פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות) - עמוד 221
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מיפוי גנטי מלא לנושא סרטן השחלות
מרתה 17/05/2012 | 13:24אימי נפטרה מסרטן השחלות. ברור גנטי של ה-BRCA הראה שאינה נשאית ועל כן נאמר לאחותי ולי שאיננו צריכות לעבור בדיקה גנטית (למרות שהודגש לנו שאנחנו נמצאות בקבוצת סיכון גבוהה). אך לאחרונה נאמר לי על ידי יועצת גנטית במסגרת מחקר בו השתתפתי, שמומלץ בכל זאת לבצע מיפוי גנטי מלא, ולא רק של ה-BRCA בהשערה שבשל השכיחות הנמוכה של סרטן זה הוא בכל זאת נובע ממקור גנטי ולא סביבתי. האם? ואם כן - איפה ניתן לבצע מיפוי מלא? (תוך שברור לי שהבדיקה אינה נמצאת בסל הבריאות וכרוכה בעלות) תודהפתח בחלון חדש-
סרטן
ענת 30/05/2012 | 08:44יש תוספי תזונה טבעיים לטיפול במחלת הסרטן: http://www.tivoni.co.il/%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AA -
תשובת מומחה מיפוי מלא של גן ה-BRCA
ד"ר מריו ביינר 18/05/2012 | 20:41שלום מרתה, בבדיקת נשאות למוטציה בגן ה-BRCA נערכת בדיקה רק למוטציות השכיחות. ישנן מעל ל-100 מוטציות בגן ה-BRCA שמדווחות בספרות וניתן לאתרן במיפוי מלא של הגן. את המיפוי ניתן לבצע בכל המכונים הגנטיים. כדאי לך לפנות גם לייעוץ גינקולוגי אונקולוגי כדי לקבל אינפורמציה על דרכי המעקב והטיפול המונע בנשים בסיכון יתר לסרטן שחלות. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
היי ד"ר
טלטול 19/05/2012 | 21:25אני בת 25 ,איזה בדיקה אני יכולה לעשות על מנת לבדוק אם יש לי שיעור יתר בגוף ?? איזה סוג של בדיקה מראה את התוצאה הכי טובה ??פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקות הורמונליות
ד"ר מריו ביינר 21/05/2012 | 21:29שלום טלטול, הפורום הזה אינו עוסק תחום שבו את מתעניינת. תוכלי לנסות בפורום גינקולוגיה. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
כריתת רחם - בשיטה פתוחה או לפרוסקופיה?
גליה 17/05/2012 | 11:53שלום ד"ר ביינר, הומלץ לי על כריתת רחם בשל דימומים. באיזו שיטה עדיף לבצע הניתוח-בשיטה פתוחה או לפרוסקופיה? מה היתרונות והחסרונות. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כריתת רחם
ד"ר מריו ביינר 18/05/2012 | 20:47שלום גליה, ניתוח לפרוסקופי כרוך בהתאוששות מהירה יותר ומבחינה קוסמטית התוצאה טובה יותר. במהלך הניתוח מנותק הרחם מהרקמות שמסביבו ומוצא דרך הנרתיק. ניתוח פתוח מבוצע בחתך בבטן התחתונה בדומה לניתוח קיסרי. שיטה זו מתאימה למקרים בהם הרחם מוגדל ולא רוצים לחתוך את הרחם טרם הוצאתו דרך הנרתיק. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
היסטרוסקופיה להסרת פוליפ
נריה 17/05/2012 | 11:54שלום, יש לי פוליפ ברחם והומלץ על היסטרוסקופיה להסרתו. במה הדבר כרוך? אודה לתשובתךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה היסטרוסקופיה לכריתת פוליפ
ד"ר מריו ביינר 18/05/2012 | 20:44שלום נריה, היסטרוסקופיה היא פעולה המבוצעת בהרדמה כללית בבית חולים במסגרת אישפוז יום. במהלך הפעולה מוחדרת לרחם (דרך הנרתיק) מצלמה וכלים לכריתת הפוליפ. מהלך הפעולה הוא קצר ולאחר כשעתיים ניתן להשתחרר מבי"ח. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
סרטן ברירית הרחם
אוולין 14/05/2012 | 12:32שלום דר ביינר לאימי גילו סרטן ברירית הרחם ואמרו שהיא צריכה לעבור ניתוח. מי עושה ניתוחים כאלה? מה עושים בניתוח? האם יש טיפולים נוספים חוץ מהניתוח? תודה רבה,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סרטן רירית הרחם
ד"ר מריו ביינר 14/05/2012 | 15:41אוולין שלום, הטיפול בסרטן רירית הרחם מצריך ניתוח לכריתת הרחם, הטפולות ודגימת בלוטות הלימפה. חלק מהנשים תזדקקנה לאחר הניתוח לטיפול נוסף היכול להיות קרינה או כמותרפיה, בהתאם לממצאים בניתוח. את הניתוח והמשך הטיפול מבצע גינקולוג אונקולוג. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
מוטציה בגן ה-BRCA
דגנית 14/05/2012 | 12:33שלום, אימי נשאית של מוטציה בגן ה-BRCA (התגלה לאחר שחלתה בסרטן שד). מה עלי לעשות? אני בת 30 אם ל-2 ומאוד חוששת מהמחלה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מוטציה ב-BRCA
ד"ר מריו ביינר 14/05/2012 | 15:39שלום דגנית, נשים הנושאות מוטציה בגן BRCA נמצאת בסיכון מוגבר לחלות בסרטן שד או שחלות. נשים אלו צריכות להיות במעקב קפדני לאיתור מוקדם של מחלות אלו. לנשים שסיימו את תוכנית הפריון ושעברו את גיל 35 מומלץ לבצע כריתת שחלות מונעת. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
הידבקות מקונדילומה
ג.ר 14/05/2012 | 12:30שלום, לבן הזוג שלי גילו קונדילומה באבר המין. אני מאד מודאגת. מה עלי לעשות? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קונדילומה
ד"ר מריו ביינר 14/05/2012 | 15:33שלום, קונדילומה היא יבלת וירלית הנגרמת ע"י וירוס הפפילומה, בעקר זנים 6 ו-11. הוירוס עובר במגע מיני. בחשד להדבקה עלייך לפנות לבדיקת רופא נשים לצורך בדיקת פאפ וקולפוסקופיה. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
כריתת רחם
קרנית 10/05/2012 | 13:03שלום ד"ר מריו ביינר, יש לי קרובת משפחה עם סרטן צוואר הרחם. היא בת 32 בלי ילדים. אמרו לה שהיא צריכה לעבור ניתוח לכריתת הרחם. האם יש אפשרויות אחרות לטיפול על מנת לשמר את הרחם? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול משמר פריון בסרטן צוואר הרחם
ד"ר מריו ביינר 14/05/2012 | 09:44קרנית שלום, במקרים מסויימים בהם ישנו גידול בצוואר הרחם שגודלו אינו עולה על 2 ס"מ וכאשר אין עדות לגרורות, ניתן לשקול טיפול חדשני הנקרא טרכלקטומיה רדיקלית בו כורתים את צוואר הרחם בלבד ומשמרים את הרחם לצורך פריון עתידי. עלייך להפנות את בת משפחתך לגינקולוג אונקולוג להתייעצות על מנת להחליט אם ניתוח כזה מתאים למצבה. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
מה זה קולפוסקופיה?
תמי 10/05/2012 | 13:06שלום, הרופא שלי הפנה אותי לבדיקת קולפוסקופיה בגלל שבדיקת הפאפ שלי לא יצאה תקינה (תאים טרום ממאירים דרגה 1). מה זו הבדיקה הזו? האם היא כואבת או מסוכנת? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קולפוסקופיה
ד"ר מריו ביינר 14/05/2012 | 09:41בדיקת קולפוסקופיה הינה בדיקה גינקולוגית רגילה שבה הרופא שמיומן בביצוע בדיקה זו בוחן את צוואר הרחם באמצעות מיקרוסקופ. מטרת הבדיקה לאתר אזורים לא תקינים בצוואר הרחם ובמידה ונמצא אזור כזה הרופא ייטול ממנו ביופסיה. נטילת הביופסיה יכולה להיות מלווה באי נוחות קלה. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
חיסון לפפילומה
לילך 10/05/2012 | 13:07האם כדאי לי לקחת את החיסון לפפילומה? שמעתי שיש לו הרבה סיבוכים ותופעות לוואי. תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון פפילומה
ד"ר מריו ביינר 14/05/2012 | 09:38חיסון הפפילומה נמצא יעיל ביותר כנגד שני הזנים (16 ו-18) שאחראים ל-70% ממקרי סרטן צוואר הרחם. תופעות הלוואי שדווחו היו קלות ונדירות ולכן החיסון בטוח. לאור יעילותו ובטיחותו אני ממליץ על נטילתו במיוחד לנשים שטרם החלו לקיים יחסים.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים