פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 110
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
הליקובקטורשוש חן 01/12/2010 | 20:48התוצאה של בדיקת נשיפה שעשיתי נתן 6.05 מעל הנורמה. מה המשמעות? האם זה אומר שיש לי את החידק?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
דר' ראול רודריגז 13/12/2010 | 12:26התשובה היא כן ואני ממליץ לך לסור למרפאתנו.הוסף תגובה
-
אכן קיבלתי אנטיביוטיקה
שוש 08/12/2010 | 19:06ולוסק (נוגד חימצון) האם יש צורך גם בפרוביוטיק? האם משפחתי צריכה להבדק, כרגע אף אחד לא מרגיש רע/חוסר בברזל תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
דר' ראול רודריגז 06/12/2010 | 12:05שלום רב. הבשורה שלי אלייך היא שלא רק לך יש אלא בסבירות גבוהה שכל משפחתך נשאית של החיידק היות והוא מדבק. את מוזנת לבחור את הטיפול הקונבנציונאלי (בשילוב 2 סוגי אנטיביוטיקה אגרסיבית) או לחילופין טיפול טבעי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
-
פעולת הקיבהחזי נוואמה 01/12/2010 | 13:30בהנחה שבקיבה שלי ישנה כמות מזון מפורקת מצד אחד ומצד שני מזון טרי שזה עתה אכלתי. כיצד תדע/יודעת הקיבה להיפטר אך ורק מזה שהתעכל ולהשאיר את זה שרק הגיע? בבקשה לשלוח התגובה במייל בלבד. אודה מקרב לב על כל תשובה !הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' ראול רודריגז 13/12/2010 | 12:25לשאלות שלך יש תשובות רבות ומורכבות באתרי האינטרנט הרלוונטיים. אין זה המקום והפורום הנכון כדי לענות על שאלות ברזולוציה כזו. בטוחני כי כל גסטרואנטרולוג יוכל לענות לך בצורה מקסימלית על שאלות אלה.הוסף תגובה
-
הכיבה
נוואמה חזי 07/12/2010 | 21:38שאלתי הייתה אחרת : כיצד הכיבה יודעת להבדיל בין מזון שהספיק להתעקל ומיועד לסילוק ובין מזון שזה עתה נכנס. כאשר שני סוגי המזון שתיארתי יושבים יחדיו בכיבה , כיצד זה שעוקל עובר למעי וזה שרק הגיע 'מצליח' להישאר בכיבה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' ראול רודריגז 06/12/2010 | 12:10הגוף עצמו חכם ובעל יכולת ניצול המזון ופירוקו לאנרגיה. באם אתה באמת רוצה לדעת את זמן ההתרוקנות שלך. (מומלץ ליציאה תוך 12 שעות) אנא אכול גרגירי תירס או מזון שלא מתעכל כמו פלפלים ומצא אותו ביציאה כדי לחוות את התהליך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
כבד שומנישולי 08/12/2010 | 14:33לפני מספר שנים בבדיקת אולטרסאונד נמצא שיש לי כבד שומני. בבדיק שביצעתי שנה לאחר מכן נאמר לי שהכבד אינו שומני. מעולם לא צרכתי אלכוהול ולא עישנתי. תמיד הייתי רזה שמבצעת פעילות גופנית ואכלת אוכל מאוזן עם מעט מאוד שומנים. רמת הגלוקוז בגבול התחתון. כולסטרול 192 טריגליצידים 70. תפקודי הכבד חורגים GOT 51 GPT 54 ALK 57. האם כבד שומני הינו דבר הפיך. מה ניתן לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כבד שומני
דר' ראול רודריגז 13/12/2010 | 12:17בדרך כלל פרמטרים של כבד שומני מופיעים במצב של השמנה ואם אינך שמנה אזי סביר להניח כי גופך עמוס בטוקסינים על כן יש לעבור תהליך התנקות ותמיכה בכבד שהוא סל האשפה של הגוף כדי לייעל את תפקודיו גם תמונת תפקודי הכבד כחלק מהתהליך תשתפר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כבד שומני
-
מספר שאלות בנוגע לפרזיטים ולריפלוקס וליחהנירית 09/12/2010 | 16:40שלום, ראשית, אתחיל בשאלה שמדאיגה אותי. קניתי היום GSE של חברת NutriBiotic שניתן לי דרך נטורופת בקופת חולים כללית, ונקנה גם בקופ"ח כללית. קראתי באינטרנט שהחומר הסינטטי Citricidal הינו בעייתי ביותר ועלול לגרום לכוויות ופגיעה בריריות מערכת העיכול. אני מודאגת, שכן נשארה טיפה על הבקבוק ושמתי אותה ישירות על כפית ובפה, ועל הלשון התפתחה מעין כוויה אדומה. לאחרונה התגלה אצלי Blastocystis hominis בבדיקת צואה. לא קיבלתי אף טיפול קונבנציונאלי. סבלתי משלשול חריף, שחלף, אחר כך רעשים בבטן, גירוד בפי הטבעת, נפיחות ועוד. וכמו כן ואולי ללא קשר, התקף ריפלוקס חריף שהתחיל מכאב בבטן עליונה, שגם העיר בלילה, והמשיך בהתקפות שיעול קשות. כיום אני כבר שבועיים סובלת מליחה רבה, השיעול לא תמיד לח אבל רוב הזמן. רופאה לא שמעה בעייה בריאות. הומלץ טיפול באומפרדקס לתקופה ממושכת 3 פעמים ביום. מתנצלת על ריבוי השאלות, אולם אני מודאגת בנוגע ל GSE שרכשתי, וגם מעונינת לדעת האם טיפול זה יכול להיות יעיל (במידה ואינו אכן מזיק כפי שקראתי) כנגד הפרזיטים. תודה רבה ניריתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' ראול רודריגז 13/12/2010 | 12:14נירית היקרה, ראשית, במספר מחקריכם שנערכו השנים האחרונות נמצא שתמצית ה- GSE אינה יעילה כנגד מזהמים. החומר הפעיל ב-GSE הוא החומר המשמר שמוסף לתמצית. לטיפול בבלסטוציסטים יש להשתמש בתערובת של צמחי מרפא ייעודית. לפי הסימפטומים שתיארת נראה כי את סובלת גם מגסטריטיס הנובע מזיהום על ידי הליקובקטר פילורי (חיידק). על מנת להחלים מהזיהומים הנ"ל הינך מוזמנת לקבל ייעוץ מתאים במרפאתנו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
תוצאות US בטןדניאל 09/12/2010 | 20:32שלום רב בן 36, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, עודף משקל ( 1.78 , משקל כ - 90) מזה זמן שיש אצלי עליה באנזימי הכבד - ALT-83. בתאריך 20.3.2007 נשלחתי ע"י רופא גסטרו לבדיקות דם לנגיפים וכן ל - US בטן . בדיקות הדם היו תקינות, ובדיקת ה -US הראתה שיש כבד שומני כלדלהלן: כבד במרקם הומוגני שומני,מוגדל ציר אורכי 164 מ"מ .כיס מרה ללא אבנים. דרכי מרה בקוטר תקין .לבלב הודגם בהגבלה עקב ריבוי גזים תקין בגודל ובצפיפות .טחול הומוגני בגודל תקין בדיקות דם עדכניות תקינות (שומנים ושאר הערכים) תקינים לגמרי, אך אנזימי הכבד מוגברים ברמה דומה לעבר, כאשר בתוספת גם ה - AST טיפה מעל הנורמה. נשלחתי ע"י רופא המשפחה ל US בטן ואלו התוצאות : בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק כבד - מוגדל באורך כ - 18 ס"מ, בעל מרקם שומני מאוד עם קושי להדגמה בעומק. לבלב - לא הודגם עקב ריבוי גזים. כיס מרה - תקין, לא הודגמו אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות. טחול - מוגדל באורך כ - 13.7 ס"מ. ברצוני לשאול : א. מה המשמעות של בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק, והאם זה מצריך בדיקה מסוג אחר ? ב. מה המשמעות של הגדלת הכבד מהפעם הקודמת,וכן הקושי לבדוק לעומק, האם זה מצריך בדיקה כלשהי ? ג. הלבלב לא הודגם, האם זה משמעותי ומצריך בדיקה ? ד. מה הסיבה לטחול המוגדל ? והאם זה מצריך בדיקה ? והאם יש קשר בין הגדלת הכבד להגדלת הטחול ? תודה על הסבלנות ועל תשובתך. דניאלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' ראול רודריגז 13/12/2010 | 12:09אין זה אפשרי ולא אחראי לתת טיפול בכתב, ו/ או באינטרנט. אשמח אם תקבע תור אצלנו במרכז לרפואה טבעית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
גסטריטיסיוכי 10/12/2010 | 20:05אני בת 65 מצאו לי בבדיקה גסטריטיס מה הטיפול בזה? האם זה מסוכן? והאם יש לזה קשר לכאב במותן שמאל? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' ראול רודריגז 13/12/2010 | 12:08הסיבה הכמעט בלעדית לגסטריטיס היא זיהום חיידק ההליקובקטר פילורי. הטיפול הקונבנציונאלי אינו יעיל ויש חשיבות לטפל גם בבן הזוג , אחרת בן הזוג עלול להדביק מחדש. אנו מטפלים במרכז לרפואה טבעית באמצעות צמחי מרפא ייעודיים למיגור החיידק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
בדיקת גסטרוסקופיהסיניה וקנין 12/12/2010 | 15:20בבדיקה שנערכה נבדקו : ושט חיבור קיבה 37 ס"מ - רירת תקינה קיבה באנטרום עקומה הגדולה ארוזיה בודדת 5 מ"מ (נלקח ביופסיה ) תריסריון רירת תקינה . מה אפשר ללמוד מהתשובה הנ"ל ולמה נלקחה ביופסיה ? בבדיקה עצמה היית מאוד מטושטשת . והבנתי מדבר הרופא שכנראה יש לי אולקוסהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' ראול רודריגז 13/12/2010 | 12:05על פי המובן מדברייך מדובר בזיהום או בדלקת הנגרמת על ידי חיידק ההליקובקטר פילורי. היות והטיפול הקונבנציונאלי אינו יעיל בשל עמידות החיידק לאנטיביוטיקה אנו עושים שימוש מוצלח בצמחי מרפא היעילים מאד בהדברת החיידק. חשוב מאד לטפל גם בבני הזוג על מנת שלא יחזירו את הזיהום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
חיידקרנין 12/12/2010 | 21:10סבלתי מבטן נפוחה ...צרבת וגזים מהפה .. עברתי מבחן נשיפה והתגלה חיידק הילוקובקטר פלורי ... קיבלתי טיפול משולש ...אך עדיין יש לי בטן נפוחה .. האם החיידק הוא זה שגורם לבטן נפוחה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
דר' ראול רודריגז 13/12/2010 | 12:02חיידק זה גורם לתסיסה ונפיחות. טיפול אנטיביוטי אינו יעיל היות והחיידק פיתח עמידות לאנטיביוטיקה כבר מזמן. כמו כן אם יש לך בת/ בן זוג יש לטפל גם בו/ בה, היות והחיידק מדבק מאד, ויכול לחזור למטופל מבן-הזוג. אצלנו במרכז לרפואה טבעית נעשה שימוש מוצלח מאד בצמחי מרפא ואנו מקפידים לטפל גם בבני הזוג על מנת להביא להצלחה מלאה בהחלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
-
דימום מפי הטבעתדניאלה 12/12/2010 | 22:34שלום. בני בן 16.3, בריא ולא נוטל תרופות. היום, במהלך "יציאה" הוא דימם מפי הטבעת, נראה שבאופן משמעותי. ללא כאב ולא הרגיש שום דבר יוצא דופן(כמו טחורים). זה לא קרא בעבר. זה מאד מבהיל... מה עושים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דימום
דר' ראול רודריגז 13/12/2010 | 12:00דימום חד פעמי שכזה ובגיל כזה מסתמן כטחור מדמם. טחור מדמם אינו כואב.יש לעקוב באם יש חזרה של הדימום או כאבי טחורים (הנובעים מכריש דם בוריד הטחור) יש לטפל בבעיה. בד"כ הסיבה לבלט של טחורים היא תזונה דלת סיבים ועתירת פחמימות . תוצר חלב גם היא יכולה לגרום לדימומים ממערכת העיכול. הוא מוזמן לייעוץ תזונתי אצלנו במרכז.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דימום
-
שיעול עם לחהכהן אילנה 28/11/2010 | 17:12מזה כ- שנה אני משתעלת שיעול חזק מאוד , הוא מופיע לאחר שתיה של נס קפה, אוכל , שתיה של משקה. התופעה לפני השיעול , זה שלחה מתחילה להכנס לגרון ויוצרת שיעול עם שריקה או ציפצוף, השיעול כל כך חזק שהסוגרים משתעלים, ואין שליטה על שלפוחית השתן. בזמן השיעול יוצאת לחה שקופה, ולחה צהובה עבה כמו נזלת צמיגית, התופעה הזאת מופיעה כ- 3 עד 4 פעמים ביום. הבדיקות שבוצעו ונמצאו תקינות : 1. בדיקת ריאות , צילום - תקין. 2. בדיקת אסמה ומבחן תיגר- תקיןן. 3. בדיקת שעלת - תקין . 4.בדיקת עם נזופרינגוסקופ - מיתרי קול חלקים דו צדדית עם תנועה תקינה בפונציה ואלקולה ופיריפורמי- תקין . 5. בדיקת גסטרו בהרדמה נמצא בקע סרעפתי קטן, אדמומיות בקיבה . נשלח בדיקת hp ביופסיה ונמצא תקין. רופא נתן לי כדורים לנטון וזה לא עזר השיעול נהיה יותר גרוע . הטיפול הוחלף לנקסיום , וגם כאן הטיפול לא עוזר . האם תועכל לסייע לי באיסזה כיוןן, הם יש פורום של רופאים שנתקלו בתופעה זו. דבר נוסף שלא נבדק זה בדיקת ליחה וסה יבדק בימים הקרובים . לתשובתך אודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' ראול רודריגז 06/12/2010 | 12:13אנא הפני זו לפורום אף אוזן גרון. אין שום קשר למערכת עיכול.הוסף תגובה
-
טרם קיבלתי התייחסות לבעייה ,האם הנושא בבדיקה?
אילנה כהן 02/12/2010 | 16:39הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- אינוזיטול
- דקסטרין
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול