פורום טיפולי פוריות - עמוד 2513
-
מעקבyamit24 05/04/2012 | 11:28אחרי סיבוב שני של אקאקלומין ,מעקב זקיקים : יום חזור 20 עובי רירית הרחם :10 מ"מ הד קו אמצע :כן אחר:אקוגנית ללא נוזל דוגלס שחלה ימנית :זקיקים קטנים + מבנה הטרוגני 7*10 מ"מ (מה זה אומר מבנה הטרוגני?) שחלה שמאלית: זקיק 18 מ"מ + עוד בגודל 10מ"מ מובן לי שהביוץ מתקרב ,אבל האם המבנה הטרוגני מראה על בעיה? ומה זה בכלל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מבנה הטרוגני בשחלה
פרופ משיח 05/04/2012 | 20:24לא נישמע מדאיג אבל צריך לעקוב אחרי הממצא גם אחרי המחזור. ייתכן שמדובר בגופיף צהוב. בכל מקרה כדי להוכיח שאת לפני או אחרי ביוץ, כדאי ללוות את האולטראסאונד בבדיקות דם (להורמוןנים:אסטראדיול ופרוגסטרון.הוסף תגובה
-
מבנה הטרוגני בשחלה
-
מעקבימית 03/04/2012 | 15:18עקב שיבושים במחזור, אני כבר בסבב שני של אקאקלומין ומבצעת מעקב זקיקים (רירית 9.2 ,זקיק שחלה שמאלית 15 ,שחלה ימינית 11 )הפעם נרשם הערה שלא הופיע עד עכשיו- מעט אקוגנית - מה זה אומר. האם זה מספיק אקאקלומין ללא ביצוע בדיקות דם בכל בדיקה. והאם יש צורך בחיזוק או תמיכה לכדורים? הביוץ מתקרב ,לא?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
טיפול באיקאכלומין
פרופ משיח 04/04/2012 | 07:41לא ברור לי אפוא המוקד האקוגני. האם ברחם או בשחלות. אני מניח שיש רוםא שמלווה אותך בטיפול ורצוי לפנות אליו. כאשר אני עוד. אחרי התגובה לטיפול אני דורש גם בדיקות דם לקביעת התגובה ההורמונליתהוסף תגובה
-
טיפול באיקאכלומין
-
תוצאות הבטא - מה זה אומר?מיה 30/03/2012 | 16:04שלום, אני בטיפולי ivf.עשיתי שאיבה ב 11.3.12 והחזרת 2 עוברים יפים של 8 תאים ללא שברים. ב - 14.3.12. ובתאריך 26.3.12 הודיעו לי שהתשובה חיובית והבטא היא 18. אבל יחד עם זאת נאמר לי זה לא אומר כלום ואני צריכה לעשות בדיקת דם להריון נוספת. עשיתי ב 28.3.12 בדיקה נוספת והבטא יצא - 64. עשיתי בטא נוספת היום ה - 30.3.12 בטא ויצא - 125 מה זה אומר? האם התוצאה נחשבת עדיין נמוכה? האם יש עדיין סיכוי להריון תקין או להריון בכלל? האם ההכפלה תקינה? אני בלחץ כי אני אחרי 13 טיפולי ivf, ואני מותשתתתתתתתתתתתת. תודה מיההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה מכל הלב
מיה 03/04/2012 | 20:05אני מאד מודה לך על כל עזרה כאן. הרופא שלי בחו"ל ותשובותיך עזרו לי כשלא היה מי שיתן לי מענה. למרות שההריון לא תקין , תשובותיך הרגיעו אותי, כי קיבלתי מענה שעזר לי להבין טוב יותר את המצב. תודה מכל הלב. מיההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השלב הבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/04/2012 | 19:07מיה שלום צר לי מאוד על שההריון אינו מתפתח כראוי יש להפסיק כל טיפול תומך ,יש לבצע בדיקת בטה חוזרת בעוד 3 ימים ולראות שאכן בבטא יורדת ומופיע דימום ,בדרך כלל לא נדרשת כל התערבות, והערכים יורדים מעצמם,בכל מקרה יש לשמור על קשר אם הרופא היות וקיימת אפשרות לעיתים של הריון חוץ רחמי שחובה לשלול .הוסף תגובה
-
הספד ההריון - מה השלב הבא?
מיה 03/04/2012 | 16:29היום עשיתי בטא נוספת ויצא - 231. ברור לי שזה לא תקין. הרופא שלי נמצא בחו"ל והייתי רוצה לדעת מה עושים? אייך מפסיקים הריון בשלב כזה? אני כמובן אצור עם הרופא שלי קשר אבל אני בלחץ ורוצה לדעת איזה פרוצידורה אני צריכה לעבור עכשיו - האם גרידה? הפלה? מה בדיוק? תודה מיההוסף תגובה
-
תודה לך על תשובתך המפורטת
מיה 02/04/2012 | 19:52הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערכי הבטא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/04/2012 | 23:49מיה שלום ערכי הבטא עולים בערכים גבוליים שיכולים לבטא גם הריון תקין בשלב זה יש להמשיך את המעקב ולקראת ה 4.4 ערכים צריכים להיות סביב 800-1000 וניתן לבצע במועד זה אולטסאונד כדי לאשר הריון המתפתח תוך רחמית. מקווה שבכל זאת מדובר בהריון תקין והמאמץ יסתיים בהצלחההוסף תגובה
-
מעדכנת ודואגת
מיה 01/04/2012 | 12:37שלום, היום עשיתי בטא רביעית ואני מודאגת העליית הבטא. האם היא תקינה ? תזכורת - ב 26.3.12 - הבטא - 18 ב 28.3.12 - הבטא - 64 ב 30.3.12 - הבטא - 125 היום ב 1.4.12 - הבטא - 202 האם העלייה לא איטית לשלב הזה? האם הבטא תקינה? האם יש סיכוי עדיין להריון תקין? תודה מיההוסף תגובה
-
תודה רבה
מיה 31/03/2012 | 18:14הוסף תגובה
-
מיה 31/03/2012 | 18:13תודה רבההוסף תגובה
-
ערכי בטא
פרופ יעקב(ג׳קי) אשכנזי 31/03/2012 | 12:17מיה שלום ללא ספק מדובר בהריון יחידהוסף תגובה
-
שאלה נוספת
מיה 30/03/2012 | 23:51ראשית, תודה לך על התייחסותך המהירה. תשובתך בהחלט מרגיעה אותי. הוחזרו לי 2 עוברים יפים של 8 תאים ללא שברים. האם לפי הערכים שהתקבלו זה אומר שנקלט רק עובר אחד או שעדיין אי אפשר לדעת? מתי אפשר לדעת כמה עוברים נקלטו? תודה מיההוסף תגובה
-
תוצאות הבטא
פרופ יעקב(ג׳קי) אשכנזי 30/03/2012 | 18:16שלום מיה תוצאות בדיקות הדם בהחלט יכולות להצביע על הריון תקין,למרות שהערך הראשוני היה נמוך יחסיהוסף תגובה
-
תודה מכל הלב
-
האם אני פורייה?אפרת 02/04/2012 | 23:51בת 41, מחזור סדיר. תוצאות בדיקות דם ביום 3 למחזור: E2 -125 ,LH-6.50 , FSH -10.90, SHBG-39.8, TSH-5.23, T4FREE-13.7, פרולקטין 645.1, פרוגסטורון -1.7, טסטורון 0.9. וביום ה-23 למחזור: E2-403, פרוגסטורון 75.4, TSH-4.49, T3FREE-4.2,T4-FREE-12.8, האם אני פורייה, או ישנה בעיה? רופא נשים נתן לי הפנייה למרפאת פוריות. אודה לתשובתכם. אפרתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רמת FSH
פרופ' שלמה משיח 03/04/2012 | 09:42לא אוכל \, לצערי, לדיין איתך בפרטים על הסוגיה של FSH גבוה. ניתן להוריד את ה-FSH על ידי טיפול בהורמונים אולם זה לא פותר את הבעיה. זה כמו להוריד חום על ידי אקמול, שאינו מטפל במחלה אלא רק בתסמין. חזרתי וייעצתי לך לפנות למומחה פוריות והוא יסביר לך את כל שלא אוכל להסביר בכתיבה בפורום.הוסף תגובה
-
תודה... רמת FSH
אפרת 03/04/2012 | 08:13האם FSH-10.90 ניתן להוריד ולהגיע לרמה רצויה? והאם זה אופייני לגיל 41? כמו-כן, בדיקות גנטיות, האם לעשות במקביל? לא ניסיתי להרות בעבר. אודה לתשובתך. אפרתהוסף תגובה
-
בהמשך
פרופ משיח 03/04/2012 | 00:32הדיין איני יודע אם היית חשופה להריון. במסגרת צרה זו אתן לך עצה אחת. נסו להרות מספר חודשים ואם לא תצליחו פנו בהקדם למומחה פוריות.הוסף תגובה
-
בהמשך...
אפרת 03/04/2012 | 00:29לשאלתך: אני רווקה ועומדת להתחתן באוגוסט... ללא ילדים... בעברי לקחתי גלולות למניעת הריון למעלה מ- 10 שנים לבעיות של אקנה... ובשנתיים האחרונות ללא שימוש גלולות, משום שיש לי המנגיומה בכבד ואסרו עליי בגלל האסטרוגן שבגלולה. אודה לתשובתך.הוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה המהירה שלך...
אפרת 03/04/2012 | 00:23אני פשוט בלחץ....הוסף תגובה
-
האם אני פוריה
פרופ משיח 03/04/2012 | 00:22אני חסר נתונים בסיסיים כמו: האם את נשואה או האם יש בן זוג. האם את מנסה חהרות וכמה זמן. מה מצב הזרע ועוד. גם אם היו לי נתונים אלו, אין זה נכון לדון במצב בפורום ובהתכתבות. עצה אחת לי עבורך: עליך להזדרז.הוסף תגובה
-
טרם ניסינו להכנס להריון...חברי שמרן ואנו עומדים להתחתן באוגוסט..
אפרת 03/04/2012 | 00:15האם המצב שלי קריטי ומצריך מרפאת פוריות? הפרייה חוץ גופית? כמו-כן, האם שאר המדדים תקינים? אפרתהוסף תגובה
-
האם אני פוריה?
פרופסור משיח 03/04/2012 | 00:05אין כל דרך לקבוע פוריות מלבד בחשיפה לאפשרות להרות. עם זאת לתשומת ליבך שתי עיבדות שאת בודאי מודעת להן: 1. את בת 41 2. רמת ההורמון FSH בדמך גבוהה במקצת. שתי עטבדות אלו מצביעות על רזרבה שחלתית ירודה במקצת. משמעות הענין שעליך להזדרז בנסיון להרות. באם יש לך בן זוג אז כדאי שתפעלו בהקדם כולל פניה למומחה פוריות באם ניסיתם להרות מספר חודשים באם אין לך בן זוג, עליך לשקול את האלטרנטיבות וטובה שעה אחת קודם. בהצלחה פרופ משיחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רמת FSH
-
פוריותאדר 25/03/2012 | 22:57שלום.אני אמא לפעוט בן שנה ו8 חודשים(כמעט). נכנסתי להריון עם זריקות והזרעה כפולה בגלל שלא קיבלתי מחזור(חודש כן,3 חודשים לא וכו'),שחלות פוליצסטיות והעדר ביוץ. כ4 חודשים לאחר הלידה הוכנס התקן,כי אסור לי גלולות בגלל בעיות קרישה. כיום מקבלת מחזור לא סדיר,פעם 24 ימים ופעם 34 וכו'. חודש שעבר הוצאתי את ההתקן ע"מ לנסות להכנס שוב להריון. השאלה איך אוכל לבדוק ביוץ,אם בכלל יש ביוץ ומה לעשות?לפנות שוב לרופא פריון לזריקות וכו',או שלא? תודה אדרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קביעת ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/03/2012 | 23:28אדר שלום מהנתונים שאת מוסרת מאפייני המחזור שלך מצביעים על אפשרות של ביוץ לא סדיר בין היום ה-11 ליום ה20 למחזור,לפיכך יהייה צורך לזהות את הביוץ שלך ע"י מעקב זקיקים באולרסאונד ,ולבצע בדיקת דם לפרוגסטרון בין היום 17-27 למחזור ,בכל מקרה במידה ובשלב זה את רוצה להימנע מפניה לרופא ניתן גם לזהות את הביוץ באמצעות ערכה לקביעת ביוץ שניתן לרוכשה בבית מרקחת,כמו כן ניתן לבצע מדידת חום בסיסית BBT-BASAL BODY TEMPRATURE -עלית החום מצביעה על ביוץ אפשרי,ובהתאם לתזמן את מועדי קיום היחסיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קביעת ביוץ
-
תוצאות בדיקת זרעדניאל 22/03/2012 | 13:10שלום רב, בעלי ביצע בדיקת זרע ולהלן התוצאות: VISCOSITY NORMAL PH 8.4 טווח 7.6-8.6 VOLUME 3.2ML טווח מעל 20 מליון CONCENTRATION 125 MILLION/ML טווח מעל 20 מליון למ"ל MOTILITY 1 HR AFTER EJACULATION 68% טווח מעל 50% GRADE OF MOTILITY 1 HR AFTER EJACULATION 2 3 4 טווח 1 POOR 4 EXCELENT VITALITY 1 HR AFTER 80% טווח מעל 60% NORMAL MORPHOLOGY WHO 1999 8% טווח מעל 10% IMMATURE FORMS MODERATE אודה מאד על התייחסותכם לתוצאות הבדיקה ומשמעותן בהשגת הריון ו/או האם נחוצה בדיקה נוספת או טיפול?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תיקון בערכי VOLUME
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/03/2012 | 17:57בדיקת הזרע הזו בס"כ תקינה ובשלב זה לא נדרש כל טיפולהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות בדיקת זרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/03/2012 | 17:56בדיקת הזרע הזו בס"כ תקינה ובשלב זה לא נדרש כל טיפולהוסף תגובה
-
תיקון בערכי VOLUME
22/03/2012 | 14:49הטווח הינו מעל 2הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תיקון בערכי VOLUME
-
בדיקות ביום 28 למחזוראריאל 20/03/2012 | 16:17שלום רב, לאחר טיפול ראשון באיקקלומין החודש, בדיקות ביום 21 למחזור הראו שעוד לא היה ביוץ אך נצפו 2 זקיקים גדולים . בדיקות ביום 28 התוצאות: אסטרידיול 895 פרוגסטרון 59.1 האם ניתן להסיק שהיה ביוץ? האם ייתכן שנקלט הריון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
סיכויי הריון
פרופ׳יעקב(ג׳קי)אשכנזי 21/03/2012 | 13:20שלום אריאל בהחלט קיימים סיכויים סבירים להריון,והעובדה שהביוץ התאחר אינה אמורה להשפיע על הסיכוי להרותהוסף תגובה
-
שאלה נוספת
אריאל 21/03/2012 | 11:43תודה על תגובתכם, שאלה נוספת, במידה וקויימו יחסים סביב היום ה 21 האם ייתכן הריון לאור העובדה שהיה ביוץ? או שמכיוון שמדובר בביוץ מאוחר הסיכויים קטנים יותר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רמות הפרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/03/2012 | 22:23שלום אריאל קיומם של הזקיקים בשלים טרום ביוציים ביום ה-21 יחד עם העובדה ששבוע מאוחר יותר הבדיקה ההורמונלית של רמות האסטרוגן והפרוגסטרון בפרט( 59.1-ערך בתחום הביוץ )מעידים שאכן במקרה הנדון התרחש ביוץ מאוחר בסביבות היום ה-21 למחזור כאמור במקרה של טיפול באיקכלומין ראוי להשרות את הביוץ באמצעות זריקת אוביטרל-HCG ואז ניתן לתזמן בדיוק רב יותר את מועד קיום היחסים או ההזרעההוסף תגובה
-
ביוץ
פרופ' יעקב(ג'קי) אשכנזי 20/03/2012 | 22:02לפי רמת הפרוגסטרון את אחרי ביוץ. בטיפול באיקאכלומין עדיף שלא לחכות לביוץ ספונטני אלא להזריק אוביטרל ואז הביוץ מתוזמן וברורהוסף תגובה
-
סיכויי הריון
-
מחזור נעלםאביטל 21/03/2012 | 09:00שלום דוקטור, אני בת 37 עם אנדומיטריוזיס ועוברת טיפולי פוריות כבר 5 שנים. בחודש האחרון לא עברתי טיפול והייתי אמורה לקבל מחזור ביום שישי האחרון ומשום מה המחזור שלי מתמהמה להגיע, אך ישנה הכתמה כבר 4 ימים. האם יתכן שלא אקבל מחזור יותר? והמחזור שלי לא יופיע יותר? אני מאוד מודאגת, אנא ענה לי במהרה בבקשה. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
העלמות זמנית של המחזור
פרופ׳ יעקב(ג׳קי)אשכנזי 21/03/2012 | 09:23שלום אביטל לא סביר שהמחזור נעלם לך לצמיתות,יתכן שיבוש במחזור לאחר טיפולים הורמונליים, בכל מקרה במידה והמחזור לא יופיע עוד מספר ימים כדאי לבצע בדיקת דם להריוןהוסף תגובה
-
העלמות זמנית של המחזור
-
כאבי מחזור לאחר ביוץרונית 19/03/2012 | 20:01שלום, לפי U.S וגינלי הביוץ שלי התרחש לפני 9 ימים. ביום הביוץ חשתי דקירות באגן, ומאז אני חשה כאבי מחזור ולעתים דקירות בחלק השמאלי של האגן. אובחנה אצלי תסמונת השחלות הפוליציסטיות, בחודש שעבר נטלתי איקקלומין אולם עקב תופעות לוואי, החודש לא נטלתי טיפול תרופתי. מה יכולה להיות הסיבה לכאבי מחזור החל מהביוץ? האם זה מעיד על בעיה בשחלות? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בסמוך לביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/03/2012 | 23:02אכן כאבים כאלו יכולים להיגרם מהביוץ . בטיפול התרופתי עם איקכלומין יכולים להתפתח יותר מזקיק אחד ,ולכן התגובה לביוץ יכולה להיות יותר עוצמתית ומלווה בכאבים יותר חזקים . לעיתים יכול להיווצר בזקיק שהתבייץ מבנה ציסטי (גופיף צהוב)עם תגובת יתר,ותוצאות של תגובה זו יכולים להימשך אפילו מעבר ל-14 יוםPERSISTENT CORPUS LUTEUS ואז גם הופעת הווסת עלולה להתאחר. הבחילות יכולות להיגרם כתוצאה מעליית הורמון האסטרוגן כפונקציה לביוץ היתר שנגרם מהאיקכלומין . בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת להעריך את התגובה שלך על סמך בקרה אולטרסונית ובדיקות הורמונליותהוסף תגובה
-
תודה על התשובה
רונית 19/03/2012 | 21:53הדגש הוא על כאבי מחזור שבאו בסמיכות ומייד לאחר הביוץ, ולא בסמיכות למחזור. הכאבים מלווים בדקירות ולעתים בבחילות. האם ייתכן שזה קשור לשחלות הפוליציסטיות?הוסף תגובה
-
כאבי מחזור אחרי הביוץ.
פרופ' יעקב(ג'קי) אשכנזי 19/03/2012 | 21:36אחד הגורמים העיקריים לכאבים בסמוך למחזור ואחריו זו מחלה שניקרת אנדומטריוזיס. מדובר ברירית רחם שנימצאת מחוץ לרחם-באגן ושגורמת עם המחזור לכאבים לעתים בלתי נסבלים. כדי לאבחן כדאי לפנות לגינקולוג או מומחה פוריות לשם בדיקה יסודית ובדיקות נוספות לפי הצורך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בסמוך לביוץ
-
פרוגילוטון19/03/2012 | 20:03האם אפשר להניח שבעת נטילת פרוגילוטון אני מבייצת ביום ה-14 על מנת להשיג הריון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
פרוגילוטון
פרופ משיח 19/03/2012 | 21:32פרוגילוטון הוא תכשיר הורמונלי אבל אינו גלולה למניעת הריון ומכאן שנטילת פרוגילוטון אינה מעכבת, בהכרח את הביוץהוסף תגובה
-
פרוגילוטון
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- הריון מדומה
- לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הקפאת ביציות
- הזרעה תוך רחמית IUI
-
בדיקות קשורות
- בדיקת טיי-זקס
- בדיקת pH בדם העובר
-
תרופות קשורות
- בלאומיצין PFI
- טינידאזול
-
מונחים קשורים
- גרידה
- גרד
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר יובל אור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...