פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות) - עמוד 220
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פפילומה
שאלה 24/06/2012 | 12:34שלום דר ביינר בביופסה שנלקחה מצור הרחם נמצא שיש לי CN1. אני מאד מאד לחוצה מן התשובה ! האם יש תועלת בלקיחת החיסון כעת? (אני בת 31 , חודשיים אחרי לידה, מניקה) האם החיסון לא יכביד על מערכת החיסון להתמודד עם הנגע בצואר הרחם? אני מתכוונת לעשות את הבדיקה הגנטית לקביעת זן הוירוס.אבל בינתיים אני חרדה מאד. כמו כן מידי פעם יש לי כאבים קלים באזור , האם יש קשר? בנוסף יש לי על הפנים יבלות קטנות, (למעלה משנה)האם זה קשור? האם זה יכול להעיד על כך שהגוף עדיין לא הצליח להלם בוירוס? האם זה מעיד על סוג הווירוס? תודה.פתח בחלון חדש-
27/06/2012 | 10:40האם במעקב נכון וטיפול (אם צריך) ניתן למנוע לחלוטין את מחלת סרטן צואר הרחם?
-
תשובת מומחה קוניזציה
ד"ר מריו ביינר 26/06/2012 | 19:43הטיפול המועדף הינו קוניזציה. בפעולה זו כורתים את האזור ה"חולה" בצוואר הרחם ואת הרקמה שולחים לבדיקה פתולוגית. השיטה המקובלת היא באמצעות לולאה חשמלית. -
במידה וצריך טיפול
26/06/2012 | 09:17איזו שיטה יותר מומלצת?(הקפאה,ליזר,חום..) -
תשובת מומחה CIN1
ד"ר מריו ביינר 24/06/2012 | 13:41שלום, מקובל לעקוב אחר CIN1 ולא לטפל כי הסיכוי לנסיגה ספונטנית תוך כשנה הוא 70%. מומלץ ליטול חיסון גם לנשים שהתגלה אצלן CIN1 ואין כל צורך בביצוע HPV TYPING לפני קבלת החיסון. בברכה, ד"ר ביינר -
שחכתי עוד משהו חשוב!
שאלה 24/06/2012 | 12:40האם הגילוי המוקד יחד עם מעקב וטיפול (של הסרת הנגע) יכול בוודאות למנוע את מחלת הסרטן? איזה טיפול אתה ממליץ להסרה? (אני יודעת שיש , לייזר, קור , חום). שוב-תודה רבה!
-
-
התאמה בין אנטיביוטיקה לחיידק
רבקה 21/06/2012 | 00:27האם אנטיביוטיקה אופלודקס מתאימה לטיפול בזיהום בדרכי השתן כתוצאה מ- Strep. agalactiae (group B)?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה זיהום בשתן עם GBS
ד"ר מריו ביינר 21/06/2012 | 16:11שלום רבקה, התאמת האנטיביוטיקה נעשית על סמך הרגישויות של החיידק כפי שהן מופיעות בתשובת תרבית השתן. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
התאמה בין אנטיביוטיקה לחיידק (לת)
רבקה 21/06/2012 | 00:27האם אנטיביוטיקה אופלודקס מתאימה לטיפול בזיהום בדרכי השתן כתוצאה מ- Strep. agalactiae (group B)?פתח בחלון חדש -
רבקה 21/06/2012 | 00:27האם אנטיביוטיקה אופלודקס מתאימה לטיפול בזיהום בדרכי השתן כתוצאה מ- Strep. agalactiae (group B)?פתח בחלון חדש -
כמה שאלות על החיסון לפפילומה גרדסיל
סטודנטית לביולוגיה 18/06/2012 | 00:19בפורום אחר לגינקולוגיה כתב לאחרונה מנהל הפורום: "כעיקרון תמיד אפשר לקבל את חיסון הגרדסיל. אם רוצים את היעילות המירבית שלו רצוי לעשות לפי שמתחסנים בדיקת PCR לכל נגיפי ה HPV. אם התשובה תצא תקינה החיסון יהיה היעיל ביותר 90% הגנה בפני קונדילומה ו 100% הגנה בפני טרום סרטן וסרטן.". שאלות: 1. מדוע צריך לעשות בדיקת PCR לכל 120+ הזנים של נגיף הפפילומה? האם כולם גורמים למחלות בבני אדם? האם כולם מועברים במגע מיני? האם מומלץ וחיוני לעשות בדיקה זו לפני החיסון? האם בדיקה מקיפה זו מכוסה ע"י קופות החולים? אם לא - כמה עולה בדיקה כזו במרפאה פרטית? 2. בקורס וירולוגיה למדנו כי 2 זני נגיף הפפילומה המסרטנים (16 ו 18) הכלולים בחיסון הגרדסיל (ועוד 2-3 זנים קרוס ריאקטיבים עם זנים אלו) גורמים ביחד ל כ 80% מהגידולים בצוואר הרחם. אם כך, איך זה יתכן שחיסון זה מקנה הגנה של 100% נגד גידולים טרום סרטניים וסרטניים בצוואר הרחם? יתר על כן, בקורס אימונולוגיה נאמר כי אין אף חיסון בעולם שהוא יעיל ב 100%. 3. למדנו שחיסון הגרדסיל מצוי בשימוש קליני של כ 10 שנים בסה"כ. עוד למדנו שגידולים סרטניים הנגרמים ע"י נגיפי הפפילומה מופיעים בד"כ 15- 25 שנה לאחר ההידבקות בנגיף. לפיכך, על מה מסתמך רופא זה כשהוא טוען כי החיסון נותן הגנה של 100% נגד גידולים סרטניים אם עדיין לא עבר מספיק זמן כדי לאשש טענה זו? האם פורסמו מחקרים שהוכיחו כי הגרדסיל אכן מפחית גידולים סרטניים בצוואר הרחם ב 100%?פתח בחלון חדש-
תודה רבה
סטודנטית 19/06/2012 | 11:57 -
תשובת מומחה חיסון ל-HPV.
ד"ר מריו ביינר 18/06/2012 | 12:16שלום, 1. אין צורך בבדיקת PCR לפני מתן החיסון. הסיכוי שמטופלת נחשפה לזנים 16 וגם 18 הכלולים בחיסון הינו קטן ביותר (95%) כנגד הזנים 16 ו-18 וקרוביהם, האחראים לכ-80% ממקרי הסרטן. לכן יש להמשיך לבצע מעקב מסודר של בדיקות PAP עקב 20% המקרים הנותרים. 3. המחקרים שבדקו את יעילות החיסון בדקו מהי היעילות כנגד שינויים טרום ממאירים בדרגה CIN2/3. ברור לנו שמצבים טרום ממאירים אלו יהפכו לסרטן ללא טיפול ומכאן ההנחה שהחיסון מונע סרטן. במהלך המחקר כל הנשים שאובחנו עם CIN2/3 טופלו ולא המתינו כמובן להתפתחות סרטן. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
לחוצה מאוד
מירב 10/06/2012 | 23:03היום קבלתי את התוצאות הבאות ,ואני לחוצה מאוד אשמח לדעת מה זה אומר: בשעה 12:00 שינויים מטפלסטיים ,היפרפלזיה מוקדית של תאים בזלים ,ןחשד גבוה לקוילוציטים .שאלותיי: מה זה שינויים מטפלסטיים ? מה זה היפרפלזיה מוקדית של תאים בזלים ? ולא הבנתי מה זה חשד גבוה לקוילוציטים ???? האם הוא קיים או לא .אייך אפשר לדעת ????. למה חשד? אי אפשר להגיד חד משמעי ? באיזה שלב ניתן לקבוע שזה חד משמעי קוילוציטים . האם קיימת סכנה לתחילת טיפולי פוריות ?אודה לתשובותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קוילוציטוזיס
ד"ר מריו ביינר 11/06/2012 | 13:44שלום מירב, כל השינויים שתוארו בתשובת הביופסיה שפירים. קוילוציטוזיס מעיד על זיהום בוירוס הפפילומה ודורש מעקב בלבד. המלצתי היא לבצע קולפוסקופיה בעוד 3 חודשים. כמובן שאין מניעה להתחיל בטיפולי פריון או להרות. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
הדבקה בוירוס הפפילומה
שרון 04/06/2012 | 10:07שלום אני בת 32 ונמצאת במערכת יחסים עם בן זוג קבוע מזה כ 10 שנים. לפני שהיינו יחד, כאמור לפני קצת יותר מ-10 שנים, לבן זוגי הייתה בת זוג שאצלה נמצאו בזמנו תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם. האם זה אומר שבסבירות גבוהה גם אני נחשפתי לנגיף. מאז, לאורך השנים בדיקות גניקולוגיות שלי תקינות ונכתב שמראה צוואר הרחם תקין. גם מספר בדיקות פאפ שעשיתי מאז תקינות (בדיקה אחרונה לפני כשנה). האם רק על סמך הסיפור עליי לבקש לעבור בדיקות נוספות כמו קולפוסקופיה? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הדבקה בוירוס הפפילומה
ד"ר מריו ביינר 04/06/2012 | 16:02הי שרון, אם בדיקות גינקולוגיות ובדיקות PAP שנתיות תקינות ואין תלונה של דימום אחר יחסים אין התוויה לביצוע קולפוסקופיה גם לאור מה שתיארת. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
זקוקה לעצה מקצועית
שמחה 06/05/2012 | 15:52שלום, לפני 3 שנים עשיתי בדיקת פאפ שיגרתית שהתגלתה כלא תקינה: low grade sil cin 1 הרופא המטפל שלח אותי לקולפוסקופיה. בבדיקה דאז נאמר לי כי הכל נראה תקין אך הרופא בכל זאת לקח ביופסיה ולהלן התוצאה: TINY NONDIAGNOSTIC FRAGMENTS OF UNREMARKABLE CERVICAL LINING הרופא אמר לי לאחר התוצאות כי הכל תקין ויש לחזור על משטח פאפ לאחר 3 שנים. כיום אני בת 34. 3 וחצי חוד' אחרי לידה ראשונה ובהריון נוסף בשבוע ה-6. לפני שבועיים עשיתי בדיקת פאפ נוספת ולהלן התוצאות: דרגה S.I.L HIGH GRADE cin 2-3 הרופאה שלי אמרה לי ש cin1 בדרך יש לו נטייה לסגת ולא להתקדם לדרגה גבוהה יותר ובנוסף הפנתה אותי לקולפוסקופיה. היום הלכתי לרופא שעושה את הבדיקה וכשהוא ראה את הממצאים ואת העובדה שאני בהריון הודיע לי נחרצות שמצבי לא טוב ושאני במצב של טרום סרטן והמצב אינו סובל דיחוי ועלי לגשת כמה שיותר מהר לבית חולים בלינסון ליחידת צוואר הרחם כי להם יש את הכלים לבדוק אותי ולא אין. הוא רשם על ההפניה דחוף עם שמונים סימני קריאה. שאלתי אותו למה הוא לא בודק אותי ובתגובה הוא אמר שהוא לא מתכוון לקחת אחריות על מצב כזה וששם יבדקו אותי ביסודיות ויחליטו האם יש צורך להפסיק את ההיריון. 1. האם מצבי כזה גרוע שצריכים לשקול הפסקת הריון??? ולמה בעצם? יש סיכון לעובר?? 2. האם יכול להיות שבדיקת הפאפ טעתה באבחון ושבעצם הכל תקין? 3. האם ניתן לקחת ביופסיה בהריון והאם יכול להיות שבביופסיה הכל ייצא תקין? 4. האם יכול להיות מצב ש cin1 ייתקדם ב-3 שנים ל cin3 ? ( כי הרופאה שלי אמרה שבדר"כ הוא מוטה לסגת ) 5. האם מדובר בסרטן? 6. בבה"ח בלינסון יהיה תור רק עוד שבועיים. האם יש מקום אחר מקצועי שאפשר לערוך בו את הבדיקה בימים הקרובים? ( אפילו באופן פרטי ) אשמח לתשובה מהירה אני ממש בלחץ!!פתח בחלון חדש-
שמחה יקרה.
סיגל 01/06/2012 | 18:16שבת שלום, שאלת כאן משהו שמניסיוני לא כרופאה אלא דווקא כאחת שהיה לה CIN3. אצלי התגלה בשנת 97 CIN1 ובשנת 99 כבר עברתי צריפה בלופ אחרי שזה התפתח ל CIN3. אז לשאלתך אם יכול להיות שזה יתקדם ב 3 שנים. כן. לכל השאר מאחלת לך המשך מוצלח. ושתדעי שזו נורה מאוד אדומה לא לזלזל. טפלי בזה מהר. בהצלחה. סיגל -
תשובת מומחה CIN3 בהריון
ד"ר מריו ביינר 14/05/2012 | 09:35הפאפ מעלה חשד לשינוי טרום ממאיר בדרגת CIN3. מטרת הקולפוסקופיה לאשר את האבחנה. רק לאחריה ניתן יהיה להחליט מה לעשות. באופן כללי במצב של CIN3 בהריון ניתן לעקוב או לבצע קוניזציה ונדיר שיהיה צורך בהפסקת הריון. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה, ד"ר ביינר -
תשובת מומחה
ד"ר מריו ביינר 14/05/2012 | 09:33מטרת הקולפוסקופיה לאשר או לשלול את החשד שעולה מבדיקת הפאפ. רק לאחריה יהיה להחליט מה לעשות. באופן עקרוני, גם בממצא של CIN3 במהלך הריון אפשר רק לעקוב או לבצע קוניזציה. נדיר מאד שיש צורך בהפסקת הריון. שוב אני מזכיר שעל סמך הפאפ אין מדובר בסרטן אלא במצב טרום ממאיר שניתן לטפל בו ולהביא להחלמה מלאה. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה, ד"ר ביינר -
לא ענית על מה ששאלתי..
10/05/2012 | 20:26אני יודעת שאני זקוקה לקולפוסקופיה וביופסיה. זה כבר אמר לי הרופא. שאלותיי היו אחרות -
תשובת מומחה cin 2-3
ד"ר מריו ביינר 07/05/2012 | 06:32שמחה שלום, הממצא של CIN 2-3 בבדיקת הפאפ מחשיד להמצאות שינוי טרום ממאיר בצוואר הרחם. אכן יש צורך בבדיקת קולפוסקופיה וביופסיה כדי לאשר את האבחנה. לאחר ביצוע הבדיקה וקבלת תשובת הביופסיה יחליט הרופא המטפל כיצד להמשיך ולטפל בך. בברכה, ד"ר ביינר
-
-
ציסטה בשחלה
אורית 30/05/2012 | 14:24בת 55, 6 שנים ללא מחזור, ללא הורמונים, מגיל 47 בשחלה ימנית ציסטה פשוטה, דופן חלקה, זרימה דו תקינה גודל 05*40 ללא שינוי . בבקורת מחודש אפריל: שינוי משמעותי בגודל 54*77*64 נפח כ-142 סמ"ק ערך סמן CA-125 8.7 ללא היסטוריה משפחתית. הומלץ להוציא את 2 השחלות והחצוצרות. מדוע יש להוציא גם את השחלה התקינה? הבנתי שעדין יש יצירת הורמונים בשחלות למרות גיל המעבר, האם זה נכון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה שחלתית
ד"ר מריו ביינר 31/05/2012 | 09:51שלום אורית, ציסטה מורכבת בשחלה שגדלה במנופאוזה חשודה לממאירות. מקובל לבצע ניתוח לכריתת השחלה ובמהלך הניתוח לשלוח אותה לבדיקה פתולוגית. אם מתגלה ממאירות יש צורך לבצע ניתוח מלא הכולל כריתת רחם, שחלה שניה וכו'. במידה והממצא אינו ממאיר מקובל לכרות את השחלה השניה גם כן למנוע ציסטות/ממאירות בשחלה בעתיד, אם כי ניתן להסתפק רק בכריתת שחלה אחת. ההחלטה מתקבלת ביחד עם המטופלת תוך הבנת היתרונות והחסרונות בכל גישה. בברכה, ד"ר ביינר
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים