,שיעורי הפריה נמוכים יותר,איכות עוברים מופחתת,שיעור הריונות נמוך יותר,שיעור הפלות גבוה יותר, שיעור לידות חי נמוך יותר , ולמרבה הצער שיעור מומים מולדים-מומים עצביים גבוה יותר, תחלואה הריונית וסביב לידתית גבוה יותר. שירה עלייך להישמע לעצתו של הרופא שלך ולעשות מאמץ לרדת במשקל, היות ולמשקל מיוחסת כיום חשיבות. מירבית בקביעת הפרוגנוזה הפריוניתהוסף תגובה
-
עודף משקל ו-IVF
-
כניסה להריון לאחר נטילת גלולותסבטה 21/02/2012 | 10:18שלום, אני בת 31 ועם 2 ילדים, את הקטן ילדתי לפני 3 שנים ומאז נטלתי גלולות למניעת הריון. עכשיו אני רוצה להכנס שוב להריון, האם כדאי לחכות כמה חודשים כדי לנקות את הגוף מהגלולות או שאין צורך בכך? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כניסה להריון לאחר הפסקת גלולה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/02/2012 | 18:58כאמור רצוי להימנע מכניסה להריון כחודשיים על מנת לקחת בתקופה זו חומצה פולית המקטינה את שיעור המומים העיצביים -מומים הקרויים NEURAL TUBE DEFECTS לפי המאמר המסכם מהשנה-Matern Fetal Neonatal Med. 2012 Jan 24. [Epub ahead of print] Adding Folate to the Contraceptive Pill: A new Concept for the Prevention of Neural Tube Defects. Holzgreve W, Pietrzik K, Koletzko B, Eckmann-Scholz C. SourceInstitute of Advanced Research, Berlin,Germany ( wolfgang@holzgreve.net ).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/02/2012 | 18:50מאמר מסכם בנושא זה מצביע על הצורך לקחת חומצה פולית כחודשיים לפני כניסה להריון לאחר שימוש בגלולה למניעת הריון- Matern Fetal Neonatal Med. 2012 Jan 24. [Epub ahead of print] Adding Folate to the Contraceptive Pill: A new Concept for the Prevention of Neural Tube Defects. Holzgreve W, Pietrzik K, Koletzko B, Eckmann-Scholz C. SourceInstitute of Advanced Research, Berlin,Germany ( wolfgang@holzgreve.net ).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כניסה להריון אחרי גלולות
פרופ' שלמה משיח 21/02/2012 | 14:53אני ממליץ לחכות חודשיים אחרי הפסקת הגלולות ועד הנסיון להרות, בעיקר כדי לתת למחזור ההורמונלי את האפשרות לחזור לקדמותי. עם זאת אין זה אסון אם נכנסים להריון בחודש הראשון להפסקת הגלולות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כניסה להריון לאחר הפסקת גלולה
-
בעיות פוריות בגלל בעיה ברחם או צוואר הרחםנירית 19/02/2012 | 13:31שלום, איך ניתן לאבחן בעיות פוריות הנובעות מבעיה ברחם או בצוואר הרחם? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אבחון בעיות פוריות בצוואר הרחם,והרחם
פרופ' אשכנזי יעקב 20/02/2012 | 15:54כפי שכבר ציינתי בתגובה קודמת האמצעים העיקריים לזיהוי פגיעה רחמית או צווארית הינם; 1. אולטרסאונד- שיכול לזהות פגיעוה בשלימות רירית הרחם, והמבנה המורפולוגי של הרירית , בנוסף ניתן לזהות באמצעותו פתולוגיות במבנה הרחם, קיומנן של מיומות , פוליפים וכד.. 2.צילום רחם-הזרקת חומר ניגוד המדגים תוך כדי שיקוף רנטגן את מבנה חלל הרחם ואת המעבר בחצוצרות, זוהי הבדיקה הראשונה והבסיסית לבדיקת תקינות הרחם והחצוצרות 3.היסטרוסקופיה- זהו מכשיר אופטי להסתכלות ישירה על צואאר הרחם וחלל הרחם ומאפשר התרשמות מהמבנה של חלל הרחם ופתולוגיותצוואריות ותוך רחמית ,זהו כלי העזר האופטימלי ובאמצעותו ניתן לבצע גם ניתוחים לתיקון הפתולוגיותהצוואריות ןהתוך רחמיות. 4.הידרוסונוגרפיה-פעולה המשלבת אולטרסאונד והזרקת סלין לרחם המדגימה גודל וצורה של פתולוגיות תוך רחמיות 5.MRI- בשימוש במצבים קשים של פגיעה ברחם שיש צורך להדגים את גבולות רירית הרחם לפני ניתוח לשיקום הרחםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איבחון בעית פוריות בצואר הרחם או הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/02/2012 | 00:54בעיות פוריות הנובעות מצוואר הרחם : צוואר הרחם מייצר ריר המשמש למעבר תאי הזרע לרחם ,וכל פגיעה בצוואר מולדת או נרכשת בעקבות דלקת או פעולה ניתוחית הפוגעת בבלוטות המייצרות את הריר יכולה לגרום לאי פריון על רקע צווארי. בעיות פוריות הנובעות מהרחם : פגמים אנטומיים מולדים במבנה חלל הרחם,גידולים שרירנים ,פוליפים ,פגמים נרכשים בעקבות פרוצדורות ניתוחיות ,או דלקות ברחם שפוגעות ברירית הרחם וגורמות להידבקויות תוך רחמיות, מצב הקרוי תסמונת אשרמן ,פגיעות באיכות הרירית של הרחם המבנה המורפולוגי שלה ועובייה-כל אלו יכולים לפגוע ביכולת ההשתרשות של העובר והתפתחותוהוסף תגובה
-
איבחון בעית פוריות בצואר הרחם או הרחם
פרופ משיח 19/02/2012 | 18:38הדרך הטובה לאיבחון בעיות במבנה הרחם (כולל צואר הרחם או גוף הרחם) זה באמצעות אולטראסאונד או צילום רחם. עם זאת הגישה לאי פוריות צריכה להיות כוללנית ולא להפריד לפי איברי האישה או הגבר. ראוי שתיפנו למומחה פוריות והוא יכוון אתכם לברור הדרוש. פרופ משיחהוסף תגובה
-
איבחון בעית פוריות בצואר הרחם או ברחם.
19/02/2012 | 18:34הוסף תגובה
-
אבחון בעיות פוריות בצוואר הרחם,והרחם
-
-
תשובת מומחה
הפריה במחזור טבעי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/02/2012 | 18:47מזה מספר שנים אנו עדים להתפתחות מגמה טיפולית חדשה המאמצת את המחזור הטבעי לצורך ביצוע הפריה חוץ גופית,למרות שגולת הכותרת של טיפולי ה-IVF הינה קבלת מספר אופטימאלי של ביציות ומכאן מספר יעיל של עוברים לצורך בחירה של מספר עוברים גם להחזרה במחזור הטיפולי הטרי וגם כמות נוספת של עוברים לצורך הקפאה המהווה רזרבת פריון נוספת לשימוש עתידי ,באופן כזה ניתן להשיג שיעור של 40-50% הריונות ממחזור טיפול בודד אחד מבחינה היסטורית ב-1978טיפול ההפריה שהביא ללידת תינוקת המבחנה הראשונה נעשה במחזור טבעי. יתרונותיה העיקרים של גישה זו הן: ישום פשוט ניתור ביוץ פשוט וקל פחות חודרנית פחות מלחיצה ניתן לישמה מידי חודש בחודשו ללא מעורבות תרופתית-לפיכך העדר גירוי יתר שחלתי זולה יותר חסרונותיה של גישה זו שיעור הריונות נמוך-כ-7% שיעור מחזורים מבוטלים עקב ביוץ מוקדם כ-30% שיעור גבוה של כשלון שאיבת ביצית לעומת זאת מודיפיקציה של הטיפול הטבעי ע"י הוספת מינון נמוך של גונדוטרופינים עם תכשירים אנטגוניסטים(מעקבי ביוץ) מוצלחת יותר ומניבה שיעור קומולטיבי של הריונות קלינים של 34% בשלושה מחזורי טיפול שיטות אלו מיועדות בעיקר לנשים עם תגובה שחלתית ירודההוסף תגובה
-
הפרייה במחזור טבעי
פרופ משיח 19/02/2012 | 18:41הפרייה במחזור טבעי מיועדת לנשים שהרזרבה השחלתית שלהן נמוכה ושבהן טיפול הורמונלי גם עוצמתי לא מניב יותר מביצית אחת או שתיים. הטיפול במחזור טבעי מיועד גם לנשים שיש בהן הוראת נגד לטיפולים הומונלים (כגון קרישיות יתר) או בנשיפ שפוחדות מטיפול הומונלי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפריה במחזור טבעי
-
מתי מתחילים בטיפולי פוריותמיכל 16/02/2012 | 08:08שלום, אני (בת 32) ובעלי (35) מנסים להכנס להריון כבר חצי שנה ללא הצלחה....(אין לנו ילדים) כמה זמן עוד עלינו לנסות לפני פניה לטיפול? האם יש דברים שאנו יכולים לעשו בינתיים בעצמנו כדי לשפר את הסיכויים? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פרופ' שלמה משיח 16/02/2012 | 19:36חצי שנה זו תקופה מספקת על מנת להתחיל בברור הפוריות. רצוי להתחיל בבדיקת הזרע ופרופיל הורמונלי אצל האישה ועם התוצאות לפנות למומחה פוריות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בירור פוריות מועד התחלת בירור וטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/02/2012 | 16:46במידה ומדובר באי פריון ראשוני דהינו שמעולם לא היית בהריון הבירור מתחיל לאחר שנה של יחסים בלתי מוגנים ,במידה והרית בעבר הבירור מתחיל כעבור חצי שנה,בכל מקרה בנסיבות המתוארות הייתי ממליץ לבצע בירור בסיסי של פרופיל הורמונלי כולל בדיקת דם לפרוגסטרון ביום 21-24 למחזור,ובעלך יבצע בדיקת זרע בכדי לקבל מידע בסיסי על הסטטוס הפריוני שלכםהוסף תגובה
-
מתי מתחילים בטיפולי פוריות
16/02/2012 | 14:27חצי שנה זו תקופה מספקת על מנת להתחיל בברור הפוריות. רצוי להתחיל בבדיקת הזרע ופרופיל הורמונלי אצל האישה ועם התוצאות לפנות למומחה פוריות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- וסטיבוליטיס
- הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הזרעה תוך רחמית IUI
- שאיבת ביציות
-
בדיקות קשורות
- אסטרדיול
- תרבית צוואר הרחם
-
תרופות קשורות
- נפארלין
- בלאומיצין PFI
-
מונחים קשורים
- הבשלה
- אוקסיטוצי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר יובל אור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...