פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 16
DIP.AC.HERBS אבי פלד
אבי פלד- Dipl.Ac.Hbs
מטפל מוסמך ברפואה סינית (דיקור סיני, צמחי מרפא , טוי-נא
ותזונה טבעית) משנת 2003 ,
מתמחה בטיפול במחלות דרכי העיכול וכאב לסוגו .
בעל קליניקה פרטית בכפר סבא
מטפל במכבי טבעי
דובר הלשכה לרפואה סינית בישראל
שיטות טיפול עיקריות:
אקופונקטורה (דיקור סיני), סו ג'וק (דיקור קוריאני), צמחי מרפא סיניים, רפואה סינית מסורתית, רפואה סינית עתיקה, רפלקסולוגיה, תוספי מזון, תזונה טבעית
תחומי טיפול עיקריים:
כאבי ראש, אורטופדיה, מחלות דרכי העיכול, דיכאון וחרדות, אלרגיות, תזונה טבעית, סוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם ועוד.
לשאלות לאבי פלד כנסו לפורום מערכת העיכול >>
0528030123
-
הליקובקטר פלוריניר 22/10/2014 | 09:07שלום רב, לפני כשלושה חודשים נתקפתי כאבים חום וקשיי נשימה, הסתבר שהאשם הינו החיידק הליקובטר פילורי, עברתי טיפול משולש שלא עזר וחודש לאחר מכן טיפול מרובע שלצערי גם לא עזר, עשיתי בדיקה במכון גסטרו שהרופאה אמרה לי שיש לי דלקת בוושט ובקיבה ואכן החיידק עדיין שם ושלא ניתן לטפל בזה ואצטרך להתמודד עם זה כל החיים, שאלותיי : 1. האם באמת אין פיתרון? אני סובל בכל יום כל היום מתחושות לא נעימות 2. אשתי בהריון האם יש סיכון לאשתי או לעובר? נישקתי את אשתי ואומרים שזה מדבק ברוק.. אז מה לא לנשק את אשתי יותר בחיים?? אשמח לעזרתכם תודה מראש, נירהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 22/10/2014 | 10:01שלום ניר,החיידק פיתח עמידות לטיפול האנטיביוטי במקרים רבים.לטענת הרפואה הקונבנציונאלית,צריך להתמודד עם זה כל החיים בשילוב תרופות סותרות חומצה למשל ואילו הרפואה הסינית אנו מטפלים בכמה מישורים:האחד בשלב האקוטי,עבודה עם צמחי מרפא יעילים למיגור והשמדת החיידק (גם כאן אין 100% הצלחה אך נרשמו הצלחות רבות) לצד הורדת הדלקת .במישור השני הוא הטיפול בשלב הכרוני וכאן נכנסת התזונה וצמחי המרפא.לרוב מדובר על שלושה חודשים של טיפול . שיפור ודאי בתחושות כבר במסגרת החודש הראשון לטיפול . לשאלתך השניה,החיידק מדבק ולכן חשוב לבצע את הטיפול גם לבת הזוג,אך הבעיה שבהריון לא מומלץ .לכן תוכל להתחיל את הטיפול על מנת להרגיש טוב יותר ובהמשך נוכל לדבר על טיפול לאישתך.אין צורך להימנע ממגע שהרי לא ניתן לדעת מי הדביק את מי ...(החיידק נמצא רדום אצל אנשים רבים ללא תסמינים כלשהם.) אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
-
רעב תמידי גם בלילהמאיה 04/10/2014 | 16:44שלום רב. בשלושת השבועות האחרונים התחלת לחוש תחושת רעב בעיקר בלילה, אבל לפעמים גם במשך היום, תחושה שגם אכילה של ארוחה גדולה לא מעבירה. יש ימים שאין לי תאבון כל היום ואז בערב אני טורפת ויש ימים שאני אוכלת בלי הפסקה כל היום ( מתחושת הרעב, כי תיאבון אין לי כ"כ ) כאילו איבדתי את תחושת השובע. אני מתעוררת כל לילה מרעב, התחלתי כדורי שינה רק כדי שאני אוכל לישון כמה שעות, אפילו הן לא מונעות ממני להתעורר מרעב... אני בת 30, לא קרה משהו מיוחד מבחינת סטרס שאמור "לעודד" תופעה זו. בדיקות דם אחרונות היו תקינות. אשמח לאיזו שהיא עצה, גם רופא המשפחה שלי לא יודע מה יש לי... אני יודעת שזו בעיה שקשה לענות עליה על רגל אחת, אבל אשמח לאיזו שהיא הכוונה אני מאוד מתוסכלת מהמצב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
רעב תמידי
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 05/10/2014 | 10:56שלום מאיה,בהחלט לא קל לענות על השאלה מבלי לראות את כל התמונה ולאבחן לפי עקרונות הרפואה הסינית . האם מתלוות תופעות נוספות כמו ירידה במשקל?השתנת יתר?חוסר שקט? האם בבדיקות הדם יש מדד של בלוטת התריס? סוכר?(HbA1c) . במידה והכל תקין כדאילעשות אבחנה סינית ולהנחות אותך מבחינה תזונתית,לצד מתן צמחי מרפא במידת הצורך . אשמח לעזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רעב תמידי
-
2 שאלות בבקשהנרקיס 30/09/2014 | 20:46הנני בחורה בת 32 ולפני 9 שנים בערך סבלתי מחיידק הליקו בקטר. וטפלתי ע"י טיפול משולש. מאז אני סובלת המון מכאבים בכיבה בוושט הררגשת שריפה וכרסום. השבוע לאחר בדיקת גסרוסקופיה התוצאה הייתה suspected barrets esophagus ומעבר ושט קיבה לשוניות חשודות מאוד. התוצאה נשלחה לביופסיה ונתנו לי נקסיום. שאלה ראשונה הכדור לא כ"כ עזר לי כי יש לי עדיין כאבים בבטן העליונה. ושנית האים אני יכולה לצום?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צודקת לא ראיתי
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 02/10/2014 | 12:12לגבי צום אם הנך רגילה לצום את יכולה להתחיל. אם את מרגישה קושי שתי מים . אם בכל זאת יש כאבים ואי נוחות הפסיקי את הצום . שיהיה צום מועיל .הוסף תגובה
-
לא שמת לב אך שאלתי אם אני יכולה לצום?
נרקיס 01/10/2014 | 09:38לא שמת לב אך שאלתי אם אני יכולה לצום?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נרקיס
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 01/10/2014 | 09:22שלום כבר שאלת וקיבלת תשובה :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צודקת לא ראיתי
-
סוגייה אישיתעדה 30/09/2014 | 17:36שלום רב, אני בת 23, טבעונית כשנה, בריאה בדרך כלל, ללא עבר של סרטן במשפחה. לפני כחצי שנה חזרתי מטיול של כמה חודשים בהודו. מאז חזרתי ארצה היציאות שלי מכילות חתיכות שלמות של המזון שאכלתי מוקדם יותר (בעיקר קליפות וגרעינים של פירות וירקות, עשבים ועדשים בשלמותם). מעבר לכך היציאות שלי סדירות ואני לא סובלת כלל מכאבים או חולשה. כבר שמעתי על מקרים רבים של אנשים שחזרו מהודו עם פרזיט במערכת העיכול לכן אני מקשרת בין הדברים. על מה הסימפטומים עשויים להצביע? האם יש סיבה לדאגה? כדאי ללכת להיבדק? אם כן, אילו בדיקות אני צריכה לבקש? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שיירי מזון בצואה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 01/10/2014 | 09:21שלום עדה,לפעמים מזון שיש בו קליפות כגון עגבניות או תירס אינם מתעכלים ויוצאים בשלמותם ואינם מעדים על בעייה. תוכלי לנסות לאכול מזון מבושל ופחות נא/טרי .לעיתים אכילת פירות וירקות מכניסה קור לתוך מערכת העיכול כך שהמזון יוצא כמו שנכנס.זאת כמובן לפי הרפואה הסינית .מאידך,טפילים גם הם עלולים לגרום לתופעה אך הייתי מצפה לשמוע ממך על שינוי ביציאת ותכיפות או כאבי בטן למשל .רצוי בלי קשר לעשות בדיקת צואה לטפילים לאחר שהיית במדינה כמו הודו ותוכלי לבקש גם לבדוק את בלוטת התריס.לייעוץ מקיף וטיפול תוכלי לקבוע פגישה .אשמח לעזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שיירי מזון בצואה
-
HELICOBACTER PYL.NESHIFAירון 21/09/2014 | 14:01עשיתי בדיקת נשיפה וקיבלתי תשובה HELICOBACTER PYL.NESHIFA 55.82 DELTA מה זה אומר?? והאם יש מקום לדאוגהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 21/09/2014 | 14:41שלום התוצאה מראה כי יש לך את החיידק.צריך לטפל ... אפשרויות: רפואה מערבית-אנטיביוטיקה."טיפול משולש".לא תמיד עוזר.החיידק פיתח עמידות לטיפול. רפואה טבעית-צמחי מרפא,תזונה מניעתית.טיפול ללא כימיקלים.יעיל ברוב המקרים.אשמח לעזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
-
כאבים באזור פי הטבעתנעמה 15/09/2014 | 13:52שלום רב, אני בת 24, בריאה בד"כ למעט בעיות עצירות שבאות והולכות פעם בחודש-חודשיים. אני צמחונית ואוכלת המון ירקות וסיבים, עושה ספורט לפחות 3 פעמים בשבוע ושותה המון מים. לפני חודש וחצי התחלתי להרגיש כאבים חזקים באזור פי הטבעת. הכאב בא והולך בגלים, והוא ממוקד באזור הרקטום אבל משליך גם על הנרתיק. לפעמים הכאב מלווה בחילה חזקה, אבל לרוב רק כאב. זה גם מגיע בעוצמות שונות, אני לא נרדמת מזה בלילה או מתעוררת מכאב חד בשינה. לחילופין ממש קשה לי ללכת\לשבת בגלל העניין. אני מרגישה מחוסרת אנרגיה וחלשה. כמו שכתבתי תמיד היו לי בעיות מסוימות בעיכול אבל אף פעם לא סבלתי מכאבים כאלה או מבעיות בפי הטבעת. אין לי דימום רקטלי, לפחות לא שהבחנתי בו. גם לא טחורים. יש לי יציאות קצת מוזרות, לרוב פעם ביום- אבל כל הזמן תחושה שלא הכל יצא והרגשה של נפיחות. בבקשה נסה לעזור או לכוון אותי. אני סובלת ומוטרדת מהמצב. תודה רבה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בפי הטבעת
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 17/09/2014 | 13:50שלום נעמה,את מציינת שאת סובלת מעצירות לסרוגין ואין התרוקנות מלאה. במצב כזה יתכן שיש לחץ של משקעי צואה על אזור החלחולת ומכאן הכאב.יתכן גם שיש טחורים פנימיים ולכן את לא יכולה לדעת.אני מציע ללכת לרופא פרוקטולוג על מנת לשלול .במידה ולא ימצא כלום ניתן לשקול רופא גסטרו או בדיקה קולונוסקופית. מהצד של הרפואה הטבעית - בינתיים המשיכי בתזונתך ואורח חייך.נראה לי שאת עושה נכון . אולי קצת להפחית בסיבים שגם עלולים להחמיר עצירות אם אוכלים יותר מדי.מציע לגוון במזונות מבושלים ולא רק "קרים". ממליץ כמובן לקבוע פגישת יעוץ וטיפול בעזרת צמחי מרפא לצד הנחיות תזונתיות מפורטות.ניתן גם לשלב דיקור המפחית כאב ועוזר לפעילות המעיים. הידרו קולוניק(שטיםת מעיים) גם בא בחשבון...בכל אופן ממלית קודם כל לשלול דברים אחרים כפי שאמרתי . אשמח לעזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בפי הטבעת
-
דחוף בבקשההההההנרקיס 11/09/2014 | 21:21שלום רב הנני בחורה בת 32 ולפני 9 שנים בערך סבלתי מחיידק הליקו בקטר. וטפלתי ע"י טיפול משולש. מאז אני סובלת המון מכאבים בכיבה בוושט הררגשת שריפה וכרסום. השבוע לאחר בדיקת גסרוסקופיה התוצאה הייתה suspected barrets esophagus ומעבר ושט קיבה לשוניות חשודות מאוד נלחצתי מזה לאחר עיון באינט'.הרופא לא הסביר לי כמעט כלום ונתן לי רק נקסיום. אשמח לתגובה האים זה מסוכן או משהו? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המלצה
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 16/09/2014 | 18:52כמו שהמלצתי קודם,תתחילי טיפל טבעי במקביל . למה לחכות ולסבול ? המנעי מחריף,מטוגן או ארוחות גדולות,שתי מים . תאכלי ירקות ,לרבות מיץ כרוב! כן כן .. אשמח לפגוש אותך ולהתאים טיפול . בהצלחה .הוסף תגובה
-
ד"ר אבי??..
נרקיס 15/09/2014 | 21:22כן אך בכל זאת עד שתגיע תשובת הביופסיה אני מאוד לחוצה. מה ניתן כן לעשות בינתיים? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 14/09/2014 | 22:31שלום נרקיס,כל מחלה או בעיה שלא מטופלת כראוי עלולה להחמיר.תסמונת בארט בהחלט כדאי שתטופל. לשאלתך השניה בנוגע לתזונה ושתייה ראי את תשובתי הקודמת ויותר מכך,אל תתפתי להמלצות באינטרנט אלא לכי לקבל טיפול אצל מטפל מוסמך שיאבחן ויטפל על פי מצבך . אשמח לעזור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה אך עוד משהו קטן
נרקיס 12/09/2014 | 16:33ועוד פרט קטן בבקשה בקשר לתזונה ןשתייה מה אפשר לאכול ולשתות וממה להמנע? תודה רבה רבההוסף תגובה
-
המשך
נרקיס 12/09/2014 | 13:30היי ותודה קודם כל. אבל זה מצב חלילה מסוכן? אני מאוד לחוצה עקב כך שיש לי תופעות מאוד קשות מאין שריפה כזו בבטן העליונה והרגשה ממש אך ממש לא נעימה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תסמונת ברט
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 12/09/2014 | 13:16שלום נרקיס,תוכלי לקרוא על תסמונת בארט באינטרנט.בכל מקרה הייתי מציע לחכות לאבחנה הסופית של הרופא . התסמונת ידועה ואינה נדירה .ניתן לטפל והטיפול המערבי שקיבלת הוא מקובל.יחד עם זאת גם לרפואה הסינית יש מה להציע,אם כתמיכה ואם כטיפול מקיף.לרוב במקרים מסוג זה אנו מתייחסים בצורה רצינית ביותר לנושא תזונה מניעתית ( כגון הימנעות מחריף,מטוגן וכו') לצד עבודה עם צמחי מרפא סיניים התורמים לריפוי רירית הושט. אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המלצה
-
העלאה במשקלרונה 01/09/2014 | 15:50שלום רב, הנני בחורה רזה באופן טבעי ומתקשה מאוד להעלות במשקל, גם אם אוכל כמות לא רעה של קלוריות אני לא אצליח לעבור את ה -52 קילו ואני 1.70. בלוטת התריס שלי עומדת על 0.50 וזה מאחר ולקחתי כדורי יוד שחשבתי שיעלו אותי במשקל ובפועל הורידו את הבלוטה מ 0.80 ל 0.50. הנושא הזה מאוד מעיק עלי ואני כל הזמן עסוקה להכריח את עצמי לאכול מבלי להעלות ממש במשקל וגם אם לא אוכל יום וחצי כמות גדולה אז כל המשקל שעמלתי עליו בשבוע אכילה יירד. אציין שגם כשהבלוטה היתה 0.80 היתה לי את אותה בעיה, כך שלא בטוחה שזה קשור להאצה שלה. האם יש לכם טיפול אפקטיבי והכי חשוב - מוכח!!! שמאט את חילוף החומרים או שגורם לאנשים רזים להשמין גם אם הם אוכלים את אותה כמות קלורית שהם אוכלים בדר"כ? ואם כן, מהו הטיפול והאם הוא ארוך? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תת משקל
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 01/09/2014 | 19:20שלום רונה,המלצתי היא להיפגש עם איש מקצוע מתחום התזונה .זה יכול להיות תזונאית/נטורופתית או מטפל ברפואה סינית המתמחה בתזונה טבעית.מעבר לכך חשוב לאזן את בלוטת התריס שכן התוצאה מצביעה על יתר פעילות.תוכלי כמובן להתייעץ עם רופא המשפחה או אנדוקרינולוג. מהפן של הרפואה הטבעית,חשוב לתת דגשים על תזונה ,אורח חיים כולל פעילות גופנית . המון פעמים במצבים כשלך אני ממליץ להעלות מסת שריר בעזרת פעילות גופנית ודרך זה גם להעלות במשקל .יש מקרים שזה עובד יפה אבל זה לוקח זמן..אבל שוב ,כדאי להגיע לייעוץ ולא לעשות דברים ללא בקרה. מקווה שעזרתי :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תת משקל
-
לעשות בדיקה?אבי 30/08/2014 | 15:58אני חושב שנדבקתי שוב בחיידק אליקבטור פלורי הייתי לפני כמה ימים אצל חשפנית והיא אוננה לי וגם התנשקתי איתה צרפתית והיה מגע מיני ויש לי שילשולים בזמן אחרון לעשות בדיקה לאבחון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כן
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 31/08/2014 | 14:55.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כן
-
c13urea breath calcnsh 27/08/2014 | 23:09עשיתי את הבדיקה שבנדון. התוצאה 7.4 מה המשמעות?.,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 28/08/2014 | 09:55שלום ,לפי התוצאות נראה שיש לך את החיידק הנ"ל. ניתן לטפל גם ברפואה הטבעית . נשמח לעזור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הליקובקטר
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- השמנה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- בלון קיבה
-
בדיקות קשורות
- תבחין מימן בנשיפה
-
מונחים קשורים
- נאוקייט
- חילוף חומרים (מטבוליזם)
רופאים בתחום
לילך לבוביץ'
רפואה משלימה
5.0
( 8 חוות דעת )
"הגעתי לטיפול לאחר המלצת חברה עם כאבי חזקים בשכמות צוואר תפוס. לילך שאלה אותי שאלות עניניות לגבי סוג העבודה שלי. הטיפול שקיבלתי הכיל טיפול בעיסוי ואח"כ כוסות רוח. כבר בתום הטיפול חשתי הקלה. חזרתי לעוד מספר טיפולים לתחזוקה. ממליצה בחום תודה לך לילך"
פורומים נוספים בתחום
פורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם DIP.AC.HERBS אבי פלד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכול